Dodaj do ulubionych

wstaaajee :)

17.06.13, 11:05
tylko w sumie po co? smile
no bo tak.. ciepło jest, to gdzie i po co?
wstałem o 0930 i jeszcze do tej pory nawet żadnego płynu nie spożyłem - mięta stygnie. poszedłem na tron, zapaliłem, morde przepłukałem i tak sie snuje miedzy balkonem a kompem. przynioslem odkurzacz, bo kufel mi sie wczoraj potłukł. no na parapecie ostawiłem przy otwartym oknie.
no dziś to jest italia. nie nio pojde se tylko na rower, z nudow i bede w tempie spacerowym, bo nie mam sily tongue_out troche hebanu zlapie, bo dziewczyny lubią, wtedy się śmieję, że mam moc tongue_out
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 11:31
      i kolejny dzień z pamiętnika Tadka....

ale my nie musimy opowiadać co robiliśmy od wczorajszej nocy?suspicious
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 11:39
        wy nie musicie się wypowiadać ani pytać za wszystkich wink suspicious
        • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 12:08
          a tak mi się jakoś liczba mnoga włączyła....

zatem pisz, pisz dla innych wink suspicious
          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 12:12
            piszcie dla innych smile
            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 13:15
              zdecyduj się...to mnogo czy pojedynczo?suspicious

chyba, że jest was dwóch...lub dwoje wink
    • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 11:57
      o! wiem!
      zjem se chłodnik z jajkami na twardo (jajka dorzucę, żeby bardziej treściwie na śniadanie było tongue_out)
      dobry chłodnik trzeba umieć zrobić, słodziutki musi być.
      a potem wyjadę w plener się ponudzić i może jakieś piwko tamże.
      wieczorem 'nasze matki, nasi ojcowie'.
      • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 12:32
        słodkie zupy....fuj.....
        • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 12:49
          nie lubisz barszczu czerwonego?
          • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 13:11
            uwielbiam...

ale od kiedy barszcz jest słodki?suspicious
            • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 14:21
              od kiedy się go robi z buraków czerwonych.
              a twój jaki jest? słony? big_grin czy kwaśny od octu? surprised
              • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 15:01
                na pewno nie jest słodki tongue_out

raczej pieprznysuspicious
                • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 15:19
                  no to sorry..
                  ale pieprzny to tylko barszcz do barszczu z uszkami
                  a inne to się robią na słodko, zabielane śmietanką do różu. oj musisz się jeszcze doszkolić onyxówna, bo cię chłop chochlą pogoni wink
                  no mi np. zdarza sie zjeść taki zabielony barszcz z ziemniakami. no a chłodnik.. to wiadomo, że jest zabielony.
                  ale teraz szczerze i bez żartów, żal mi ludzi, którzy nie znają smaków dobrych potraw, tracą przez to smaki życia.
                  jak ja widzę u ludzi puste lodówki i co oni jedzą na obiad... jak np. matka kumpla zrobiła zupkę na parówkach.. to naprawdę.. żal. niemal każda polska zupa musi być treściwa, gęsta, zawiesista na łyżce.
                  żurek kwaśny i w miarę gęsty
                  pomidorowa - pomidorowa
                  ogórkowa - kwaśna
                  kapuśniak kwaśny i tłusty
                  pomidorowa - pomidorowa
                  no i wszystkie wymienione (ewentualnie wg smaku z wyłączeniem kapuśniaku) ze śmietaną min 18%. tak że ucz się onyxówna ucz smile
                  • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 15:27
                    big_grin

ale po co...przecież to on mnie będzie gotował zupybig_grin
                    ja gustuję w mięsach, ryżu, ziemniakachwink
        • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 12:56
          nie no nie znasz się.. wygląda na to, że chcąc być razem, musiałbym cię zupy uczyć gotować surprised
          wyobraź sobie taki chłodnik, któego składnikami są:
          kefir o konsystencji zsiadłego mleka (kwaśne)
          ogórek (bez smaku, raczej aromat i coś na ząb)
          rzodkiewka (pikantna, jw)
          no i wywar (bądź koncentrat) z buraczków - na słodko, (ew. botwina)
          śmietana kwaśna (żeby nie było na bide za chudo)
          koper
          szczypior
          taki chłodnik się doprawia solą, pieprzem i cukrem, bejbe.
          • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 13:14
            na szczęście misiu pysiu nie będziesz zmuszony tego czynić big_grin
            ale na pewno będę chętne by to czynićwink

zgłodniałam od tego pisania o jedzeniu...suspicious
          • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 13:16
            tdf-888 napisał:

> nie no nie znasz się.. wygląda na to, że chcąc być razem, musiałbym cię zupy uc
            > zyć gotować surprised

yy nie chcę się wcinać między zupę, a d... drugie wink

ale przecież mógłbyś nadal tą zupę gotować tyle, że dla obojga wink
            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 13:25
              witamina_b12 napisała:
              > ale przecież mógłbyś nadal tą zupę gotować tyle, że dla obojga wink

prawda? zwłaszcza, ze podobno tak mu to dobrze wychodzi...
              a poza tym...żeby zabić czas wolny mógłby dogadzać pracującej kobiecie...
              • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 14:22
                mógłby smile
    • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 14:31
      już wróciłem, tempo spacerowe, poszła łomża miodowa jadąc na rowerze smile wróciłem i teraz po zakupy spożywkę i se kupię 2 piwko, tym razem już coś gorzkego, wypiję w pełnym słońcu na balkonie, potem sie położę na godzinkę na sjsetę, bo nie mam więcej czasu, mam jeszcze misję przed wieczornym seansem.
    • ane-tal Re: wstaaajee :) 17.06.13, 14:41
      Normalnie ryjek się ciszy jak Was czytam tongue_out
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 14:57
        https://www.ggtola.republika.pl/img1/piwko2.gif
        dębowe mocne kupiłem i kasztelana https://www.ggtola.republika.pl/img2/winko.gif
      • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 15:00
        widzę, że Ty też w liczbie mnogiej do Tadka big_grin big_grin
        • ane-tal Re: wstaaajee :) 17.06.13, 15:30
          Ja do prowadzących dialog tongue_out
          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 16:26
            zapraszamy do rozmów wielostronnych smile
          • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 19:53
            Ty się tam nie śmichuj tongue_out
            ...tylko dołączajwink
    • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 16:40
      teraz na ten przykład wziąłem sobie 2 plastry boczku skroilem w dużą kostkę i usmażyłem no i robię se sos na tej bazie plus cebula, pieczarki, ziele i liście, trocge pomidorów z puszki z biedy, koncentrat zesmażony wcześneij wraz z mięsem i na to śmietana 30, nio i do tego mam ziemniaki i surówkę,
      dobre życie.
    • lesher Re: wstaaajee :) 17.06.13, 18:20
      Nosz celebryta nam tu rośnie wink
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 18:34
        niby czemu celebryta?
        • lesher Re: wstaaajee :) 17.06.13, 18:44
          No wiesz - świat wstrzymujący oddech w oczekiwaniu na informację czy wpierniczałeś dzisiaj ogórkową, czy pomidorową suspicious
          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 18:56
            i czy smakowało? smile
            - smakowało.
            dobra ruszam na misję. kurde nawet nie poleżałem dziś. a wracając kupię se 2 browce big_grin
          • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 17.06.13, 19:52
            Lesiu ...ale za to patrz .....jaki grzeczny...

więc wolę tak kulinarnie..choć nudno tongue_out
    • tdf-888 Re: wstaaajee :) 17.06.13, 23:37
      ech i czas się kłaść, a zasnąć będzie ciężko chyba, bo jak na mnie wcześnie, a spać się nie chce, ale że nie ma co robić, to się położę zaraz. jutro więcej czasu poświęcę rekreacji.
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 10:39
        ale mnie dziś deszcz obudził. było po 6 i taka ulewa, myślałem, że już taki cały dzień będzie a tu słoneczko jak wczoraj smile
        • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:21
          hmm.. a jednak się chmurzy i nie będzie tak ciepło jak wczoraj, ale nawet jest mi to na rękę, bo nie mam weny na jakieś dłuższe wojaże i ogólnie wyłażenie z domu, chyba zatem sie dziś podam alkoholizacji big_grin

no chodźcie chodźcie!
          zapraszam do pisania, bo nuda jest; może być nawet o pogodzie, o! albo właśnie! o wczorajszym obiedzie, co jedliście i co dziś planujecie? ja będę miał pyszną pomidorową i schabowe i tak właśnie myślę, że może biała żubrówka całkiem dobrze się z tym uzupełniać.
          ps: jak myślicie, kiedy będą najtańsze truskawki? mam w planach większe zakupy (tak 3x 12l wiadra), do zamrażarki, takie juz na zaś i tak bym się chciał wstrzelić w dobry deal smile
          • 81belona30 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:26
            - big_grin chociaż mam totalnego lenia i nie chce mi się pisać-tu muszę !!!!Tedi-jesteś bardzo gospodarny !! big_grin rozwaliłeś mnie tymi truskawkami. smile
            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:02
              >cryingtak 3x 12l wiadra),
              truskawożerca???

same truskawki w tej zamrażarce? czy coś jeszcze?
              • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:20
                te truskawki to nie mój pomysł wink mój to tylko odwlekanie terminu jazdy na zakupy. ja np. w tamtym roku nie zjadłem ani jednej truskawki, bo nie jestem owocożercą.
                na kompot będzie oraz jak sobie takie zamrożone wrzucisz do tego urządzenia, co miksuje, dodasz mleko, to masz zacny koktajl w zimie.
              • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:21
                czarny.onyks napisała:

> same truskawki w tej zamrażarce? czy coś jeszcze?
                >

luksusowa...
                • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:24
                  dużo pomidorów (w całości) i papryki (już pokrojona w kostkę) (ale na te zakupy przyjdzie jeszcze czas smile) takie polne pomidory to za 1.5 zyla można kupić.
                • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:25
                  chyba żubrowa tongue_out

oj, czekam jak zaraz kuksańca dostanieszwink
                  • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:30
                    czarny.onyks napisała:

> chyba żubrowa tongue_out
                    pisał, że nie było... ja jestem uważnym czytelnikiem tego pudelka wink)
                    >
                    > oj, czekam jak zaraz kuksańca dostanieszwink
                    why? myslisz, że pija ją na ciepło? w taki upał? no co Ty smile
                    • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:33
                      ale luksusowa tylko z braku laku....
                      a zazwyczaj żubrowa się mrozi suspicious

big_grin złośliwa Ty bestyjko tongue_out
                      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:35
                        mam jeszcze camele i kasztelana.
                        piwko zawsze wypijam przy mamie, na legalu, że jak potem wyziew poczuje, to przecież przez piwko i nic więcej tongue_out
                        • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:18
                          skoro tak się kryjesz.....to mama też się martwi....
                          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:20
                            no chyba normalne, przecież nie będę przy matce w dzień powszedni bez okazji walił wódy do obiadu big_grin
                            • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:23
                              masz co najmiej 4 z 8 objawów.
                              przemyśl to.
                            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:29
                              no właśnie...czyli nie wypada.......i trzeba pokombinować..i ukryć....suspicious

ee kończę ...każdy wybiera, jak przeżyje życie...
                              .....róbta zatem jak chceta....
          • hashimotka88 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 20:58
            A może Tdf chciałbyś moje truskawki z samego południa ? wink
            Właśnie dzisiaj uzbierałam 4 komplety ( 4 x 2 l chyba big_grin) sory.... tylko 3,5 przyniosłam do domu bo w trakcie zbierania nie mogłam postąpić inaczej jak powrzucać do innego koszyczka ^^ heheh mam pewne swoje ulubieńce, które gdy wezmę do ręki już wiem jak smakują, sama słodycz. I co z taką zrobić? tylko jedno, do oddzielnego koszyczka.
            Jaki to mój typ? hmmm szypułka u tych truskawek jest lekko odstająca i pomiędzy owocem a sama szypułką tworzy się przestrzeń w postaci białej szyjki. Lepiej żeby szypułka nie przylegała do owocu, tylko odstawała do góry. A nasionka u moich ulubionych są wystające, kolor charakterystyczny aż seledynowy. Na tle czerwonej truskawki dosć mocno się wyróżniają kolorem oraz tym że bardziej sterczą wink Nie mam pojecia czy to jakaś odmiana bo tylko pojedyńcze krzaczki bądź truskawki takie występują. Ale jak je biorę... nie mogę się oprzeć ^^ hmm smak słodyczy gwarantowany, jeszcze nigdy mnie nie zawiodły.
            Połowę nazbierałam w 30 stopniowym upale. Było miło. Później poszłam w drugą skrajność, drugą "plantacje" gdzie był całkowity cień. Oprócz truskawek było mnóstwo... komarów uncertain które cięły jak szalone. heheh zbierałam w tempie maszynowym żeby być ciągle w ruchu big_grin zamiast odganiać rękami - dmuchałam w komary wink one tez się najadły, a raczej mną napiły.

Co do samych truskawek. Nie wiem czy byśmy się dogadali, Tdf. Cenię się zbyt wysoko i cena ta niezmienna jest a TY czekasz na okazję, u mnie ich nie ma tongue_out

> no chodźcie chodźcie!
            > zapraszam do pisania, bo nuda jest; może być nawet o pogodzie, o! albo właśnie!
            > o wczorajszym obiedzie, co jedliście i co dziś planujecie?

Przyszłam big_grin
            Jaki dłuuugi post powstał, dawno ode mnie takiego stwora nie było. Miał mieć jeszcze dłuższy ogonek ale... oszczędziłam wink
            • beja_81 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 21:33
              też lubię te truskawki... smile
              • hashimotka88 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 21:46
                Beja, napisałaś, że również lubisz te i od razu się uchachałam big_grin
                wiesz o jakie mi chodzi? Hmmm czasem są bardziej podłużne choć nie w każdym przypadku. Jednak seledynowe sterczące nasionka i szypułka do góry to ich znak rozpoznawczy wink

Jeszcze mam jedne te big_grin sa małe, może dzięki temu mają większe steżenie słodkości, nie musi się rozkładać w inne obszary. Małe i nieforemne, czasem jakieś noski (miałam napisać cycuszki big_grin) im wystają
                • beja_81 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:30
                  doskonale wiem, o które Ci chodzi
                  bo sama z koszyczka najpierw wyjadam właśnie je
                  one są takie słodkie, bo chwytają każdą drobinę słońca, są słodkie, nawet gdy jeszcze w pełni niedojrzały big_grin
                  • hashimotka88 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:45
                    A myślałam, ze tylko ja mam zboczenie na te truskawki big_grin i nawet nie wiadomo o jakie mi chodzi.

>są słodkie, nawet gdy jeszcze w pełni niedojrzały big_grin
                    Tak nawet wtedy. Ja się ich ojadłam jak były jeszcze białe i wtedy też takie słodziutkie.
                    Zamknąć oczy zjeść niedojrzałą to i tak nie ma szans odróżnić od czerwonej typowej. Tamta i tak wygrywa ^^
                    Miło, że mnie ktoś zrozumiał smile
            • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:17
              a to ty nie wiesz, że jak się opędzasz, to te małe skurczybyczki lecą jeszcze bardziej? one reagują na ruch i ciemny strój. tak że dmuchaj na nie i nie reaguj, przyjmij na miękko. ja tam w takich okolicznościach wolę się ubrać na długo i spryskać twarz na moskity ;]
              • hashimotka88 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:39
                A może ja właśnie chciałam jeszcze bardziej więc się ruszałamtongue_out specjalnie granatową koszulkę miałam i spodenki też ciemne wink

"Pod tym względem na ugryzienia o wiele bardziej narażone są dzieci, młodzi mężczyźni i kobiety podczas owulacji. Również noszenie ciemnych ubrań zwiększa ryzyko ugryzienia, ponieważ odzież w tym kolorze najgorzej odbija promienie słoneczne, przez co szybko się nagrzewa"

Tego to ja nie wiedziałam big_grin cwane bestie i to komarzyce na kobiety najeżdżają wink

Co do koloru, tak mi się wydaję że słyszałam o żółtym bądź czerwonym, ze to on komarzyce przyciąga smile widocznie żyłam w błędzie.

Hmmm w tym roku wszystkich przyjmowałam i ani razu się nie pryskałam. Raz nawet patrzyłam jak się mną napełnia bo byłam ciekawa czy pęknie big_grin jako dziecko tak patrzyłam (niedawno big_grin)
    • mayenna Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:27
      Całe życie marzłam o spokoju i nicnierobieniu, ale jak czytam to od razu jest zmęczona.
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:28
        tak to działa smile
        • mayenna Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:42
          tdf-888 napisał:

> tak to działa smile

Mówisz?smile Kiedyś spróbuję, ale żubrówka nie jest obowiązkowa?
          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:55
            no nie jest. tym bardziej, że nie było i musiała być luksusowa. ale dobrze że pani grażynki (co mnie od małego kojarzy) w sklepie nie było, bo by widziała, co znowu biorę. czasem trzeba rotować sklepy, ale tym razem mi się upiekło.
            • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 15:35
              skonsumowawszy.
              teraz czas na papierosa na balkonie
              • mayenna Re: wstaaajee :) 18.06.13, 18:13
                To ty jeszcze palisz? Wrzody na żołądku jak nic będziesz miał.
    • karolina17w Re: wstaaajee :) 18.06.13, 11:44
      Czy ty musisz tak dołować suspicious Tez bym kurde tak chciała big_grin

A takie głupie pytanie mam - jak zrobić sos taki do ziemniaków np i schaboszczaka, tak od postaw bez torebki bo tego dziadostwa nie umiem obczaić tzn nikt mnie nie nauczył tongue_out A dość mam torebkowych, nie smakują mi.
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:00
        no ale jaki sos?
        bo do sałatek to sam biorę z torebki big_grin
        do schabowego sosu sienie daje. chyba że chodzi ci o sztukę mięsa (np. schabowego) w sosie. no to normalnie smażysz sobie to mięsko, dorzucasz cebulę, zalewasz wodą i dusisz; no wrzucasz jakieś podstawowe zielsko typu ziele angielskie i liść laurowy (a no i kostkę rosołową, bo glutaminian sodu daje większy smak smile), gotujesz gotujesz i zagęszczasz do preferowanej konsystencji taką zalewajką z wody z mąką.
        • karolina17w Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:05
          tdf-888 napisał:

> do schabowego sosu sienie daje. chyba że chodzi ci o sztukę mięsa (np. schabowe
          > go) w sosie. no to normalnie smażysz sobie to mięsko, dorzucasz cebulę, zalewas
          > z wodą i dusisz; no wrzucasz jakieś podstawowe zielsko typu ziele angielskie i
          > liść laurowy (a no i kostkę rosołową, bo glutaminian sodu daje większy smak smile)
          > , gotujesz gotujesz i zagęszczasz do preferowanej konsystencji taką zalewajką z
          > wody z mąką.

O to mi chodziło big_grin Dziękować, bo ja myślałam, że to samą mąkę się daje i zawsze takie gluty wychodziły (uprasza się o nie śmianie się ze mnie tongue_out) Teraz będę wiedzieć i w niedziele przetestuję, bo w tygodniu obiadów nie gotuję smile

A do sałatek też torebkowe używam tongue_out
          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:27
            nie każde mięso da ci fajny brąz (a wiadomo, sos brązowy ladniej wygląda), z wolowym nie będzie problemu, ale z wieprza już tak, dlatego możesz sobie radzić - do smażonego mięsa sypnąć cukrem, ktory się skarmelizuje i nada barwę.
        • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:08
          a na koniec można dodać trochę śmietany lub serca mascarpone to jest lepsze i rozprowadzić w ciepłym sosie ale już nie gotować.
          • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:08
            serka smile nie serca smile
            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:10
              alez serce w gotowaniu tez potrzebnewink

od razu widać, kiedy ktoś gotuje od sercawink
    • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:31
      ja tak się zastanawiam i martwię jednak trochę...

bo ten tryb życia jakiś taki leniwy...
      jedzenie, picie, jedzenie, spanie, picie....stresów chyb ateż mało....
      ........no chyba, gdy pani Grażynka patrzy....
      i czasem rowerek....

czy Twoje BMI daje radę?suspicious
      i nie jest to złośliwe....
      • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:32
        że stresów mało to dobrze, ja np. niestety stresy zajadam uncertain
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:33
        no trochę się upasłem, ale przynajmniej dobrobyt widać smile
        93kg/184cm i większość w brzuchu i udziskach tongue_out
        nic z tym nie zamierzam robić, kobieta ma pokochać mój intelekt i poczucie humoru ;]
        • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:35
          tdf-888 napisał:

> nic z tym nie zamierzam robić, kobieta ma pokochać mój intelekt i poczucie humoru ;]

jak ta kobieta będzie miała brata to go do mnie przyślij big_grin wink
          • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:36
            chociaż może nie...
            bysmy byli jak rodzina wtedy :o
            • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:37
              no chcialem ci napisać, że moja siostra ma brata tongue_out
              • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:44
                tak? masz jeszcze starszego brata? wink
                • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:46
                  mam siostrę a ona ma brata - mnie smile
                  • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:51
                    chyba nie doceniasz mojej inteligencji wink
                    • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:53
                      w istocie tak być może, acz brałem pod uwagę, co masz na myśli, tyle że wolałem uciąć niepotrzebne spekulacje, żeby nie było.
                      • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:55
                        słuszna taktyka wink
                    • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:10
                      ja doceniam błyskotliwe ripostytongue_out
                      • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:34
                        się zawstydziłam wink
                        • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:53
                          wiesz co jest najgorsze.....

bo siedzi mi to ostatnio w głowie.....
                          • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:54
                            nie ma pojęcia co możesz mieć najgorszego w głowie wink
                            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:59
                              Ci z którymi tutaj żartuje....i z reguły jest gdzieś w okolicy Tadziu...

....odchodzą....suspiciouswink
                              fatum czy co....
                              • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:01
                                wiedziałam!
                                oh Ty zaborcza kobieto! big_grin wink
                                kcesz się mnie pozbyć wink
                                żadnych grzybków jeść nie będę tongue_out
                                • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:07
                                  big_grin ja zaborcza??
                                  no wiesz....suspicious
                                  trójkąty są ciekawe tongue_out

ale takie grzybki w śmietanie.....pyszności........
                              • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:01
                                wyluzuj, wyobraź sobie, że forum to nie wszystko tongue_out
                                • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:05
                                  ...ależ jestem bardzo wyluzowana...big_grin
                                  i nie muszę sobie wyobrażać wink

jednak...trochę się martwię....suspicious
                                  • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:08
                                    czarny.onyks napisała:

> jednak...trochę się martwię....suspicious

"o mnie się nie martw, o mnie się nie martw, ja sobie radę dam" wink
            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:39
              big_grin big_grin big_grin

gdyby przez forum można było usłyszeć śmiech....oj rechotałabym teraz big_grin big_grin
        • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:38
          nie wiem, czy to wskazuje na dobrobyt...
          gorsze może być jednak to.....że za chwilę brzuch zasłoni to i owowink

a dojdą jeszcze inne ,,przyjemności''....

> nic z tym nie zamierzam robić, kobieta ma pokochać mój intelekt i poczucie humo
          > ru ;]
          ciekawe co byś powiedział, gdyby to samo napisała kobieta suspicious
        • mayenna Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:38
          tdf-888 napisał:

> nic z tym nie zamierzam robić, kobieta ma pokochać mój intelekt i poczucie humo
          > ru ;]
          Nie zwierzaj się za mocno to będzie dobrzesmile Szczególnie z nietypowego wykorzystywania umywalki.
          • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:40
            pewne rzeczy zapadają jednak w pamięć big_grin big_grin

ale w końcu się dorasta...wyrasta.........
            ...chyba......big_grin
            • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:53
              big_grin wink
              myślisz, że jeszcze urośnie?? to umywalkę wyżej powiesi wink
              • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:12
                sugerujesz, że coś mu jeszcze urośnie suspicioustongue_out

raczej nie.....
      • mayenna Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:35
        czy Twoje BMI daje radę?

BMI to może na rowerku spala, ale czy wątroba to wytrzyma?
        • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:42
          podobno robi przerwy regeneracyjnewink

wątrobę można jednak przeszczepić....suspicious

ale inne organy...trzustka...potem żylaki przełyku...po drodze padaczka poalkoholowa.....itd...
          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 12:47
            daj spokój, nie po takich ilościach. po mnie nie widać, normalnie pełna kulturka a czerwony nos mam od pikantnych przypraw big_grin
            • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:14
              jeśli to jest prawie codziennie powtarzane....

znałam takiego co też mu się wydawało, że nie po takich ilościach...
              teraz spogląda z góry na rodzinę;/
              • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:20
                to ja od jutra post smile
                • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:24
                  szczerze? nie wierzę, że długo wytrzymasz...

każdy ma swój sposób na życie....a to Twój smilewink
                  • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:26
                    na złość tobie wytrzymam długo i namiętnie.
                    • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 13:52
                      Tadek...to Twoje życie, i nic mi do tego co z nim robisz...
                      Ty ,,krzywdzisz'' siebie tak, a inni jeszcze inaczej...i nie zawsze są to używki...

ale i tak..nie wierzę, że dasz radę wytrzymać....
                      ....i nie traktuj tego, jako podpuszczanie....

a co z pracą?suspicious
                    • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:07
                      A długo to znaczy ile?

Jeśli chce się zrealizować cel to trzeba go dobrze określić suspicious

A poza tym po ostanich wcześniejszych obietnicach o abstynecji itd.
                      To też jakoś trudno mi w to uwierzyć big_grin
                      • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:08
                        o właśnie właśnie...

obiecywał, a potem camele, kasztele, luksusowa, żubrówka...itd....
                        • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:11
                          A miała być sama zdrowa żywność i rowerek ... ehhh
                          • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:12
                            Ty mogłabyś Go zmobilizować Janewink
                            • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:15
                              hola hola onyksie! widzę, że już nam tu jakiś czworokąt fundujesz, a ja jeszcze po trójkącie nie ochłonęłam... wink
                              zobaczysz oni będą się mobilizować a my w dwukącie zostaniemy ;P
                              • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:41

urozmaicenie ważna rzeczwink
                            • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:21
                              No ale co niby ja miałabym zrobić?
                              Przy takim przypadku to jedynie normalnie zostaje zdzielić kapciem w tyłek suspicious
                              Ale ten wzrost i waga ... strach się bać reakcji uncertain
                              • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:41
                                Ty taka mała, zwinna....
                                dałabyś radę z dużymwink
                      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:22
                        do zlotu forumowego tongue_out
                        • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:23
                          organizujesz? smile
                          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:25
                            czekam na jakie halo w warszawie póki mam dziengi big_grin
                            • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:28
                              w tym tempie spożycia to musiałby być jakiś bliski termin wink
                              • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:30
                                a Ty znasz Tadzia?big_grin
                                • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:34
                                  no znam tak jak i Ciebie smile wink
                                  • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:40
                                    ale nic straconego.......my to się poznamy w końcu big_grin
                                    • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:48
                                      organizujta coś zanim mi zapał na spotkanie minie big_grin
                                      jak dla mnie to może być każdy dzień, tylko na litość, jak miałaby być to sobota, to wcześniej a nie po nocy, no bo szkoda dnia, fajna pogoda jest, to można by tak od południa. nawet lepiej jakiś plener, no wieta. niech słońce pali, wywalić bebech i się toczyć z piwkiem w ręku.
                                      przykładowo - lasek młociński, to nawet i jak kto nie ma co zrobić z dzieciakiem to i bierze go tam, mcds pod nosem, kawał parku do porzucania frizbi, a dorośli raczą się trunkami. potem ewentualnie pijane mamusie wracają z dziećmi taksówką pod klatkę, żeby nie było, że po pijaku. no czysty folklor.
                                      • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:53
                                        tdf-888 napisał:

>, kawał parku do porzucania frizbi,
                                        o to nawet z psem można przyjść wink
                                        • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 14:59
                                          Tutaj więcej www.bielany.waw.pl/page/?str=58
                                          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 15:12
                                            pisałabyś się? wink
                                            • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 15:23
                                              Na przebieżkę, zawsze Tadziu tongue_out
                            • mayenna Re: wstaaajee :) 18.06.13, 18:19
                              Jak nic zejdziemy do podziemia ze spotkaniami forumowymismile
                              Chyba że wszystkim stawiasz piwo?
                              • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 19:44
                                ale co? chcesz zasugerować, że to niby przede mną? żebym nie osuszał jaszczura nad umywalką u kogoś na kwadracie? toteż sygnalizuję chęć mityngu w plenerze.
                                a jak nie to najwyżej wezmę ze sobą kaczkę i obiecuję nie opróżniać w zlewie big_grin
                                • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 19.06.13, 10:26
                                  na razie to jakoś się rozeszło po kościach widzę smile
                                  jakoś mało "towarzyskie" to forum jest obecnie, a podobno kiedyś było bardziej smile
                                  • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 19.06.13, 10:38
                                    bo może wszyscy już się za dobrze znająwink
                                    albo w podziemiach odbywają się spotkaniawink

no i brak animatora, który rzuci hasło, zaklepie termin, knajpę....
                                    • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 19.06.13, 10:43
                                      czarny.onyks napisała:

> bo może wszyscy już się za dobrze znająwink
                                      no właśnie ciągle mam wrażenie, że za późno się rozwiodłam wink
                                      • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 19.06.13, 10:47
                                        wiem, wiem...to nie śmieszne...big_grin big_grin
                                        ale trudno się powstrzymaćwink

może czas na nowych animatorówwink
                                        i nowych na spotkaniachwink
                                        • witamina_b12 Re: wstaaajee :) 19.06.13, 11:26
                                          czarny.onyks napisała:

> wiem, wiem...to nie śmieszne...big_grin big_grin
                                          > ale trudno się powstrzymaćwink

spoko big_grin

> może czas na nowych animatorówwink
                                          > i nowych na spotkaniachwink
                                          >
                                          no to poczekam na nowych wink
                                          • tdf-888 Re: wstaaajee :) 19.06.13, 11:29
                                            chyba nie chcą.. a mogłoby być fajnie.
      • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 16:17
        A ja znalazłam w necie swoje zdjęcia z jakieś imprezy biegowej z zeszłego roku i tak siedzę przed kompem, oglądam i płaczę ze śmiechu big_grin
        • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 16:21
          rzć linka, daj się pośmiać smile
    • robert.83 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 17:19

To niesamowite, że wątek o porannym posiedzeniu na tronie i odkurzaniu szkła stuka 120+ wpisów.

...Nie umniejszając znaczenia regularnego wypróżnienia i wykonywania prac domowych.
      • tdf-888 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 17:24
        dajesz dajesz, co dziś jadłeś? smile
        a szuflady i półki też by się przydało ogarnąć.
      • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:19
        widać takie zapotrzebowanie......albo niemoc twórcza podczas upałówwink

ale i bawi, i spełnia funkcję.....wychowawczą....wink
        i zdecydowanie nie powoduje waśni...
        więc...nie ma co narzekać...ewentualnie samemu stworzyć nowywink
    • zakochana_jane Re: wstaaajee :) 18.06.13, 19:16
      Normalnie tak mi do tego wątku pasuje www.youtube.com/watch?v=-bFEV7dnuTs big_grin

• sadgirl25 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 21:55
        moje szczere gratulacje Tdf
        Ty to masz bezstresowe życie
        możesz jedynie mówić innym że są zestresowani
        • czarny.onyks Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:20
          Sad...gratulujesz Mu.......

ale powiedz...zamieniłabyś się z Nim???
          • sadgirl25 Re: wstaaajee :) 18.06.13, 22:24
            ale mi trudne pytanie zadałaś smile
            pomyślę nad tym i odpiszę gdy się zastanowię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka