lukrecja37 10.04.07, 22:31 chce odejsc od męza ale boje sie- sama nie wiem czego...samotnosci, reakcji ludzi, tego ze bede załowała, ale ja juz go nie kocham, wiec czy to ma sens? czy powinnam dotrzymac słowa ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anastazja710 Re: chce odejsc 10.04.07, 23:42 Jesli maz jest dla Ciebie niedobry: upija sie, trwoni pieniadze, bije Cie lub zneca sie psychicznie, zdradza itp., to odejdz i nie boj sie co inni pomysla o niedotrzymaniu przysiegi. Poczekaj tylko az przyjdzie moment, ze bardziej bedziesz bala sie mysli o pozostaniu z nim niz samotnosci. Ale nie piszesz nic o nim, tylko ze nie kochasz. Jesli problemem jest to, ze nie masz juz motylkow w brzuchu, to nie odchodz, bo bedziesz zalowac. W kazdym zwiazku tak juz jest, ze stan motylkowy odchodzi do wspomnien, a wkrada sie codziennosc, i trzeba ja sobie urozmaicic, odnalezc sie na nowo. Odpowiedz Link
diabollo69 Re: chce odejsc 10.04.07, 23:53 dziewczyno może to kryzys??Taki jak w każdym związku? Co się skłoniło do takiej prawde mówiąc poważnej decyzji?....Napisz cos bliżej jeśli mamy Ci jakos pomóc..... Odpowiedz Link
substantiv Re: chce odejsc 11.04.07, 10:54 zblizcie sie na nowo do siebie, pogadaj z nim w inny sposob niz zwykle. wyjedzcie gdzies razem, zainteresujcie sie soba. brak milosci jest zwiazany najczesciej z lenistwenm i biernoscia. + + + Miałbym rozwiązanie, ale ono nie pasuje do tego poblemu. ♫ Odpowiedz Link
lukrecja37 Re: chce odejsc 11.04.07, 18:26 jakis czas temu zdalam sobie sprawe z tego ze ja nie chce mieć dziecka z nim....jestem juz po 30 i mysle o tym ze najwyzsza pora - ze chcialabym juz byc mamą i tak zazdroszczę parom ktore są szcześliwe i kobietom ktore moga urodzic dziecko i miec swiaodmosc tego ze ich mąz tez tego chce moj nie chce - jak kiedys w dni płodne nie zabezpieczyłam sie- to pierwsze co zrobił pobiegl do ginekologa zeby kupic tabletki ktore zapobiegną zaplodnieniu. Wiecie takie to uczucie....plakac mi sie chcialo , była 23 wieczorem, a on wynalzał ginekologa w internecie i pojechał , kupil mi i mowil zebym wzięła myslałam ze ludzie biorą slub po to zeby miec dzieci, ale myliłam sie... i ta jego obojętność ...ja nie czuje sie przy nim jak kobieta Odpowiedz Link
anastazja710 Re: chce odejsc 11.04.07, 21:09 Czyli chcialas miec z nim dziecko, ale on nie chcial i dlatego Ty tez juz nie chcesz z nim, bo sie obrazilas? (choc bardzo chcesz). Sprobuj z nim porozmawiac na spokojnie, czy w ogole nie chce, czy moze sie czegos obawia, np. ze nie utrzyma rodziny, albo ze nie bedzie dobrym ojcem? Moze jego obawy sa bezpodstawne, i mu je wybijesz z glowy? Faceci czesto tak maja, ze nie chca, nie chca, a jak zobacza to wszystko sie zmienia, ale nie sugeruje bron boze, zeby go wrabiac. Ale jesli w tej kwestii macie inne pragnienia, to nie bedziesz szczesliwa. Ja tez jestem po 30 i tez chcialam dzidziusia, a moj maz bardzo, bardzo. Ale ja mam inny problem... I niestety musialam podjac decyzje o tym, ze z dzidziusiem musze zaczekac :o( Wlasnie po roku przerwy znowu wrocilam do pigulek. Smutno mi, ale nie moge unieszczesliwiac Malucha... Odpowiedz Link