hatchet01 21.03.08, 00:00 Leszno i okolice: gdzie najlepiej tankować? a których stacji unikać? może warto dołożyć naście groszy i zatankować na stacji X niż na stacji Y? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apodemus Re: stacje paliw 21.03.08, 15:36 Dość często zdarza mi się tankować na stacji JET (koło McDonalda), jak dotąd nie miałem złych przygód po tym. Zwykle taniej o parę groszy niż gdzie indziej, bo bez żadnych "programów lojalnościowych" i innych bzdetów. Paliwo moim zdaniem OK. Dawno, dawno temu dwa razy zatankowałem na Shellu przy wylocie na Wrocław i samochód wykazywał typowe objawy "trefnego" paliwa. Co ciekawe, poza tą stacją nigdy na żadnym Shellu nie miałem problemów, wręcz przeciwnie. Może zresztą od tego czasu się zmieniło. Na Orlenie w Lesznie tankowałem może z raz, ale nie mogę nic powiedzieć o tej stacji... może poza tym, że jakoś bez powodu nie lubię Orlenu w ogóle :-) Codziennie w drodze do pracy przejeżdżam koło stacji przy wylocie na Osieczną, przed stacją Leszno Grzybowo; nie tankowałem tam nigdy, ale cennik na słupku mówi, że właściwie zawsze jest tam drożej niż "w mieście" :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hatchet01 Re: stacje paliw 14.07.08, 00:43 może ktoś jeszcze podzieli się opinią? Odpowiedz Link Zgłoś
ponadczas Re: stacje paliw 14.07.08, 16:12 z wygody - orlen na mickiewicza. Paliwo oczywiście ok. z ekonomiki - jak przedmówca - JET, paliwo spoko, ceny również. z doświadczenia - staram się unikać niemarkowych stacji, nigdy nie wiadomo co może się kryć takim paliwie (nie oznacza to że na niemarkowych jest złe paliwo ale redukuję ryzyko). Odpowiedz Link Zgłoś