Gość: gość komunijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 14:25 Co kupić w prezencie na okoliczność I Komunii Świętej dla chłopca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: też gośc komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 15:10 Hej zależy też od tego kim jesteś dla dziecka.Wiadomo że babcie ,chrzestni ,dawają więcej.Moim zdaniem lepiej dać pieniądze i jakiś mały prezent ,za pieniądze rodzice na pewno kupią dziecku to co potrzebuje.Ja jako gość komunijny< kuzyn ojca dziecka> daje 400zł plus kartkę i bombonierke, nie wyobrażam sobie kupować prezent który mógłby być powielony przez innych gości.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 16:20 Do taż gość komunijny: napisałeś >Ja jako gość komunijny< kuzyn ojca dziecka> daje 400zł plus kartkę i bombonierke<. A przedstawiony prezent jako Ty tylko, czy razem z małżonką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też gość Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:03 idę z żoną i córką Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 17.04.08, 18:42 Można dowiedzieć się w jakiej sieci ma chłopak komórkę. I kupić kartę za 100 zł. To spodoba sie każdemu dziecku, a nie jest chamskim dawaniem kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość komunijny Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 20:41 sorry ale dawanie karty do komórki to dla mnie byłoby chamskie.Tak jak mówiłem idziemy we 3 czyli kuzyn wyda za nas ok 500zł(robi w restauracji)a ja dam dziecku kartę do telefonu ,chyba zapadłbym się pod ziemie ze wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mish Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 21:03 Prezenty komunijne to głupi zabobon,wieśniaczy obyczaj,jednym słowem obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 22:02 Gość portalu: mish napisał(a): > Prezenty komunijne to głupi zabobon,wieśniaczy obyczaj,jednym słowem > obciach. Pytanie do mish-a To co byś proponował/a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --------- Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.08, 11:32 Racjo mosznie isc najlepiej za 50zl zrobisz cobie komunie w domu .jedzenia wodki i piwa pod dostatkiem za te 500zl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.08, 07:00 Warto przeczytać i przestrzec rodziców od takiego zamiaru. miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,5127558.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.range86-156.btcentralplus.com 18.04.08, 08:03 <<<sorry ale dawanie karty do komórki to dla mnie byłoby chamskie.Tak jak mówiłem idziemy we 3 czyli kuzyn wyda za nas ok 500zł(robi w restauracji)a ja dam dziecku kartę do telefonu ,chyba zapadłbym się pod ziemie ze wstydu.>> Człowieku o czym Ty mówisz? To ty idziesz zwrócic te 500 zł , czy idzesz na podniosła uroczystosc PRZYJECIA PIERWSZEJ KOMUNI?! A moze by tak przez moment pomyslec o TYM dziecku? Jakas madra ksiazke dołaczyc? Prezent który bedzie upamietniał ten wazny dzien i do którego zawsz bedzie mozna wrócic? A nie kasa , kasa, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasa Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.gprs.plus.pl 18.04.08, 19:53 Wartość prezentu odgrwa jednak pewne znaczenie. A co do kart telefonii komórkowej, to przecież można kupić ich za większą sumę. Lub dołożyć komórkę np. porshe dieseine Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabrzanka Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.kliknet.pl 19.04.08, 13:00 Dlaczego wszyscy zapominają co to wogole jest za uroczystość. Tak się teraz te dzieci rozpuszcza, że komunia dla nich to chwila w kościele a potem impreza na całego i cała fura drogich prezentow. Ludzie, póknijcie się w głowę. Rodzice nie pozwalajcie robić z faktu przyjęcia Pierwszej Komunii Świętej jakiejś farsy, gdzie zapomina się o co właściwie chodzi. Według mnie to dla dziecka najważniejszy powinien być sam fakt przyjęcia komunii a nie prezenty. Odpowiedz Link Zgłoś
zaborzanin1 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 20.04.08, 18:48 Prezent powinien mieć wymiar symboliczny. Na przykład rower z promocji :-) Symbolem jest tutaj oczywiście promocja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gram Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:03 karta do komorki... padne ze smiechu, co za geniusz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sted Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.08, 09:47 Żadnych prezentów.Komunia dzieci to bzdura,napychanie kieszeni wielebnym. Odpowiedz Link Zgłoś
koniak96 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 21.04.08, 11:29 Uważam, że dobra książka to najlepszy prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia~Zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.jota.za.digi.pl 22.04.08, 16:25 Wiecie co? Pomysłów to ja wam współczuje:/ Karta do telefonu hahaha padne zaraz! Ja osobiście proponuje jakiś fajny zegarek, łancuszek, biblie albo aparat i zrobic z dzieckiem jak najwiecej zdjęć w tym waznym dla niego dniu kupić do tego jakiś ładny album na zdj. Dziecko bedzie miało radoche z robienia zdjęć a za pare lat będzie z tego bardzo fanja pamiątka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anai Ja daję zestaw gier IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.08, 18:25 Ale nie komputerowych. Zamówiłam z zachodniego katalogu (tyle że z dużym wyprzedzeniem). Jest to cos na kształt stolika / szafeczki 40cm na 40 cm na 40 cm, blat - szachownica na wysoki połysk. Pod nim trzy szuflady z różnymi pionkami, a każda po wyciągnięciu stanowi planszę do osobnej gry. Ponieważ wyprubowałam to już z moją rodzinką, widzę że się sprawdza. Można grać na podłodze lub na kanapie. Przy okazji spędza się wspólnie z dziećmi czas i jest sporo radości. Koszt - niecałe 150 zł. Prezent na pewno nie powtórzy się, bo ja sama pierwszy raz takie coś widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: Ja daję zestaw gier IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.08, 20:26 Jaka to firma wysyłkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anai Quelle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 22:00 Dostaję te katalogi co jakiś czas, ale ostatnio nie było tych gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 19:46 Z wypowiedzi Szanownych Forumowiczów trudno zdecydować a termin coraz bliższy. Odpowiedz Link Zgłoś
koniak96 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 02.05.08, 12:31 Jeśli nie ma komputera, to może komputer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: 83.230.14.* 03.05.08, 15:19 Najpierw należałoby zrobić rozeznanie co dziecko ma i co by chciało w rozzsądnej kwocie. Dziś dzieci mają dużo gdyż wszystko jest w sklepach nie jak kiedyś - więc przykro jeśli dostanie np. aparat lub rower który już ma - najlepiej pieniądze - rodzice z dzieckiem zdecydują jaką pamiątkę można kupić z zebranej kwoty. Dziadkowie-chrzestni - 600-700zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.adsl.inetia.pl 04.05.08, 18:47 700 zł? To przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chyba was pogięło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 16:13 Co to ma być ? plebiscyt kto da więcej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiakowa Re: Chyba was pogięło! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.08, 17:31 Jedni dają wiecej inni mniej . W zależności od portfela. Ja sama idę na komuniei daje Grę Monopoly---troszkę edukacji troszke przyjemności.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaproszona Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.gprs.plus.pl 12.05.08, 20:47 To wszystko zależy od konkretnego środowiska. Raz to trzeba coś za kilkaset euro kupić a czasem wystarczy rzecz za kilka zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia~Zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.jota.za.digi.pl 06.05.08, 19:07 Tu już widze pewne przegięcia! Wy idziecie do cholery na komunie czy na wesele? Po co 9-letniemu dziecku 700 zł?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoska-iga Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.range86-149.btcentralplus.com 06.05.08, 23:20 Ludziska! przecież to piszą rodzice tych dzieci ile by sobie życzyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 19:15 Wiecie co: ale mnie rozbawiliście :-) 700zł????????????? 500zł???????????????? 300zł??????????? To ile się daje jako gość weselny? Ja uważam, że prezent z okazji przyjęcia Pierwszej Komunii Świętej to złoty łańcuszek z krzyżykiem, biblia, pamiątka Pierwszej Komunii Świętej. A rodzice zamiast te pieniądze spożytkować na dziecko to później płacą .... np. długi. Bez obrazy i nie mówię, że wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.adsl.inetia.pl 13.05.08, 20:48 Idzie do komunii a nie ma własnej Biblii? Łańcuszka z Bozią? POGANY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupaska Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.08, 21:59 Do muchozola. Nie śpij, już po Komunii. Był łańcuszek z Bozią i Biblia, po południu poświęcona. A poganem to jesteś Ty muchozolu jeden. Ludzi nie należy obrażać poganie jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
marekpiec.zabrze Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 07.05.08, 21:17 To może jedno tak moją kartę do pre paida? Za 100 zł. A w razie co, to rodzice też mogą to przegadać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanka Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.gprs.plus.pl 11.05.08, 19:57 Rzeczywiście słyszałam wczoraj o upiększającej operacji plastycznej ufundowanej komunikntce przez ciotkę! To jest chore!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 22:11 Całe to celebrowanie i impreza jest chora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: === Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 14:47 ;-} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzic Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.scom.za.digi.pl 21.05.08, 18:32 też tak myślę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fustek Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: 195.94.210.* 22.05.08, 18:54 A ostatnio modne są takie prezenty jak np. quady, czyli takie motory na czterech kołach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. IP: *.scom.za.digi.pl 24.05.08, 22:17 karnet do burdelu Odpowiedz Link Zgłoś
katoliczka666 Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 30.05.08, 14:19 grzeszycie ludzie ,grzeszycie Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_zabrzu Re: Jaki prezent na Komunię Świętą. 30.05.08, 20:49 Komunie się już chyba skończyły? Nie!? Ale temat kasy wydanej na przyjęcia i prezenty nadal burzy krew?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOLO 1 Re: prezent na Komunię Świętą ARTESS IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.05.14, 18:19 i znowu jakas bezplatna reklama dla sklepu ARTES Gdzie jest moderator lub Admin tej strony ? Usun to Badziewo!! Odpowiedz Link Zgłoś