Dodaj do ulubionych

Wpadki w serialach

• piotr7777 Re: Wpadki w serialach 19.02.06, 10:36
      Wczoraj oglądałem "Gilmore Girls" i zastanowiło mnie, że wciąż Taylor gra
      pierwsze skrzypce na zgromadzeniu mieszkańców Star Hollow. Przecież były
      wybory, które przegrał.
    • Gość: niecierpek Re: Wpadki w serialach IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 21.02.06, 16:53
      We wczorajszym MjM Madzia, gdy rozmawiała z Pawłem miała grzywkę nie sięgającą
      brwi, a gdy rozmawiała z Kamilem miała grzywkę dobre kilka cm dłuższą :-)
      • blondyna2005 mjm 21.02.06, 22:02
        dziecko marty, nowonarodzone i jeszcze bez imienia wygląda na pół roku co
        najmniej. a filmowa matka i babcia nawet nie udają że jest młodsze i nawet nie
        podtrzymują mu główki.
    • fiszki Re: Wpadki w serialach 21.02.06, 22:00
      W Mjm poprosili na rodziców chrzestnych Piotra i Kingę. Oni mają ślub cywilny i
      według prawa kanonicznego nie mogą być rodzicami chrzestnymi.
    • Gość: Ja Re: Wpadki w serialach IP: *.smsnet.pl 21.02.06, 22:16
      W dzisiejszym odcinku mjm kingusia niosla misia i chyba zostawila go w
      dziekanacie, a przeciez nie mogla pojsc do domu,bo b.jej sie spieszylo
      • naise Re: Wpadki w serialach 21.02.06, 22:49
        Dziś w MjM i Kinga i jej ojciec próbowali dodzwonić sie na komórke do Krysi
        (matki kingi), z tym że w poprzednim odcinku filarski sam mówił ze krysi
        telefon został w domu - dlatego nie odbierała :)
      • Gość: Kaska Re: Wpadki w serialach IP: 83.238.203.* 22.02.06, 00:12
        Tez przyuwazylam wpadke scenarzystow z nieszczesnym miskiem,mogliby zajrzec na
        to forum i troszke sie doksztalcic,ja tez staram sie sledzic losy bohaterow ale
        nie zawsze udaje mi sie to i owo wychwycic,ale forumowicze sa naprawde
        spostrzegawczy,ze az czasami ogladam powtorke zeby to zobaczyc.
        • Gość: fikumiku Re: Wpadki w serialach IP: *.metrolink.pl / 217.153.161.* 22.02.06, 09:28
          No do tego wczorajsza wpadka z fryzurą Gazeli. Podczas rozmowy z Filarskim w
          kawiarni ma dłuższe włosy - nawet za długie, tak sobie pomyślałam. No a potem
          wchodzi do domu, wita się z Maryją i ma już świeżo obcięte. Mogło się tak
          zdarzyć, że wracając wstąpił do fryzjera, ale w takim wypadku Santa Maryja
          powinna to zauważyć i coś powiedzieć.
        • Gość: Bleee Re: Wpadki w serialach IP: *.future-net.pl 22.02.06, 09:28
          Z tym noworodkiem Marty to przegięcie totalne! Moje dzieci główkę trzymały
          prosto jak skończyły TRZY miesiące i to jest norma a nie noworodek! Scenarzyści
          i reżyserzy - dokształćcie się trochę!!! Żenada!
          • stephen_s Re: Wpadki w serialach 22.02.06, 13:48
            > Z tym noworodkiem Marty to przegięcie totalne!

Wiecie, ta ciąża Marty była niestandardowo długa, może ona urodziła po prostu
            już trzymiesięczne dziecko..? :))))))
        • Gość: k Re: Wpadki w serialach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.06, 11:53
          A może zostawiła misia w prezencie Panu Dziekanowi...

też to zauważylam i się nieźle uśmiałam.

A z innej beczki, po co jej był ten miś???
          • Gość: koko Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 12:58
            > A z innej beczki, po co jej był ten miś???

na samym poczatku odcinka Kinga poszla z Madzią kupić prezent dla dziecka
            ktorym sie opiekuje w Anglii (przy okazji przechadzki odbyly ta rozmowe o
            łózkowych planach Madzi z Kamilowym tatkiem) jako prezent kupila misia (bez
            metki, bez reklamowki, pełna higiena) i taszczyla go przez pol odcinka aby
            zadziać gdzies w dziekanacie...
            • Gość: niunia Re: Wpadki w serialach IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 13:20
              ...a ja bym sobie reke dala uciac, ze misio byl dla coreczki Marty, ktora to
              KInga zamierzala odwiedzic ze swym mezem Pietrem i szwagrem Pavlem ;)
              • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 22.02.06, 15:10
                To, że do ról noworodków angażuje się starsze dzieci jest tak samo naturalne
                jak to, że aktorzy po 30 grają nastolatków.
                Noworodek na planie to nie jest dobry pomysł.
                • blondyna2005 Re: Wpadki w serialach 22.02.06, 19:12
                  no dobrze ale mogli to dziecko przynajmniej trzymac jak niemowlaka. a mis wg
                  mnie tez miał byc dla tej małej.
                  • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 22.02.06, 20:29
                    no dobrze ale mogli to dziecko przynajmniej trzymac jak niemowlaka. a mis wg
                    > mnie tez miał byc dla tej małej.
                    Może chodziło o dzieciaka jakiejś zaprzyjaźnionej Pani z dziekanatu? Taka forma
                    niewinnej łapówki.
                    • Gość: buba Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 20:55
                      gdy sobie nad tą rzeką wisłą szli to Kinga taszczyła znaczących rozmiarów
                      torbiszke. misiek spokojnie mogl sie pomiescic
                      • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 03.03.06, 17:30
                        Podnosze na górę.
                        Ortopeda z Klanu (nawiasem mówiąc już czwarty w tej telenoweli alkoholik - sami
                        sprawdźcie) wyleciał ze szpitala z powodu nałogu. Czy zatem nie powinien
                        przedłożyć Pawłowi świadectwa pracy, w którym okoliczność ta powinna
                        figurować?
                        • blondyna2005 Re: Wpadki w serialach 04.03.06, 07:08
                          ja wiem czy alkoholicy chwalą się tym ze ich ktoś z roboty wyrzucił? pracowałam
                          z taką jedną. po prostu pojechała w rejs i zaginęła. szefowa wysłała jej
                          papiery do domu. odnalazła się dopiero po 2-3 miesiacach i winę na nas
                          zrzuciła, że niby ją przesladowałyśmy
                          • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 04.03.06, 10:35
                            blondyna2005 napisała:

> ja wiem czy alkoholicy chwalą się tym ze ich ktoś z roboty wyrzucił?

Nikt się nie chwali, ale takie sprawy się dokumentuje. Każdy potencjalny
                            pracodawca, może nie na pierwszej rozmowie, ale potem domaga się potwierdzenia
                            tego co o sobie mówimy.
                            • blondyna2005 Re: Wpadki w serialach 04.03.06, 15:52
                              to wiem. ale ta moja znajoma pracowała np w biedronce i miała stamtąd
                              świadectwo oki. a potem przypadkiem sie wygadała ze pracowała jeszcze w
                              albercie. stamtad nie dała świadectwa, bo ją zwolnili dyscyplinarnie.
                              wszystkiego nie mozna udowodnic. czasem po prostu przypadkiem wychodzi albo
                              wcale.
                              • Gość: CHOCO Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 15:22
                                pierwsza miłość w zeszłym tygodniu(środa) jak do kingii zadzwoniła szwajewska
                                to kinga odebrała na telefon domowy bezprzewodowy,a za chwilę trzymała przy
                                uchu komórkę podczas tej samej rozmowy
                • Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 14:38
                  Kolejna wpadka w MjM to kwestia zameldowania Madzi. Kilka odcinków temu
                  przyszedł jej ojciec i powiedział, że szukała jej policja u nich w domu - bo
                  Madzia wciąż jest u nich zameldowama. A wczoraj jej ojciec mówi, że szuka jej
                  właściciel mieszkania, kótre wynajmował Sasza, bo Madzia była tam zameldowana.
                  Chyba, że można być zameldowanym w dwóch miejscach jednocześnie :)
                  • alex_koz Re: Wpadki w serialach 22.03.06, 17:44
                    mozna byc zameldowanym w 2 miejscach, w jednym na pobyt staly a w drugim na
                    tymczasowy.
                  • rozmowy_kontrolowane Re: Wpadki w serialach 21.04.06, 05:08
                    Gość portalu: Amelia napisał(a):

> Kolejna wpadka w MjM to kwestia zameldowania Madzi. Kilka odcinków temu
                    > przyszedł jej ojciec i powiedział, że szukała jej policja u nich w domu - bo
                    > Madzia wciąż jest u nich zameldowama. A wczoraj jej ojciec mówi, że szuka jej
                    > właściciel mieszkania, kótre wynajmował Sasza, bo Madzia była tam
                    zameldowana.
                    > Chyba, że można być zameldowanym w dwóch miejscach jednocześnie :)

Na stałe w jednym miejscu, czasowo w drugim:)
    • onika27 m jak miłość 06.03.06, 21:48
      Lukasz nalepił plaster na zacięciu na lewą strone a potem cały czas miał
      plasterek na prawej części brody:)
      • Gość: ja Re: m jak miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 09:04
        bo jak sobie naklejal, to ujecie bylo z lustra, chyba :)
        • Gość: Bleee Re: m jak miłość IP: *.future-net.pl 07.03.06, 17:43
          Łukasz dał swojej koleżance o imieniu ALICJA perfumy na imieniny w porze, kiedy
          na dworze padał śnieg a imienimy Alicji są tylko i wyłącznie 18 maja i 21
          czerwca! Tak podaje Księga Imion - najważniejsza pozycja o imionach! Śnieg
          padał w czasie przechadzki Madzi pod Kolumną Zygmunta jak zapewne zauważyliście!
          • onika27 Re: m jak miłość 07.03.06, 21:14
            znalazłam jeszcze 16 grudnia ale teraz z imiennikiem to jest różnie np zawsze
            imieniny Monikai (moje) były tylko 4 maja a od jakiegos czasu sa tez w sierpniu
            i nawet w niektórych kalendarzach w maju juz ich nie ma :0
            • amikeo Re: m jak miłość 07.03.06, 21:27
              Ja tez znalazłam 16grudnia te imieniny Alicji. Ale 16 grudnia 2005 był w piątek
              a Łukasz dawał prezent dla koleżanki w sobotę na imieniny, które miały bć
              nastepnego dnia. A poza tym z tego by winikało, że Krzysztof zmarł 15 grudnia i
              skoro minął miesiąc od jego smierci to w serialu jest juz 15 stycznia!
              (pomijając sprawę dni tygodnia)
              • mycha70 Re: m jak miłość 12.04.06, 21:43
                Krzysztof zmarł 28 października (tak było na krzyżu na grobie). Imienin Alicji
                ani niczego pokrewnego nie ma w okolicach. Poza tym 28 października wypadał w
                piątek, ale jak wyczytałam w fachowym terminarzu, jest to Dzień Odpoczynku Dla
                Zszarganych Nerwów, więc może nie tylko nerwy odpoczywały.
            • Gość: Bleee Re: m jak miłość IP: *.future-net.pl 07.03.06, 21:28
              Tak ale grudnia jeszcze nie mamy bo w dzisiejszym odcinku biegający po parku
              młodzieniec odezwał się do Małgosi: piękną mamy jesień!
              • amikeo Re: m jak miłość 07.03.06, 21:40
                No to się to kupy nie trzyma, to jaką datę maja tam teraz? Jakis kalendarz
                gregoriański czy muzułmański? Bo według imienin Alicji policzyc sie tego nie da.
                • czekolada72 Re: m jak miłość 07.03.06, 22:21
                  Teoretycznie mozna by utworzyc zdrobnienie od A-nie-LI (18. 11 - w 2006
                  wypadnie w sobote, wiec w 2005??)lub od A-de-LI (23.11)
                  • Gość: nika Re: m jak miłość IP: 80.51.222.* 08.03.06, 15:12
                    Marysia w dniu śmierci Krzysztofa tj. w sobotę ubrana była z rana w czarną
                    garsonkę i piła z mężem kawę nadmieniająć m.in., że będzie sprzątać. Ciekawa
                    jestem, która z nas rozpoczyna sobotni poranek tak elegancko mając przed sobą
                    perspektywę nadgonienia domowych obowiązków i przygotowań do uroczytości.W
                    następnej scenie krząta się po domu i szykuje na chciny - już jest inaczej
                    ubrana - w spódnicę i czarny sweterek rozpinany. Dzień wcześniej wieczorem
                    skarżyła się mężowi, że nie ma w czym iść na chrzciny,wtedy wyrozumiały mąż dał
                    jej pieniądze na coś nowego. Niestety z treści filmu nie wynika, czy coś
                    kupiła, zresztą nie miałaby czasu, gdyż w sobotę najpierw piła kawę z mężem,
                    potem sprzątała i szykowała się na chrzciny, (o gotowaniu obiadu nic nie
                    mówiła), a na chciny założyła garsonkę nie wyglądającą na nową. Co zrobiła z
                    pieniędzmi?
                    • Gość: aga Re: m jak miłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 16:08
                      dla mnie wpadka jest wiecznie błękitne nieboza oknem w kuchni Mostowiaków
                      (jeżeli juz ktoś o tym pisał to przepraszam ale nie sposób przeczytac wszyskich
                      wątków). szczególnie wkurzające to było wczoraj: na zewnątrz pochmurno i znimno
                      (patrz: spacer Santa Marii, bieganie Małgośki czy wybieranie się na spacer z
                      dzieciarnią Hanki, a tu wchodzi się do kuchni i piekne błekitne niebo i
                      słoneczko. Irytujące to było!
                      • anytsuj10 Re: m jak miłość 09.03.06, 21:25
                        w ostatnim odcinku Mareczek narzeka, ze Stefcio znowu wyjechał i on ma dość
                        takiego wspólnika, którego wiecznie nie ma, itp A niedawno Stefcio zrzekł się
                        współwłasności w interesach, teraz wspólnikiem jest Szef kuchni- Egon???
                        • piotr7777 Re: m jak miłość 23.03.06, 19:54
                          anytsuj10 napisała:

> w ostatnim odcinku Mareczek narzeka, ze Stefcio znowu wyjechał i on ma dość
                          > takiego wspólnika, którego wiecznie nie ma, itp A niedawno Stefcio zrzekł się
                          > współwłasności w interesach, teraz wspólnikiem jest Szef kuchni- Egon???
                          Otóż nie - prawdopodobnie umowa nie została jeszcze spisana. Stefan i Egon
                          muszą najpierw pójść do notariusza.
                          A z dalszego opisu wynika, że ostatecznie Egon nie zostanie wspólnikiem.
                    • misiek12311 Re: m jak miłość 11.04.06, 23:20
                      krzysztof umarł 28 października 2005 - to był piątek
        • Gość: Renata Re: m jak miłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 09:05
          To że nalepial sobie przed lustrem nie ma żadnego znaczenia,plaster powinien być po prawej stronie
      • kann77 Re: m jak miłość 17.03.06, 00:48
        ...w domu u Zduńskich w Gródku jeżeli ogladają tv to zawsze jest ten sam
        odcinek "na dobre i na złe"-ten w którym Samusionek robi ze swojej kilkuletniej
        córki Samanty (tzn. Samanthy prez nieme "h" :))) modelkę...
        dziwne, że tez tak często powtarzaja ten odcinek i to każdego dnia w tygodniu-
        być może to ulubiony odcinek Zduńskich i specjalnie dla nich dwójka emituje go
        po raz n-ty
        • arras-k Re: m jak miłość 19.03.06, 21:35
          kann77 napisała:

> ...w domu u Zduńskich w Gródku jeżeli ogladają tv to zawsze jest ten sam
          > odcinek "na dobre i na złe"-ten w którym Samusionek robi ze swojej
          kilkuletniej
          >
          > córki Samanty (tzn. Samanthy prez nieme "h" :))) modelkę...
          > dziwne, że tez tak często powtarzaja ten odcinek i to każdego dnia w tygodniu-
          > być może to ulubiony odcinek Zduńskich i specjalnie dla nich dwójka emituje
          go
          > po raz n-ty
          ___
          Może maja nagrany na płytę i odtwarzaja.
    • czekolada72 Stroje 08.03.06, 16:56
      W Pensjonacie pod różą" pierwsza zona Ksawerego, w jednym z koncowych odcinkow
      nosila naszyjnik z duzych turkusowych klamieni i srebra. Ostatnio odcinej byl
      powtarzany, i tak jakos "koło niego" byl puszczony odcinek nowego srialu,
      ktorego akcja dzieje sie w sopocie. Ta sama aktorka nosi - ten sam naszyjnik.
      Czy nawet jezeli telewizja posiada jedna szafe dla wszystkich seriali - nie
      mozna by dopilnowac, aby nie tak samo byly ubrane te same aktorki? Czy tez
      aktorki nosza w serialach swoje prywatne ciuchy i bizuterie?
      No moze uczepliwa jestem, ale jakos ten naszyjnik rabnął po oczach!
    • Gość: nika Re: Wpadki w serialach IP: 80.51.222.* 09.03.06, 14:23
      w jednym z pierwszych odcinków Pensjonatu pod Różą Iwa przechodzi na ty z
      Ksawerym, w następnej scenie rozmawiają ze sobą per Pan, Pani.
      • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 09.03.06, 16:30
        > w jednym z pierwszych odcinków Pensjonatu pod Różą Iwa przechodzi na ty z
        > Ksawerym, w następnej scenie rozmawiają ze sobą per Pan, Pani.
        Po przejściu na "ty" trudno się przyzwyczaić.
        • Gość: jj szkoła (?!:-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:24
          Jesli tak wygląda współczesna szkoła, to śmiechu warte. Dzieci jak anioły, pani
          sprowadza sobie pomoc, żenuła. Jak zwykle przekroloryzowane. Szkoda że nie
          pokazali gimnazjum, tylko słodkie dzieciaczki - niemowy.
    • piotr7777 Re: 40-latek 19.03.06, 21:18
      Dziś na Polonii był 4 odcinek.
      No i teraz zwróciło to moją uwagę - Boruński pokazuje Stefanowi chłopaczka na
      oko 8-10 letniego i wyjeżdża z tekstem, że jest po mutacji (chłopaczek rzecz
      jasna) i że siedział na kolanach u Jana XXIII i Kennedyego. Biorąc pod uwagę,
      że akcja 40-latka dzieje się w połowie lat 70 jest to mało prawdopodobne.
      • minka_to_ja ndinz 21.03.06, 00:20
        a wczoraj Monika Zybert jak sie calowala w samochodzie z tym swoim akwizytorem
        miala na palcu obraczke:) chyba nie jest mezatka w serialu:P
        • alex_koz magda m 21.03.06, 21:39
          a wiec w magdzie m. dzis klientka kancelarii Magdy zapalila papierosa w
          gabinecie. kancelaria znajduje sie w biurowcu, w biurowcach nie mozna palic
          (przepisy przeciwpozarowe).
          • piotr7777 Re: magda m 21.03.06, 21:42
            alex_koz napisała:

> a wiec w magdzie m. dzis klientka kancelarii Magdy zapalila papierosa w
            > gabinecie. kancelaria znajduje sie w biurowcu, w biurowcach nie mozna palic
            > (przepisy przeciwpozarowe).
            Przepisy się często łamie.
    • alex_koz m jak milosc 21.03.06, 21:42
      tez dzisiaj (21.03.2006) ten kumpel Magloski (ten co jej malzenstwo rozbil)
      wspominal ze teskni za Kalifornia, z tego co pamietam to on w Nowym Jorku
      mieszkal.
      • Gość: kaska Re: m jak milosc IP: 83.238.203.* 22.03.06, 00:05
        W dzisiejszym odcinkuMjM Kinga podczas rozmowy z Madzia w kuchni nie miala
        kolczykow a za chwile gdy siedziala w kuchni z Piotrkiem miala, a potem znow z
        jej uszu zniknely kolczyki.Coraz wiecej jest tych wpadek w serialach.
        • Gość: jojo Re: m jak milosc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.06, 12:52
          A widzieliście pudełko z ciastem przyniesione przez Teodora? Takie cieniutkie,
          niziutkie... A potem pokazują ciasto na telerzu, wyrośnięte jak diabli. Za
          Chiny by do tego pudełka nie weszło.
          • Gość: widz Re: m jak milosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.06, 14:59
            a przedwczoraj Marta chodziła po parku z torebką Madzi sprzed kilku odcinków...
            ale cóż, może kupują w tych samych sklepach, albo Madzia pożyczyła Kindze, a
            kinga matce swojej chrześniaczki
        • Gość: Kini Re: m jak milosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:37
          no bez przesady, kolczyki to sobie mozna założyc i zdjąć w sekundę
          • Gość: 1313 Re: m jak milosc IP: *.rybnet.pl 23.03.06, 18:47
            tylko po co
            • Gość: Bleee Re: m jak milosc IP: *.future-net.pl 23.03.06, 19:00
              A mnie ciekawi od kiedy oglądam Mjm jak Norbert się przemieszcza? To dla mnie
              nadal nierozwiązana zagadka????!!!! Wczoraj przyjechali z Martą do Grabiny i
              Norbert prosi teścia aby mu wyjął wózek z bagażnika to już dalej sobie poradzi!
              W jaki więc sposób to robił będąc SAM I BEZ POMOCY? Kto mu wózek wyciągał przez
              niemal 400 odcinków i jak pojawiał się u Marty, która mieszka chyba na II
              piętrze BEZ WINDY!? Jak dostawał się na uczelnię i gdziekolwiek? Zawsze był
              pokazywany już NA WÓZKU????? I to jest wg mnie NAJWIĘKSZA NIELOGICZNOŚĆ TEGO
              SERIALU!
              • piotr7777 Re: m jak milosc 25.03.06, 21:28
                To właściwie nie wpadka ale przypomniało mi się, że Marta Mostowiak po zamachu
                miałą mieć jakieś poważne problemy z pamięcią (np. w rozmowie z Małgosią
                nazwała jej ówczesnego narzeczonego Michała Łagodę "Maćkiem"). Wygląda jakby
                scenarzyści zarzucili ten pomysł.
    • Gość: kochamcie Re: Karol, czlowiek... IP: 195.187.14.* 03.04.06, 14:05
      Film/serial o papiezu - scena, w ktorej Hania dowiaduje sie z tv, ze Karol
      zostal papiezem - Karol wyglada na staruszka, a ona na 30 latke - a na poczatku
      filmu byli w tym samym wieku
      • piotr7777 Re: ignorancja prawna 03.04.06, 17:15
        Poprawczak jest od 13 roku życia, więc 14-latek może tam trafić (czwartkowy
        Klan).
        W postępowaniu karnym nie ma "pozwów" chyba że składa je osoba pokrzywdzona w
        tzw. procesie adhezyjnym.
    • piotr7777 Re: "Na dobre i na złe" 11.04.06, 17:15
      Kiedyś siostra Bożenka przyszła przeziębiona do pracy - w szpitalu chyba taka
      sytuacja nie powinna mieć miejsca.
      • Gość: jagoda Re: "Na dobre i na złe" IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.06, 10:36
        piotr7777 napisał:

> Kiedyś siostra Bożenka przyszła przeziębiona do pracy - w szpitalu chyba taka
        > sytuacja nie powinna mieć miejsca.

niestety, takie sytuacje są w szpitalach jak najbardziej normalne :)))

• justyna302 Re: Wpadki w serialach 12.04.06, 08:33
      M jak Miłość oczywiscie: Smierc Krzysztofa wstrząsnęła całą rodziną. Biedną
      Marysię wspierali wszyscy. Mnie zastanowiło jedno: gdzie w tym wszystkim była
      matka Krzysztofa? Przeciez pamietamy, ze Krzysztof miał matkę, która z wlasnej
      woli zamieszkała w Domu Opieki, a potem wyszła za mąż za poznanego tam
      starszego pana. Pozniej niechcący przyjęła wezwanie do Pawła do wojska, o co
      Paweł miał do niej pretensje. Wiec mniej wiecej jej obecnosc była raz na jakis
      czas zaznaczana. Jak to mozliwe zeby nie pojawiła sie ani razu u Marysi, ba,
      nawet nie wspomniano o niej w kontekscie smierci syna. A przeciez grająca tę
      postać aktorka ( Barbara Horawianka ) żyje w dobrym zdrowiu i gra nadal,
      sprawdziłam. Skoro z jakichs powodow nie mogla zagrac to mogli chociaz
      wspomniec w dwoch słowach, np. ze jest załamana, ze trzeba ja odwiedzic i
      zobaczyc jak sie trzyma itd.
    • ellewina A propos domu w Grabinie... 12.04.06, 10:02
      Wszyscy wyglądają przez to sztuczne okienko w kuchni w domu Mostowiaków, a przecież z holu po stronie okna jest wejście do pokoju gościnnego (w którym teraz rezyduje Marta, wcześniej ciotka Hanki), a gdy oni zbierają się do wyjścia, to kierują się w stronę przeciwną. To jakim cudem Barbara z okna może lipować na całą sytuację przed domem, skoro wejście jest po drugiej stronie?
    • fiszki Re: Wpadki w serialach 12.04.06, 13:56
      Wczoraj w Mjm Norbert do Marty; "przedłużysz sobie macierzyński...". Hm, po
      macierzyńskim to można sobie iść, ale na wychowawczy.
      • Gość: justyna302 Re: Wpadki w serialach IP: 217.153.76.* 12.04.06, 15:44
        Tak, tez na to zwrociłam uwagę!
        No ale moze założyli ze chłop sie nie zna i moze sobie tak palnąć ? :)))
        • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 12.04.06, 18:19
          W takim razie z Norberta to jednak kawał troglodyty (choć oczywiście to wynik
          ciężkiej choroby aktora)
          • Gość: monia Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:16
            a nie moze wziac Marty i malej ani tez do USA na pol roku po co am an
            wychowawczym siedziec saa w domu. nawet ie zpaorponwoal jej zeby pojechala
            znim, tylko chce Luaksza i koniec
            • piotr7777 Re: "Złotopolscy" 15.04.06, 14:54
              Marylka nie powinna pracować na Dworcu Centralnym skoro jest synową Wieśka.
    • Gość: pomysłodawca Re: Wpadki w serialach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.04.06, 20:50
      U Marji z MjM biały dzień ( a jest zima więc jest godzina koło 15 ), a na
      Łowickiej już wszycy w wyrach:)
      • alex_koz Re: Wpadki w serialach 17.04.06, 21:15
        Maria oddaje klucze do sprzedanego wlasnie domu i jest jasno, a jak ja potem
        ten lekarz do domu odwozi to juz jest ciemno. to ile czasu im zajal przejazd z
        Grodka do okolic Grodka?
        • Gość: Piotr mjm wezwanie na policję IP: *.cable.satra.pl 17.04.06, 21:33
          wezwanie na policję listem poleconym (z reguły dodatkowo jest jeszcze za
          potwierdzeniem odbioru) dla Madzi odbiera Kinga - jest to raczej nierealne żeby
          listonosz zgodził się ot tak oddać taki list współlokatorce, zwłaszcza gdy
          adresatka jest w domu.
          • czekolada72 Re: mjm wezwanie na policję 17.04.06, 23:40
            Rownie nierealne jest, aby Maria mogla sama sprzedac dom - chyba, ze dom od
            poczatku byl zapisany tylko i wyłacznie na nią, a i do tego chyba potrzebna by
            byla rozdielnosc majatkowa
            • alex_koz Re: mjm wezwanie na policję 17.04.06, 23:48
              postepowanie spadkowe troche by trwalo i blizniaki te bylyby powolane. slusznie.

z innych: Gosia ktora przyjezdza do Grabiny i mowi ze "zostaje az do Nowego
              Roku bo musi odpoczac" - przeciez dopiero co wrocila z wakacji w Europie!

podobne: Madzia ma w swoim lozku dwie koldry w identycznych poszewkach. dziwne
              jak na samotna dziewczyne w pojedynczym lozku.
      • Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:13
        A kto myje okna, kiedy na dworze ciemno? A Gosia myła:)
        • justyna302 Re: Wpadki w serialach 18.04.06, 08:11
          Tez to zauwazyłam to mysie okien, mało tego, o ile dobrze widziałam, to na
          dworze padał snieg lub deszcz :)
          I jeszcze cos: moze to nie na temat, ale w MjM zaczyna mnie denerwowac, ze
          bohaterowie przezywaja dramaty, ktore normalnego człowieka doprowadziłyby do
          obłędu, a tu spływaja po nich jak woda po kaczce, nie pozostawiajac
          najmniejszego sladu na psychice. Błyskawicznie wracaja do normalnego zycia,
          jakby to była bułka z masłem, nigdy nie nękają ich dawne koszmary, nie odbijaja
          sie one kompletnie na ich dalszym zyciu. Przykłady: Madzia - niechciana ciąża i
          poronienie - nie dosc ze dalej popełnia głupstwa, to jeszcze przyjazni sie z
          Kamilem ktory przyczynił sie do jej dramatu i jeszcze ja kiedys tłukł. Paweł -
          niedoszły samobójca - zero zmian na psychice. Piotr i Kinga - obustronna zdrada
          niedługo po ślubie - a zachowuja się dalej jak dwa gołąbki. A znowu Marta,
          Małgosia, Madzia swoim bujnym zyciem erotycznym obdzieliłyby co najmniej 10
          kobiet, a nadal sa wielce z siebie zadowolone i nader chętnie pouczają innych
          jak maja zyc.
          Ja wiem ze takie jest prawo tasiemcowych seriali, ale litosci, MjM było dla
          mnie dotad serialem najblizszym normalnemu zyciu, a teraz sorry, ale zaczyna
          przypominac Dynastię, niedługo bohaterowie zaczna znikac i powracac z amnezja,
          albo podszywac sie pod kogos, itd.
          • Gość: Aga Re: Wpadki w serialach IP: 194.146.128.* 18.04.06, 09:11
            Bujne życie erotyczne Marty - taaak, bo trzech facetów "na koncie" u kobiety
            przed czterdziestką to rzeczywiście tłum straszny. Nie żyjemy w średniowieczu.
            Ale Gocha faktycznie zdolna jest - w wieku +/- 27 lat dwa rozwody...
            • majeczka_ka Re: Wpadki w serialach 18.04.06, 10:25
              Koroniewska gra duzo mlodsza od siebie dziewczyne, a wiec Goska ma max 24 lata
            • justyna302 Re: Wpadki w serialach 18.04.06, 10:42
              Nie mialam na mysli, ze trzech facetow to zgorszenie, nie, nie. Ale popatrz:
              Marta byla kiedys z Norbertem, ma z nim Łukasza, o mało co sie nie pobrali, ale
              ona pokochala Jacka, wyszla za niego, potem po slubie nastapił krach, nastepnie
              na scene wkroczył Rafał, tez sie zapowiadało powaznie, ale wtedy znowu sie
              skomplikowało, Matra spedziła noc z Normertem, zaszła z nim w ciaze, Rafał
              wrocił z zagranicy, zobaczył co się porobiło, zerwali, Marta po długich mękach
              zgodziła sie wziac slub z Norbertem. Ale juz nie jest ok. lada moment Norbert
              wyjedzie do Stanow i głowe dam sobie uciac ze znowu bedą jakies perypetie.
              Czy to rzeczywiscie nie za duzo zamieszania w zyciu, nawet jak na kobiete przed
              czterdziestka?
              • Gość: 21andzia Re: Wpadki w serialach IP: 195.205.24.* 18.04.06, 11:42
                Owszem będą, szczegolnie że sabiniewicz jest ciężko chory.
                Pewnie tem razem skutecznie zginie w wypadku
    • Gość: niki Re: Wpadki w serialach IP: 80.51.222.* 18.04.06, 13:11
      Mnie zastanawia, skąd studenci w MjM mają tak dużo wolnego czasu; Madzia
      pracuje w księgarni, Kamil (jak był w kraju) w agencji nieruchomości, Piotrek
      do niedawna w sądzie, Kinga w kawiarni. Te zajęcia zawodowe wymagają sporej
      ilości czasu, a oni ciągle beztrosko paplają sobie w kuchni oraz celebrują
      śniadanka i podwieczorki. Kiedy studiują i kiedy uczą się?
      • Gość: Kawa Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 13:19
        Są tacy zdolni i inteligentni, że nie muszą się uczyć :]
        Wszystko z wykładów wynoszą ... pozazdrościć :-)
        • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 18.04.06, 18:17
          Krzysztof mógł kupić grunt a następnie przekazać go Marii jako darowiznę -
          wtedy przez cały czas należał do jej odrębnego majątku i postępowanie spadkowe
          nie wchodzi w grę.
          • czekolada72 Re: Wpadki w serialach 18.04.06, 19:38
            Oczywiscie, ze mogl, ale moze by warto to jakos delikatnie wyjasnic? Zdanko
            Marysi w trakcie czytania listu "Kochany moj Krzysiu - ten dom, ten prezent,
            ktory mi ofiarowales, ble ble ble", a tak - jest to absurdalne i tyle ; niestety
            dorownuje całosci
            • iwles m jak m 19.04.06, 17:35
              Krzysztof, gdy umarł miał 52 lata (tak jest napisane na grobie).
              Bliźniaki mają niewiele ponad 20.
              A Krzysztof musiał przerwać studia, by ożenić się z Marią. Zdaje się, że
              przerwał studia na II roku (czego nie mogła darować mu własna matka).

To jak to jest z tymi latami Krzysztofa ?
              • justyna302 Re: m jak m 19.04.06, 21:17
                Nie jestem pewna, oswiećcie mnie jesli pisze glupoty ale czy nie bylo jakoś na
                poczatku powiedziane, ze Marysia kiedyś poronila? Jezeli blizniacy nie byli
                pierwszymi dziecmi Zdunskich to wszystko z wiekiem Krzysztofa byloby ok..
                • czekolada72 Re: m jak m 19.04.06, 21:25
                  O ile ja ogladalam - to na samym poczatku Marysia bedac ok 40-ki byla w ciazy i
                  poroniła przez Hanke, blizniacy byli wtedy w liceum. O wczesniejszych
                  poronieniach - nic nie kojarze
                • amikeo Re: m jak m 19.04.06, 21:27
                  Poroniła, ale duuuużo po bliźniakach. Wtedy kiedy sie dowiedziała, że jej ojcem
                  jest Łagoda, to bliźniaki byli w średniej szkole. Mógł zacząc studiować jako
                  30latek, co w tym dziwnego?
                  • iwles Re: m jak m 20.04.06, 08:23
                    amikeo napisała:
                    Mógł zacząc studiować jako
                    > 30latek, co w tym dziwnego?

Własna Matka się go wyrzekła, że musiał rzucic studia, by pójść do pracy, aby
                    utrzymać rodzinę. To jako 30-latek był całkowicie na utrzymaniu mamusi ? W
                    czasach, kiedy jeszcze nie było bezrobocia ?
              • czekolada72 Re: m jak m 19.04.06, 21:26
                Teoretycznie - Krzysztof moglby miec 42 lata - i na upartego - kamieniarz mogl
                sie pomylic i z 4 zrobic 5 ;)
                • monia515 Re: m jak m 20.04.06, 09:43
                  Jeśli chodzi o dom- to sprawa w sądzie na pewno była/jest. W odcinku, w którym
                  Maria po raz pierwszy spotkała sie w kawiarni z kupującym dom i sąsiadem padło
                  zdanie, że są nieuregulowane formalności dotyczące domu i Maria powiedziała, że
                  postępowanie spadkowe jest w toku, ale to w niczym nie przeszkadza.
                  • czekolada72 Re: m jak m 20.04.06, 11:47
                    Faktycznie - mówiła tak!
                    Wiec blizniacy mogli na sprawie zrzec sie praw do spadku lub tez w jakis inny
                    prawny sposob przekazac swoje kawałki domu matce (jest taka mozliwosc - to wiem
                    na pewno), i Marysia wtedy faktycznie - moze po kryjomu sobie chałupke sprzedac
                    • Gość: hm Re: m jak m IP: *.escom.net.pl 20.04.06, 12:10
                      sad tylko ustala kto dziedziczy, nic wiecej. Zrzec sie mozna u notariusza, ale
                      dopiero po uregulowaniu ew. podatkow w US.
                      • czekolada72 Re: m jak m 20.04.06, 14:26
                        no nie do konca - mozna odmowic przyjecia spadku - wtedy sie ma us z głowy ;
                        nikt nie jest w stanie zmusic do przyjecia tegoz spadku.
                        Krzysztof mogl takze zostawic testament, w ktorym zapisal swoja polowe domu
                        tylko zonie, ale to raczej watpliwe w tym filmie
                        • amikeo Re: m jak m 20.04.06, 15:17
                          Można odmówic owszem, ale ma to swoje konsekwencje. Uznaje się wtedy osobe
                          odmawiająca za zmarła (toretyxznie) i dziedziczą nastepni. W tym przypadku ...
                          matka Krzysztofa (no własnie co z ta mamusią?) Nie mogłoby wszystko przejść na
                          Marie. Pamiętacie jak ona sie chciała odmówić spadku po Łagodzie? Marta jej
                          tłumaczyła, ze wtedy i tak to przechodzi dalej czyli na synów.
                          Testament owszem, ale wtedy nalezy im się zachowek.
                          • czekolada72 Re: m jak m 20.04.06, 15:46
                            Zgadza sie, choc nie jestem pewna czy po "zmarłych" dzieciach nie dziedziczy w
                            pierwszej kolejnosci jednak ich matka, nie babka, a wtedy wszystko jednakze
                            odziedziczylaby Maria.
                            A zachowek - mogl im sie dostac z inszego majatku Krzysztofa, nie akurat domu ;
                            ale podejrzewam, ze jednak i tak Krzysztof nie zostawil testamentu ;)
                            • amikeo Re: m jak m 20.04.06, 15:55
                              może wytłumacze dokładniej: dziecko odmawia przyjęcia majatku po ojcu, sąd
                              pomija dziecko w i dalszej kolejnosci dzidzczą dzieci tego dziecka a jesli
                              takowych nie ma to... rodzeństwo ojca. Serio, tak nam tłumaczył sędzia na
                              sprawie. Jak by rodzeństwa nie było w ogóle to matka ojca czyli babka.
                              • czekolada72 Re: m jak m 20.04.06, 16:41
                                Amikeo, moze ja sie niewyraznie wyraziłam, ale jakis czas temu wsrod bliskiej
                                rodziny była taka sytuacja, gdy dwaj synowie odmowili przyjecia spadku po ojcu -
                                w zwiazku z tym ich czesc przypadła ich matce, a zonie zmarłego ; zmarły nie
                                posiadał juz ani rodzenstwa (zas zmarle rodzenstwo posiadało potomstwo), ani
                                rodziców. Nie bede sie upierac, ze w realiach MjM dostałaby po blizniakach
                                Maria, a nie jego matka.
                                Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze byc moze scenarzysci nie sadzili, ze osiagna
                                takie zainteresowanie tym epizodem ;))
                                • iwles Re: m jak m 20.04.06, 22:34
                                  Nawet gdyby się zrzekli, a sprawa byłaby w toku, to i tak musi minąć 25 dni, aż
                                  postanowienie sądu się uprawomocni. Że nie wspomnę, iż na samą sprawę czeka się
                                  co najmniej 2 miesiące od momentu złożenia dokumentów w sądzie.

A tyle czasu na pewno w serialu nie minęło :)
                                  Tym bardziej, że Maria przez pierwszy miesiąc nie opuszczała Grabiny.
    • misiak38 Re: Wpadki w serialach 20.04.06, 11:50
      ostatnio z nudów z kuzynką oglądamy Plebanię w poniedziałek wielkanocny.w
      serialu rózwnież wielkanoc,we wsi poruszenie bo jakis młody ksiądz wygłasza
      swoje pierwsze kazanie więc wszyscy w kościele z tego powodu no i niby to
      kwiecień a im para z ust idzie jak oddychają i widać że w kościele atmosfera
      jakaś taka grudniowa.:))
    • Gość: Mańka Re: Wpadki w serialach IP: 217.153.76.* 20.04.06, 12:09
      A czy nie uwazacie, ze maksymalnym obciachem było to, ze w dzień po Wielkanocy
      cała Polska oglądała jak Mostowiakowie świętują Wigilię?
      • alex_koz Re: Wpadki w serialach 20.04.06, 12:14
        w ogole te zawirowania czasowe w MjM mnie dobijaja, Klan jest tak fajnie
        dopasowany do rzeczywistosci a w MjM nigdy nie wiadomo jaka jest pora roku etc.
        • Gość: Aga Re: Wpadki w serialach IP: 193.0.66.* 20.04.06, 13:11
          A to już chyba za duże wygodnictwo z twojej strony, nie w każdym serialu (nie w
          wiekszości nawet) pora roku jest zgodna w tym, co się dzieje w realu. I bardzo
          dobrze, nie rozumiem zasady, wedle której trzeba zrównywać czar rzeczywisty i
          serialowy.
          • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 20.04.06, 22:11
            Gość portalu: Aga napisał(a):

> A to już chyba za duże wygodnictwo z twojej strony, nie w każdym serialu (nie
            w
            >
            > wiekszości nawet) pora roku jest zgodna w tym, co się dzieje w realu. I
            bardzo
            > dobrze, nie rozumiem zasady, wedle której trzeba zrównywać czar rzeczywisty i
            > serialowy.

W serialach amerykańskich też jest to zrównane - w każdym sezonie musi być
            odcinek na Halloveen, Thanksgiving Day, Christmas i Valentine's Day. Albo
            przynajmniej na jedno z tych dni.
            Pewnie nawet "Lost" w końcu temu ulegnie.
            • dorota07 Re: Wpadki w serialach 13.11.06, 20:34
              Nie dalabym sobie ukrecic za to glowy,ale kiedys w "MjM" Barbara do Lucjana
              powiedziala:Witku:)))) (czyli walnela po imieniu Pyrkosza)
          • Gość: Justka Re: Wpadki w serialach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 21:21
            W MJM w barze u Stefana i Mareczka jest zawsze pełno gości, frekwencję mają lepszą niż bary w Warszawie.
            • rozmowy_kontrolowane Re: Wpadki w serialach 09.12.06, 08:43
              Profesor Dziduszko nie mieszkał w bloku, tylko w kamienicy.
              Ja tutaj widzę inną nielogiczność: Piotrek pracuje w barze Oaza, Tereza nie
              pracuje, a stać ich na utrzymanie tak wielkiego mieszkania w Warszawie i jeszcze
              samochodem jeżdżą?
              To ile on zarabia w tej Oazie?
    • iwles MjM - Norbert 20.04.06, 22:49
      Ja się zawsze zastanawiam, jak Norbert sam potrafi załadować wózek do bagażnika
      samochodu, po czym siada za kierownica i prowadzi samochód.
      No i jeszcze jedna anomalia - jeżdżac już na wózku - kupował mieszkanie w
      Warszawie - czemu wybrał na tak wysokim piętrze? A nie na parterze?
      • jarzebina_cz Re: MjM - Norbert 21.04.06, 09:08
        Bo w budynku jest winda.
        • iwles Re: MjM - Norbert 21.04.06, 10:15
          Tylko co będzie jak winda się zepsuje :)

A poza tym, nie wiem, czy dobrze zauwazyłam, ale przy drzwiach wejściowych do
          mieszkania Norberta jest taki mały próg, czy coś w tym rodzaju.
      • Gość: nika Re: MjM - Norbert IP: 80.51.222.* 13.09.06, 11:43
        MjM - Grażyna dzwoni do Marka na telefon domowy, mimo, że zna numer jego
        telefonu komórkowego (we wcześniejszym odcinku wysyłała mu sms-a).
    • Gość: pomysłodawca NDiNZ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.04.06, 16:49
      Dziś Zosia mowi do Kuby, żeby odebrał jakiś list z poczty, bo juz TRZECIE awizo
      przyszło, a z tego co mi wiadomo, każdy list, w tym nawet urzedowy, jest
      awizowany dwukrotnie.
      • alex_koz testament 23.04.06, 17:55
        a dzis w NDiNZ ten umierajacy pacjent dyktowal Zosce testament, a ona pisala.
        ciekawe po co to robil, bo jako ze nie bylo 3 swiadkow to testament i tak
        niewazny.
        • spacey1 Re: testament 26.04.06, 09:40
          Dałabym głowę, że wczoraj w Magdzie M jak świętowali nadejście nowego roku, to
          na zegarze pałacu Kultury była godzina 8.00 albo 11.40 (nie widziałam dokładnie
          która wskazówka była która)
    • Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:28
      W MjM Janeczka mówi do Ewy, że jest 2 w nocy, w tym samym czasie rozmawiają
      sobie Marysia i Marta, którą dopiero co obudziła córeczka - i obie mają mocny
      makijaż:)
      • Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:31
        I jeszcze jedno - Ola w Klanie wychodząc z uczelni czytała (chyba się nie mylę)
        podręcznik
        romantyzmu do trzeciej klasy liceum, a zaraz potem mówiła, że to bardzo ciekawa
        lektura o normach itd.
        • Gość: kleo Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:12
          tez to zauwazylam
      • krystynkaw1 Re: Wpadki w serialach 25.04.06, 10:27
        hehe, na to samo zwróciłam uwagę :) do tego obydwie wyglądały tak jakby dopiero
        co opuściły salon fryzjersi :)))
        • Gość: Amelia Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 11:04
          Zresztą pełno po róznych filmach i serialach pań, które np. się budzą z
          wymalowanymi rzęsami i błękitnymi powiekami;)
          • Gość: kasia Re: Wpadki w serialach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:11
            A to Alexis chyba tę modę wprowadziła:PPPP
          • Gość: Golik Re: Wpadki w serialach IP: *.chello.pl 25.04.06, 23:02
            Zapewniam cię, że nie tylko w serialach. W każdym filmie tak jest! Przyznaję, że
            to śmieszne. Ale i jakie ładne! :)
            • anies81 Re: Wpadki w serialach 03.05.06, 20:14
              hehe właśnie widziałam jak w MjM Matka bliźniakow nostalgicznie oglądała
              telwizje i skakała z kanału na knała...a na jednym z nich śp. Daria
              Trafankowska...
              no to sobie ładnie polecieli z siastrą oddziałową.
              przegieli
              • lilith18 Re: Wpadki w serialach 03.05.06, 20:26

A zmarli to temat tabu?
              • anies81 Re: Wpadki w serialach 03.05.06, 20:32
                eee sama sobi szczeliłam gafe...to 2 rózne seriale na dobre i Mjm
                soorryyy :)
                • piotr7777 Re: Wpadki w serialach 03.05.06, 20:56
                  MjM - jeżeli Janina jest alkoholiczką to jakim sposobem w czasie wspólnych
                  kolacji z Teodorem mogła pić bez konsekwencji wino (a pamiętam, że Teodor ją
                  częstował)
                • Gość: Kawa Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 21:06
                  dzisiaj w MjM Marysia "biegała"po kanałach i na jednym z nich było "NDiNZ" a na
                  innym Familiada - przecież oba programy na jednym kanale leca :P
                  Chyba, że z satelity na Polonii zaczęli nadawać NDiNZ :]
                  • Gość: Ja:) Re: Wpadki w serialach IP: *.szczecin.mm.pl 03.05.06, 21:27
                    Dziś w MjM Oliwia przyszła do mieszkania przed 7, a w końcu jest tam zima więc powinno być jeszcze ciemno, nie?
                  • Gość: Aga Re: Wpadki w serialach IP: 194.146.128.* 03.05.06, 22:18
                    Na Polonii NDiNZ leci o każdej porze dnia i nocy, parę innych seriali też.
              • Gość: magda Re: Wpadki w serialach IP: *.centrum.proszowice.pl / 213.77.2.* 11.06.06, 22:11
                a najlepsze jest to, że jak przerzucała kanały to na jednym było "Na dobre i na
                złe" a na drugim Familiada-rekalam dwojki???
    • Gość: ..... Re: Wpadki w serialach IP: *.magma-net.pl 05.05.06, 13:50
      i wyszło babe
    • qmpela_84 Re: Wpadki w serialach 05.05.06, 20:34
      mnie to ciekawi zawsze jak ogladam 'pierwsza milosc' ze marysia idzie spac w
      makijazu i wstaje rano nie rozmazana zadnej 'kluski' od tuszu.... beznadziejnie
      to wyglada ani za grosz realizmu...

• amikeo Re: Wpadki w serialach 05.05.06, 20:38
        Wczoraj w Klanie. Mariusz rozmawia z ta dziewczyna co u niego zamieszkała o
        pracy. Szukała i nic. A on jej : A zasiłek? A ona: Nie pracowałam pół roku i
        szkoły nie skończyłam.
        Trzeba pracować 365dni żeby sobie wypracowac zasiłek a po samym skończeniu
        szkoły to już nie daja zasiłku od 1995 roku. A nawet gdyby to na zgłoszenie się
        do PUP jest 7 dni, bo inaczej przepada. Ktoś im te dialogi sprawdza z
        rzeczywistością?
        • Gość: paulina Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 20:42
          Dzisiaj w "Samym życiu" była scena rozmowy telefonicznej między Marysią a Kacprem. Maryśka ubrana , opatulona w zimowy płaszcz z futrzanym kołnierzem, a u kacpra piękna wiosna, zieleń, promienie słoneczne, lekkie ubranie. Ja rozumiem, że Polska leży w strefie umiarkowanej, no ale chyba nie aż tak zróżnicowanej;p
          • jr.firma na wspólnej 05.05.06, 21:31
            Jak Ola z koleżankami wyniosła bluzkę...to koleżanki mówiły "nie panikuj-tu nie
            ma bramek"...jak Ola poszła oddać z mamą bluzkę (wczoraj 04.04) to przy
            wchodzeniu do sklepu..... bramki...stały !!!
          • Gość: martie Re: Wpadki w serialach IP: 80.54.252.* 06.06.06, 20:22
            wczoraj w M jak miłośc ten nowy chyba Kuba stwierdził że idzie na popołudniu do
            pracy a wieczorem już pił piwko z całą ferajną może w policji tylko pracuje się
            po 2 godziny
    • Gość: aga Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 08:58
      Klan- wczorajszy odcinek. Surmaczowa przylatuje podniecona do Krysi, ze
      niedługo Mundial i mówi że w grupie gramy z Ekwadorem, Niemcami i Kostaryką.
      Wszystko sie zgadza ale zaraz dodaje swoje mądrości, ze z Kostaryką (!!!!)
      graliśmy w zeszłym roku w Barcelonie i wygraliśmy 3-0. Skoro juz robia
      wprowadzaja wątek mundialowy, to mogliby chociaz nie mylić faktów.{dla tych co
      nie orietują sie w piłce- graliśmy z Ekwadorem nie Kostaryką}
    • Gość: Gośka Re: Wpadki w serialach IP: *.merinet.pl 07.06.06, 19:29
      Ostatnio w MJm Marek jak zachwalał sałatkę Teresy , to kurtką majtał po talerzu
      na którym było jedzenie dla klienta, jakby mnie się to zdażyło i żebym wiedziała
      to bym takiego obiadu juz nie ruszyła.
      • Gość: x Re: Wpadki w serialach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:28
        "zdażyło się" - a świstak na to: niemożliwe;)
        • bilety1 Re: Wpadki w serialach 07.06.06, 21:24
          Roman z "Na Wspólnej" przez kilkaset odcinków pił alkohol. Dopiero teraz okazało
          się że nie może ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka