Dodaj do ulubionych

Jaki prezent na Komunię Świętą.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:25
Co kupić w prezencie na okoliczność I Komunii Świętej dla chłopca.
Obserwuj wątek
    • Gość: też gośc komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 15:10
      Hej zależy też od tego kim jesteś dla dziecka.Wiadomo że babcie ,chrzestni
      ,dawają więcej.Moim zdaniem lepiej dać pieniądze i jakiś mały prezent ,za
      pieniądze rodzice na pewno kupią dziecku to co potrzebuje.Ja jako gość
      komunijny< kuzyn ojca dziecka> daje 400zł plus kartkę i bombonierke, nie
      wyobrażam sobie kupować prezent który mógłby być powielony przez innych
      gości.Pozdrawiam
      • Gość: gość komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 16:20
        Do taż gość komunijny: napisałeś >Ja jako gość komunijny< kuzyn ojca
        dziecka> daje 400zł plus kartkę i bombonierke<. A przedstawiony
        prezent jako Ty tylko, czy razem z małżonką.
        • Gość: też gość Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:03
          idę z żoną i córką
    • marekpiec.zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 17.04.08, 18:42
      Można dowiedzieć się w jakiej sieci ma chłopak komórkę. I kupić
      kartę za 100 zł. To spodoba sie każdemu dziecku, a nie jest chamskim
      dawaniem kasy
      • Gość: gość komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:38
        • Gość: gość komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:41
          sorry ale dawanie karty do komórki to dla mnie byłoby chamskie.Tak jak mówiłem
          idziemy we 3 czyli kuzyn wyda za nas ok 500zł(robi w restauracji)a ja dam
          dziecku kartę do telefonu ,chyba zapadłbym się pod ziemie ze wstydu.
          • Gość: mish Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:03
            Prezenty komunijne to głupi zabobon,wieśniaczy obyczaj,jednym słowem
            obciach.
            • Gość: kasia Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:02
              Gość portalu: mish napisał(a):

> Prezenty komunijne to głupi zabobon,wieśniaczy obyczaj,jednym
              słowem
              > obciach.
              Pytanie do mish-a To co byś proponował/a?
            • Gość: --------- Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:32
              Racjo mosznie isc najlepiej za 50zl zrobisz cobie komunie w
              domu .jedzenia wodki i piwa pod dostatkiem za te 500zl .
    • Gość: mika Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 07:00
      Warto przeczytać i przestrzec rodziców od takiego zamiaru.
      miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5127558.html
      • Gość: gosc Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.range86-156.btcentralplus.com 18.04.08, 08:03
        <<<sorry ale dawanie karty do komórki to dla mnie byłoby
        chamskie.Tak jak mówiłem
        idziemy we 3 czyli kuzyn wyda za nas ok 500zł(robi w restauracji)a
        ja dam
        dziecku kartę do telefonu ,chyba zapadłbym się pod ziemie ze
        wstydu.>>

Człowieku o czym Ty mówisz? To ty idziesz zwrócic te 500 zł , czy
        idzesz na podniosła uroczystosc PRZYJECIA PIERWSZEJ KOMUNI?!
        A moze by tak przez moment pomyslec o TYM dziecku? Jakas madra
        ksiazke dołaczyc? Prezent który bedzie upamietniał ten wazny dzien i
        do którego zawsz bedzie mozna wrócic? A nie kasa , kasa, kasa.
        • Gość: Kasa Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.gprs.plus.pl 18.04.08, 19:53
          Wartość prezentu odgrwa jednak pewne znaczenie. A co do kart
          telefonii komórkowej, to przecież można kupić ich za większą sumę.
          Lub dołożyć komórkę np. porshe dieseine
          • Gość: zabrzanka Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.kliknet.pl 19.04.08, 13:00
            Dlaczego wszyscy zapominają co to wogole jest za uroczystość. Tak się teraz te
            dzieci rozpuszcza, że komunia dla nich to chwila w kościele a potem impreza na
            całego i cała fura drogich prezentow. Ludzie, póknijcie się w głowę. Rodzice nie
            pozwalajcie robić z faktu przyjęcia Pierwszej Komunii Świętej jakiejś farsy,
            gdzie zapomina się o co właściwie chodzi. Według mnie to dla dziecka
            najważniejszy powinien być sam fakt przyjęcia komunii a nie prezenty.
          • zaborzanin1 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 20.04.08, 18:48
            Prezent powinien mieć wymiar symboliczny. Na przykład rower z
            promocji :-) Symbolem jest tutaj oczywiście promocja!
            • Gość: gram Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:03
              karta do komorki... padne ze smiechu, co za geniusz!!!
              • Gość: Sted Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:47
                Żadnych prezentów.Komunia dzieci to bzdura,napychanie kieszeni
                wielebnym.
                • koniak96 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 21.04.08, 11:29
                  Uważam, że dobra książka to najlepszy prezent.
                  • Gość: Gosia~Zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.jota.za.digi.pl 22.04.08, 16:25
                    Wiecie co? Pomysłów to ja wam współczuje:/ Karta do telefonu hahaha
                    padne zaraz! Ja osobiście proponuje jakiś fajny zegarek, łancuszek,
                    biblie albo aparat i zrobic z dzieckiem jak najwiecej zdjęć w tym
                    waznym dla niego dniu kupić do tego jakiś ładny album na zdj.
                    Dziecko bedzie miało radoche z robienia zdjęć a za pare lat będzie z
                    tego bardzo fanja pamiątka
                    • Gość: anai Ja daję zestaw gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:25
                      Ale nie komputerowych. Zamówiłam z zachodniego katalogu (tyle że z
                      dużym wyprzedzeniem). Jest to cos na kształt stolika / szafeczki
                      40cm na 40 cm na 40 cm, blat - szachownica na wysoki połysk. Pod nim
                      trzy szuflady z różnymi pionkami, a każda po wyciągnięciu stanowi
                      planszę do osobnej gry. Ponieważ wyprubowałam to już z moją
                      rodzinką, widzę że się sprawdza. Można grać na podłodze lub na
                      kanapie. Przy okazji spędza się wspólnie z dziećmi czas i jest sporo
                      radości. Koszt - niecałe 150 zł. Prezent na pewno nie powtórzy się,
                      bo ja sama pierwszy raz takie coś widzę.
                      • Gość: muchozol Re: Ja daję zestaw gier IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 20:26
                        Jaka to firma wysyłkowa?
                        • Gość: anai Quelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 22:00
                          Dostaję te katalogi co jakiś czas, ale ostatnio nie było tych gier.
    • Gość: mirka Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 19:46
      Z wypowiedzi Szanownych Forumowiczów trudno zdecydować a termin
      coraz bliższy.
      • koniak96 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 02.05.08, 12:31
        Jeśli nie ma komputera, to może komputer?
        • Gość: mika Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: 83.230.14.* 03.05.08, 15:19
          Najpierw należałoby zrobić rozeznanie co dziecko ma i co by chciało
          w rozzsądnej kwocie. Dziś dzieci mają dużo gdyż wszystko jest w
          sklepach nie jak kiedyś - więc przykro jeśli dostanie np. aparat lub
          rower który już ma - najlepiej pieniądze - rodzice z dzieckiem
          zdecydują jaką pamiątkę można kupić z zebranej kwoty.
          Dziadkowie-chrzestni - 600-700zł
          • Gość: muchozol Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 18:47
            700 zł? To przegięcie.
            • koniak96 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 05.05.08, 21:05
              To minimum!
              • Gość: gość Chyba was pogięło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 16:13
                Co to ma być ? plebiscyt kto da więcej ?
                • Gość: Misiakowa Re: Chyba was pogięło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 17:31
                  Jedni dają wiecej inni mniej . W zależności od portfela. Ja sama idę
                  na komuniei daje Grę Monopoly---troszkę edukacji troszke
                  przyjemności....
            • Gość: Zaproszona Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.gprs.plus.pl 12.05.08, 20:47
              To wszystko zależy od konkretnego środowiska. Raz to trzeba coś za
              kilkaset euro kupić a czasem wystarczy rzecz za kilka zł
    • Gość: Gosia~Zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.jota.za.digi.pl 06.05.08, 19:07
      Tu już widze pewne przegięcia! Wy idziecie do cholery na komunie czy
      na wesele? Po co 9-letniemu dziecku 700 zł?!
      • Gość: yoska-iga Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.range86-149.btcentralplus.com 06.05.08, 23:20
        Ludziska! przecież to piszą rodzice tych dzieci ile by sobie życzyli!
        • Gość: Nika Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 19:15
          Wiecie co: ale mnie rozbawiliście :-) 700zł????????????? 500zł????????????????
          300zł??????????? To ile się daje jako gość weselny? Ja uważam, że prezent z
          okazji przyjęcia Pierwszej Komunii Świętej to złoty łańcuszek z krzyżykiem,
          biblia, pamiątka Pierwszej Komunii Świętej. A rodzice zamiast te pieniądze
          spożytkować na dziecko to później płacą .... np. długi. Bez obrazy i nie mówię,
          że wszyscy.
          • Gość: muchozol Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 20:48
            Idzie do komunii a nie ma własnej Biblii? Łańcuszka z Bozią? POGANY!
            • Gość: ciupaska Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:59
              Do muchozola. Nie śpij, już po Komunii. Był łańcuszek z Bozią i
              Biblia, po południu poświęcona. A poganem to jesteś Ty muchozolu
              jeden. Ludzi nie należy obrażać poganie jeden.
      • marekpiec.zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 07.05.08, 21:17
        To może jedno tak moją kartę do pre paida? Za 100 zł. A w razie co,
        to rodzice też mogą to przegadać :-)
    • Gość: Zabrzanka Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.gprs.plus.pl 11.05.08, 19:57
      Rzeczywiście słyszałam wczoraj o upiększającej operacji plastycznej
      ufundowanej komunikntce przez ciotkę! To jest chore!?
      • Gość: jan Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:11
        Całe to celebrowanie i impreza jest chora.
        • Gość: === Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 14:47
          ;-}

• Gość: rodzic Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 18:32
          też tak myślę
        • Gość: fustek Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: 195.94.210.* 22.05.08, 18:54
          A ostatnio modne są takie prezenty jak np. quady, czyli takie motory
          na czterech kołach...
    • Gość: gość Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.scom.za.digi.pl 24.05.08, 22:17
      karnet do burdelu
      • katoliczka666 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 30.05.08, 14:19
        grzeszycie ludzie ,grzeszycie
    • mieszkam_w_zabrzu Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 30.05.08, 20:49
      Komunie się już chyba skończyły? Nie!? Ale temat kasy wydanej na
      przyjęcia i prezenty nadal burzy krew?!
    • Gość: LOLO 1 Re: prezent na Komunię Świętą ARTESS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.05.14, 18:19
      i znowu jakas bezplatna reklama dla sklepu ARTES Gdzie jest moderator lub Admin tej strony ?
      Usun to Badziewo!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka