Dodaj do ulubionych

zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.08, 12:58
wiadomosci.onet.pl/2699,1727475,zakonnice_oskarzone_o_naklanianie_do_gwaltow,wydarzenie_lokalne.html
Zakonnice oskarżone o nakłanianie do gwałtów
Przed sądem ruszył proces sióstr ze zgromadzenia boromeuszek. Dotyczy on
gwałtów w ośrodku wychowawczym w Zabrzu, w którym chłopcy gwałcili słabszych
kolegów - informuje serwis dziennik.pl.
- Zróbcie z nim porządek - tak miała mówić siostra boromeuszka z ośrodka
wychowawczego w Zabrzu do swoich podopiecznych. A posłuszne dzieci polecenia
wykonywały. Chłopcy bezlitośnie bili swoich kolegów i ich gwałcili. Z czasem
gwałceni zaczęli robić to samo innym. To, co dzieje się za murami placówki,
odkryła przypadkowo policja.

- Prowadzącej Ośrodek Wychowawczy Sióstr Boromeuszek Agnieszce F. postawiono
zarzut pomocnictwa przy doprowadzeniu małoletniego do poddania się czynności
seksualnej. Prokurator zarzuca jej także szereg czynów dotyczących naruszenia
nietykalności cielesnej wychowanków oraz ich znieważania - mówi rzecznik Sądu
Okręgowego w Gliwicach, sędzia Tomasz Pawlik.
Kierowniczce grozi dwanaście lat więzienia. Jej pomocnica Bogumiła Ł. może
trafić za kraty na rok - informuje serwis dziennik.pl.
Obserwuj wątek
    • Gość: ;/ Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: 85.14.94.* 11.04.08, 21:18
      Jeśli to prawda to ja bym je arbuzem potraktował. I tacy Ci nasi przedstawiciele
      "wiary"
      • onufry-z Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów 12.04.08, 03:07
        Zakonnica też człowiek, ma więc ludzkie słabości i ciągoty. Całe
        życie z tym walczy ale bywaja dni słabsze.
        • Gość: chłodnym okiem Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:48
          Więc jak ma słabszy dzień niech zafunduje sobie masaż erotyczny ale
          niech nie znęca się nad dziećmi!
    • Gość: ... Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.zabrze.net.pl 13.04.08, 17:54
      a co na to kosciół? zajął stanowisko wobec tego wszystkiego?
      • Gość: Chłodnym okiem Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 18:31
        Proszę, zwróćcie uwagę - wiadomość podana tylko na Onecie.
        Nie drukowały tego miejscowe gazety... dlaczego?
        Kościół udaje że nie mu nie wiadomo jakoby...
        • Gość: bam Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.zabrze.net.pl 13.04.08, 18:46
          Pracowałam jakiś czas temu w tym ośrodku(społecznie),wiem jakie tam
          były dzieci, znam te siostry - i wierzyć mi się nie chce! Zawsze
          były miłe dla dzieci,troszczyły się nie. Szkoda,że media wydają
          wyroki wcześniej od sądu.
          • Gość: Chłodnym okiem Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 20:23
            A ja moge podeprzeć się opowiadaniem znajomej która miała tam
            podopiecznego. Odwiedziła go raz niespodziewanie i znalazła dziecko
            z pręgą na twarzy i z pękniętą wargą. Dziecko relacjonowało: Byłem
            niegrzeczny i siostra uderzyła mnie pejczem.
            Wybuchła awantura, ale nie chciała donosić prokuraturze, aby nie
            było odgrywania się na dziecku.
            A do sądu doprowadziła jednak praca prokuratury - musiały być powody
            aby oskarżyć.
            • Gość: adi Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 11:14
              A w którym osrodku to się działo ??
              • Gość: parafianie Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 11:23
                to się działo przy placówce parafi św. Andrzeja ul. Wolności, między stacją
                1-2-3 (była Statoil) a restauracją Pod Kasztanami.
                • Gość: tym do: chłodnym okiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.08, 15:00
                  Chyba słabo czytasz lokalną prasę,albo wogóle do niej nie
                  zaglądasz.Pisano o tym w Głosie Zabrza na początku marca.
                  • Gość: chłodnym okiem Re: do: chłodnym okiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 19:26
                    Ups...
                    To w takim razie Przepraszam miejscową prasę :)
                    • Gość: gość 2 Re: do: chłodnym okiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 19:32
                      Czy aby nie przesada ? choć w każdej bajce ziarno prawdy !W dzisiejszym czasie
                      trudno się już czemuś dziwić !?!?!? ale mam wątpliwości
                      • Gość: ola... Re: do: chłodnym okiem IP: *.stk.vectranet.pl 25.04.08, 14:37
                        Bylam wychowanka tego ..osrodka,, przez 4 lata.Potem mialam szczescie i zostalam
                        adoptowana wiec gechenna sie skonczyla.Gdy tam trafilam bylam w wieku
                        skonczonych trzech lat...nie chce pisac jak bylo w domu rodzinnym bo nie slodko
                        napewno...podam pare przykladow tego co przeszlam.Za to ze nnie chcialam jesc
                        zostawiano mne do pozna ,w ciemnym i pustym pomieszczeniu..lezalam pod
                        kaloryferem ze strachu mialam 3 lata,potem gdy po dziececemu wyrzucalismu pod
                        stol niejadalnych kawalkow miesa to po tym jak mnie na tym zlapano kazano mi
                        wszystko zjesc pod stolem,moje i nie moje.Za pierwsza dwoje w szkole wbito mi
                        dlugopis w posladek ciagnac zrobiono mi nim rane ktorej pozostalosc (szrame)mam
                        do dzisiaj.za kare chwytano za malzowiny uszne i podnoszono do gory tak ze
                        stopami nie dotykalam podlogi...itd.jestem szczesciara bo krotko tam bylam ale
                        jesli w ciagu tych 4 lat przeszlam agrasje i ponizanie to nie wiem co byly w
                        stanie siostry zrobic ,,wiekszym dzieciom,,..ja bylam malutka wystraszona
                        dziewczynka.po adopcjii zostal tam moj brat ..do 18roku zycia.czuje poczucie
                        winy ze mnie sie udalo ...
                        • Gość: chłodnym okiem Apel do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:15
                          Jeśli na tym forum jest ktoś kto ma znajomych w kręgach wymiaru
                          sprawiedliwości, to - na Boga - dajcie im to przeczytać
                          Olu, jesteś wielka że to opisałaś!
                          Osoby w habitach z takimi metodami wychowawczymi w stosunku do
                          małych, bezbronnych i jakże skrzywdzonych już raz dzieci, powinny na
                          za życia nie wyjrzeć z kryminału, a po śmierci nie wyjrzeć z piekła!!
                          Olu zgłoś się do prokuratury niech dołączą Cię jako świadka do tej
                          sprawy. Nie można dopuścić do tego że siostrzyce, np. z wyrokiem w
                          zawiasach, wrócą do sierocińca i dalej będą się znęcać!
    • Gość: Jebak Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.za.digi.pl 02.05.08, 23:12
      To straszne dajcie mi te qrwy i ja je przelece darmowo,potem będą
      mogły mówic o gwałtach.
    • Gość: Ema Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.za.digi.pl 02.05.08, 23:18
      A co na to JE . ks . biskub J.Wieczorek,.ani me ani br=e ani kukuryku
      • Gość: Elektryk Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów IP: *.dip.t-dialin.net 04.05.08, 12:10
        Przeciez wiecie doskonale o tym ze ta czarna Banda lacznie z tym kutasem
        biskupem pod jednyn plaszczykiem dziala, oni tylko mysla o zrobieniu kasy. Tutaj
        potrzeba tylko jednego czlowieka Jozka Stalina ten by tych czarnych zboczencow
        pogonil.
    • katoliczka666 Re: zabrzańskie zakonnice nakłaniały do gwałtów 29.05.08, 20:05
      ludzie nie czytajcie tego ,to obelgi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka