Dodaj do ulubionych

Podstęp czy dobra wola?

29.03.22, 18:37
Rosja chce podobno zamrożenia swoich działań wojennych na kierunku kijowskim. Czy to rzeczywiście dobra wola czy cyniczny podstęp?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28278153,rosjanie-wycofuja-sie-przelom-w-rozmowach-doswiadczenia-z.html#s=BoxMMtCzol2
Obserwuj wątek
    • ignorant11 Re: Podstęp czy dobra wola? 30.03.22, 21:01
      Ale dpokad wycofuja? Czy przerzucaja na inny front?
      • scand Re: Podstęp czy dobra wola? 30.03.22, 22:23
        No tak. Na Donbas.
    • eliot Re: Podstęp czy dobra wola? 01.04.22, 15:13
      Podejrzewanie Rosji o dobrą wolę zaliczyłbym raczej do kategorii czarnego humoru...
      • ignorant11 Re: Podstęp czy dobra wola? 01.04.22, 17:29
        eliot napisał:

> Podejrzewanie Rosji o dobrą wolę zaliczyłbym raczej do kategorii czarnego humor
        > u...
        >

W sam raz na 01 04smile))
        • scand Re: Podstęp czy dobra wola? 01.04.22, 19:51
          Tak czy inaczej Ukraińcy wracają do podkijowskich miejscowości, mam nadzieję, że teraz lepiej przygotują obronę od strony Białorusi - oby UE dała przynajmniej pieniądze na ten cel.
          • ignorant11 Re: Podstęp czy dobra wola? 01.04.22, 23:59
            scand napisał:

> Tak czy inaczej Ukraińcy wracają do podkijowskich miejscowości, mam nadzieję, ż
            > e teraz lepiej przygotują obronę od strony Białorusi - oby UE dała przynajmniej
            > pieniądze na ten cel.

kiedys napisałem, ze trzeba rozwiązać 3 federacje moskiewska już pada, berlińska kompromituje coraz bardziej a pruxelska coraz wyraźniej pokazuje, ze nie jest federacja a jedynie hegemonia Berlina.
            • scand Re: Podstęp czy dobra wola? 03.04.22, 09:51
              Generalnie trzeba działać w takich warunkach, jakie są. Nigdy nie jest idealnie. Przede wszystkim wykorzystywać okazje.
            • eliot Re: Podstęp czy dobra wola? 03.04.22, 15:19
              ignorant11 napisał:

> scand napisał:
              >
              > > Tak czy inaczej Ukraińcy wracają do podkijowskich miejscowości, mam nadzi
              > eję, ż
              > > e teraz lepiej przygotują obronę od strony Białorusi - oby UE dała przyna
              > jmniej
              > > pieniądze na ten cel.
              >
              >
              > kiedys napisałem, ze trzeba rozwiązać 3 federacje moskiewska już pada, berlińsk
              > a kompromituje coraz bardziej a pruxelska coraz wyraźniej pokazuje, ze nie jes
              > t federacja a jedynie hegemonia Berlina.
              >
              Trzeba na zimno, spokojnie i metodycznie, wykorzystać zaistniałą sytuację na nasza korzyść. Mam nadzieję, że nasze władze maja taki zamiar i cel... Szybko taka druga okazja się nie trafi. Ukraina ma ogromną szansę wygrać te zmagania. Jeśli Zełenski nie ulegnie presji przyjaciół putina typu macron czy scholz , to znajdzie się w sytuacji, w której to on będzie mógł dyktować warunki... Scholz zaś będzie w sytuacji, w której będzie musiał płacić za politykę swoją i Merkel. Trzeba też pamiętać, że niemieckie przedsiębiorstwa jako pierwsze ustawią się do odbudowy Ukrainy... za unijne pieniądze oczywiście, i te pozyskane z konfiskat rosyjskich oligarchów i banków...
              pecunia non olet

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka