Dodaj do ulubionych

Dzień dobry

20.01.12, 09:17
O świcie kiedy nagość odkrywa znaczenie słów
w milczeniu interpretuje konstelacje znaczeń
w towarzystwie mojej ukochanej(kawy)
rozpraszam fałszywie zgrane nuty

W otoczeniu kropel nie skonsumowanej energi
próbuje powstrzymać cierpliwie stygnącą adrenaline
dając więcej,więcej potrzebuje
obudzone zmysły rozkwitają płatkami rozkoszy

Dzwięk niepoznanych zachłannych dłoni
kołysze strumieniem w rytmie uchylonych ust
może w ogóle nie istniejesz
może nie bawi Cię nagość na tylnim siedzeniu auta

Nie zmienię smaku bezwonnego powietrza
nie rozproszę nic nie znaczących wspomnień
mogę jedynie obudzić ukrywane w ciszy myśli
oddając siebie bez reszty....
Obserwuj wątek
    • maniek2000 Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:19
      dzien dybry dawidq
      widze ze u ciebie ladny swit a u mnie snieg pada...
      taki to pozyje
    • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:26
      dzień dobry...
    • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:30
      Nawiązując do środowego postu...to że czasem przelewam na papier odczucia których doświadczam,to że bywam cholernym romantykiem,poetą nie oznacza wcale że nie mogę poświęcać się innym pasjom(w tym przypadku jest to jazda na crosie),najgorszym jest zamykanie się w ramach w szablonach które w jakimś stopniu mogłyby ograniczać to,co sprawia nam przyjemność na codzień..w życiu wszystkiego powinno się spróbować,tak by uświadomić sobie co jak smakuje..w innym wypadku należy od razu wykupić sobie miejsce na cmentarzu i czekać na swoją kolej....jasne,że można jak marne gratisy do taniego towaru rozdawać uśmiechy na lewo i prawo,ale wtedy nic nie byłoby autentyczne...pozdrawiam-Dawid.
      • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:35
        ależ to jest jasnewink
        aż troszkę pokpiły dziewczyny - daruj taki styl...
        więc przy najbliższym spotkaniu kawowym wpadnij wink
        • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:39
          No trochę pokpiłysmile
          taki nasz urok wink
          Dzień dobry smile
          • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:43
            Nieważne....smilepuścimy jakąś muze na dzień dobry,proszę o zwrócenie uwagi na teledysk hehe
            www.youtube.com/watch?v=kkNEmKTuLnA
            • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:53
              z tańców ... to ja to wolę.. albo to..
              • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 09:59
                Też może byćsmileale przy mnie ubrudzone buciki gwarantowane(sieetsmile
                • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:02
                  pal licho buciki
                  a co z paluszkami?
              • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:19
                to też niezłe winklekuchno się spociła big_grin
                • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:22
                  a tak zatańczymy na stole Zielona smile jak otworzą Leżaki wink
                  • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:29
                    paluszki się wymasuje i będzie oksmile
                    • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:34
                      Wczoraj byłem na randce tzn myślałem że to randka....wcześniej trochę pisaliśmy tzn wymienialismy sms,dzwonilismy do siebie i doszło do spotkaniasmile,szmery bajery,kolacja,wino i takie tam..a ona na koniec mówi mi,że jest mężatkąsmilei wez tu chłopie zrozum kobiety
                      • maniek2000 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:35
                        na jaki koniec?smile
                      • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:36
                        a to witaj w realnym świecie..
                        3/4 randek się tak kończy u mnie - żonatych przyciągam jak magnes
                      • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:37
                        No popatrz..a ja sie spotkałam z odwrotna sytuacją wink
                        weź tu zrozum mężczyzn wink
                      • maniek2000 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:41
                        a jakie wino miales? mocniejsze wino mogles podac, tak minimum 13 i pol volta
                        • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:42
                          Że po mocniejszym to by wcześniej powiedziała? Nie na koniec? big_grin
                        • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:45
                          ale co podał na kolację?
                          no i jeśli zaczął od wyciskania cytrynek to pewnie dlatego mu zwiaławink
                          • maniek2000 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:48
                            nie no dawid by nie zaczal od wyciskania cytrynek, to ttylko ja taki napalony bylem... smile
                            przeciez wszystyko bylo lfanie kolacja winko itd itp i ten koniec, i to co przed koncem
                            • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:52
                              kurna że takie chłopaki to daleko mieszkają crying
                              • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:54
                                A skąd wiesz? Dawid już określił, w którym rejonie grasuje? big_grin
                                • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:58
                                  oj Sefka przyjeżdżając do stolycy to mogę pogracować z Tobą wink chcesz... ???????????????????
                                  • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 11:00
                                    Wygląda,że to konieczność jest Zielona big_grinbig_grin
                                    boszsz...jaka ja niedouczona big_grin
                                    • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 11:05
                                      I tak to własnie byłosmilejej strata...nieważnesmile
                                    • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 11:10
                                      Stefa ja Ciebie uczyć????
                                      czego ??????????? chyba gotować
                                      albo jak z pośród 100 facetów wyłuskać najbardziej zakręconego?
                                • zielonooka38 Re: Stefka 20.01.12, 11:09
                                  trzeba będzie smsa wysłać z pytaniem gdzie grasujewink
                                  choć po co mi ta wiedza jak ja inny przedział wiekowy wink
                                  • efemerycznydawid Re: Stefka 20.01.12, 11:11
                                    Przedział wiekowy nie ma znaczenia jeśli mieści się w pewnych granicach..gdybyśmy wszyscy byli tacy sami,to wszystko było by bezbarwne..
                                  • stefcia41 Re: Stefka 20.01.12, 11:11
                                    Aaaa..to ja juz nic nie mówię; sad
                                    doczytałam ten wiek jego big_grin
                                    • zielonooka38 Re: Stefka 20.01.12, 11:16
                                      widzisz Stefa coś już wiemy wink
                                      ale nadal cisza skąd jest wink
                                      • stefcia41 Re: Stefka 20.01.12, 11:18
                                        A co my tam wiemy wink
                                        Granice wieku też nie określone wink
                                        • efemerycznydawid Re: Stefka 20.01.12, 11:24
                                          Romans dwóch wolnych osób smakuje dużo lepiej niż dwóch zajętych bo ten pierwszy prowadzi do fascynacji a drugi do płaczu...
                                          • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 11:26
                                            ale tego nie trzeba tłumaczyćwink
                                            wiemy to bardzo, bardzo dobrze...
                                            ale
                                            czasem romans i dwóch wolnych prowadzi do płaczu jednej z nich jeśli się nie przestrzega zasad...
                                            • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 11:35
                                              No jasne,każdy z nas jakieś nam doswiadczenie ma,większe lub mniejsze ale nie bedziemy sie nad tym rozczulaćsmile
                                              • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 11:38
                                                że tak spytam wprost
                                                a Ty czego szukasz?
                                                • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 11:40
                                                  Szukam tej której jeszcze nie znalazłem...
                                                  • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 11:42
                                                    mówią szukajcie a znajdziecie wink
                                                    więc powodzenia
                                                  • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 11:44
                                                    szukam świadomości że ona gdzieś jest,nawet jeśli miała to by być druga strona tęczy...

• zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 11:46
                                                    to ja jestem krok dalej
                                                    mam świadomość że On gdzieś jest
                                                    tylko jakoś drogi znaleźć do siebie nie umiemy
                                                  • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 11:53
                                                    Jeśli wiesz że on gdzieś jest to na co czekasz?nic samo się nie zrobi niestety..
                                                  • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 12:01
                                                    oj tam czepisz się
                                                    napisałam że GDZIEŚ
                                                    i szukam teraz gdzie wink
                                                  • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 12:04
                                                    czyli go nie ma ale wiesz że bedziesmile
                                                  • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 12:07
                                                    gdyby był to nie szukałabymwink
                                                    to takie logiczne
                                                  • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 12:10
                                                    logiczne jest to że jestes na takim samym etapie co jasmile
                                                  • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 12:18
                                                    w szukaniu na pewno
                                                    ale Ty napisałeś że szukasz świadomości że ona gdzieś jest
                                                    a ja że mam świadomość że on gdzieś jest wink
                                                    a to jest różnica
                                                    ale luzik o takie drobiazgi się nie będę droczyćwink
                                                  • efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 12:24
                                                    Ze świadomością czy bez niej,słowa i myśli biegną ku jednemu....

moją wolą oddychać bez grzechu
                                                    w panteonie wzruszen i marzen
                                                    tak jak ci których jest wielu
                                                    w życiu pełnym od pięknych zdarzeń
                                                    ...
                                                    moją wolą życie ekstazy
                                                    spacer między nocą a dniem
                                                    kochać raz nigdy dwa razy
                                                    dzielić świat między jawą a snem
                                                    ...
                                                    moją wolą poświęcić istnienie
                                                    dla tych co dają mi siłe
                                                    gasić twoje i swoje pragnienie
                                                    zmienić smutek w twardą mogiłe
                                                    ...
                                                    moją wolą walka z goliatem
                                                    umrzeć jeśli będzie potrzeba
                                                    być zdrowym wariatem
                                                    mieć szacunek do własnego sumienia...

• efemerycznydawid Re:Dawid 20.01.12, 12:34
                                                    Dobra,idę po swoją ulubioną 3w1smile
                                                  • zielonooka38 Re:Dawid 20.01.12, 12:37
                                                    uuu taka profanacja kawy crying
                              • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:58
                                Byliśmy u mnie,zrobiłem spagheti,ona przyniosła wino...Siedzieliśmy,rozmawialismy,lekki flirt...a ona-Dawid muszę coś Ci powiedzieć,chętnie poznałabym Cie bardziej...jesli ci nie przeszkadza że jestem mężatką to.....i cały czar prysł..
                                • czarny.onyks Re: Dzień dobry 20.01.12, 12:42
                                  ale to pierwsze spotkanie było ?
                                  i w mieszkaniu u Ciebie...tak?

bo widzę, że muszę się co nieco przeszkolić....big_grin
                                  • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 12:48
                                    i mamy kawęsmile
                                    • czarny.onyks Re: Dzień dobry 20.01.12, 12:54
                                      no popatrz ...ja też mam kawę....nawet parujebig_grin

bez urazy, ale ja to bezpośrednia bywam...wink
                                      pierwsze spotkanie i od razu do mieszkania Twojego...czyli szukasz szybkiej, łatwej i miłejwink
                                      a może że mężatka to wymówka była...może się przestraszyła...i nie wiedziała jak wybrnąćwink
                                      • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:03
                                        Pisaliśmy,rozmawialismy koło miesiąca.....u mnie było łatwiej,prościej,,kino,restauracja to takie banalne.. chodziło o to by pokazać jej że mi zależy,że nie mam nic do ukrycia...zauważyłem obrączke,ale nim cokolwiek powiedziałem sama się przyznała..
                                      • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:06
                                        I wcale nie chodziło o sex,raczej o to by bardziej się poznać,nie wiem na co ona liczyła ale to już nieważne.
                                        • czarny.onyks Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:15
                                          dziwne...
                                          nie znając gościa osobiście nie umówiłabym się z nim w jego mieszkaniu...
                                          • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:27
                                            wiedziała gdzie pracuję,gdzie mieszkam,że nie gryze...to kwestia zaufania.
                  • maniek2000 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:34
                    heheh stefcia, to ja sie do wal przylaczam smile do tanca tego smile
                    • stefcia41 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:39
                      A proszę bardzo smile
                      w kupie raźniej big_grin
                      • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:42
                        koniec był taki że powiedziałem jej by następnym razem zastanowiła się co mówi poznając wcześniej faceta,wyprosiłem ją z mieszkania i tyle.
                        • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:45
                          ale doceniam fakt że miała na tyle odwagi by powiedzieć mi to prosto w oczy...najlepsze są te które mówią*pomrucze ci kotku do uszka jak mi konto doładujesz*...haha
                          • puch_atek Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:59
                            zgubilem sie gdzies posrodku...
                            wczesniej klamala czy po prostu nie bylo tematu?
                            no bo nie wiem, mezatki/zonaci to jakis trad tak z zalozenia?
                            • zielonooka38 Re: Puchatku 20.01.12, 11:12
                              ależ żonate fajne są
                              pod warunkiem ze się chce poromansować
                              choć zazwyczaj potem nic dobrego z tego nie wynika
                            • czarny.onyks Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:30
                              żonaci tak mają, że bardzo zręcznie lawirują wokół tematu...albo nie mówią całej prawdy...

też ciekawam, czy Efemer nie zapytał, czy skłamała....
                              • efemerycznydawid Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:35
                                nie interesuje mnie co i jak mają żonaci...ich świat,ich wybór...
                                ważny jestem ja i to co dzieje się w okół mnie,to ma znaczenie.
                                • czarny.onyks Re: Dzień dobry 20.01.12, 13:52
                                  jakby do Ciebie lgnęły żonate.....to byś mówił inaczejwink
                        • maniek2000 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:46
                          aaa to w mieszkaniu byliscie...?
                        • zielonooka38 Re: Dzień dobry 20.01.12, 10:47
                          cóż za siła zasadwink
                          • oblocznosc Re: Dzień dobry 20.01.12, 12:37
                            Zestaw ona, on i ten/ta trzeci nigdy nie jest fajny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka