Dodaj do ulubionych

sposoby na zmęczenie

23.01.13, 20:38
Polecicie jakieś które są skuteczne w sytuacji gdy nie można
iść położyć się jeszcze spać bo robota musi być zrobiona do końca ?
może powinnam wypić z 10 kaw, no ale wtedy serce może mi stanąć i nie dokończę tego co muszę smile
Obserwuj wątek
    • blue_velvett Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:44
      Naprzemienny prysznic, zimna, ciepła, zimna... Sam proces może nie jest zbyt przyjemny, ale działasmile No i regularnie zażywany cycki na baczność stawiawink
      • sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:48
        rozumiem że dziś temat cycków na czasie smile
        • blue_velvett Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:54
          A bo mnie tak wzięło jakoś... A jak mnie już na cycki bierze, to jest źle... Idę pod ten naprzeminnywink
          • sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:10
            Kurcze u mnie ten zimny prysznic odpada
            bo jest mi zimno nawet pod ciepłą wodą
            musiałabym jedynie cały czas ciepłą wodę na siebie lać
            ale wtedy bym zasnęła pod tym prysznicem a mam się ożywić żeby nie zasnąć
            to może zapałki do oczu włożę smile
            • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:12
              hmmm....blada, wiecznie zimno...

nie masz anemii przypadkiem albo problemów z niedoczynnością tarczycy?
              • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:13
                ... albo krewnych w Transylwanii?
              • sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:14
                anemia już wyleczona jest smile
                natomiast na przyszły tydzień kompletuję listę wizyt lekarskich
                na razie mam dwiesmile
                po 1 dentysta
                po 2 tarczycę idę badać
                smile
      • lesher Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:35
        Na cycki to ponoć najlepsze jest pokazywanie:
        https://www.demotywery.pl/uploads/2012_02/07/20213_240_500_Cycki-Nie-Pokazywane....jpg
        • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:39
          oj, Lesiu...
          nie chodzi o wielkość...
          ...lecz sprężystość....jędrność...a na to pomagają naprzemienne prysznicewink
          • lesher Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:43
            Ok, nie będę się sprzeczał.

Wniosek z tego, że powinnyście brać prysznic zimną wodą, potem ciepłą, potem pokazywać, potem zimną.... itd.
            • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:44
              Po prostu nie powinny być same pod tym prysznicem...
              • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:50
                oj...... to nie jest chyba dobry pomysł...
                bo o ile pamiętam...pod wpływem zimna Wam się kurczy ....wink tongue_out

• lesher Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:01
                  To zanim odkręci się kurek z zimną wodą trzeba włożyć tam gdzie jest ciepło wink
                  • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:11
                    zapytałabym, żeby uniknąć niemówień i pomyłek ...gdzież to wkładasz....

ale się powstrzymam ..
                    big_grin big_grin

• nerw_rdzeniowy Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:15
                    Znowu ten wszędobylski erotyzm.
                    • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:26
                      no takie czasy....

to źle?
                      • nerw_rdzeniowy Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:35
                        > no takie czasy....
                        > to źle?

To zależy.
                        Jak dla dorosłych ludzi to nie zdecywoanie nie.
                        Takie podteksty fajne są zwłaszcza ze to forum towarzyskie a nie kącik poezji śpiewanej.

Ale weź otwórz byle portal typu onet czy wp - z za każdego rogu atakują cycki, pupy itd
                        i to wszystko w jednoznacznie erotycznym zabarwieniu. Naoglądają się tego dzieci w wieku
                        podstawówki np. czy to dla nich nie za wczesnie??
                        NIe o to chodzi żebym przynudzał zastanawiam się tylko do czego to wszystko zmierza.
                        • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:40
                          nerw_rdzeniowy napisał(a):

zastanawiam się tylko do czego to wszystko zmierza.

Już doszło, nie zmierza. Wszyscy pipeprzą bez sensu, ot-co!
                        • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:53
                          pewnych rzeczy nie zatrzymasz....
                          niestety....

• zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:05
                  Zawsze można skafanderek założyć big_grin
                  • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:19
                    hmmm...

trzebaby Tygi poprosić o włóczkowy tongue_out
                    • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:24
                      Chybaby przemoknął. Jakiś neoprenowy by się nadał big_grin
                      • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:27
                        taki z goretexu?wink
                        • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:32
                          Ooooo! To by było coś. Ale zaraz, złe założenie początkowe. y mamy tylko patrzeć, bo od braku patrzenia maleją cycki, tak? Więc Wy się pryszniczycie, a my patrzymy i jest git smile
                          A potem nie dajemy zasnąć big_grin
                    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:26
                      nie! odmawiam! tongue_out
                      • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:27
                        oj, sami wezmą miarę...
                        tongue_out
    • jeriomina Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:52
      sok ze świeżej cytryny, zimna woda, 10 przysiadów... smile
    • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:54
      Prysznic/kąpiel. W moim przypadku skutkuje też wysiłek fizyczny - jak wracam z hali o pierwszej, to czasem nawet do czwartej nie jestem w stanie się ułożyć do snu
    • czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:04
      na mnie działa Tiger, piłam go jak uczyłam sie do exam-u a teraz jak wracam po dłuuugiej robocie i trzeba i ść do następnej a ni ma czasu na sen to tez dziala smile
      • czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:06
        kawa działa dośc krótko i to nie od razu no chyba że wypijesz espresso
      • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:21
        A potem będziesz dawcy wątroby szukała - tzw energy drinki sa dla wątroby gorsze, niż alkohol. To znaczy akcydentalnie, raz na jakiś czas - szkody nie wyrządzą, ale permanentne spożywanie może wyrzadzić spore szkody.
        • czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:43
          zed-is-dead napisał:

> A potem będziesz dawcy wątroby szukała - tzw energy drinki sa dla wątroby gorsz
          > e, niż alkohol. To znaczy akcydentalnie, raz na jakiś czas - szkody nie wyrządz
          > ą, ale permanentne spożywanie może wyrzadzić spore szkody.
          ..powiem Ci tak .. więcej szkody wątrobie przynoszą leki przeciwbólowe bez recepty i z receptą-wiem coś o tym, picie dużej ilości kawy natomiast źle wpływa na żołądek a możesz przytoczyć jakie badania wykazaly że wypicie puszki tego napoju jest takie szkodliwe i jaki składnik tak ją uszkadza?Chciałabym wiedzieć a dociekliwa jestem bo sporo mam wątrobek po alkoholu a po energetic drink jakoś nie tongue_out
          • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:01
            Paradoksalnie dla wątroby nie najzdrowsze są (w nadmiarze) witaminy z grupy B - a w energy drinkach jest ich sporo - wątroba nie jest w stanie się tych witamin pozbyć w krótkim czasie, więc z każdym wypitym napojem następuje kumulacja. Do tego dochodzi tauryna (oprócz zalegania w wątrobie - dodatkowo powoduje m.in. mocniejsze skurcze mięśnia sercowego - i znów efekt przedawkowania może być mało przyjemny). Badań nie szukam, ale masz 3 linki z artykułami na temat szkodliwości:
            www.infotuba.pl/sesja/szkodliwe_energy_drinki___podcinaja_skrzydla_zdrowiu_a14884.xml
            www.pro-test.pl/article_article/6729,0/Zanim+wypijesz_Puszka+nadziei.html
            pl.wikipedia.org/wiki/Nap%C3%B3j_energetyzuj%C4%85cy
            • czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:15
              zed-is-dead napisał:

> Paradoksalnie dla wątroby nie najzdrowsze są (w nadmiarze) witaminy z grupy B -
              > a w energy drinkach jest ich sporo - wątroba nie jest w stanie się tych witami
              > n pozbyć w krótkim czasie, więc z każdym wypitym napojem następuje kumulacja. D
              > o tego dochodzi tauryna (oprócz zalegania w wątrobie - dodatkowo powoduje m.in.
              > mocniejsze skurcze mięśnia sercowego - i znów efekt przedawkowania może być ma
              > ło przyjemny). Badań nie szukam, ale masz 3 linki z artykułami na temat szkodli
              > wości:
              > www.infotuba.pl/sesja/szkodliwe_energy_drinki___podcinaja_skrzydla_zdrowiu_a14884.xml
              > www.pro-test.pl/article_article/6729,0/Zanim+wypijesz_Puszka+nadziei.html
              > pl.wikipedia.org/wiki/Nap%C3%B3j_energetyzuj%C4%85cy
              Zed ja nie namawiam to picia tego hektolitrami a co do kawy to kofeina ktora jest w niej jest i w napoju ,dla osoby z problemami sercowymi ( nieleczonymi) picie mocnej kawy tez nie jest dobre a mowimy o mocnej jak ma pobudzac - poza tym z kilkoma sprawami z tego pierwszego artykułu sie nie zgadzam- i mówię na podstawie własnego przypadku po filiżance kawy idę spać a po puszce ...nie i to pitej kilka godzin
              a z alkoholem ? no prosże czegoś takiego bym do ust nie wzięła
              • zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:18
                Ja poszedłem po jakimś Energy spać tak, jak po kawie. Choć ostatnio zauważyłem, ze herbata nieco rozjaśnia mi umysł, tyle że... kawę po prostu lubię.
                A ED to po prostu syntetyczny syf i tyle.
          • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:13
            na razie znalazłam takie:
            casereports.bmj.com/content/2011/bcr.09.2010.3322.abstract - o zaburzeniach równowagi kwasowo-zasadowej, napadach drgawkowych i jakichś epizodach sercowo-naczyniowych po drinkach energetycznych, opis przypadku
            i jeszcze to - www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3065144/pdf/zpe511.pdf - duża praca, piszą, że raczej szkodzi na serce, metabolizm kości u dzieci i młodzieży rosnącej (ale pewnie u i całkiem dorosłych też wypłukuje wapń, albo zaburza jego wchłanianie)

o działaniu na wątrobę jak raz nie znalazłam, ale i tak to paskuctfo jakieś musi być
            • czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:19
              ...kilka puszek to się nie dziwię uncertain
              ...ale dzięki przynajmniej umrę w miarę młodosmile)
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:08
      mocna zielona herbata na mnie osobiście działa pobudzająco, a bez przyspieszenia serca i innych niefajnych objawów jakie mam po kawie
      działa to z pewnym opóźnieniem, ale też trzyma długo
      na dyżurach jak wieczorem chlapnę kubełek takiej herbaty, a mam półlitrowy, fruwa w niej sporo listków, to do 2-3 nie śpię - nawet jeśli jest spokój i można się położyć
    • czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:13
      na pewno nie wchodzić na forum...bo czasem wciąga big_grin

wietrzenie pomieszczenia...im bardziej ciepło tym bardziej spać się chce....
      wypiłabym tez magnez....bo duże ilości kawy wypłukują..
      a niedobory nie są korzystne...
    • 81belona30 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:33
      -niższa temperatura w pomieszczeniu niż normalnie,dużo wody,coś słodkiego,gdy nadciąga kryzys smile ,a gdy to nie pomaga-wychodzę na balkon- kilka głębokich wdechów,oraz muza Leshera.
    • jejek11 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:06
      Chyba opcja z zimnem jest najlepsza...organizm nie czuje się komfortowo, więc nie zaśnie.
      Podobnież stres działa, wtedy się zapierdziela, że hej! do ranawink
    • 81belona30 Re: sposoby na zmęczenie 24.01.13, 12:12
      -Udało się? wyrobiona ? smile
      • sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 24.01.13, 16:47
        tak udało się, nie miałam wyboru
        a teraz na pysk padamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka