Dodaj do ulubionych

chce odejsc

10.04.07, 22:31
chce odejsc od męza ale boje sie- sama nie wiem czego...samotnosci, reakcji
ludzi, tego ze bede załowała, ale ja juz go nie kocham, wiec czy to ma sens?
czy powinnam dotrzymac słowa ?
Obserwuj wątek
    • anastazja710 Re: chce odejsc 10.04.07, 23:42
      Jesli maz jest dla Ciebie niedobry: upija sie, trwoni pieniadze, bije Cie lub
      zneca sie psychicznie, zdradza itp., to odejdz i nie boj sie co inni pomysla o
      niedotrzymaniu przysiegi. Poczekaj tylko az przyjdzie moment, ze bardziej
      bedziesz bala sie mysli o pozostaniu z nim niz samotnosci.
      Ale nie piszesz nic o nim, tylko ze nie kochasz. Jesli problemem jest to, ze nie
      masz juz motylkow w brzuchu, to nie odchodz, bo bedziesz zalowac. W kazdym
      zwiazku tak juz jest, ze stan motylkowy odchodzi do wspomnien, a wkrada sie
      codziennosc, i trzeba ja sobie urozmaicic, odnalezc sie na nowo.
    • diabollo69 Re: chce odejsc 10.04.07, 23:53
      dziewczyno może to kryzys??Taki jak w każdym związku? Co się skłoniło do takiej
      prawde mówiąc poważnej decyzji?....Napisz cos bliżej jeśli mamy Ci jakos pomóc.....
      • substantiv Re: chce odejsc 11.04.07, 10:54

zblizcie sie na nowo do siebie, pogadaj z nim w inny sposob niz zwykle.
        wyjedzcie gdzies razem, zainteresujcie sie soba.

brak milosci jest zwiazany najczesciej z lenistwenm i biernoscia.

+ + +
        Miałbym rozwiązanie, ale ono nie pasuje do tego poblemu.
        • lukrecja37 Re: chce odejsc 11.04.07, 18:26
          jakis czas temu zdalam sobie sprawe z tego ze ja nie chce mieć dziecka z
          nim....jestem juz po 30 i mysle o tym ze najwyzsza pora - ze chcialabym juz byc
          mamą i tak zazdroszczę parom ktore są szcześliwe i kobietom ktore moga urodzic
          dziecko i miec swiaodmosc tego ze ich mąz tez tego chce
          moj nie chce - jak kiedys w dni płodne nie zabezpieczyłam sie- to pierwsze co
          zrobił pobiegl do ginekologa zeby kupic tabletki ktore zapobiegną zaplodnieniu.
          Wiecie takie to uczucie....plakac mi sie chcialo , była 23 wieczorem, a on
          wynalzał ginekologa w internecie i pojechał , kupil mi i mowil zebym wzięła
          myslałam ze ludzie biorą slub po to zeby miec dzieci, ale myliłam sie...
          i ta jego obojętność ...ja nie czuje sie przy nim jak kobieta
          • anastazja710 Re: chce odejsc 11.04.07, 21:09
            Czyli chcialas miec z nim dziecko, ale on nie chcial i dlatego Ty tez juz nie
            chcesz z nim, bo sie obrazilas? (choc bardzo chcesz). Sprobuj z nim porozmawiac
            na spokojnie, czy w ogole nie chce, czy moze sie czegos obawia, np. ze nie
            utrzyma rodziny, albo ze nie bedzie dobrym ojcem? Moze jego obawy sa
            bezpodstawne, i mu je wybijesz z glowy? Faceci czesto tak maja, ze nie chca, nie
            chca, a jak zobacza to wszystko sie zmienia, ale nie sugeruje bron boze, zeby go
            wrabiac. Ale jesli w tej kwestii macie inne pragnienia, to nie bedziesz szczesliwa.
            Ja tez jestem po 30 i tez chcialam dzidziusia, a moj maz bardzo, bardzo. Ale ja
            mam inny problem... I niestety musialam podjac decyzje o tym, ze z dzidziusiem
            musze zaczekac :o( Wlasnie po roku przerwy znowu wrocilam do pigulek. Smutno mi,
            ale nie moge unieszczesliwiac Malucha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka