Dodaj do ulubionych

Samodzielne strzyżenie yorka

30.09.06, 18:57
Z tego co wiem co niektórzy sami strzygą swoje yorki ,może i tu na tym forum
są takie osoby i podzielą się swoim doświadczeniem w tej dziedzinie .Co
prawda jestem umówiona na środę do psiego fryzjera ale zastanawiam się nad
zakupem maszynki i obcinaniem psa w domu . Tiko źle znosi wyzyty w salonie
jest nerwowy i przestraszony chciałabym oszczędzić mu stresu z tym
związanego .
Obserwuj wątek
    • mbartela Re: Samodzielne strzyżenie yorka 01.10.06, 10:57
      Hej.
      Ja z moją mamą same strzyżemy naszego yorka :) Pierwszy raz byłyśmy u fryzjera
      i podpatrzyłyśmy jak to się robi, teraz nie ma problemu.
      Co prawda jest to troche czasochlonne, bo tzreba uwazać i starać się w miare
      równo przyciąć , w sumie trwa to około 2h po kąpieli, przy tym mój piesek jest
      bardzo spokojny więc ile czasu to zajmuje i trudu zalezy też od zachowania
      pieska.
    • macze4 Re: Samodzielne strzyżenie yorka 01.10.06, 11:15
      Witam, tez sie nad tym zastanawialam, ale po drugiej wizycie stwierdzilam ze z
      Lennoxem tak latwo by mi nie poszlo - w domu to straszny wiercipieta, wiec po
      samodzielnym strzyzeniu bylyby niezle "zęby";-) Znalazlam bardzo fajny salon,
      Lennox stoi tam grzecznie, za pierwsze strzyzenie zaplacilam 50 zl (+przyciecie
      pazurkow), za drugie zaplacilam 30 zl - co bylo nazwane "kosmetyka" ale Lenny
      mial wtedy dodatkowo oczyszczone uszy i powyrywane z nich wloski. Wole jednak
      wydac 30 zl raz na jakis czas i nie martwic sie jak po samodzielnym strzyzeniu
      bedzie wygladala moja psina!;-) Pozdrawiam i zycze sukcesow w strzyzeniu.
      • markela mbartela 01.10.06, 21:52
        A czym strzygłaś maszynką czy tylko nożyczkami? jeśli maszynką to czy możesz
        napisać jaką dokładnie ?
        • mbartela Re: mbartela 10.10.06, 10:23
          Mojego yorka strzyge i nożyczkami i maszynką :) Maszynka kupiona w Rosmanie za
          70zł działa bardzo dobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka