29.03.16, 11:25
6 tygodni temu poroniłam w 20 tygodniu ciąży. Tydzien temu trafiłam na oddział neurologii z zawrotami głowy, zaburzeniami widzenia na lewe oko i równowagi. Badania i konsultacje lekarskie nie wykazały przyczyny. Zostałam wypisana ze szpitala z rozpoznaniem - proces o charakterze demielinizacyjnym- obserwacja. 
Z karty szpitalnej wynikało jedynie, że mam wysoki poziom cholesterolu - 280, hdl- 90 a ldl - 180. Co mnie najbardziej niepokoi, rezonans uwidocznił "pojedyncze owalne zmiany 2-3mm hyperintensywne w sekwencji FLAIR i obrazach T2 w obu płata ciemieniowych i czolowych. Zmiany niewidoczne w T1 nie wzmacniajace sygnału po podaniu kontrastu. Poza tym obraz (...) w normie". Wniosek: podejrzenie pojedynczych ognisk demielinizacji. Zrobiono mi odrazu Mri kanału rdzeniowego w obawie o sm. Wn: spondylosis cervicalis preacipuae reg. C4-C7. Protr.n.pulp. C5-C6 med. Bulging.Mialam robiona biopsje płynu mozgowo-rdzeniowego. Badanie ogólne bez zmian. Czekam na badanie szczegółowe. Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka