Dodaj do ulubionych

Plotkowanie zamiast pracy

06.02.13, 14:11
Czy Wy też obserwujecie je na co dzień ?
ja obserwuję, słyszę to nagminnie
w 99 % sklepów do których chodzę, na poczcie, w banku, wszędzie
nie mówię że każdy ma stać czy siedzieć 8 godzin i milczeć albo tylko robić papierkową robotę ale
czy te babki w sklepach naprawdę nie mogłyby zająć się klientem który przyszedł coś kupić czy załatwić zamiast publicznie trajkotać na cały głos jak nakręcone o osobistych, czasem nawet intymnych sprawach swoich własnych i innych ludzi
chyba że ja jestem jakaś nienormalna i nie umiem się odnaleźć w tych 'czasach "
Obserwuj wątek
    • blue_velvett Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 14:20
      Przykład z dzisiaj: wchodzę ci ja do sklepu, staję grzecznie w kolejce, w której przede mną tylko jedna pani... stoję, czekam... a pani ta właśnie wyjaśnia ekspedientce zawiłości swojego życia w rozkroku między dwoma facetami... stoję dalej... wyjmuję portfel... stukam nim o ladę... a pani ekspedientka po jakimś czasie: O, a pani chciałaby coś kupić??? Nie, ja tu na tańce przyszłam...tongue_out
      • sadgirl25 Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 14:30
        właśnie, ja mam coraz częściej ochotę uciec ze sklepu gdy robię zakupy
        ale przecież jeść coś muszę
        jak mimowolnie obserwuję i słyszę te babki to mam wrażenie że ludzie którzy przychodzą coś kupić są przez nie po prostu traktowani jak intruzi którzy przeszkadzają im w gadaniu
        a przecież one są w pracy za którą dostają wynagrodzenie więc jeśli chcą sobie pogadać, to dlaczego nie spotkają się po pracy, (ewentualnie gdy nie ma ludzi)
        i nie poplotkują aż do rana
        ja wkrótce będę zmuszona kupować chleb przez internet sad
        • wyszeptany-o-zmroku Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 17:28
          A mi to w ogóle nie przeszkadza,niech sobie kobity plotkują,przecież od tego są w..pracy?smilea jak przegnie która to tak wydre jape,że aż głupio im się zrobi..no.
          • sadgirl25 Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 18:34
            A Ty chciałbyś aby Twoje osobiste, rodzinne, zawodowe intymne sprawy
            były roztrząsane przed obcymi ludźmi, aby o nich słuchało pół miasta ?
    • czarnamajka75 Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 19:12
      Nie wiem Kochanie dzisiaj weszłam do pracy 7.20 zakonczyłam 15.15- mialam czas na wypicie w biegu herbaty , nie wiem co znaczy plotkować i miec na to czas....
      • beja_81 Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 19:33
        eee... to Ty o 5 minut za wcześnie wyszłaś wink
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 23:20
          a nie, w naszej branży dzień roboczy ma 7 godzin 35 minut - nie mam pojęcia dlaczego, ale tak jest
          ja dziś na przykład siedziałam godzinę dłużej, w poniedziałek takoż, wczoraj - jakieś 45 minut więcej, niż mi się należy...
          i tak dzień w dzień, godzina, półtorej dłużej, czasem 3...
    • beja_81 Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 19:35
      już dawno się z tym nie spotkałam...
    • puch_atek Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 20:44
      ojtam, kiedys bylo gorzej smile wink
      1min16 +
    • czarny.onyks Re: Plotkowanie zamiast pracy 06.02.13, 22:29
      szczerze...

jedni plotkują, inni forumują całymi dniami, a jeszcze inni udają, że pracują....
      takie życiewink

poza tym...ostatnio nie zauważam takich pań.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka