Dodaj do ulubionych

Propozycja ;-)

IP: *.powen.com.pl 11.05.09, 08:29
Widzę już od dłuższego czasu krytyke na tym forum naszej Pani Prezydent i tak się zastanawiam...to czemu nie zorganizujecie referendum ws. odwołania prezydentowej? ;-)

"Aby referendum się odbyło, wnioskodawcy muszą zebrać 10% podpisów mieszkańców, którzy są upoważnieni do głosowania. Gdy już dojdzie do głosowania, musi w nim udział wziąć co najmniej 3/5 osób, które wybrały urzędującego prezydenta."

10%=ok. 15000 podpisów

3/5 które wybrały - 9010 osób

No to do dzieła krytycy! ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: eee Re: Propozycja ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:32
      Ale po co?
      • Gość: damn Re: Propozycja ;-) IP: *.powen.com.pl 11.05.09, 08:36
        No skoro się wam albo tym wielu osobom tak nie podobają rządy naszej prezydentowej to mogą za pomocą pewnych przepisów najzwyklej ją odwołać...myślę, że byłaby to dla nich pewna ulga ;-))
        • Gość: eee Re: Propozycja ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 08:53
          Jeśli chodzi o prezydentową, to takowej nie mamy :-) Ale z tym
          podobaniem to jest tak, że sami wybraliśmy prezydenta, więc teraz
          nie ma co narzekać, bowiem na jej odwołanie i ponowne wybory chyba
          teraz nas nie stać...
          • Gość: damn Re: Propozycja ;-) IP: *.powen.com.pl 11.05.09, 08:59
            Tam najgorsze jest to że do wyborów pofatygowało się ok. 27% wyborców w I turze, a w drugiej...coś koło 19% czyli można wywnioskować że prezydenta wybrało mniej niż 10% ludzi uprawnionych do tego...
            Choć z drugiej strony ci co nie poszli na wybory też po części zdecydowali o wynikach...ale wkurza mnie jak ktoś krytykuje, krytykuje, a na pytanie: "Byłeś na wyborach?" milczy i stara się zmienić temat ;-)
            Też jest nieco ponad rok do przyszłych wyborów samorządowych więc...może lepiej przeczekać to ;-)
            • Gość: eee Re: Propozycja ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.09, 10:00
              W moim zakładzie są czy też nie są zadowoleni.....powiedziałabym, że
              raczej muszą być. A ja sama byłam na wyborach i wcale nie czuję się
              gorsza wybierając Szulikową, gdyż tak wtedy, jak i teraz uważam, że
              kobiety powinny dochodzić do władzy, ale tym razem postawiłabym na
              młodsze bez komunistycznej przeszłości :-)
    • Gość: SMD Re: Propozycja ;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 09:02
      W POWENIE wszyscy sa zadowoleni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka