Dodaj do ulubionych

Do Ignoranta

17.01.07, 01:07
Kochany Ignorancie, kiedy wreszcie zrozumiesz, że wszyscy są ludźmi, nie
tylko Słowianie. I że Słowianie wcale nie są nadludźmi. I że słowiańskość
sama w sobie o niczym jeszcze nie przesądza. Tym niemniej pozdrawiam i życzę
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.
Obserwuj wątek
    • pawelekok Re: Do Ignoranta 17.01.07, 01:09
      P.S. Nie jestem Żydemsmile
    • ignorant11 Re: Do Ignoranta 17.01.07, 01:14
      pawelekok napisał:

> Kochany Ignorancie, kiedy wreszcie zrozumiesz, że wszyscy są ludźmi, nie
      > tylko Słowianie. I że Słowianie wcale nie są nadludźmi. I że słowiańskość
      > sama w sobie o niczym jeszcze nie przesądza. Tym niemniej pozdrawiam i życzę
      > Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.

Sława!

A skad ten pomysł i skad te insynuacje?

jakos nie pamietam abys był aktywny na tym forum, moze stad to twoje
      niezrozumienie...

Forum Słowiańskie
      gg 1728585
    • lacietis I co z tego??? 18.01.07, 11:49
      pawelekok napisał:

> sama w sobie o niczym jeszcze nie przesądza.

++I co z tego??? Człowiekiem tak wogóle - i tylko człowiekiem - nie jest chyba
      nikt. Nawet u lekarza - zawsze jesteśmy: konkretna osoba - ale też członkiem
      takiej czy innej grupy. W pewnych wypadkach, np. Słowianinem.
      Ty pewnie jesteś europejczykiem - co niestety traktujesz - jak wynika z twojego
      listu do Ignoranta - jako coś sprzecznego z byciem Słowianinem... No cóż to
      postawa niestety powszechna wśród Polaków - którzy chyba wśród wszystkich [z
      wyjątkiem tych którzy, jak np.Obodrzyci, wogóle Słowainami być przestali) - to
      przyjecie romano-germańskiej koncepcji o wyższości "europejczyków' [właśnie w
      opozycji do Słowian] nad Słowianami. Nie mogac zaprzeczyć swej słowaiańskości -
      bagatelizujesz ją - i jak sadzę wstydzisz...
      Dlatego inni wstydzą się być europejczykami - o ile ma to oznaczać, zapieranie
      się swego pochodzenia.

Sława!
      • scand Re: I co z tego??? 01.02.07, 09:32
        > Dlatego inni wstydzą się być europejczykami - o ile ma to oznaczać,
        zapieranie
        > się swego pochodzenia.

Niektórzy w Europie szybko się afrykanizują
        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3888427.html
        niby to nadal Francja - ale już jakaś inna , na naszych oczach kończy się
        formacja galijsko-frankowska która miała swój byt 1500 lat. Etnos Słowian też
        liczy 1500 lat , czy uda się go zachować w tym czasie wielkich migracji ?
    • pawelekok Re: Do Ignoranta 25.01.07, 22:40
      pawelekok napisał:

> sama w sobie o niczym jeszcze nie przesądza. Tym niemniej pozdrawiam i życzę
      > Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku.

Wywołany do tablicy odpowiadam w punktach:
      - po pierwsze był to mój żart, ale też probierz "słowiańskiego" poczucia
      humoru, z żalem informuję, że nie zdaliście tego testu (inna sprawa, że 99%
      Polaków na waszym miejscu też by oblała test z poczucia humoru, już niestety
      jesteśmy takim ponurackim narodem) - a co do kryteriów tego testu, całkowicie
      Was dyskwalifikuje zadęcie i nieumiejętność śmiania się z samych siebie, nie
      chodziło mi o żadną rację
      - nikt z was nie zwrócił uwagi na zaznaczony usmiech i zyczenia wszystkiego
      dobrego w Nowym Roku
      - a teraz odpowiadam lacetis, sądzę, że jesteś kobietą: wyluzuj pliz, tak się
      uniosłaś i na mnie obraziłaś, że wmawiasz mi cały szereg rzeczy, których nie
      powiedziałem, za to ty za mnie...., nie czuję się gorszy, nie wstydzę się że
      jestem Polakiem, wstydzę się za Polaków którym tak odbija jak tobie
      - ja jestem przede wszystkim obywatelem świata, takie to już czasy niestety, że
      nie uda nam się skryć w białowieszczańskiej dżungli (wątpiącym podpowiadam by
      zastanowili się nad medium z którego tu korzystają), nie wypierając się swej
      polskości i słowiańskości, szukam jej zalet w tym, czym mogę się komunikować z
      innymi nacjami, a nie w tym czym różnić, a doświadczenie nauczyło mnie, ze
      krzywa Gaussa rozkłada się w obrębie poszczególnych społeczności, a nie
      pomiedzy nimi
      - a poza tym, serio, więcej humorusmile
    • pawelekok Re: Do Ignoranta 25.01.07, 22:43
      a propos krzywej Gaussa, niestety u Polaków ta krzywa ma jedną nózkę
      bardziejsmile)))))))
      ]
    • akllisch Re: Do Ignoranta 04.02.07, 19:54
      Nie wymagaj cudow od tego slowianskiego faszysty ignoranta.
      • ignorant11 Re: Do Ignoranta 04.02.07, 21:28
        akllisch napisał:

> Nie wymagaj cudow od tego slowianskiego faszysty ignoranta.

Sława!

Faszysty?????????

Ja zawsze mówie,że jedynym socjalizmem jaki ja moge budowac to socjalizm
        warstwowy.

To w której warstwie beda lezec faszysci i nazisci jest juz kwestia wyłacznie
        pragmatyczna...

Forum Słowiańskie
        gg 1728585

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka