Gość: gosc Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.02.13, 10:24 Polecam Osk LPiotr super instruktorzy a przeszła do nich pani Agnieszka z Primusa wiec polecam gorąco ja z nią jezdziłam i zdałam za pierwszym razem Polecam gorąco ola Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 02.02.13, 17:52 olu tu też moszesz polecić swojego instruktora www.forum.prawojazdy.com.pl/viewtopic.php?f=6&t=8386&start=90 jest sporo wpisów i większa oglądalność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezradny Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.02.13, 21:41 Do zdarzenia doszło na ulicy Krakowskiej w Zabrzu. Patrol drogówki zatrzymał do rutynowej kontroli samochód z kursu nauki jazdy. Za kierownicą "elki" siedział 27-letni mieszkaniec Chorzowa. Badanie alkomatem wykazało, że miał ponad 0,7 promila w wydychanym powietrzu Cały tekst: katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,13381345,Kursant_jechal_po_pijanemu___Jakos_go_nie_wyczulam_.html#ixzz2KcpQb1xD Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 20.02.13, 10:23 Zdawal juz ktos na nowych zasadach egzamin na prawo jazdy ? jest latwiej czy trudniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu IP: *.play-internet.pl 21.02.13, 14:42 kurs robiłem jeszcze na starych zasadach - teorię niestety już na nowych. Do egzaminu podchodziliśmy z moją koleżanką już w lutym - oboje teorię zdaliśmy bez problemów chociaż po tym jak się nasłuchaliśmy jakie to trudne tego się nie spodziewaliśmy. Chyba tylko dzięki naszej instruktorce Adriannie bo ona cały czas naciskała aby uczyć się przepisów. Jazdy na nowych zasadach się niczym nie różnią - ja zdałem a moja koleżanka najechała na linię podwójną ciągłą więc musiała oblać. Z całej grupy tylko my zdaliśmy testy :) polecam Panią Adriannę ze szkoły Lisek Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki czy w zabrzu są uczciwe szkoły nauki jazdy ? 08.03.13, 22:20 czytajcie www.szkola-jazdy.pl/artykuly/single/id/1583 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: czy w zabrzu są uczciwe szkoły nauki jazdy ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.13, 22:54 Szybki, ale jesteś szybki. To artykuł prawie sprzed roku. Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: czy w zabrzu są uczciwe szkoły nauki jazdy ? 18.03.13, 21:30 to nie ważne czy artykuł jest stary czy nowy chodzi o to czy szkoły oszukują dalej ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregortdk Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu IP: *.30.200.78.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.03.13, 00:04 Ja jestem właśnie po egzaminie. Nie mogę w to uwierzyć, ale zdałem!! Tyle się nasłuchałem w telewizji i wszędzie, że to takie trudne, nikt nie zdaje. Powiem wam jedno: jeżeli będziecie się uczyć przepisów, a nie testów to spokojnie zdacie ten egzamin. Ja zdałem za pierwszym razem i teorię i praktykę. Jak robiłem testy w domu to czasami brakło mi paru punktów, no ale trzeba zdobyć co najmniej 68 z 74 dostępnych, więc tu widzę pewien problem, a nie w trudności pytań! Bardzo w tym miejscu chciałbym polecić Auto Szkołę Vip z Matejki. Ich nazwa naprawdę pasuje. Po pierwsze pani Krysia poświęciła mi sporo czasu wyjaśniając wszystkie problemy papierkowe. Zawsze robiła to z zaangażowaniem i naprawdę poczułem się jak VIP. Po drugie, ale w sumie najważniejsze dzięki ciekawej teorii pana Mirka przepisy stały się dla mnie jasne i oczywiste, a egzaminu teoretycznego przed rozpoczęciem kursu prawa jazdy obawiałem się najbardziej. Po trzecie dzięki reszcie instruktorów mogę powiedzieć, że droga stoi dla mnie otworem. POLECAM ich każdemu znajomemu, jak i wam. Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 23.03.13, 19:38 gregortdk chyba masz racje ze kobiety powinny zajmowac sie papierkami a w tym vipie coraz czesciej widze je w roli szkoleniowca praktycznej nauki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 23.03.13, 20:54 w dodatku niby ta auto szkola vip to akademia bezpiecznej jazdy ???? a gdzie oni maja plyte poslizgowa ? gdybym mial wybrac i nauczyc sie w akademii bezpiecznej jazdy z plyta poslizgowa to wybralbym www.abjlanette.pl/ to jest jedyna szkola ktora posiada plyte poslizgowa na slasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu IP: *.static.turbovm.net 24.03.13, 00:30 Oprocz reklam, to ile kosztuje w Pl kurs prawo jazdy? 2000 zł?? Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 24.03.13, 21:28 kurs na zdanie egzaminu 1000 zl a kurs na prawo jazdy 2000 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu IP: *.magsoft.com.pl 26.03.13, 14:13 Witam , co do lanety to plyte poslizgowa mieli na sosnicy przy kopalni, ale juz od ponad roku nie maja tam placu a tym samym plyty. Plac /łuk/ maja na centrum handlowym Arena w gliwicach na drodze ewakuacyjnej, wiec jak chcesz pojezdzic na płycie to jedz do wrocławia bo na slasku nikt jej nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 27.03.13, 10:07 Szkoda że taka płyta w sosnicy się marnuje, może auto szkoła vip ją przejmie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mat.cz Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 04.04.13, 09:54 dajcie spokoj z tymi babami , kto im pozwala uczyć jak one same muszą się nauczyć jezdzic ! sami zobaczcie www.interia.tv/wideo-rosjanka-wjezdza-do-garazu,vId,1097297#commentReplyForm-main Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onyx Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu IP: *.215.196.39-internet.zabrze.debacom.pl 17.04.13, 09:54 jak wam idzie na niwych zasadach ja juz 4 raz teorie zdaje ! Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: nowy egzamin na prawo jazdy w Bytomiu 15.05.13, 22:03 a jak ci poszło na egzaminie wewnętrznym w osk ? ile razy zdawałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: nowy egzamin na prawo jazdy KAT A , A1,A2, AM 21.05.13, 21:33 KTO ZDAWAŁ JUŻ NA MOTOR NA NOWYCH ZASADACH EGZAMINACYJNYCH ? Nowy egzamin praktyczny na kategorie motocyklowe zdaje co trzeci kandydat. Egzaminy odbywają się też na nowym sprzęcie. Jakie niespodzianki czekają kursantów na placu manewrowym? - Pierwszego dnia na czterech kandydatów zdało trzech. Drugiego spośród 14-osobowej grupy pozytywny wynik egzaminu praktycznego uzyskało trzech zdających. Zatem procent zdawalności po dwóch dniach wynosi 30. W jednym z ośrodków mazowieckich pierwszego dnia nie zdał nikt - informuje Mirosław Szadkowski, dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego . Przed wprowadzeniem zmian zdawalność wynosiła 60 proc. Dyrektor zaznacza jednak, że nie można porównywać zdawalności z dwóch dni do szacunków z całego roku. - Niemniej nowy egzamin jest trudniejszy - ocenia. Bez "ósemki", ale ze slalomem Problemy z nowym egzaminem wiążą się zapewne ze zmianą zadań na placu manewrowym. Do tej pory była to tzw. ósemka, wzniesienie i hamowanie awaryjne. "Ósemkę" zastąpił slalom wolny, czyli jazda w obrębie prostokąta o wymiarach 7 m x 14 m. - To wolny przejazd pomiędzy pięcioma bramkami. Słyszałem, że jest to jedno z trudniejszych zadań. Jest też slalom szybki, czyli przejazd pomiędzy pięcioma pachołkami przy prędkości co najmniej 30 km na godz. - wyjaśnia Szadkowski. Ruszanie na wzniesieniu pozostaje bez zmian. Kolejnym zadaniem jest dwukrotne (z prawej i lewej strony) ominięcie przeszkody przy prędkości 50 km/godz. (prędkość mierzy egzaminator specjalnym urządzeniem podobnym do policyjnego radaru; urządzenie rejestruje prędkość i jednocześnie nagrywa przejazd). Wymagania prędkości spowodowały, że stanowisko do egzaminowania musi mieć o wiele większe wymiary niż dotychczas. Egzamin na kategorie motocyklowe wyklucza równoległe prowadzenie egzaminów na inne kategorie samochodowe. Stanowisko winno mieć długość min. 90 m, w naszym wypadku ma blisko 120 m. I ok. 80 m szerokości - podaje Szadkowski. Nowe wymagania wprowadzono również odnośnie do ubrania kandydatów. Warunkiem dopuszczenia do egzaminu praktycznego jest odpowiedni strój: wiązane obuwie na płaskiej podeszwie, spodnie z długimi nogawkami, kurtka z długimi rękawami zapinana na suwak, guziki lub zatrzaski oraz rękawice zakrywające całe dłonie. WORD zapewnia kask, ochraniacze na kolana i łokcie. Jeśli kandydat przyjdzie w nieodpowiednim ubraniu i obuwiu (np. w mokasynach lub klapkach), egzaminator może nie dopuścić do egzaminu. A byłoby czego żałować, bo cena za egzamin praktyczny, niezależnie od kategorii, wynosi 180 zł. 30 zł zapłacimy za teorię. Nowe motocykle Egzaminy i szkolenie dla kat. A można prowadzić przy wykorzystaniu motocykla o pojemności minimum 600 cm sześc. i mocy co najmniej 54 koni mechanicznych. To szybkie maszyny, które mogą osiągnąć prędkość co najmniej 100 km na godz. Motocyklista może ubiegać się o ten dokument po ukończeniu 20. roku życia. Jednak tylko pod warunkiem, że od dwóch lat jest posiadaczem kategorii A2. Jeśli takowej nie posiada, musi poczekać do ukończenia 24. roku życia. Nowelizacja Ustawy o kierujących pojazdami wprowadziła też kategorie A1 (na motocykle o pojemności do 125 cm sześc.), A2 (o pojemności co najmniej 400 cm sześc.) oraz AM, która zastępuje kartę motorowerową. Prawo jazdy A, AM, A1, A2 będą ważne przez 15 lat. Orzeczenie lekarskie może skrócić ten okres. Po upływie 15 lat ważność traci dokument, a nie zdobyte uprawnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: 217.8.187.* 24.06.13, 09:59 a gdzie na kat a zrobie w zabrzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.zabrze.vectranet.pl 03.09.13, 12:59 Jeżeli chodzi o kategorię A, to polecam szkołę MOTORAT z ulicy Goethego (przy dworcu autobusowym). Właśnie jestem po zdanym egzaminie. Szkołę wybrałem z polecenia i nie żałuję. Powiem więcej - jestem zachwycony. Pomimo tego, że mam już 35 lat na karku i nigdy wcześniej nie jeździłem żadnym motorem ani skuterem, to nauczyli mnie nie tylko jak zdać egzamin, ale przede wszystkim bezpiecznej jazdy. Ich niespotykane ćwiczenia na placu (między innymi jazda bez trzymania kierownicy, jazda stojąc na siedzeniu, zawracanie na wąskiej ulicy i inne) sprawiły, że zdanie egzaminu to tylko formalność. Chłopaki przykładają się do swojej pracy i robią to z chęcią, bo motory to ich pasja, a nie tylko zawód. Porównując kurs ze znajomymi, którzy wybrali (niestety dla nich) inne szkoły, muszę stwierdzić, że w MOTORAT jako jedyny uczy jeździć, a nie tylko zdać egzamin. Moi znajomi od początku do końca "tłukli" ósemkę i slalomy, a ja naprawdę mogę powiedzieć, że czuję się bezpiecznie, bo po prostu czuję motocykl i wiem jak może się zachować w nietypowych sytuacjach. Pozostaje mi tylko nabrać doświadczenia na drodze, bo kurs to tylko początek mojej przygody z motorami. Odpowiedz Link Zgłoś
tulipano1 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 29.01.14, 22:33 A ja polecam szkołę LOK . Jezdziłem z takim panem i było extra coś na styl tego Grzegorza z radia fest, po ślonsku było super żarty, wygłupy jednym słowem bezstresowo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.15, 15:48 żarty, wygłupy jednym słowem bezstresowo! Egzamin za 10 razem bo to LOK Odpowiedz Link Zgłoś
yellowflower01 Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 03.09.13, 13:51 Ja polecam VIP-a w hali MOSIR. Bardzo mała fajna kamerlna szkoła,,, problem jedynie mogą być terminy jazd ( mało instruktorów no ale robiłem prawko 2 lata więc może coś się zmieniło). w Lisku robiłem kurs i jedyny plus to auto identyczne jak na egzaminie...reszta bardzo przeciętna albo wręcz słaba, kurs pierwszej pomocy na odwal się, wykłady nudne samo gadanie ( w vipie prowadzący odpytuje uczestników itd). Mogę polecić jeszcze progres niedaleko "Belki" koleżanka robiła i bardzo zadowolona. Co do Liska to jeszcze słyszałem, że daje kursantom poszaleć AUDI TT po autostradzie...nie wiem czy to prawda, ale jeżeli tak to Pan Lisek razem ze swoimi pracownikami zamienił się na mózg z męskim przyrodzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.centertel.pl 13.09.13, 14:25 Ja też gorąco POLECAM VIPa z Matejki. Ja niestety skusiłem się na promocyjną cenę w innej szkole. Nie dość, że teorii prawie wcale nie miałem to potem jeszcze musiałem płacić za wewnętrzne egzaminy. Wyszło mnie drożej niż gdzie indziej. Na szczęście od kolegi z klasy dowiedziałem się, że w VIPie mają tam teraz DARMOWE zajęcia z teorii, nawet dla osób z innych szkół. Wykupiłem kilka godzin, skorzystałem z darmowych zajęć teoretycznych i bez problemu zdałem egzamin. Jeżeli chodzi o jazdy, to nie miałem z nimi problemu, tak jak napisał powyżej yelloflower. Umawiałem się na bierząco. Jeździłem również identyczną Toyotą Yaris jak na egzaminie. VIPy - jesteście najlepsi. Inni mogą się tylko od Was uczyć. Pozdrawiam całą ekipę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 16.09.13, 09:01 mam pytanie a jak wygląda ubezpieczenie kursanta w pojezdzie szkoleniowym ? słyszałem że w niektórych szkołach już mają ubezpieczenie DODATKOWE w cenie kursu dla kursanta .Wiadomo że jest standardowe ubezpieczenie NNW ale różnie bywa . Nikt o to nie pyta a życie i zdrowie jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.play-internet.pl 16.09.13, 12:20 byłem bardzo niezadowolony ze szkoły Progres. Chcieli mnie naciągnąć na kasę. Wyglądało to mniej więcej tak, że do 20 jazdy z instruktorem sielanka, pogaduchy i że niby wszystko dobrze. Średnio zaczęło się robić od 20 godziny kiedy zaczął zabierać mnie na trudniejsze trasy i radziłem sobie coraz gorzej - wcześniej cały czas jeździłem po znanych mi ulicach. Praktycznie od tego momentu zacząłem wysłuchiwać, że muszę sobie wykupić 10 godzin jazd i że mają je w promocyjnej cenie i że jeźdżę źle i że i jeśli tak będę jeździć to nie zdam więc muszę wykupić jazdy. Nie podobało mi się to tym bardziej, że kolega jak robił prawko w szkole na Robitnicy nie musiał wykupować żadnej godziny jazd. Co mnie jeszcze bardziej wkurzyło to że jak już wykupiłem te jazdy to instruktor mi powiedział że udało mi się bo to był ostatni moment na promocyjną cenę i że niby jestem szczęściarzem. Jak się okazało inny znajomy też wykupił 10 jazd ( tak samo go naciągneli) i zapłacił mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były kursant Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.09.13, 15:45 Ci z progresu to dwa cwaniaczki,rekordzistkę kobietę naciągnęli na 60 -100 godzin jazd.Poza tym kpią z kursantów i podczas płatnych dodatkowych jazd każą im jeżdzić na rezerwowej oponie[jakoś tak to się nazywa],trzeci instruktor Jaro też porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 19.09.13, 12:21 To dlaczego nie czytasz reklam ? •BRAK opłaty za odwołane jazdy •BRAK limitu kilometrów przypadających na jedną godzinę jazdy •BRAK przymusu wykupowania dodatkowych godzin •BRAK opłaty za egzamin wewnętrzny wybierając kurs prawa jazdy w Szkole Jazdy LISEK otrzymujesz gwarancję rzetelnego i zgodnego z ustawą szkolenia Odpowiedz Link Zgłoś
blondi_silesia Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 16.09.13, 19:05 do ROZ Ciekawe to co napisałeś że kolega uczył się na Rokitincy i nie musiał wykupować godzin ?! ciekawe za którym razem zdał .......... tam dopiero nieogarnięci instruktorzy i instruktorki szkolą, tylko mówia ci że ładnie jezdzisz,chwalą a i tak nie zdasz i mają to w du... Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? 08.10.13, 19:24 A co to za cudo na parkingu M1 , jakieś autko na stojaku ? reklamy na płocie są LANETTE Odpowiedz Link Zgłoś
szyb-ki łatwy egzamin na prawo jazdy międzynarodowe 14.10.13, 20:12 Ja robilem prawko miedzy narodowe wiecej info na ikol121@gazeta.pl Po co się męczyć i zdawać min 5 razy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 15:05 ja zrobilam za granica latwo szybko i tanio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.play-internet.pl 19.10.13, 12:56 Wiekszosc instruktorów których znam to nieroby. Komu sie robic nie chce to poszedl na instruktora. A jak z nimi gadam to wiedza wszystko o swoich kursantach. Wiec przestrzegam przed wdawanie sie w dyskusje z tymi prostakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.13, 11:48 chyba masz racje . Ja przez mojego leniwego wykładowce teorie zdawałem 5 razy bo zrobił tylko 5 godzin wykładów a powinno byc 30 ! i tak nas oszukują ! Mojemu bratu leniwy wykładowca powiedział ze mial pare tylko godzin wykładow bo to są koszta . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaś Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.protonet.pl 04.12.13, 12:42 Wczoraj zdałam za pierwszym razem - teorię i praktykę! Kurs robiłam w OSK Feliks - gorąco polecam! Profesjonalne przygotowanie, cierpliwi instruktorzy. Dużym plusem (przynajmniej dla mnie) jest symulator, na którym osoby, które nigdy wcześniej nie siedziały za kierownicą (tak jak ja) mogą oswoić się z tą sytuacją - opanować np. skręty kierownicą czy zmianę biegów - dzięki temu nie trzeba tracic na to czasu podczas jazd. Zatem polecam OSK Feliks - szczególnie tym, którzy nie mieli styczności z kierowaniem samochodem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po udarze:))) Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.zabrze.vectranet.pl 04.12.13, 14:14 PRAWDA - moja żona mimo już swojego wieku (56.l.) zmuszona była zrobić prawko (moja choroba) zdała za drugim razem - teoria za pierwszym a jazdę za drugim - pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.14, 09:51 A podobno w tym roku mają WORDY zmienić samochody ? podono na skody ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał ranking WORD 2013 , zdawalność w Zabrzu IP: *.pool-101-109.dynamic.totbb.net 26.01.14, 03:27 już wiadomo jakie szkoły w Zabrzu uczyły najlepiej w roku 2013. Obserwuję ranking od kilku lat i jest tylko jedna szkoła w Zabrzu, która cały czas jest w czołówce: lisek. OSK Vip od dwóch lat też ok ale to nowy osk więc trzeba jeszcze poczekać. Sprawdza się też jedno: szkoły które były najlepsze w ubiegłych latach teraz są daleko w tyle - czyli ich obecność na pierwszym miejscu to był czysty przypadek wynikający np dobrych kursantów lecz nie z dobrych instruktorów. Np OSK Primus Marcin Siedleczko - zdawalność na poziomie 20% - skandalicznie niska zdawalność, szkołę powinno zamknąć. Pozostałe Zabrzańskie szkoły w środku stawki - od lat raz lepiej raz gorzej. szczegóły tutaj: katowice.gazeta.pl/katowice/1,126035,15337197,RANKING_SZKOL_NAUKI_JAZDY_2013__WORD_BYTOM_.html Odpowiedz Link Zgłoś
tulipano1 Re: ranking WORD 2013 , zdawalność w Zabrzu 29.01.14, 22:39 A ja polecam szkłe LOK . Naprawdę było na jazdach wesoło bezstreowo z takim panem slonzokiem tak jak z tym Grzegorzem z radia fest . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursancik Re: ranking WORD 2013 , zdawalność w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.14, 10:54 a tak wszyscy psioczyli na LOK a ten OSK Marcin Siedleczko jest niżej w rankingu niż LOK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: ranking WORD 2013 , zdawalność w Zabrzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.14, 16:47 najlepszą szkołą jest w Zabrzu PROGRESS ! MŁodzi przystojni instruktorzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małami Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.01.14, 09:54 Nie polecam loku , najlepszą szkołą jest Primus .Nie orientuję się ile teraz kosztuje kurs . Wszyscy moi znajomi uczeszczali do nich na kurs i każdy zdał za pierwszym razem. Także naprawdę warto sie do nich zgłosic na kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuba Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.14, 20:48 co do szkoły primus to są dwie ? ktorą polecasz ? Jedną prowadzi ojciec drugą syn . Od ojca odeszli fajni instruktorzy i to juz nie ta sama szkoła co była kiedyś . A syn nie wiem jak szkoli. Więc napisz którą polecasz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były kursant Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.centertel.pl 27.03.14, 12:58 w sumie jest to jedna szkoła, nie polecam jazd z synem właściciela Marcinem niczego was nie nauczy .Zamiast szkolic zajmuje sie rozmowami przez telefon.Strata kasy i nerwòw.Nie będe się chwalił za ktòrym razem zdałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osk Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.static.wszop.3s.pl 16.04.14, 14:57 primus to tak jak LOK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hok Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.14, 12:34 tylko w gliwicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kochamciecie Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.zabrze.vectranet.pl 09.04.14, 19:22 tylko Progress! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisarz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 20:59 A co to była za szkoła z ZABRZA ? www.tvs.pl/48869,oszustwo_w_zabrzu_zaplacili_za_kurs_prawa_jazdy_ktory_sie_nie_odbedzie_stracili_pieniadzie_i_szanse_na_prawko_na_2_lata.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komisarz Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.static.wszop.3s.pl 16.04.14, 14:54 EXPRESS OSK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.215.197.105-internet.zabrze.debacom.pl 24.04.14, 11:40 W Zabrzu tylko OSK Rzewucki najtaniej w miescie, najlepiej,najszybciej .Wykłady szybciutko a na jazdy pod sam dom podjezdzają po ciebie. POLECAM ! No, o jazdach z przystojnym instruktorem nie wspomnę juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBO tylko Progress IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.14, 21:36 W Zabrzu są dwie szkoły nauki jazdy 1. PROGRESS i Rzewucki w obu szkołach szkoli młoda kadra która ma nowatorskie sposoby szkolenia. Ja szkoliłam się w Progress a mój kolega z klasy u Rzewuckiego . Jedna po wymianie opinii między sobą stwierdziliśmy z kolegą, że Jednak Progrss wygrywa. Wycieczki do Wisły które uczą zachowania i opanowania pojazdu przy dużych prędkościach no i na koniec wisienka na torcie- TROLEJE . W tej szkole uczyć was będą doświadczeni instruktorzy którzy przechodzą szkolenia co jakiś czas na torach wyścigowych i poślizgowych. Więc naprawdę nauczą was jeździć na egzamin ale też czegoś więcej. Szkoda że na faceboku nie organizują konkursów z prezentami typu smyczki lub czapki firmowe. Wydaje mi się że ta szkoła dopiero rozkwita i wszystko przed nimi . Polecam, a szkole Progres życzę samych sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxiu Re: tylko Progress IP: *.centertel.pl 10.09.14, 20:57 Jasne ze jak w Zabrzu to tylko Progress !!!!!! Atmosfera. dobre wyszkolenie. Instruktorzy najlepsi w Zabrzu. Jak tlumaczylem koledze co robilem na kursie to byl w szoku. Jego instruktorka polowy tego nie zrobila co moj instruktor. Juz.czekam aby jechac na wycieczke do Wisly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adik Re: tylko Progress IP: *.centertel.pl 29.01.15, 13:13 W osk Rzewucki tez jest wycieczka do Wisły. Więc już różnicy nie ma. Przepraszam jest w cenie, oczywiscie taniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: himeko Re: tylko Progress IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.12.15, 00:30 Lisek nie polecam!!! instruktorka Pani Adrianna bardzo mnie zniechęciła. Obecnie na jazdy dodatkowe chodzie to Rzewuckiego zupełnie inna liga dbają o klienta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tryb Re: tylko Progress IP: *.connect.netcom.no 06.12.15, 10:34 Panie instruktorze - w niedziele się odpoczywa a nie spamuje w internecie. Mikołaj nic nie przyniósł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bililye Re: tylko Progress IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.17, 20:29 szkoda ze wszyscy znajomi którzy uczyli się u rzewuckiego zdają po 5 razy i są dalej bez p.j. progress max 2 podejście, z czego więcej zdaje za 1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: prawo jazdy -gdzie w zabrzu ? IP: *.dynamic.chello.pl 24.06.17, 00:13 Lanette raczej nie polecam, mój chlopak tam był, pyskujący instruktorzy, szef wszechwiedzący ale nikt nie uczy jak jeżdzic bo kazda godzina kosztuje, wiec lepiej robić przerwy i opowiadać bajki Odpowiedz Link Zgłoś