Dodaj do ulubionych

7 grzechów....

21.03.13, 09:59
do spowiedzi Kobiety wink
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 10:20
      a muszę?
      bo nie mam weny jakoś...
    • ane-tal Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 10:48
      Wychodzi mi,że nie grzeszę w ogóle smile
      Nie wiem co to randki to swoją drogą... ale tak sięgając pamięcią to taki mam właśnie wynik smile
    • witamina_b12 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 12:29
      dlaczego tylko kobiety? smile
      byłam na randce gdzie pan popełnił 3 z tych wymienionych.
    • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 12:37
      Napisał scenariusz, był wyzywająco umalowany i panna przy stoliku przypominała mu byłą? wink
      • witamina_b12 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 12:53
        jeszcze lakier mu odpryskiwał wink))
        • mayenna Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:25
          witamina_b12 napisała:

> jeszcze lakier mu odpryskiwał wink))
          Na Mercu?smile
          • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 17:09
            Na włosach smile
    • robert.83 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 12:47
      Z perspektywy faceta:

1. Mnie najbardziej drażni pisanie scenariuszy - taka sytuacja, kiedy kobieta z góry ma wyryty w głowie sposób, w jaki powinienem się zachować, jak mysleć, jak i kiedy okazywać adorację i święty zachwyt. Być może np. materializm drażniłbym nie bardziej ale scenariusze zdarzały się zdecydowanie częściej i pachniały mi... staropanieństwem i życiem harlekinami smile.

2. Drażni też brak luzu, dystansu... to potrafi się przekładać na trzeci punkt.

3. Zbytnia reaktywność. Postawa typu "zabawiaj mnie, a ja będę aprobować lub nieaprobować". Nie wiem czy każdy, ale niektórzy z mężczyzn lubią... interakcję... zabawę we dwoje... to nie jest one man show. Fajnie, jeśli kobieta potrafi OTWARCIE dać do zrozumienia, że fajnie, że nie fajnie... że coś ją bawi, że coś chce lub nie chce. Fajnie, jeśli o tym mówi lub pozwala na to, żeby jej ciało mówiło (chodzi mi o mowę ciała, nie o sekswink).

4. W kwestii fundowania atrakcji: Zwykle ja płacę - niezależnie kto zapraszał, ale kobieta nie powinna tego oczekiwać. Jeśli spotkanie nie jest jasnym zaproszeniem jej przeze mnie, powinna być przygotowana na finansową samowystarczalność. Ważne, żeby spędzała czas ze mną-mną a nie mną-bankomatem. Mam się liczyć ja a nie mój portfel.

5. Umiejętność wyrażania własnego zdania i nastroju:
      Idziemy ulicą w nowym mieście i szukamy odpowiadającej nam knajpki. Myszkujemysmile.
      Knajpka powinna odpowiadać nie tylko mi i moim gustom, ale i jej. Być może przede wszystkim jej, bo ja się w wielu miejscach czuję dobrze. Fajnie, jeśli potrafi okazać coś więcej niż głęboki tumiwisizm połączony z późniejszym niezadowoleniem. Albo albosmile. Albo mówisz czego chcesz albo godzisz się na to czego chcę ja.

6. Otwartość (daj Boże rosnącawink) na rozmowy na każdy temat. To strategicznie ważne - nie chodzi już o randki ale o znajomość per se. Fajnie jest móc rozmawiać na poważne, skomplikowane tematy, ale też umieć i móc żartować z siebie samego... Nie lubię jak istnieją tematy tabu. Oczywiście wszystko ma swoje miejsce w czasie i przestrzeni.
      • mayenna Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 13:55
        A to są aż tak unikatowe zachowania?
        Ale to by oznaczało, że ten artykuł ma trochę prawdy w sobie, a mnie się wydawało, że dopuszczalny poziom abstrakcji został w nim przekroczony.
        • mayenna Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 13:56
          Jeszcze tak w kwestii wyrytego scenariusza? Na czym to polega? Bo jako żywo nie rozumiem zjawiska.
          • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 14:06
            Na tym, ze pani jest scenarzystką i reżyserką, a pan aktorem. Z tym, ze pan nie dostaje scenariusza do ręki, ma się po prostu domyślićsmile
            • mayenna Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:23
              zed-is-dead napisał:

> Na tym, ze pani jest scenarzystką i reżyserką, a pan aktorem. Z tym, ze pan nie
              > dostaje scenariusza do ręki, ma się po prostu domyślićsmile

Mężczyźni tez tak mają, tylko na bardziej zaawansowanych randkach.
              A ja myslałam, że po spazmach z powodu braku wyłączności w relacjach internetowych już mnie nic nie zdziwismile
              • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:32
                No nie wiem, jak to jest z panami na zaawansowanych randkach.
                big_grin
                • mayenna Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:43
                  zed-is-dead napisał:

> No nie wiem, jak to jest z panami na zaawansowanych randkach.
                  > big_grin
                  No coś Ty? Nigdy nie byłeś?smile
                  • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 21:14
                    Na szczęście nie smile
                    Chociaż kumpel ze swoją ówczesną dziewczyną, a dzisiejszą żoną weszli kiedyś do baru dla gejów. I oboje czuli się dziwnie. Ona - bo nie była podrywana przez facetów. On - bo przez tych facetów podrywany był smile
                    • mayenna Re: 7 grzechów.... 22.03.13, 05:53
                      Najważniejsze, że mieli powodzenie.
          • robert.83 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 14:25

Raz "myslałam, że mnie wtedy obejmiesz", a raz "chciałam, żebyś... ale nie tak/nie wtedy", innym razem "naprawdę miałam ochotę na... ale chciałam, żebyś się domyślił"smile.
            Pani może sobie wymyślić np. że puszczę Enyę a ja puszczam Barry'ego White'a.
            • blue_velvett Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 14:36
              To chyba nastolatki tak mają? Nie wyobrażam sobie dojrzałej kobiety, która się tak zachowuje... przecież wiadomo, że facet to prosty ale jakże uroczy w obsłudze instrument... i powinien otrzymywać jasne komunikaty... wtedy uroczo i ochoczo je realizujewinksmile
              • zielonooka38 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 14:39
                to zacznij smile
                ja czasem umieram ze śmiechu jak słyszę opowieść znajomych singielek i wcale się potem nie dziwie, że sa same

no i świat się zmienia - panowie niewieścieją i przestają być prości - wiem coś o tym przyciągam "wariatów" wink
                • blue_velvett Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 14:44
                  Już zaczęłamsmile A "wariatów" bardzo lubię "oswajać"... nuda potrafi zabić nawet muchębig_grin
                  • zielonooka38 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 18:35
                    to specyficzny rodzaj wariatów
                    i wole ich omijać - jakoś zawsze oznaczają kłopoty
              • robert.83 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 17:34
                blue_velvett napisała:

> To chyba nastolatki tak mają?

Nastolatki już z tego wyrosły. Takie zachowania się pojawiająwłaśnie wśród starszych dziewczyn. Ale nikt nie jest idealny, więc co tam mam krytykować. Ciekawe ile grzechów ciężkich zarzuconoby mismile. Myślę, że sporo.
            • mayenna Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:20
              To ja się tak bawiłam w przedszkolu.smile "Ja zrobię to i to, a ty wtedy powiesz..."

• sadgirl25 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:21
                1.jestem leniwa
                2. lubię się objadać
                • blue_velvett Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 15:24
                  Ale to są zalety Smutaskusmile
      • tdf-888 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 21:25
        bo baba to jest złośliwa narośl wokół cipy, ot co! big_grin
    • zielonooka38 Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 14:37
      teraz bym chciała poznać wink

bo tak wszędzie tylko piszą o kobiecych błędach i grzechach..
      obiecuję że wieczorem podopisuję
      a teraz uciekam dalej ....
      • blue_velvett Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 14:54
        Ależ proszę...
        1. Jestem macho i ciacho, a Ty Mała patrz i podziwiaj...
        2. Mam dwa telefony, które ciągle dzwonią, ale wiesz, nie mogą się beze mnie obejść w pracy...
        3. Wiem tyle o kobietach... w zasadzie nie interesuje mnie Twoje zdanie... a to, że jestem sam... bo one mnie nie doceniają...
        4. Nie zależy mi na wyglądzie... ale super, że facet przy stoliku obok gapi się na Twoje włosy...
        5. Nie będę Cię porównywał do moich byłych, ale dobrze by było gdybyś znała dania kuchni włoskiej, bo moja...
        6. Bardzo się cieszę, że masz tyle do powiedzenia na wiele tematów, ale może byśmy przeszli do konkretów...
        7. Koniecznie musisz poznać moją mamę...

Ale poza tym, faceci są supersmile
        • zakochana_jane Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 15:43
          Mnie ostatnio jeden gościu całkowicie wbił w krzesło pytaniem. "A co na to twoi rodzice? Nie pytają się kiedy będą wnuki?" Ja Cię ... a myślałam, że to kobiety mają takie parcie na szkło smile No ale w moim przypadku to trafiła kosa na kamień wink
        • zielonooka38 Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 18:33
          hahah wink

chyba umawiamy się z tymi samymi facetami
          • blue_velvett Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 18:56
            Myślisz? To może zróbmy listę, żeby unikać błędów na przyszłośćwinksmile
            • zielonooka38 Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 19:19
              ale co "różowy kalendarz" ???? z numerami telefonów i opisem delikwenta?
              wiesz - wadu i zalety - a może to co dla mnie jest wadą dla innej będzie zaletą i na odwrót wink

wiem, wiem - zastrzelcie mnie dziś za głupie pomysły
              idę po lampkę wina bo mi się mózg lasuje
              • blue_velvett Re: 7 grzechów....facetów na randkach;) 21.03.13, 20:57
                big_grin Jesteś mi bliska... ten "różowy kalendarz"... albo taki "Dziennik Zielonookiej"... w sumie do mnie też pasuje, bo kolor ocząt ten samwinksmile
    • 81belona30 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 16:52
      -nic o jedzeniu.Nie mam grzechów.smile
      • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 17:06
        Jedzenie nie jest grzechem a wręcz przeciwnie - błogosławieństwem smile
        • 81belona30 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 17:21
          - bo usta milczą...
          • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 17:27
            To można osiągnąć innymi metodami wink
            • 81belona30 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 20:50
              -tak?jakimi?
              • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 21:10
                Wytworzyć próżnię na przykład. Wtedy dźwięk nie ma możliwości się rozejść wink
                • 81belona30 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 21:44
                  -przyjemność bez dźwięków ?- a jeśli ktoś jest słuchowcem?
                  • zed-is-dead Re: 7 grzechów.... 22.03.13, 07:28
                    No to wtedy mlaskanie sprawi mu radość wink
          • zed-is-dead Poza tym 21.03.13, 17:27
            jak niektóre potrafią mlaskać!
    • tygrysgreen Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 18:18
      jestem czysta jako lelija
      ale znam te grzechy, jak najbardziej, z zachowań panów na randkach
      zwłaszcza punkt 5-wylewanie żalów wychodził im świetnie
      • zielonooka38 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 18:36
        zgadzam sie Tygrysku wink
        jak to czytałam to przy każdym "grzechu" widziałam kolesia
        obśmiałam się jak norka wink
        • blue_velvett Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 19:02
          Się obśmiałaś tylko...
          Dziewczyny, powiem wam mój hit z randkowania: facet użalający się na pracę, byłe kobiety, mamusię, tatusia, szefową, byłą szefową, kioskarkę itd.... ale to jeszcze nic... on się popłakał był z tego żalu i... usmarkał w tym płaczu, a że blisko siedział...tongue_out Naprawdę myślałam przez moment, że jestem w jakiejś ukrytej kamerze, bo to wtedy taki program latał na tivi... Mówię Wam, do dziś moje serce krwawiwink
          • zielonooka38 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 19:14
            mnie na drugiej randce przedstawił proboszczowi wink
            czułam się jak ciele na tagu
            i marudził że chce białą sukienkę do ślubu
            tak mnie wkurwił - że byłam gotowa mu ją kupić wink
            • stefcia41 Re: 7 grzechów.... 21.03.13, 19:21
              Ja tam nie pamiętam grzechów i proszę o rozgrzeszenie wink
      • mayenna Re: 7 grzechów.... 22.03.13, 05:54
        Opowiadanie o byłych także.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka