zielonooka38 05.12.12, 11:58 tak mnie ten stary sandał natchnął wasze ulubione zapach z dzieciństwa albo skojarzenia... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.83 Re: zapachy... 05.12.12, 12:07 pył mahoniowy (słodki, jakby cynamonowy) - jak ojciec dłubał coś do łódki to ze ścinków zostawały mi "klocki". lakiery i rozpuszczalniki - jeśli je czułem to znaczyło, że właśnie z tatą odwiedzamy znajomych szkutników, którzy opowiadali najlepsze historie "morskie". szarlotka (czyli jabłka, cynamon) Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: zapachy... 05.12.12, 12:52 o, miałam to samo napisać tata w młodych latach, kiedy ja byłam mała, dużo dłubał w drewnie i bardzo lubiłam przychodzić do warsztatu, bawić się wiórami z heblowania i ten piękny zapach... ładnie pachniały też ołówki Cedrus - chyba z drewna cedrowego i jeszcze zapach zimnego, wywietrzonego, suszonego na dworze prania dobrze się kojarzy Odpowiedz Link
jeriomina Re: zapachy... 05.12.12, 12:10 Deska do krojenia warzyw, na której się kumulował zapach wszystkich na raz. Uwielbiałam ją wąchać jako dziecko Odpowiedz Link
puch_atek Re: zapachy... 05.12.12, 12:50 zapach rzezuchy z pycholi szczeniakow, ktorych sfora latala po domu oraz zapach kolo zakladow Wawelu, w czasach kiedy o milce mozna bylo pomarzyc (jesli sie wiedzialo o jej istnieniu, hihi) a dostac co najwyzej wyrob czekoladopodobny Odpowiedz Link
kamawi13 Re: zapachy... 05.12.12, 13:02 konwalie w ogródku mojej babci, do dzisiaj jest to mój ulubiony kwiat, uwielbiam ten zapach Odpowiedz Link
duza_madzia Re: zapachy... 05.12.12, 14:24 jak byłam mała zapach ziemniaków z czymś tam ( z parownika dla świnek przygotowywane) zapach ogniska - człek taki odymiony zapach burzy Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: zapachy... 05.12.12, 14:38 zapach ziemniaków ale pieczonych na polu po skończeniu zbiorów... ech wyjadało się takie gorące, czarne ....przepyszne.... i zapach gumy mamby.... i siana u babci....i świeżo skoszonej trawy..... i pomidorów....jak one pachniały.... Odpowiedz Link
stefcia41 Re: zapachy... 05.12.12, 17:44 Zapachy w mieszkaniu mojej babci Tam nawet zwykła kromka chleba z masłem pachniała inaczej Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: zapachy... 05.12.12, 17:51 o właśnie..... i jeszcze kolejny zapach u babci .... pieczony w piecu w kuchni chleb...i masło domowej roboty.... za ten chleb dzisiaj dużo bym dała.... Odpowiedz Link
ane-tal Re: zapachy... 05.12.12, 18:23 Zapach po burzy i deszczu jak sie biegało po kalużach...jakiś taki specyficzny był... Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: zapachy... 05.12.12, 20:57 Wars - tak pachniał mój tata gdy go odwiedzałam... ostatnio chodzi za mną .... Odpowiedz Link
uny Re: zapachy... 05.12.12, 22:08 we więźniu siedział. toż napisała "gdy go odwiedzałam" -jasne? Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: zapachy... 05.12.12, 23:29 Zapach kawy o poranku, parzoną przez moja mamę i nutki radiowej trójki snujące sie cichutko po pokoju .... smak rurek z bita śmietaną , na które teraz chodzę z juniorem, przez 30 lat smak sie nie zmienił ... Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: zapachy... 06.12.12, 10:37 nowa rodzinę miał ja zostałam w tej "starej" Odpowiedz Link
mallwia Re: zapachy... 06.12.12, 09:23 niezapominajki rosnące pod balkonem,zapach w letnie wieczory mmmmm i do tego śpiewające świerszcze www.youtube.com/watch?v=-_hkZCExy8Y Odpowiedz Link