glika1 10.10.06, 13:57 Gdzie moge nauczyc sie starej greki na terenie wrocławia/ Znacie jakies kursy, szkole greki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiaszcz Re: stara greka we wrocławiu 15.10.06, 10:28 Można wyłącznie studiując na Filologii Klasycznej UWR, jak robię to ja, z nienajgorszym skutkiem już drugo rok... Odpowiedz Link
avula Re: stara greka we wrocławiu 20.10.06, 14:53 a nie znasz jakiego innego sposobu nauczenia sie? Moze ansz kogos kto daje korepetycji? Jakis profesor? Moze mozna zaplacic za kurs... pomoz jakos.. Szukam takije szkoly albo korepetytora i... :( Odpowiedz Link
wiaszcz Re: stara greka we wrocławiu 23.10.06, 09:01 No sluchaj, jestem po dwoch semestrach, teraz robię trzeci, ktory zakonczy sie egzaminem, zatem volens-nolens, cały czas tą gramatykę grecka, muszę powtarzać, więc w zasadzie nie widze problemów z możliwościa udzielenia Ci korepetycji. A dlaczego Ci tak zalezy na starogreckim? Odpowiedz Link
avula Re: stara greka we wrocławiu 23.10.06, 12:33 Dlatego ze chce zdawac ją na maturze.. powiedz, czy jesli zrobilabym 2 semstry..znaczy zaczela od teraz do maja... zdam mature? Nie chodzi o super wynik ale samo zdanie..czy jest to mozliwe? Zabierac sie za to? Zaznacze ze znam grecki ( nowogrecki) mam rodzine w grecji, jestem troche greczynka wiec mi latwiej..mam stycznosc z tym.. Ale ze stara greka nie.. Doardz cos.. jak to idzie.. Szukac nauczyciela, kursu czy cos.. czy dac sobie spokoj? Odpowiedz Link
wiaszcz Re: stara greka we wrocławiu 23.10.06, 20:08 To, że z nasz nowogrecki, daje Ci ten plus, że jestes obeznana z alfabetem, tyle, że dużo liter, tudziez zbitek literowych wymawia się inaczej. Masz jakiś wzór matury ze starogreckiego? Nie wiem jak ona wygląda, więc cięzko mi stwierdzić, co potrzebujesz na nią umieć. Jesli to jest zakres podstawowy, to nie powinno być źle, ale nic nie moge powiedziec, póki nie zobacze wymogów. Odpowiedz Link
wiaszcz Re: stara greka we wrocławiu 23.10.06, 20:08 Aha i jeszcze jedno, do czego Ci potrzebna matura z języka klasycznego? Na jaki kierunek? Bo na filologie klasyczną tego nie wymagają. Odpowiedz Link
avula Re: stara greka we wrocławiu 24.10.06, 15:43 chce zdawac na filologie nowogrecką. tam przyjmuja z matmą, historią lub wlasnie z reka. matmy nie zdam... Historia tak sobie i myslalam ze najlepiej pojdzie mi nauka greki bo nawet mnie interesuje, mialam stycznosc z tymi klimatami. Przyda sie potem zreszta na studiach. Wiec? Moze pomoglabys mi jakos/ Moze popytasz na uniwerku czy daloby rade zalatwic jakis kurs dla mnie lub cos w tym stylu? jakies lekcje prywatne? Moze jakis profesor by sie zgodzil? Pogadasz? Bo wiem ze jest kurs na uniwerku dla osob z poza, ale sie nie rozpoczął bo za malo osob jest:( Nie wiem co robic. szukam wszedzie i nie moge znaleść. Pomoz jakos. Odpowiedz Link
wiaszcz Re: stara greka we wrocławiu 24.10.06, 20:49 Ja bym sie mogła z Toba bez problemu pouczyc tej Greki, tylko dowiedz się jaki jest zakres materiału na maturę ze starogreckiego, bo trzeba się zorientowac czy do maja zdążyłabyś to opanować. A tak w ogóle, może lepiej się kontaktowac na maila: wiaszczurka@wp.pl Odpowiedz Link