bruja.maruja 02.07.12, 20:00 nie powinien mieszkać w mieście. Czuję się normalnie, jakby tu rzec ...zgwałcona miejsko Cywilizacja mnie przygięła. Postuluje o wyłączenie tej żarówki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maniek2000 Re: Normalny człowiek 02.07.12, 20:02 trambaje sie popsuly i stałas w sznureczku czy co? sie przeprowadzaj na przedmiescia alebo do miast mniejszych - tu jest czadowo Odpowiedz Link
bruja.maruja Re: Normalny człowiek 02.07.12, 20:07 Brdzo poproszę domek cudny na "wsi spokojnej i wesołej", bo tak się nie da egzystować. Chyba, ze se łeb durny na łyso machnąć wedle najmodniejszych trendów i robić za klona. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Normalny człowiek 02.07.12, 23:25 poczekaj, aż spadnie śnieg i trzeba będzie odśnieżać chodnik i wjazd do garażu... i palić w piecu, bo przecież do tego domku na wsi miejskie ciepełko rurami nie przyjdzie... albo inne temu podobne rozkosze... Odpowiedz Link
bruja.maruja Re: Normalny człowiek 03.07.12, 10:26 No dobra : poszukuje rolnika albo gajowego ze sztrzelbą Odpowiedz Link
bruja.maruja Re: Normalny człowiek 03.07.12, 10:25 Koszenie trawy czy odsnieżanie ? - sama przyjemność. Ruch jakiś. A tak ? Ruchy ograniczone,tyłek sie wozi zamiast uzywac go do innych celów, mięsnie zanikają niedługo zaczniemy chodzić na czworakach Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Normalny człowiek 03.07.12, 11:29 odśnieżanie i koszenie samą przyjemnością? i trochę ruchu? ekhem... jednorazowo to jasne, że tak ale nie odśnieżanie dzień w dzień... nieważne, czyś chora, czy zdrowa, ile masz latek i jakie masz plany życiowe na ten tydzień - śnieg zimą sypie jakoś bez uzgodnienia i uwzględnienia tych Twoich planów albo pogadaj z moim tatą, albo nawet z Tygryską, jak wróci na foruma łono - oni to mają na stałe nie dalej, jak zeszłej zimy Tygrysica narzekała, jak samotna kobieta musi odśnieżać, palić w piecu, popiół wyrzucać, nie da się w środku sezonu grzewczego wyjechać z domu, bo rury i piec... Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Normalny człowiek 10.07.12, 18:09 z ust mi to pani szanowna wyjęła ale żeby wilk był syty i owca zaspokojona to powiem że nie ma nic lepszego na lato jak domek na wsi najlepiej byłoby mieć dwa lokumy na wsi na lato a w bloku na zimę Odpowiedz Link
green.amber Re: Normalny człowiek 03.07.12, 10:55 też przeszło mi przez głowę, że "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma" bo nawet jeśli się mieszka w tym cudnym miejscu, a pracuje w mieście, to trzeba dojechać; a jeśli się pracuje również w tym cudnym miejscu, to nierzadko na tym samym słońcu, co w mieście gdzieś tam trzeba pobyć... Odpowiedz Link
sm0czy-ca Re: Normalny człowiek 02.07.12, 23:09 A co to znaczy "normalny czlowiek"? Ja mam się dobrze i póki co nader wszystko chcę mieszkać w mieście. Hm.. z pewnością jestem "nienormalna", a co mi tam Odpowiedz Link
wiem_i_powiem Re: Normalny człowiek 03.07.12, 00:02 Kiedyś ludzie żyli zgodnie z naturą, obecnie zamykają się w betonowych klatkach i wdychają spaliny, także jakby się zastanowić jest to mało normalne, nie mniej człowiek zazwyczaj musi się przystosować do nowych warunków. Ludzie generalnie lubią sobie utrudniać życie, np. zakładają różne fatałaszki na swoje pięknie ciała co im natura dała i teraz w takie upały się muszą męczyć Odpowiedz Link
bruja.maruja Re: Normalny człowiek 03.07.12, 10:28 Ano musi, ale z jakim bólem, acz cierpienie uszlachetnia Ponoć. znaczy co ? Propagujemy dzień bez ciucha ? Odpowiedz Link
wiem_i_powiem Re: Normalny człowiek 03.07.12, 13:27 bruja.maruja napisała: > Ano musi, ale z jakim bólem, acz cierpienie uszlachetnia Ponoć. Czasem uszlachetnia, czasem zwyczajnie wyniszcza > znaczy co ? Propagujemy dzień bez ciucha ? A co tam dzień, całe lato najlepiej. Przecież nic co ludzkie nie jest nam obce Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Normalny człowiek 03.07.12, 15:32 wiedziałam, że nie jestem normalna ja kocham miejsce w którym mieszkam i za nic bym się nie zamieniła Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Normalny człowiek 03.07.12, 15:39 że co? że się publicznie przyznałam :0 Odpowiedz Link
green.amber Re: Normalny człowiek 03.07.12, 15:41 a już sama nie wiem z tego gorąca i całej reszty... ale ewentualnie wiem dlaczego mam do Ciebie pociąg hihihihi Odpowiedz Link
green.amber Re: Normalny człowiek 03.07.12, 15:53 taki śliczny, że nie wygląda na prawdziwy tylko czy ja po tym kinie, tak gdzieś koło północy to będzie, zanim dojadę, to się jeszcz załapię na jakiś kawałeczek?? czy to jest tort okazyjny i życzenia można składać??? czy z okazji upału jest lodowy na ten przykład?? Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Normalny człowiek 03.07.12, 15:57 spoko schowam CI Amberku na później Odpowiedz Link
fatalny_kasztan Re: Normalny człowiek 03.07.12, 18:48 ee nie jest tak zle przejdz sie godzinkę po lesie w taka pogode, ale takim prawdziwym. Szaleńczo natrętne muchy, bąki atakujące niczym fanatyczni islamscy terrorysci-samobójcy i nieprzeliczone ilości komarów i do tego niewiele chłodniej niż w miescie. To juz wole miasto. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Normalny człowiek 03.07.12, 19:18 hihi, pieknie to opisałeś, Kasztanku a jak wracam z pracy to po drodze mam jedną galerię handlową i szczerze mówiąc, to w taką pogodę wolę przechodzić przez nią, a nie iść parkiem - bo jest klima! i chłodno i miło Odpowiedz Link
bruja.maruja Re: Normalny człowiek 03.07.12, 19:36 to co? to jednak cywilizacja, klimatyzowane pomieszczenia zamiast latania bez odzienia ? buuu Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Normalny człowiek 03.07.12, 20:40 ja jestem tylko częściowo cywilizowana właśnie wylazłam spod prysznica i siedzę golusieńka, za to bez klimy ale mi dobrze.... Odpowiedz Link
bruja.maruja Re: Normalny człowiek 03.07.12, 20:57 "częsciowo cywilizowany " to częsciowo owłosiony Ostatecznie wszystko co żyje ma w środku jakąś kiszkę. Odpowiedz Link