Dodaj do ulubionych

Egipt - top 10 atrakcji

IP: *.147.178.100.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.05.11, 17:29
Jesli Egipt i zabytki to Luksor i jego wszystkie zabytki, reszta się nie umywa..., Muzemum w Kairze warto zobaczyć, Piramidy raz i nie wracać.
Obserwuj wątek
    • Gość: masajka Re: Egipt - top 10 atrakcji IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 18:18
      8 na 10 zaliczone - zgadzam się z Przemówcą . Generalnie trzeba to zobaczyć ale chyba nie warto powtarzać.
    • Gość: Anq28 Egipt - top 10 atrakcji IP: *.xdsl.centertel.pl 26.05.11, 21:53
      Moim zdaniem autor pojechał po najprostszej linii i wrzucił typowe atrakcje, które wcale nie są najlepsze ale są łatwe do zdobycia.
      Egipt ma ciekawsze atrakcje ale ukryte przed pseudoturystami.
      • sylwia86zaw Re: Egipt - top 10 atrakcji 08.11.11, 15:15
        Byłam w Egipcie dwa razy, w Hurghadzie i Sharm el Sheikh i przyznam się szczerze, że Sharm bardziej mi się podobał. Wszyscy jeżdżą tam z dwóch powodów, albo chcą nurkować, albo zapoznać się ze starożytnością. Takiego miejsca jak Blue Hole jeszcze nie widziałam, a trochę do tym świecie latam (pozostawiam link do naszego filmu podroznik.tv/atrakcje/1817/Blue-Hole-z-gory). Bardzo podobał mi się Ras Mohammed, może niekoniecznie akurat lasy namorzynowe, bo bardziej przypominały krzaki, ale podczas tej wycieczki naprawdę było, co robić i chyba nikt z turystów się nie nudził (podroznik.tv/atrakcje/1466/lasy-namorzynowe). Pięknym przystankiem był wypad na plażę piaszczystą ( podroznik.tv/atrakcje/1768/Piaszczysta-plaza-w-Ras-Mohammed). Ja miałabym komuś pomóc w wyborze odpowiedniego kurortu z większą ilością atrakcji z pewnością Sharm, wyprawy bardziej ekstremalne, bardziej interesujące, mnie ruiny, piramidy itp. nie interesują tak bardzo.
        Pozdrawiam
    • Gość: wujek_extrema Bo tanio IP: 70.70.144.* 27.05.11, 02:10
      ta polska glupota i "bo tanio" mentalnosc znow doprowadzi do nieszczesc. Dzisiaj CNN podawalo ze turystyka w Egipcie spadla o 80% bo jest niebezpiecznie. Te 20% co ciagle jezdza to pewnie nasi, bo tanio
    • Gość: rogue piękne zdjęcie rafy koralowej - martwej! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 10:40
      brawo
    • Gość: Doro^^ Re: Egipt - top 10 atrakcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.11, 07:37
      Na mnie zrobiły ogromne wrażenie, bo pokazały spryt starożytnych Egipcjan to kolosy mnemnona (po drodze do doliny królów). Byłam w Egipcie w zeszłym roku z biurem Logos Tour, zanim zaczęły się te wszystkie bunty przeciwko prezydentowi, wiec udało się :) Poza tym Karnak - niesamowita historia i widoki, mieliśmy świetnego przewodnika, który sypał z rękawa ciekawostkami. Aha, lepiej nie jechac do doliny królów w szczycie (lipiec, sierpień) bo temperatura dochodzi tam do 60 st o il nie więcej i grobowce mogą być zamknięte
      • Gość: ania Re: Egipt - top 10 atrakcji - do doro IP: *.range86-159.btcentralplus.com 11.06.11, 17:21
        pojechalabys jeszcze raz?

bylam, widzialam i nigdy wiecej, a poza tym najpierw musza sie nauczyc szanowac turystow...
        • nchyb Re: Egipt - top 10 atrakcji - do doro 12.06.11, 09:33
          > pojechalabys jeszcze raz?

tak, i to nie raz...
          • deoand Re: Egipt - top 10 atrakcji - do doro 12.06.11, 11:46
            Są tacy co jeżdża do Egiptu w kółko aż do znudzenia i tacy jak ja co jeżdżą niezależnie czy im sie podobało RAZ . bo swiat ma tyle ciekawych miejsc , ze marnujac czas na jedno nie zdązy się zobaczyć innych . Kwestia gustu i wyboru .

W Egipcie jest jeszcze Abu Simbell warty zobaczenia i są inne niestandartowe miejsca , które niedawno opisywała bodaj irhana zdając relacje ze swojej podrózy po Egipcie - samodzielnie bez posrednictwa biura podróży .
            Za kolejnym razem to pewno tak ale za pierwszym to ja zwiedzam standarty
            Miejsca niestandartowe to cos jak - w Pcimiu Górnym jest piekna kapliczka i kosciółek drewniany wiec nie pojedźmy do Częstochowy tylko do Pcimia .
            Byc może cos w tym jest ale nie dla mnie
            • nchyb Re: Egipt - top 10 atrakcji - do doro 12.06.11, 15:12
              są też tacy po sdoku, co jeżdzą więcej niż raz, ale nie do znudzenia. Kto lepszy i mądrzejszy? Ten co raz po łebkach liźnie i ciągle szuka nowego, czy ten co stara się głębiej poznać? A czy to ważne? Grunt, żeby dobrze się bawić na wyjazdach i tyle. Każdy jeździ gdzie i ile chce. Wedle chęci i potrzeb...
              • deoand Re: Egipt - top 10 atrakcji - do doro 12.06.11, 18:04
                sam sobie odpowiedziałeś / aś/ . Nie ma tu pojęcia mądrzejszy czy głupszy - każdy dostosowuje rodzaj pobytu do swoich mozliwości czasowych i finansowych . Taka znana podrózniczka forumowa o nicku miriam , która była w Egipcie z X razy to moze teraz jechac do jakieś dziury Hatama czyli gdzieś daleko za kolejną dziurą Marsa ale za pierwszym razem to trzeba wybrać Hurghadę jednak .

Albo Sharm ale to już inna bajka .
              • Gość: Michalina Re: Egipt - top 10 atrakcji - do doro IP: *.cela.pl 18.06.11, 19:49
                zgadzam się . jeździłam z alfa starem do Egiptu kilka razy. dwa razy zwiedzając dość dokładnie. za każdym razem odkrywałam coś nowego.a potem Egipt był traktowany jako baza wypoczynkowa po objazdówkach do innych sąsiednich krajów . Po Jordanii, Syrii, Izraelu. Lubię Egipt i chetnie tam wracam, co nie znaczy że nie zwiedzam tez innych zakątków świata.
    • maremarmar Egipt - top 10 atrakcji 18.06.11, 21:17
      >> Najlepsze miejsca do nurkowania znajdują się wśród przybrzeżnych wysepek Hurghady.

No pliiiz... tam akurat rafa jest chyba najbardziej zniszczona.
      Jeśli chcemy nurkować (a nie tylko snurkować), to są naprawdę lepsze miejsca. Ale zapewne standardowe objazdówki po Egipcie obejmują tylko Hurghadę...
      • Gość: Anq28 Re: Egipt - top 10 atrakcji IP: *.xdsl.centertel.pl 18.06.11, 23:32
        Nietypowe i moim zdaniem ciekawe atrakcje poza typowym szlakiem.....

Piaskowe miasto
        v6.cache8.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/664020.jpg?redirect_counter=1
        Oaza z kolorowym lasem
        static.panoramio.com/photos/original/46179684.jpg
        Oraz dwa przepiękne miejsca rzut beretem od Hurghady
        St Paul Monastyr
        v4.cache5.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/31233171.jpg?redirect_counter=1
        St Antony Monastyr
        static.panoramio.com/photos/original/6384842.jpg

• lo.ri Re: Egipt - top 10 atrakcji 30.08.11, 10:46
        jak dla mnie najciekawsze w Egipcie są rafy i faktycznie do tych koło Hurgady nie ma się co zbliżać. Jeśli ktoś by chciał pooglądać coś ładnego to koło Marsa są na prawdę ciekawe miejsca. Byłam tam znowu w tym roku i dalej nie ma aż tylu turystów bardzo fajne miejsce, ładnymi hotelami i przystępnymi cenami. Biuro z którym jeżdżę zorganizowało mi do tego super wycieczki fakultatywne także wakacje miałam super. Polecam to miejsce.
        • Gość: Wiktor Re: Egipt - top 10 atrakcji IP: 83.218.116.* 09.01.13, 14:30
          ja się nie mogę zgodzić byłem w okolicach Hurghady poza tym wiele jest tam innych ciekawych miejsc wszystko zależy od organizatora wycieczki ja akurat trafiłem na świetną ekipę która ma doświadczenie
          • Gość: Maciej Re: Egipt - top 10 atrakcji IP: 189.15.245.* 14.01.13, 11:42
            ja byłem na wycieczce z małego biuro biura działajacego w Egicie www.majatours.pl i jestem zadowolony znalazlem uch normalnie w wyszukiwarce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka