Dodaj do ulubionych

9 grudzień

03.12.11, 13:26
jak ktoś ma chęć to zapraszam na kawę w stolicy wink
koło 14 jestem wolna
Obserwuj wątek
    • zed-is-dead Re: 9 grudzień 03.12.11, 13:52
      Za daleko.
      Ja dodam, że Katowice domagają się dostępu do morza i przeniesienia stolicy właśnie tu.
      I tu kawę sobie piję big_grin
      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 13:54
        z Tobą mogę każdego dnia te kawę pićwink
        a w stolicy bywam raz na jakiś czas
        • staruszek_0 Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:07
          A czemu trzeba czekać aż 9 lat? Mniej więcej wtedy będzie 9 grudzień.

P.S. Miałaś pewnie na myśli: 9.(dziewiąty) grudnia...
          • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:10
            na tak miałam ale dostałam ataku kaszlu i mi nie wyszło crying
            • czarny.onyks Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:15
              ależ on jest ...poprawnytongue_out
              • tdf-888 Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:24
                szczególnie jak poprawia nie wiedząc do końca co osoba miała na myśli, bo forma 9 grudzień też jest poprawna (jako zwykłe podanie daty)

przecież koleżanka nie napisała, że będzie dziewiątego grudnia w warszawie, tylko zapodała temat i treść postu pod spodem. bedzie.
                • staruszek_0 Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:43
                  Uczył Marcin Marcina...

Forma 9 grudzień jest niepoprawna. Zajrzyj (czasem) do słownika.
                  • czarny.onyks Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:45
                    a musimy być tacy bardzo correct?wink
                    • staruszek_0 Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:06
                      Ależ nie musimy!!! Możemy być analfabetami. Wyjściem byłby język migowy - niestety, mało
                      przydatny na forum.

P.S. Skąd ten opór. Miałem Cię za rozsądną dziewczynkę...
                      • czarny.onyks Re: 9 grudzień 03.12.11, 19:54
                        jak dla mnie takie ciągłe wytkanie innym popełnianych błędów...czy to żartobliwie czy nie jest trochę nie na miejscu...
                        nie jest to forum prof. Miodka....

dajmy ludziom odetchnąć i pisać jak chcą i co im w duszy gra...
                        ta różnorodność stylów to cały urok forum...

ps. jestem rozsądna...ale też i ciągle popełniam gafy....
                    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:35
                      A ja właściwie to chyba się ze Staruszkiem zgadzam...
                      Ha! Nawet na pewno się zgadzam - nasz język to takie jedyne w swoim rodzaju dobro narodowe, trzeba o niego dbać, pilnować poprawności, walczyć z bykami. Taki mały manifest niezależności, niepoddawania się masowym trendom, świadomości...
                      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:45
                        Madzia ale ja to wzięłam na klatę
                        staram się zawsze ale za szybko poszło i nie sprawdziłam crying
                        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:54
                          Ależ ja nie do Ciebie - ja odpowiadam na pytanie Onyksa, czy musimy być correct.
                          • tygrysgreen Re: 9 grudzień 03.12.11, 19:59
                            z jednej strony się zgadzam, powinniśmy dbać o nasz język
                            ale z drugiej, czepialstwo to zwykła bufonada
                            • tdf-888 Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:12
                              ot to! idealne słowo!
                            • czarny.onyks Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:16
                              o tym właśnie myślałam...ale ujęłaś to lepiej....

chyba, ze to takie skrzywienie zawodowe i się ów forumek skądinąd sympatyczny nie może powstrzymaćsmile
                            • silencjariusz Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:47
                              Bufonadą jest obrażanie kogoś, kto słusznie zwrócił uwagę na popełniony błąd. Przyzwolenie na niechlujstwo językowe to prosta droga do wtórnego analfabetyzmu.
                              • czarny.onyks Re: 9 grudzień 03.12.11, 21:09
                                Błędy popełniają politycy, dziennikarze, ludzie kultury i nauki....oni szczególnie powinni zwracać uwagę na słowo mówione i pisane....

a my to tylko szare ludki forumowe...wink
                                oczywiście powinniśmy uważać ....
                                ale czy kolejne już publiczne wytykanie pomaga poprawnej polszczyźnie??
                                nie fajniej napisać prywatnie: słuchaj stara zrobiłaś bykawink

a może nie mam racji....może przewrażliwiona jestem...może przeziębienie pozbawiło mnie poczucia humoru...
                                może powinniśmy bardziej zwracać uwagę na to, co tu piszemy......
                                choć szczerze mówiąc......czasem trzeba wrzucić na luz......i dla mnie to jest właśnie to miejsce...

ps. ale kropkę po cyferkach już stawiambig_grin
                                więc może nauka nie idzie w lasbig_grintongue_out
                                • silencjariusz Re: 9 grudzień 03.12.11, 21:28
                                  Robię byki i wstydzę się tego. Jestem szarym ludkiem. Nie zwalnia mnie to jednak z dbałości o język, którym się posługuję. To wszystko.
                                  • tygrysgreen Re: 9 grudzień 03.12.11, 22:58
                                    nikogo nic nie zwalnia z dbałości o język
                                    ale
                                    nic nikogo nie upoważnia do wytykania innym błędów publicznie
                                    może tylko ja tak mam
                                    ale mam nieodparte wrażenie że ci, którzy to robią, robią to tylko po to żeby się popisać jacy to oni mądrzy
                                    • silencjariusz Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:21
                                      Nie obrażam się gdy ktoś wytyka mi błędy. Bo wiem, że je robię. I taki przytyk traktuję jako naukę zasad obowiązujących w języku polskim. I mam nieodparte wrażenie, że ci, którzy to robią, robią to nie po to żeby się popisać jacy oni są mądrzy, tylko po to bym uświadomił sobie, że powinienem zajrzeć do podręczników z języka polskiego.
                              • szarooka.temperufka Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:25
                                jol! joł! hejoł!!!!
                                to sie podoba!!!!!!
                                gonic tych co pisac nie potrafią! po dupie ich, po dupie!! dobrze dziaduszek gada!!!! wytykać niepoprawność językową, jeżeli bowiem forum bawi sie w poprawność polityczną to i o językową zadbać powinno!!
                      • staruszek_0 Re: 9 grudzień 03.12.11, 18:17
                        Dzięki za wsparcie, Wielce Szanowna pzk. Troska o poprawność językową, to nie jest takie
                        sobie fiu-bździu. Niestety, analfabetyzm wtórny zbiera żniwo. I często zwycięża... Pozdr.
                        • tdf-888 Re: 9 grudzień 03.12.11, 18:41
                          no ale miszczuniu analfabetyzm wtórny się nie za bardzo ma do poprawnego pisania dat czy ortografii ;]
                          w czymś jeszcze jesteś taki dobry? big_grin bo rozumisz, grunt to zrównoważony rozwój i specjalizacja w pewnych dziedzinach wink
                  • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:47
                    dziękuję za zwrócenie uwagi
                    ale jeśli chcesz z Młodym podyskutować o poprawności języka
                    to proszę założyć sobie osobny watek
                    bo ten jest o spotkaniu
                    dziękuję za uwagę
                    • staruszek_0 Re: 9 grudzień 03.12.11, 15:54
                      Nie mam o czym dyskutować. Żartobliwie zapytałem Cię, czemu każesz czekać latami. Nie raczyłas odpowiedzieć. Więc JA TOBIE nie mam za co dziękować.

A młody niech się uczy. W tym przypadku - nie od Ciebie!
                      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 16:00
                        nie odczytałam widocznie intencji
                        z literek samych nie widać

masz rację lepiej żeby ode mnie się nie uczył wink
          • tastefully7 Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:27
            Ja to mam zawsze problem, czy np. 9 grudzień, czy 9 grudnia. I za nic w świecie moja blond główka nie może tego zapamiętać smile
            • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:30
              a jaki to problem? po prostu dziewiąty (dzień) grudnia
              • tastefully7 Re: 9 grudzień 03.12.11, 17:34
                Aaaaa... takie wytłumaczenie do mnie przemawia smile z tym "dniem" smile

10 marca
                22 kwietnia
                31 lipca
                24 grudnia

Dzięki, Tyguś! smile
            • szarooka.temperufka Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:28
              o, i to przylecialo! big_grin boś głupia i dlatego nie mogłaś pojąć i zapamiętać. toć tego w podstawowce uczą!!!!
              • zed-is-dead Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:30
                Tego, że po kropce stawiamy dużą literę - też. To już zupełny elementarz, ale do ludzi o umysłowości ameby nie dociera...
                • szarooka.temperufka Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:35
                  misiu, albo panie starszy (jak wolisz, bo nie mam ochoty sprawdzać twojego wieku) to nie ty robisz doktorat z filologii i nie ty wydajesz swoje kilkuletnie wypociny drukiem, wiec lepiej byloby gdybys milczal w temacie. big_grin
                  • zed-is-dead Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:38
                    A Ty wydajesz? To wystarczający powód, by zakrzyknąć: O tempora! O mores!
                    I faktycznie - zamilknę, bo jakikolwiek dialog z Tobą uwłacza ludzkiej godności i inteligencji smile
                    • szarooka.temperufka Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:43
                      a widzisz, głupiutki bucu??? patrzysz i nie widzisz, bo ktos mendozie dal po mordzie, czy głupiutkiej panience powiedzial po imieniu, żałosne to jest. ale mam to gdzieś, jeżeli jestes kims pokroju mendozy, to niech cie bog ma w opiece. big_grin
                      • tdf-888 Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:51
                        lol https://forum.legionisci.com/images/smilies/l_krzeslem_w_leb.gif
                        kogo mienisz mendozą?
                        • szarooka.temperufka Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:58
                          tego wypierdka do witkacego. big_grin
                          • tdf-888 Re: 9 grudzień 04.12.11, 00:03
                            nie czaję bazy https://forum.legionisci.com/images/smilies/i_cool.gif
                            • szarooka.temperufka Re: 9 grudzień 04.12.11, 00:08
                              gyubal wahazar to postac witkacego. jezeli "nie czaisz bazy' to podobnie jak 97% tego forum z kulturą jestes na bakier. big_grin wiec pasujesz tu, do tej calej reszty. jeszcze fotka kawusi na sniadanko i pierdolenie o słoneczku i czuj sie jak w domu!! big_grin
                              • tdf-888 Re: 9 grudzień 04.12.11, 00:13
                                jesteś okrutna!
                                owszem, mogę być z kulturą na bakier, gdyż nie za często mam okazję z nią obcować, ale czasem zdarza mi się przełączyć kanał na tvp kultura i się zatrzymać na dlużej i oglądać z zainteresowaniem!
                                • blue_phoebee Re: 9 grudzień 04.12.11, 01:51
                                  Po co dajesz się podpuszczać rospieszczonym dzieciom i później dajesz im satysfakcję pisząc, że są okrutne? wink

Dziesięciokrotny doktorat z filologi języka Wysp Zielonego Przylądka nie usprawiedliwia chamstwa.

Nie podoba się? Nie chce lekko gadać o kawuni i Słoneczku? TO WON! Nikt jej nie będzie prosił o łaskawe oświecenie kto tu jest idiotką, a kto nie ma kultury.

Tak, tak... napisze mi jaka jestem przygłupia i po***rdolona... nawet mnie to nie swędzi w lewy półdupek. A do poziomu Gyubala ma milion lat świetlnych w górę.
                                  • tdf-888 Re: 9 grudzień 04.12.11, 02:32
                                    pytanie: kto kogo podpuszczał? big_grin
    • bez.pokory Re: 9 grudzień 03.12.11, 16:31
      Zielona, wstępnie jestem za, chociaż jak zawsze może mi coś wyskoczyć...
      a do której można na audiencję się zapisać, bo o 14 to ja mogę jeszcze z pracy nie wyjść.
      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 16:35
        a której Ci pasuje ja się dostosujęwink
        do 14 mam spotkania bylebym na zarząd następnego dnia na 11 zdążyławink
    • czarny.onyks Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:26
      a kiedy w Krakowie?suspicious

smile
      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:50
        spokowink do Krakowa przyjadę specjalnie dla Ciebie nie w interesachwink
    • uny Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:38
      jak dożyję...
      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 20:49
        jeśli ja żyję to i Ty będzieszwink
        • tastefully7 No właśnie 03.12.11, 21:49
          A dlaczego tak jest, że zwrócenie komuś uwagi, że robi błędy jest postrzegane jako nietakt lub brak wychowania? Ja przywiązuję dużą wagę do tego jak się pisze i mówi, mając też świadomość własnych braków, ale nie uważam wcale, że zwrócenie komuś uwagi jest czymś nie na miejscu.
          • czarny.onyks Re: No właśnie 03.12.11, 22:07

a ja lubię mieć własne zdanie i chyba lubię innym podpadać....suspicious
            i dawno temu zostałam nauczona, ze zwraca się uwagę w 4 oczy, niekoniecznie przy szerszej publice...

i jak dla mnie jest to wytkanie i czepianie się.....
            bo zaznaczam....trzeba mieć w życiu trochę luzu....tym bardziej, że karygodnych błędów nikt tu nie robi...

ale chyba nie ma sensu ciągnąć tego tematu, bo schodzimy na poboczny wątek i zamazujemy obraz,a chodziło o spotkanie w Warszawie 9 grudnia...i tyle....

a im dłużnej to pociągniemy wyjdziemy na marudnych, czepliwych i złośliwych samotnych....wink
            .
            • tastefully7 Re: No właśnie 03.12.11, 22:14
              Luz blues smile
              Nie ciągnę tematu, tylko tak jak Ty lubię mieć własne zdanie i wrzuciłam swoje 3 grosze z nudów wink
            • tdf-888 Re: No właśnie 03.12.11, 22:18
              już na takich co poniektórzy wyszli big_grin
              • tastefully7 Re: No właśnie 03.12.11, 22:22
                Że niby ja? suspicious
                • czarny.onyks Re: No właśnie 03.12.11, 22:26
                  nieeee...
                  Tyś milusia....wink

to inne te złe kobiety są, czepiają się panów jak rzep...tongue_out
                  a Tyś dla nich jak aniołwink
                  • tastefully7 Re: No właśnie 03.12.11, 22:31
                    Onyksia, a dlaczego Ty mi psujesz opinię, hę? suspicious
                    Milusia=nudna, a taka, to na pewno nie jestem suspicious
                    • czarny.onyks Re: No właśnie 03.12.11, 22:36
                      niedokładnie o to mi chodziłowink

Tobie psuć opinię?big_grin nie da się...zostałaś już sklasyfikowanatongue_out
                      • tastefully7 Re: No właśnie 03.12.11, 22:38
                        Onyksia, napisz głośno gdzie tongue_out big_grin
                        • czarny.onyks Re: No właśnie 03.12.11, 22:58
                          hehehehe....nie napiszębig_grin
                          • tastefully7 Re: No właśnie 03.12.11, 22:59
                            Pisz! suspicious
                    • zed-is-dead Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:37
                      A obok nich Kajko i Kokosz:
                      https://encrypted-tbn2.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQT9elAIDDVIT0icIdYHEy4ECS0VtkSedyQNxrM3_9dUGFaGqkjHg

Tak mi się gópio skojarzyło big_grin
                      • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:43
                        Zed, faktycznie gópio tongue_out
                        • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:45
                          No, ale nic na to nie poradzę, że byłem (i chyba jestem) wielkim fanem komiksów tworzonych przez Janusza Christę smile
                          • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:47
                            Oj Zed, tak się tylko droczę smile
                            A ja fanem nie jestem, a tym bardziej fanką! smile I to żadnych komiksów.
                            • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:49
                              Żartujesz???
                              Nigdy żadnych?
                              No nie wierzę. Serio. Nie miałaś nigdy żadnego ulubionego komiksu?
                              • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:50
                                No nigdy...
                                Coś ze mną nie tak? big_grin
                                • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:52
                                  Trzeba cię... rozdziewiczyć big_grin
                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:55
                                    Zed big_grin W moim wieku? big_grin Ciężka sprawa tongue_out
                                    • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:57
                                      W wieku XXI. Co za problem. Można to zrobić w bibliotece big_grin
                                      • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 22:58
                                        Zed, już łapiesz? suspicious
                                        A swoją drogą... w bibliotece jeszcze nie miałam przyjemności tongue_out

Hmm... Mam wyrzuty, że rozwalam wątek uncertain
                                        • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:03
                                          Nie miałaś przyjemności, ale próbowałaś? wink

A widziałaś tu kiedyś nie rozwalony wątek? big_grin
                                          • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:07
                                            Hahaha smile Nie miałam przyjemności, bo nie próbowałam wink

Heh, ale dawniej zarzucano mi, że nie wypowiadam się na temat i ciagle się chichram big_grin
                                            • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:10
                                              Chichranie, to bardzo pozytywna cecha smile

I kto był taki bezczelny, żeby wypominać? big_grin
                                              • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:15
                                                Aaaa, nieważne kto smile

Widziałeś moje muffinki? Też się pochichrasz wink
                                                • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:18
                                                  Mogę być szczery?

One mi bardziej okrągłe nagrobki przypominają, niż renifery big_grin
                                                  Ale ja gópi z urodzenia jestem big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:21
                                                    Zed, no wiesz... https://www.bandyci.org/img/foch.gif
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:28
                                                    No bo te "rogi" przybrały formę łudząco podobną do krzyży big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:30
                                                    Mówiłam, że będziesz się z nich chichrać? tongue_out
                                                    Ciebie nawet mój zrolowany ser śmieszy big_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:35
                                                    Bo ja się generalnie śmieję do sera big_grin

A muffinki pewnie pyszne...
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:38
                                                    Nie pewnie, a na pewno wink

A tak, to już wiem, że do sera tongue_out
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:41
                                                    Cóż - musiałem użyć trybu przypuszczającego, bo nie było próby organoleptycznej, która mogłaby potwierdzić (co można uznać za pewnik), lub sfalsyfikować (nie widzę prawdę mówiąc takiej możliwości) tezę o pyszności wink
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:45
                                                    Pytanie tylko, czy wziąłbyś do ust takie nagrobki tongue_out
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:49
                                                    Pamiętasz, jakiej muzyki słucham? Teraz na ten przykład ze słuchawek sączą mi się ballady grupy danceowej Morgoth big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 03.12.11, 23:57
                                                    Zed big_grinbig_grin To pogwałciło moje uszy big_grinbig_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:00
                                                    Ale Morgoth, czy przepis na wodzionkę? big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:02
                                                    Przepisu nie dostałam suspicious
                                                    No ta balladka tongue_out
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:03
                                                    Przepis jest w tłumaczeniu ze śląskiego przy jarmarku smile
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:09
                                                    Chyba przeprowadzę się na Śląsk wink
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:11
                                                    Z powodu jednego jarmarku? big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:13
                                                    Z innego też tongue_out
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:18
                                                    Śląskie szlagry Cię zauroczyły? big_grin
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:19
                                                    Tyż tongue_out
                                                    A teraz Miłasia żegna Milusia i idzie spać big_grin
                                                  • zed-is-dead Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:21
                                                    Dobrej nocy smile
                                                  • tastefully7 Re: Miluś i Miłasia 04.12.11, 00:24
                                                    Smacznych snów, Zed smile
                • tdf-888 Re: No właśnie 03.12.11, 22:27
                  a jeszcze inni na przewrażliwionych na swoim punkcie https://forum.legionisci.com/images/smilies/i_pociesza.gif
                  • czarny.onyks Re: No właśnie 03.12.11, 22:29
                    uważaj, bo zaraz Ci się oberwiebig_grintongue_out
                    • tdf-888 Re: No właśnie 03.12.11, 22:36
                      chyba wolę taki obrót sprawy od słodkiego pierdzenia https://forum.legionisci.com/images/smilies/i_cheer.gif
          • szarooka.temperufka Re: No właśnie 03.12.11, 23:30
            ty nie powinnaś bo ty takie orty walisz, ze głowa mała!!!
            a jak to w piśmie napisane jest: drzazgę w oku brata widzi, ale belkę we własnym......
    • tapatik Re: 9 grudzień 03.12.11, 22:11
      Na szczęście jestem szybki.
      • zielonooka38 Re: 9 grudzień 03.12.11, 22:22
        na czyje szczęście Tapatik?
      • tygrysgreen Re: 9 grudzień 03.12.11, 22:39
        kończysz w trzech ruchach?
        • zed-is-dead Re: 9 grudzień 03.12.11, 22:42
          Tak, ale dawno nie grałem w szachy big_grin
          • tygrysgreen Re: 9 grudzień 03.12.11, 22:47
            to do Tapatika było, ale jak widać nie on jeden smile
            • zed-is-dead Re: 9 grudzień 03.12.11, 23:00
              Bo szachy ćwiczą umysł. A i napić się przy nich kulturalnie można...
              https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQGnbZeBulupv0PCqju5AtgheCV7gjSDr-I4GEEvHV9GJcvLfO0
              • staruszek_0 do onyksiowej i innych 04.12.11, 17:37
                W Warszawie powielane jest powiedzonko: w każdej sprawie są dwie szkoły - otwocka i falenicka.

Może nie powinienem, jednak przez szacunek spróbuję się obronić. W moim środowisku zawodowym panowała taka zasada, że za zwrócenie uwagi na błąd językowy po prostu
                mówiło się dziękuję! A byli to ludzie o wysokiej kulturze, znający po kilka języków. Znałem też
                ludzi z innych warstw społecznych. Ci potrafili (powtórzę tu) mówić np. re-na-ult, twierdząc, że
                tak mówią WSZYSCY.

P.S. Twierdzącym, że próbuję się wywyższać, zaręczam, że NIE. Bo niby NAD KIM???
                • czarny.onyks Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 17:53
                  przepraszam, bo zamiast zwykłej rozmowy wyszła przepychanka...

czasem intencje są tu rozumiane na opak...

ps. są tacy co mówią ...uspać dziecko.....jak mnie to denerwujesuspicious
                  • bez.pokory Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 18:06
                    a półtorej roku?
                    • czarny.onyks Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 19:26
                      no jakby mniej...jeśli mnie pytasztongue_out
                • waganiemama Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 18:40
                  >Bo niby NAD KIM??

no tak... dla Ciebie jesteśmy nikim
                  • staruszek_0 Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 19:22
                    Wielu z Was ma w zanadrzu masę talentów, kompetencji. Być może - wybitnych. Wywyższajcie
                    się ile wlezie, opowiadajcie, dzielcie się tym, co potraficie - może ktoś skorzysta...

Ja znam swoją wartość, wiem, co potrafię. Z racji uprawianego zawodu (nie, nie nauczycielskiego) doskonaliłem umiejętności z branży językowej przez kilkadziesiąt lat.
                    Zbędne mi jest dowartościowanie z racji górowania nad kimkolwiek z Was. To by było
                    na tyle!!!
                • tadek.1965 Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 18:54
                  Zioma po fachu na kilometra wyczuję. Też się stróżowało i tu, i tam. Fantastyczni ludzie, wykształceni, oczytani, piękni. Jak patrzyło się od przodu. Już nie stróżujesz, czy parkingi raczej?
                  • staruszek_0 Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 19:24
                    Ale mi przygryzłeś!!! W myśl chrystusowej zasady nadstawiam Ci drugi... półdupek.
                    • czarny.onyks Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 19:27
                      ale tak publicznie...wgryzać się w pośladek koledze...o tej porze.....

no nie wiem...tongue_out
                      • staruszek_0 Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 19:48
                        Przecież w jeden już mi się wgryzł - nawet nieproszony. Więc miłosiernie - zakładając, że ma
                        takie hobby - zaproponowałem mu drugi...

P.S. Mniemam, że zdrowie Ci się poprawiło. Literki jakby z uśmiechem. Tak trzymaj.
                    • tadek.1965 Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 19:52
                      Nic osobistego. Grzecznie wybrnąłeś, Wadze się pewnie spodoba. I mi także.
                      • waganiemama Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 20:00
                        mnie?? nie sądzę, żeby ktoś tu się chciał akurat mnie przypodobać...
                        a zresztą, gadajcie sobie Panowie, ja się w to nie mieszam
                        • tadek.1965 Re: do onyksiowej i innych 04.12.11, 20:05
                          Chodziło mi odpowiedź pod twoim postem.

• lesher Re: 9 grudzień 04.12.11, 18:35
      Ja niestety o 14:30 mam rozprawę sad.
      Może następnym razem się uda.
      • waganiemama Re: 9 grudzień 04.12.11, 18:39
        coś zmalował, łobuzie??
        wink
        • lesher Re: 9 grudzień 04.12.11, 18:42
          Ja?? Niiic....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się