sadgirl25 23.01.13, 20:38 Polecicie jakieś które są skuteczne w sytuacji gdy nie można iść położyć się jeszcze spać bo robota musi być zrobiona do końca ? może powinnam wypić z 10 kaw, no ale wtedy serce może mi stanąć i nie dokończę tego co muszę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blue_velvett Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:44 Naprzemienny prysznic, zimna, ciepła, zimna... Sam proces może nie jest zbyt przyjemny, ale działa No i regularnie zażywany cycki na baczność stawia Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:48 rozumiem że dziś temat cycków na czasie Odpowiedz Link
blue_velvett Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:54 A bo mnie tak wzięło jakoś... A jak mnie już na cycki bierze, to jest źle... Idę pod ten naprzeminny Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:10 Kurcze u mnie ten zimny prysznic odpada bo jest mi zimno nawet pod ciepłą wodą musiałabym jedynie cały czas ciepłą wodę na siebie lać ale wtedy bym zasnęła pod tym prysznicem a mam się ożywić żeby nie zasnąć to może zapałki do oczu włożę Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:12 hmmm....blada, wiecznie zimno... nie masz anemii przypadkiem albo problemów z niedoczynnością tarczycy? Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:13 ... albo krewnych w Transylwanii? Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:14 anemia już wyleczona jest natomiast na przyszły tydzień kompletuję listę wizyt lekarskich na razie mam dwie po 1 dentysta po 2 tarczycę idę badać Odpowiedz Link
lesher Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:35 Na cycki to ponoć najlepsze jest pokazywanie: Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:39 oj, Lesiu... nie chodzi o wielkość... ...lecz sprężystość....jędrność...a na to pomagają naprzemienne prysznice Odpowiedz Link
lesher Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:43 Ok, nie będę się sprzeczał. Wniosek z tego, że powinnyście brać prysznic zimną wodą, potem ciepłą, potem pokazywać, potem zimną.... itd. Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:44 Po prostu nie powinny być same pod tym prysznicem... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:50 oj...... to nie jest chyba dobry pomysł... bo o ile pamiętam...pod wpływem zimna Wam się kurczy .... Odpowiedz Link
lesher Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:01 To zanim odkręci się kurek z zimną wodą trzeba włożyć tam gdzie jest ciepło Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:11 zapytałabym, żeby uniknąć niemówień i pomyłek ...gdzież to wkładasz.... ale się powstrzymam .. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:15 Znowu ten wszędobylski erotyzm. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:35 > no takie czasy.... > to źle? To zależy. Jak dla dorosłych ludzi to nie zdecywoanie nie. Takie podteksty fajne są zwłaszcza ze to forum towarzyskie a nie kącik poezji śpiewanej. Ale weź otwórz byle portal typu onet czy wp - z za każdego rogu atakują cycki, pupy itd i to wszystko w jednoznacznie erotycznym zabarwieniu. Naoglądają się tego dzieci w wieku podstawówki np. czy to dla nich nie za wczesnie?? NIe o to chodzi żebym przynudzał zastanawiam się tylko do czego to wszystko zmierza. Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:40 nerw_rdzeniowy napisał(a): zastanawiam się tylko do czego to wszystko zmierza. Już doszło, nie zmierza. Wszyscy pipeprzą bez sensu, ot-co! Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:53 pewnych rzeczy nie zatrzymasz.... niestety.... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:19 hmmm... trzebaby Tygi poprosić o włóczkowy Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:24 Chybaby przemoknął. Jakiś neoprenowy by się nadał Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:32 Ooooo! To by było coś. Ale zaraz, złe założenie początkowe. y mamy tylko patrzeć, bo od braku patrzenia maleją cycki, tak? Więc Wy się pryszniczycie, a my patrzymy i jest git A potem nie dajemy zasnąć Odpowiedz Link
jeriomina Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:52 sok ze świeżej cytryny, zimna woda, 10 przysiadów... Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 20:54 Prysznic/kąpiel. W moim przypadku skutkuje też wysiłek fizyczny - jak wracam z hali o pierwszej, to czasem nawet do czwartej nie jestem w stanie się ułożyć do snu Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:04 na mnie działa Tiger, piłam go jak uczyłam sie do exam-u a teraz jak wracam po dłuuugiej robocie i trzeba i ść do następnej a ni ma czasu na sen to tez dziala Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:06 kawa działa dośc krótko i to nie od razu no chyba że wypijesz espresso Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:21 A potem będziesz dawcy wątroby szukała - tzw energy drinki sa dla wątroby gorsze, niż alkohol. To znaczy akcydentalnie, raz na jakiś czas - szkody nie wyrządzą, ale permanentne spożywanie może wyrzadzić spore szkody. Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:43 zed-is-dead napisał: > A potem będziesz dawcy wątroby szukała - tzw energy drinki sa dla wątroby gorsz > e, niż alkohol. To znaczy akcydentalnie, raz na jakiś czas - szkody nie wyrządz > ą, ale permanentne spożywanie może wyrzadzić spore szkody. ..powiem Ci tak .. więcej szkody wątrobie przynoszą leki przeciwbólowe bez recepty i z receptą-wiem coś o tym, picie dużej ilości kawy natomiast źle wpływa na żołądek a możesz przytoczyć jakie badania wykazaly że wypicie puszki tego napoju jest takie szkodliwe i jaki składnik tak ją uszkadza?Chciałabym wiedzieć a dociekliwa jestem bo sporo mam wątrobek po alkoholu a po energetic drink jakoś nie Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:01 Paradoksalnie dla wątroby nie najzdrowsze są (w nadmiarze) witaminy z grupy B - a w energy drinkach jest ich sporo - wątroba nie jest w stanie się tych witamin pozbyć w krótkim czasie, więc z każdym wypitym napojem następuje kumulacja. Do tego dochodzi tauryna (oprócz zalegania w wątrobie - dodatkowo powoduje m.in. mocniejsze skurcze mięśnia sercowego - i znów efekt przedawkowania może być mało przyjemny). Badań nie szukam, ale masz 3 linki z artykułami na temat szkodliwości: www.infotuba.pl/sesja/szkodliwe_energy_drinki___podcinaja_skrzydla_zdrowiu_a14884.xml www.pro-test.pl/article_article/6729,0/Zanim+wypijesz_Puszka+nadziei.html pl.wikipedia.org/wiki/Nap%C3%B3j_energetyzuj%C4%85cy Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:15 zed-is-dead napisał: > Paradoksalnie dla wątroby nie najzdrowsze są (w nadmiarze) witaminy z grupy B - > a w energy drinkach jest ich sporo - wątroba nie jest w stanie się tych witami > n pozbyć w krótkim czasie, więc z każdym wypitym napojem następuje kumulacja. D > o tego dochodzi tauryna (oprócz zalegania w wątrobie - dodatkowo powoduje m.in. > mocniejsze skurcze mięśnia sercowego - i znów efekt przedawkowania może być ma > ło przyjemny). Badań nie szukam, ale masz 3 linki z artykułami na temat szkodli > wości: > www.infotuba.pl/sesja/szkodliwe_energy_drinki___podcinaja_skrzydla_zdrowiu_a14884.xml > www.pro-test.pl/article_article/6729,0/Zanim+wypijesz_Puszka+nadziei.html > pl.wikipedia.org/wiki/Nap%C3%B3j_energetyzuj%C4%85cy Zed ja nie namawiam to picia tego hektolitrami a co do kawy to kofeina ktora jest w niej jest i w napoju ,dla osoby z problemami sercowymi ( nieleczonymi) picie mocnej kawy tez nie jest dobre a mowimy o mocnej jak ma pobudzac - poza tym z kilkoma sprawami z tego pierwszego artykułu sie nie zgadzam- i mówię na podstawie własnego przypadku po filiżance kawy idę spać a po puszce ...nie i to pitej kilka godzin a z alkoholem ? no prosże czegoś takiego bym do ust nie wzięła Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:18 Ja poszedłem po jakimś Energy spać tak, jak po kawie. Choć ostatnio zauważyłem, ze herbata nieco rozjaśnia mi umysł, tyle że... kawę po prostu lubię. A ED to po prostu syntetyczny syf i tyle. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:13 na razie znalazłam takie: casereports.bmj.com/content/2011/bcr.09.2010.3322.abstract - o zaburzeniach równowagi kwasowo-zasadowej, napadach drgawkowych i jakichś epizodach sercowo-naczyniowych po drinkach energetycznych, opis przypadku i jeszcze to - www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3065144/pdf/zpe511.pdf - duża praca, piszą, że raczej szkodzi na serce, metabolizm kości u dzieci i młodzieży rosnącej (ale pewnie u i całkiem dorosłych też wypłukuje wapń, albo zaburza jego wchłanianie) o działaniu na wątrobę jak raz nie znalazłam, ale i tak to paskuctfo jakieś musi być Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:19 ...kilka puszek to się nie dziwię ...ale dzięki przynajmniej umrę w miarę młodo) Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:08 mocna zielona herbata na mnie osobiście działa pobudzająco, a bez przyspieszenia serca i innych niefajnych objawów jakie mam po kawie działa to z pewnym opóźnieniem, ale też trzyma długo na dyżurach jak wieczorem chlapnę kubełek takiej herbaty, a mam półlitrowy, fruwa w niej sporo listków, to do 2-3 nie śpię - nawet jeśli jest spokój i można się położyć Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:13 na pewno nie wchodzić na forum...bo czasem wciąga wietrzenie pomieszczenia...im bardziej ciepło tym bardziej spać się chce.... wypiłabym tez magnez....bo duże ilości kawy wypłukują.. a niedobory nie są korzystne... Odpowiedz Link
81belona30 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 21:33 -niższa temperatura w pomieszczeniu niż normalnie,dużo wody,coś słodkiego,gdy nadciąga kryzys ,a gdy to nie pomaga-wychodzę na balkon- kilka głębokich wdechów,oraz muza Leshera. Odpowiedz Link
jejek11 Re: sposoby na zmęczenie 23.01.13, 22:06 Chyba opcja z zimnem jest najlepsza...organizm nie czuje się komfortowo, więc nie zaśnie. Podobnież stres działa, wtedy się zapierdziela, że hej! do rana Odpowiedz Link
sadgirl25 Re: sposoby na zmęczenie 24.01.13, 16:47 tak udało się, nie miałam wyboru a teraz na pysk padam Odpowiedz Link