Dodaj do ulubionych

Obojętność

01.05.13, 10:42
na wszystko i na wszystkich
jak ją w sobie zwalczyć?
jakieś pomysły z własnego doświadczenia macie?
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 10:47
      chyba nie wierzę, że można być tak obojętnym ...

można udawać, zakładać maski.....i chować w sobie głęboko uczucia...
    • blue_velvett Re: Obojętność 01.05.13, 10:55
      Nie wiem, czy to takie złe... zależy jak się czujesz, tak uformowana... ja generalnie dostaję w d... bo nie jestem obojętna, więc chyba też chciałabym bardziej zobojętnieć.... tyłek mnie już boli...
      • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 11:08
        Sad chyba nie pisze o sobie...
        • blue_velvett Re: Obojętność 01.05.13, 11:13
          aha...
        • sadgirl25 Re: Obojętność 01.05.13, 12:25
          piszę o sobie
          • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 12:30
            Ty obojętna????

czytając Ciebie widzę wielkiego wrażliwca...suspicious
      • lesher Re: Obojętność 01.05.13, 13:17
        O to, to...
        Jak się "cierpi za miliony" to świra można od tego dostać...
    • tapatik Rusz dupę 01.05.13, 11:10
      Na rower albo na bieganie. Albo na długi forsowny spacer. Tak żebyś po powrocie potykała się o własne kapcie.
      Podczas wysiłku wytwarza się endorfina, która poprawia humor.

Co prawda jutro będziesz o masażystę wołać... big_grin
      • hashimotka88 Re: Rusz dupę 01.05.13, 11:19
        Dokladnie. To jest najlepszy sposob wink
        Endorfinki pycha wink juz nie mowie jaki pozytywny wplyw dla naszego ciala i zdrowia ma aktywnosc fizyczna wink
      • sadgirl25 Re: Rusz dupę 01.05.13, 12:26
        a i ruszyłabym dupę gdyby nie to że u mnie jest cholernie zimno za oknem
        inaczej nie zakładałabym tego głupiego wątku tylko poszłabym na rower
        • lesher Re: Rusz dupę 01.05.13, 13:16
          U mnie całkiem przyjemnie, może to jakieś lokalne "zastoisko zimna" zrobiło się u Ciebie wink
        • tapatik Re: Rusz dupę 01.05.13, 21:05
          Marudzisz.
          Zakładasz cieplejsza kurtkę i w drogę.
          Przypominam, że niecały miesiąc temu padał śnieg. Wtedy też nie wychodziłaś z domu? Na pewno wychodziłaś. W takim razie i dzisiaj możesz.
    • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 11:14
      Zdarza sie taka...
      Wowczas swoja kulka chcialoby sie popchnac w obojetnie ktora strone. Zeby byly jakies empcje. Nawet zwykly placz by wystarczyl. Co mi pomaga? ... Przyroda... Ona zawsze byla i jest jak kroplowka, ktora dodaje sily. Zwykly spacer, zwykla aktywnosc fizyczna i juz mozna drgnac kulka na rownowazni w prawa radosniejsza strone i juz nie jest po srodku w uniruchomieniu - obojetnosci wink lewa strona ta smutniejsza tez nie jest zla. Najgorsza jest stagnacja...
      • blue_velvett Re: Obojętność 01.05.13, 11:20
        Nie chciałabyś zrobić fakultetu z psychologii?wink
        • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 11:59
          A wiesz ze takie mysli w pewnym momencie chodzily mi po glowie ale to dzieki jednemu fobikowi spolecznemu, dzieki ktoremu dostrzeglam ze moge cos dobrego zrobic, ze moja pomoc jest trafiona. Dzieki pewnym rozmowom zrouzmialm co tak na prawde sprawia mi przyjemnc. Widok osoby dla ktorej cos niemozliwego staje sie realne. Wiele barie fobik przeskoczyl, wiele rzeczy zrobil pierwszy raz. Jak np spotkanie z wirtualna osoba pierwszy raz. Juz sama romowa na gg na poczatku wydawala sie nie do przeskoczenia.
          Zawsze myslalam nad swoim sensem bytu. Po pewnych rozmowach mialam jasno wyznaczony punkt. Pomoc innym. Ale... Na psychologa to sie nie nadaje co z tego ze czasem moglabym zrozumiec druga osobe jak ciezko byloby to zrozumienie przekazac i cos doradzic. Nie jestem osoba komunikatywna. A Tobie Blekitna chyba zazdroszcze Ty masz to na codzien, podejmujesz proby pomocy innym. Niezwykla sprawa widzac gdy ktos pokonuje swoje bariery.
    • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 11:54
      nawet na józka?
      • sadgirl25 Re: Obojętność 01.05.13, 12:27
        widzę bardzo nam kibicujesz
        • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 12:34
          w istocie rzeczy tak jest.
        • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 12:40
          Moze Tede tak na prawde Ty interesujesz a co za tym idzie i Jozek...wink
          Wiec trzeba byc na biezaco.
          • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 12:44
            zły tok myślenia smile
            tak po prostu, po ludzku się troszczę smile
            • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 12:59
              Wiem, wiem lubisz sie troszczyc wiec nie jestes Trzpiotem tongue_out
              a mi tak po prostu sie napisalo wink
              • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 13:01
                ja wiem wiem.. tak to może wyglądać, jak napisałaś..
                ale ja i sad? no proszę cię, nawet nie pomyślałbym, żeby startować - bez szans.
                • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 13:17
                  No wlasniu tu jest caly ambaras, ze nie mialbys u Smutaska szans a do tego jeszcze Jozek..
                  • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 13:28
                    ale pokibicować z boku mogę smile
                    tylko widzę, że ona nie do końca tryska entuzjazmem i się zastanawiam, czy józek odpowiednio się przykłada? stąd się biorą moje troskliwe pytania.
                    • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 13:35
                      słowo troskliwość zupełnie mi nie pasuje do Ciebie....
                      • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 13:42
                        no i dobrze - musze cię ciągle zaskakiwać, żebyś się nie znudziła, bo wiem, że ejsteś wymagająca smile
                        • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 14:01
                          zaczynam się bać....tak dbasz o moje samopoczucie suspicious
                          i nawet nie wiesz, jak bardzo wymagającawink

ale innych tez warto zaskoczyć....więc nie skupiaj się tak na mniewink
                          • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 14:05
                            ja puszczam w eter, a zaskakuję ciebie, co poradzę smile
                            • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 19:11
                              taaa.....w eter.....

szarpiesz po prostu odpowiednie struny wink
                      • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 13:45
                        No a mi wlasnie jakos pasuje... Sama sie temu dziwie wink
                        Taka powsciagliwa troche ta troska ktora czasem nie chce sie ujawniac ale na pewno ona jest wink
                        • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 13:46
                          ja po prostu wiem, kto potrzebuje troski, a kto nie smile
                    • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 13:46
                      No wlasnie moze to nie ten Jozek wiec jest nadzieja i jeden problem mniej wink
          • sadgirl25 Re: Obojętność 01.05.13, 17:58
            coś Ty Młoda, chyba żartujesz
            ja byłabym za stara dla Tdf , nawet gdybym była do wzięcia
            i nie wyglądam tak jak on chciałby żeby wyglądała jego dziewczyna
            no i tak dodam jeszcze że On chyba kogoś ma
            • blue_velvett Re: Obojętność 01.05.13, 18:08
              Wiemy, wiemy... galeriankę... sam się wygadał... chyba że masz jakąś świeżonkę, to podziel się z żądnym wiedzy tłumemwink
              • sadgirl25 Re: Obojętność 01.05.13, 18:17
                nie mam nic
                domyślam się tylko
                miało być jak zwalczyć w sobie obojętność...
                • czarny.onyks Re: Obojętność 01.05.13, 19:10
                  Smutna....

jeśli naprawdę jest Ci wszystko obojętne...jeśli nic Cię nie cieszy.....nie wzrusza....
                  to może to...depresja?
                  • tdf-888 Re: Obojętność 01.05.13, 23:37
                    smutnej to trzeba komin przeczyścić odpowiednio raz, drugi, trzeci i kolejny i terapię powtarzać z regularnością a wtedy nie będzie się wkurzać na pierdoły. swoją drogą raz pisze, że jest obojętna a raz, że ją wszystko wkurza - typowy syndrom niedopchania - nie wie, czego chce, czyli jak wiem, czego chce big_grin
                    dziękuję, dobranoc smile wypiłem pół literka bimbru, 2 piwka, kieliszek miodu i naleweczki big_grin - alkohol to eliksir prawdy, o!
                    • hashimotka88 Re: Obojętność 02.05.13, 00:04
                      Nieźle się trzymasz big_grin mi by wystarczyło 2 piwka i leżę smile
                      Choć kiedyś spróbowałam swoją wytrzymałość na butelce wina smile Nadal się z tego śmieję bo nie dość, że dałam radę to jeszcze później przebiegłam się w takim stanie a było to w nocy . Raz tylko o tak późnej porze biegałam i to wyłącznie przy naturalnym świetle smile
                      • tdf-888 Re: Obojętność 02.05.13, 10:48
                        bo widzisz, ja mam zaebiście mocną głowę - nic mnie nie bierze tongue_out
                        ech ale trzeba wrócić do postu, co by nie popłynąć, bo wczoraj już kolo dzwonił (nie odebrałem), to i na dziś już bym miał garowanie.
    • hashimotka88 Re: Obojętność 01.05.13, 21:12
      Ja też byłam dzisiaj do d...
      Nie tyle co mi się nie chciało (to też po trochu) ale po prostu nie miałam siły. Chciało mi się tylko spać więc nawet kilka razy musiałam się położyć, choć na chwilę.
      Było postanowienie już od przedwczoraj, że dzisiaj przebiegnę 4 km bez zatrzymania się ale jak w takim stanie skoro nawet chodzić mi się nie chce...
      Jak zwykle chciałam zrobić coś na przekór. Skoro ciało nie ma siły to głowa musi je mieć big_grin Zimno mi było, ręce lodowate więc tym bardziej była motywacja żeby zrealizować wyznaczony cel. Było mi zimno więc się rozebrałam big_grin i ruszyłam wieczorkiem w 4 km trasę. Jak zwykle z towarzyszką. Nie spuszczałam jej ze smyczy tym razem bo pełno kleszczuchów uncertain biegłam jednostajnie obok nogi lecz momentami był to bieg jednostajnie przyśpieszony gdy coś sobie upatrzyła lub bażanta usłyszała big_grin Także kolejne utrudnienie.
      Nigdy nie biegłam 4 km jednym ciągiem więc tym razem biegłam ciut wolniej ale postanowienie było takie że nie mogę się zatrzymać. No i dobiegłam, jupi smile nawet tak bardzo się nie zmęczyłam. Była fajna pogoda bo było chłodnawo smile Nawet pomyślałam fajnie by było jakby deszcz zaczął padać. Nigdy w takich warunkach nie biegłam. Także dzisiaj znowu powalczyłem ze swoim ciałem i chyba dobrze będzie mi się dzisiaj spało.

Jak u Ciebie Smutasku?
      • maja-3 Re: Obojętność 02.05.13, 07:37
        Może spróbuj pomóc komuś? Ja ostatnio musiałam zająć się niedomagającą mamą i wykrzesać z siebie dużo psychicznej siły. Może ktoś w twoim otoczeniu jest w kiepskiej sytuacji i pomogłaby zwykła rozmowa abo zrobienie zakupów? Trzymaj się.
        • sadgirl25 Re: Obojętność 02.05.13, 07:56
          pomagałam kiedyś dzieciakom na wolontariacie
          w ośrodku pomocy społecznej
          wrócę do tego jeśli znajdę chwilkę czasu
          dzięki smile
      • sadgirl25 Re: Obojętność 02.05.13, 07:54
        Cześć M.
        właśnie przeczytałam że jestem niedopchana
        i raz na jakiś czas trzeba mnie dopchnąć raz a porządnie
        nie będę tego komentować
        jadę dzisiaj do rodziców trzymaj się
        Właśnie teraz przypomniałam sobie że masz wkrótce urodziny
        to będzie w czasie matur, więc będę podpierać się nosem (potem znów dowiem się że to dlatego bo jestem niedopchana) ale postaram się nie zapomnieć smile
        • hashimotka88 Re: Obojętność 02.05.13, 08:52
          A tam... Ja...
          Zwykly dzien to pewnie bedzie, jakos nie obchodze go szczegolnie.
          Ja rowniez pamieta: me x 2 +1 wink

A co do przepychania kominow... Moze Tede marzy sie rola kominiarza big_grin
          hmmm chyba czasem masz duzo na glowie stad ten Twoj kiepskawy nastroj a teraz jakz zakwitna kasztany to dopiero sie zacznie ale trzeba tez znalezc czas dla siebie wink miej to na uwadze.
          • hashimotka88 Re: Obojętność 02.05.13, 08:54
            Maskakra znowu pomylka w dzialaniach matematycznych big_grin
            oczywiscie mialo byc: me x 2 + 3. Tez pamietam wink
        • tdf-888 Re: Obojętność 02.05.13, 10:49
          oj tam oj tam, prawdę piszę - sex jest dobry na wszystko, z resztą welwetowa ci to samo powie smile
    • s-t-x Re: Obojętność 02.05.13, 21:45
      obojętność jest najgorsza. niestety to jest jak naturalne środowisko poza którym nie można być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka