Dodaj do ulubionych

Wątek żałosny

19.09.13, 14:57
Już nie chce pisać co, ale jasna ch... mnie bierze. Moje biuro rachunkowe znowu nie wyrabia.
To już moje 4 biuro w ciągu niespełna 13 lat i zawsze na początku jest acy cacy, apotem już równia pochyła, czy ja znowu powinnam zmienić biuro?
Obserwuj wątek
    • uny Re: Wątek żałosny 19.09.13, 15:41
      może wcześniej im papiery dostarczaj.
      z moim mam taki układ, że papiery mam dotargać do 10 każdego miesiąca. potem się gniewają.
      • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 17:21
        Papiery to ja im bardzo wcześnie dostarczam. Ostatnie 12. Myślę, ze nie tu jest problem.
        Prawda też jest taka, że w moim systemie pracy to ja nie zawsze mam wolne kiedy oni mają czynne, więc nawet jak mam papiery, to nie mam kiedy tego podrzucić.
        • uny Re: Wątek żałosny 19.09.13, 20:24
          wiesz co. ja skanuje wszystkie faktury i potwierdzenia opłat. wysyłam to e-mailem przed 10. kiedy mogę dowożę oryginały do biura rachunkowego. i wszystko gra.
          • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 20:28
            Masz chłopie sporo czasu tongue_out Ja tyle nie mam.
            • uny Re: Wątek żałosny 19.09.13, 20:35
              dziewczyno, przy byle jakiej nowej drukarce ze skanerem masz możliwość skanowania dokumentów do pliku. 20 sek. i po problemie. ile ty masz tych papierów w miesiącu?
              • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 21:43
                Jednak nie mam czasu, żeby to robić. Już mam tyle na głowie, że nie mam ochoty jeszcze skanować dokumentów, a przecież to praca pracowników biura, nie moja. Jakoś widzę, ze kosztem znowu swoim mam ułatwiać zadanie innym. No ciekawe ;/
    • lesher Re: Wątek żałosny 19.09.13, 17:31
      Zagadaj z Zielonooką wink
      • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 17:45
        a co mi da Zielonooka?
        • lesher Re: Wątek żałosny 19.09.13, 18:19
          Pewnie wieeele mogłaby Ci dać wink
          Ale tym razem mam na myśli referencje jeżeli chodzi o firmę księgową.
          • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 18:26
            Biuro rachunkowe musi być z zasięgu reki.
      • zielonooka38 Re: Wątek żałosny 19.09.13, 19:57
        czuje się wywołana wink

Anirat - to przez to że muszą sprawdzać zapłaty i pilnować terminów - nawet przy kpir a to zajmuje sporo czasu - porozmawiaj z nimi, podpinaj zapłaty - szybciej idzie wink
        • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 20:01
          Jak mam podpinać zapłaty?
          • zielonooka38 Re: Wątek żałosny 19.09.13, 20:38
            pogadaj w biurze
            a pomysł ze skanami jest dobry
            • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 21:41
              Nie mam czasu skanować kilkanaście stron dokumentów. Przecież biuro bierze pieniądze, oni nie robią mi tego za darmo.
              • maruda2 Re: Wątek żałosny 19.09.13, 22:07
                sorki, ale czego w takim razie oczekujesz od biura? mają biegać za Tobą i odbierać papiery, i to zapewne w dogodnym tylko Ciebie terminie.... ?
                • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 22:11
                  Dostarczyłam papiery 12 łącznie z zapłatą za ten miesiąc, do 20 mam zapłacić podatek, dziś jeszcze go nie wyliczyli, mam tylko jutro, nikt za mna nie biega, to ja zawoże, ja odbieram i jestem dziś przed 15, bo biuro pracuj do 15 i tego nie ma.
                  Jakoś nai US, ani banku nie interesuje kiedy ja to jutro załatwię. No niestety tez pracuję i stram się wywiazywac z moich zobowiazań.
                  Czy waszym zdaniem biuro się wywiazuje?
                • anirat Re: Wątek żałosny 19.09.13, 22:13
                  Nie raz tak już było, że się umawiamy na konkretny dzień i nie jest to przygotowane. Nikt za mna nie biega, to moje zobowiązania wobec US i w razie czego ja poniosę konskwencje. Zreszta z jednym biurem już tak miałam. Pani nie zkładała deklaracji na czas i dostałam tzw. mandat skarbowy. Kilkaset złotych.
                  • zielonooka38 Re: Wątek żałosny 19.09.13, 22:26
                    więc zmień biuro
                    u mnie to wygląda inaczej - to my prosimy się o dokumenty, przypominam o przelewach czy terminach płatności
                    biuro jest ubezpieczone i jeśli nie składa w terminie deklaracji a ma pełnomocnictwo to powinno ponieś konsekwencje
                    proponuje iść i wyjaśnić sytuacje - po prostu - w terminie dostarczasz dokumenty więc chciałabym wiedzieć wcześniej
                    mam takich klientów którym już 9 powiedziałam jakie mają podatki bo dostałam wcześniej komplet dokumentów
                    ale mam takich od których jeszcze nie mam papierów a jutro 20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka