czarny.onyks 20.09.13, 10:17 ....to kiedy ostatnio byliście na takiej...albo czy planujecie w najbliższym czasie? ot takie piątkowe ploty przy kawie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green.amber Re: Randka 20.09.13, 10:26 się od jakiegoś czasu zastanawiam i mi wychodzi, że ta pierwsza wciąż przede mną... ale jeszcze nie wiem czy i kiedy ewentualnie Odpowiedz Link
duza_madzia Re: Randka 20.09.13, 10:28 od czasu do czasu bywam i nie planuję zaprzestawać tego procederu Odpowiedz Link
dagmar_5 Re: Randka 20.09.13, 10:36 Lubię randki, dawno nie byłam ale z chęcią bym się przeszła Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Randka 20.09.13, 10:42 No to musisz zaprosić jakiegoś misia..mnie to bardziej zastanawia dlaczego w większości przypadków to mężczyzni zapraszają kobiety a nie na odwrót.Przecież inicjatywa pozostaje inicjatywą bez uwidocznionych stereotypów. Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 20.09.13, 11:00 Rozumiem, że z własnego doświadczenia takie wnioski... Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Randka 20.09.13, 11:09 Też ale i w wyniku obserwacji innych,bo....np w Twoim życiu częściej Panowie zapraszali Ciebie czy Ty ich???he?no właśnie. Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 20.09.13, 11:16 Wiesz, tyle tych randek było... kto by to zliczył!! A zresztą jakie ma znaczenie, kto zaprasza? I kto by o tym myślał po udanej randce? Stąd ja nie pamiętam tak mało istotnego szczegółu... Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Randka 20.09.13, 11:55 Znaczenia nie ma żadnego,wiem..chodzi mi o to,że wszechobecne stereotypy nakazują mężczyznie wyjść z inicjatywą.Mi to nawet pasuje,ale wielu przeszkadza... Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Randka 20.09.13, 11:03 Ostatnia ....całkiem udana..... W przyszłym tygodniu już chyba czwarta z tym samym osobnikiem...zatem jest ciekawie I czuję się jak facet ...jak tak patrzę na niego...i patrzę....i patrzę.....to sobie go wizualizuję bez tych wymuskanych ciuszków... Odpowiedz Link
margott70 Re: Randka 20.09.13, 11:20 A Ty Wyszeptuś nie bardzo konsekwentny jesteś. Raz głosisz,że kobitki do niektórych rzeczy kompletnie się nie nadają (np zdobywania pieniędzy) bo za miękkie itd. A raz krzyczysz "precz stereotypom" Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Randka 20.09.13, 12:07 Nadal tak twierdzę,w wielu sprawach bijecie nas na głowę ale i w paru zawsze będziecie z tyłu. Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 20.09.13, 12:14 Wiesz, wygrana z takim przeciwnikiem to żadna wygrana... lepiej zatem pozostać z tyłu. Odpowiedz Link
slayer-ka Re: Randka 20.09.13, 14:50 wyszeptany-o-zmroku napisał(a): > Nadal tak twierdzę,w wielu sprawach bijecie nas na głowę ale i w paru zawsze bę > dziecie z tyłu. D...a Maryna No chyba, że w bzykaniu od tyłu.....to jesteście pierwsi z tytułu anatomicznego Ale i to nie najlepsi - bo ja pas mogę założyć.. i ten...no.... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 11:47 a ja mysle ze powinno byc tradycyjnie, szarmancki mężczyzna wyjdzie z inicjatywą i da wolną rękę kobiecie aby mogła przejąć potem stery. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 22.09.13, 12:25 ame_belge34 napisała: > a ja mysle ze powinno byc tradycyjnie, szarmancki mężczyzna wyjdzie z inicjatyw > ą i da wolną rękę kobiecie aby mogła przejąć potem stery. ech te skojarzenia o poranku Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 22.09.13, 12:34 Onyksiu, a czymże bylibyśmy bez owych? Wychodzilibyśmy z domu jedynie na popas... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 12:48 Te Cziorna, kudlaczą Ci się mysli nieco, czy mnie sie wydaje ? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 22.09.13, 12:50 one od dawien dawna skudłaczone ale staram się trzymać w ryzach ....no bo to nie wypada ... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 12:53 wszyswtko dla ludzi i skudlaczone mysli też a podteksciki i niedopowiedzenia mają w sobie nieziemski urok Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 13:01 Onyskowa, o apetytach to mi nawet nie wspominaj Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 22.09.13, 13:42 taaa....a potem będzie, że ja tylko o jednym.... ............o jedzeniu a taka kanapeczka... jedno warzywko, na kawałku mięska...polane sosem....jogurtowym... mmmmmniam Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 13:45 a Ty nie wiesz, ze od jedzenia do podtekstow to całkiem niedaleka droga ? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 22.09.13, 13:50 i podobnie jak z jedzeniem łatwo...przepieprzyć i przesolić ale czasem trudno o umiarkowanie Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 14:05 a tu jakiś umiar potrzebny ? zeszzzz nie mogłaś wczesniej tego powiedzieć ? Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 14:31 nadwyraz grzecznie bylo, no moze poza podtekscikami Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 11:01 hmmm na pewno nie planuję... Postanowiłam sobie w pewnym momencie, że na żadnego tego typu spotkania nie chodzę a jak już dojdzie do jakiegoś spotkania to z góry jest jasność, z mojej strony Jak już ma się coś dziać to wyjdzie to w trakcie.... nie lubię z góry zakładać jak ma coś wyglądać. To jest dobre bo człowiek wtedy podchodzi bez żadnej napinki. Nie myśli czy się uda czy nie, bo może się nie udać, a wg. mnie wtedy prędzej się udaje Nie rozczaruje się a wręcz może się zaskoczyć W ogóle uważam, że powinno się zaczynać od normlanych znajomości, nic nie przyśpieszać.... bo człowiek jak za szybko to zrobi, to za bardzo może się zatracić i nie będzie już racjonalnie patrzył na "potenta" a czy byłam na randkach? Sama nie wiem, ale one właśnie nie były planowane czy koncert można randką nazwać i pójście w pogo ? Co do pogo... to było ono dość subtelene jak na pogo - mniej wariackie. Nie latałam, na rękach mnie nie noszono a szkoda A tak w ogóle... to nie chce prowokować by później nie mieć kogoś na sumieniu Jak człowiek zerknie wstecz, to wygląda, że być może nie byłam na randce nigdy i... nie wiem czy chce być... nie chce niczego zakładać z góry, myślę, że samo i tak wylezie Choć... taka randka może i fajna by była gdyby już na samym początku była jasność po co się idzie ok... nie chce tak. Pokręciłam.... Odpowiedz Link
dagmar_5 Re: Randka 20.09.13, 11:18 A ty kiedy byleś ostatnio?jak wrażenia? Podoba mi się to co napisałeś w opisie,"Przy czekaniu mleko nie traci dla mnie smaku. Przy tęsknocie tak." Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 20.09.13, 11:21 O tak, tu już wielu dziewczynom się to spodobało Tylko uważaj, żeby i dla Ciebie mleko nie straciło smaku Odpowiedz Link
dagmar_5 Re: Randka 20.09.13, 11:23 ...może ale i tak najważniejsze jest nastawienie i to co masz głowie. Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 20.09.13, 12:12 Nie skąd, u mnie świetnie A u Ciebie? Bo widzę, że wciąż singiel i wciąż o mleku pipcysz Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Randka 20.09.13, 12:18 Dziękuję u mnie w porządku,za to widzę że u Ciebie kolejna maska,tak trzymaj Orgia Odpowiedz Link
organza7 Re: Randka 20.09.13, 12:32 Wiesz, nie każdy ma Twoją odwagę, żeby być tak prawdziwym i prawym również na forum. Orgia jak to orgia, mało poprawna jest Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 11:42 No wlasnie... Tez sie zastanawiam co to w ogole jest To ja mam inne pytanie. Czy spotykacie sie z osobami poznanymi wirtualnie. Mam tutaj na mysli plec przeciwna gdy jednak mogloby cos wyjsc. Czy przy pierwszym spotkaniu od razu zakadacie ze to bedzie randka? Hmmm ja tylko raz sie tak spotkalam ale bardzo dawno temu wtedy chyba myslalam ze to moze bedzie randka a pan sie kompletnie nie sprawdzil. Teraz juz nie chce na randki chodzic, nie chce nic zakladac tylko jeno bylo spotkanie. To byl w ogole jakis niewypal A co do normlnych znajomosci i poznanych wirtualnych osob to nie znalam tego az do tego roku Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 20.09.13, 12:43 czarny.onyks napisała: > ....to kiedy ostatnio byliście na takiej...albo czy planujecie w najbliższym cz > asie? Moja babcia mówiła, że na randkę ( i jej wiadomy koniec) nalewy być zawsze, nieustająco, przygotowaną Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 12:46 echhh nie mogłam tego przeczytać i zrozumieć sobie myślę o jaką nalewkę Twojej babci chodzi i po co przegotowana? Myślałam, że woda Hmmm może podczas randki - pierwszego spotkania lepiej nie doprowadzać do wrzenia Najpierw należy chyba poznać składniki tej nalewki, by się później nią nie zachłysnąć, za bardzo Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 20.09.13, 14:45 Hasi: należy. Komp mi automatycznie poprawia błędy, a że wariuje nieco to wstawia niekoniecznie to co klikam. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 20:17 Tak zczaiłam w końcu (po 3 przeczytaniu ), że tam powinno być należy, zamiast nalewy Ale nie mogłam się powstrzymać, żeby pierwotnych myśli o nalewie i przegotwanej wodzi nie przekazać Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 20.09.13, 12:44 Poza tym, Onyksia, ty myślisz, że my się tu publicznie przyznamy? Wszak my chodząca dyskrecja jesteśmy. Tylko co raz ktoś znika z forum... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Randka 20.09.13, 13:02 właściwie to głównie panowie znikają... poumawiali się na randki ze sobą jak nic a na pytanie onyksa nie odpowiem bo ja to mam problem z definiowaniem randki... później się okazuje, że to co dla mnie "nie było randką" to nią było i na odwrót. więc nie umiem odpowiedzieć. bo jak na sobotę umówiłam się na wino z kolegą - bo lubię kolegę i wino, to to jest randka czy nie jest? Odpowiedz Link
green.amber Re: Randka 20.09.13, 13:07 witamina_b12 napisała: > właściwie to głównie panowie znikają... poumawiali się na randki ze sobą jak ni > c jak nie patrzeć tak to wygląda... > bo jak na sobotę umówiłam się na wino z kolegą - bo lubię kolegę i wino, to to > jest randka czy nie jest? Ty zapraszałaś czy kolega?? Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 20.09.13, 14:47 Jak kolega to jest to randka. Jak Ty to nie Nie uznaję równouprawnienia więc mam prosto: jak zaprasza mężczyzna to jest to randka. Odpowiedz Link
green.amber Re: Randka 20.09.13, 14:58 taaaaak?? to ja bym szła innym tropem (bo tak to by znaczyło, że każde spotkanie z pciom przeciwnom koniecznie musi być związane z celami matrymonialnymi lub zbliżonymi...) - jeśli zapraszała Witi i miała ochotę - oraz tak brzmiało oficjalnie zaproszenie- na wino z kolegą to jest to wino z kolegą, gdyby ewentualnie zapraszała na wino, ale gdzieś tam po niej chodziło, że nie miała by nic przeciwko randce - to by mogło znaczyć, że niby wino z kolegą, ale może się przerodzić w randkę... itd., gdyby zaś zapraszał kolega to może być trudniej z określeniem intencji... o jakoś tak Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 20.09.13, 15:20 jak z kolegą na wino to jest randka??? nieee.... no chyba, że w planach jest ciąg dalszy Odpowiedz Link
green.amber Re: Randka 20.09.13, 15:27 ale czyje te plany?? i czy jeśli obejmują kolejne wino z kolegą, bo kolega sympatyczny a wino dobre, to jednak randka?? Odpowiedz Link
wyszeptany-o-zmroku Re: Randka 20.09.13, 15:34 Status spotkania można określić przed...no bo można powiedzieć wprost,żebyś nie myślał że to jest randka,albo że właśnie jest,wtedy oboje uniknął domysłów a status relacji zostanie jasno określony...no chyba że oboje nie wykluczają ani jednego ani drugiego,co wnosi wiele swobody w ewentualny ciąg dalszy. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 20.09.13, 15:38 >Jak kolega to jest to randka. Jak Ty to niesmile Nie uznaję równouprawnienia więc mam prosto: jak zaprasza mężczyzna to jest to randka.< według definicji Mayenny to mam dzis randkę on zaprosił, ale czy faktycznie to randka to nie wiem, ale tańce będą na bank Odpowiedz Link
agnimi Re: Randka 20.09.13, 15:52 Ja się w zeszły piątek spotkałam z kolegą , ustalone było że na kawę bez podtekstów a i tak rzucił tekst , że był zestresowany przed tą randką On zapraszał Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 20.09.13, 15:54 niekoniecznie taniec miałam na myśli chociaż ..... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 20.09.13, 15:57 no wiesz, taniec tancowi nie równy gdybym szła na salsę, rumbe i takie tam, to .... ale ze idę na oogie boogie to mam wątpliwosci co do terminologii randkowej Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 20.09.13, 15:55 noo...to zależy co tam się obojgu w głowach roi Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 20.09.13, 16:05 oto jest pytanie jeszcze nie wiem, teorii o dobrych tancerzach na razie sprawdzać nie zamierzam Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 20.09.13, 19:00 green.amber napisała: > taaaaak?? to ja bym szła innym tropem (bo tak to by znaczyło, że każde spotkani > e z pciom przeciwnom koniecznie musi być związane z celami matrymonialnymi lub > zbliżonymi...) - jeśli zapraszała Witi i miała ochotę - oraz tak brzmiało oficj > alnie zaproszenie- na wino z kolegą to jest to wino z kolegą, gdyby ewentualn > ie zapraszała na wino, ale gdzieś tam po niej chodziło, że nie miała by nic prz > eciwko randce - to by mogło znaczyć, że niby wino z kolegą, ale może się przero > dzić w randkę... itd., gdyby zaś zapraszał kolega to może być trudniej z określ > eniem intencji... o jakoś tak No, nie ma to jak prosto i klarownie wytłumaczyć jak sołtys krowie na miedzy... Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Randka 20.09.13, 22:05 o ekstra pomysł. jeszcze jakby wino było wyrób własny - zero nakładów a randka moze byc udana wiadomo jakie właściwości ma wino. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 20.09.13, 22:24 sugerujesz, że po winie każdy/ każda się ..nada?? nieeee sadzę... Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Randka 20.09.13, 22:33 zalezy od ilosci wina i jego mocy. z tym kazdym to masz racje bo po zbyt duzej ilosci wina jest problem z pewnym narządem. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 20.09.13, 23:11 mam wrażenie, że Ciebie inny narząd ...zawiódł Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 22:50 heheh co do wina to coś mi się przypomniało. Za miesiąc będzie rocznica jak... całą butelkę wina sama wypiłam Nigdy dla siebie nie kupiłam wina, tamto było moim pierwszym razem, a na dodatek sama to zrobiłam ale miałam okazję jakiś film oglądałam ale mało z niego wiedziałam. Byłam ciekawa czy dam radę... dałam ale chciałam później przyśpieszyć jego uwalnianie. No kurcze taka ilość? To nienormalne a ja mocnej głowy to nie mam Postanowiłam, że się przebiegnę, godz. 22 grunt przymroziło a ja w swetreku ale trzeba przyznać, że mimo wszytsko grunt i tak miałam pod nogami. Mimo, że światło jedynie naturalne było to nawet się nie podtknęłam i przebiegłam parę swoich km, a dokładnie 4 ich było Hmmm ale wtedy mi się niezwykle dobrze biegło, jakbym miała wiecej siły i wcale zimno mi nie było Takie sobie wspomniania gdy człowiekowi odbiło...a następnego dnia chyba nawet wielkiego kaca nie miałam Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Randka 20.09.13, 23:06 > Takie sobie wspomniania gdy człowiekowi odbiło...a następnego dnia chyba nawet > wielkiego kaca nie miałam To własnie jest wielka zaleta wina - ma swoje działanie a nie daje wielkiego kaca. Jakie to było wino? Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 23:19 > To własnie jest wielka zaleta wina - ma swoje działanie a nie daje wielkiego k > aca. > Jakie to było wino? A ja myślałam, że to bieganie mi tak pomogło Nie mam za bardzo porównania co by było z taką ilością gdybym się nie ruszała. Ok, w zimie wypiłam duży kubek ciepłego własnego wina, echhh... mhmm.... było go trochę w butli ale się skończyło. Piłam wino bo miałam gorączkę, 38 coś, ale żadnych tabletek nie brałam i mi przeszło następnego dnia Chciałoby się wypić jeszcze kiedyś takie domowej roboty... nie ma porównania z tym kupnym, z jego siarczanami... A co do marki tamtego wina, było to Carlo Rossi. hahah chciałam półsłodkie bo takie lubię a jakoś tak wyszło, że wybrało się wytrawne mimo wszystko, muszę przyznać, że nie było takie złe. Nieraz wytrawne piło się o wiele gorsze, takie cierpkie Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Randka 21.09.13, 21:22 ja nastawiłem w tym roku jakies ]trochę wina na własne potrzeby ale jakie wyjdzie to nie wiem za wczesnie jeszcze sprawdzac. Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 22.09.13, 13:29 witamina_b12 napisała: > bo jak na sobotę umówiłam się na wino z kolegą - bo lubię kolegę i wino, to to > jest randka czy nie jest? I jak? Była to randka czy nie? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 22.09.13, 13:40 chyba musimy poczekać... Witka jeszcze nie doszła do siebie Odpowiedz Link
mayenna Re: Randka 22.09.13, 13:42 czarny.onyks napisała: > chyba musimy poczekać... > > Witka jeszcze nie doszła do siebie > Wino za mocne? Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: Randka 20.09.13, 20:13 A z 10 lat temu. Czy planujemy? Sama zgadnij Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Randka 20.09.13, 21:59 no....podchwytliwe pytanie ale po 10 latach może czas na zmiany Odpowiedz Link
flirting.shadow Re: Randka 21.09.13, 11:19 Jakoś nie widzę tego tłumu chętnych. W sumie nawet jednej chętnej nie widzę Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Randka 21.09.13, 11:41 A ja widze ;p forum.gazeta.pl/forum/w,12359,147016094,147016322,Re_Wolna_sobota.html?v=1 Odpowiedz Link
walianna Re: Randka 21.09.13, 11:41 Może wszyscy poszli na randki w Świecie Rzeczywistym Odpowiedz Link
walianna Re: Randka 20.09.13, 21:47 Witajcie I jak macie zamiar wykorzystać Łysego i zaprosić kogoś na randkę? Ja dziś pooglądam Łysego moim teleskopem. I właśnie się zastanawiam kogo wyciągnąć na podziwianie ostatniej letniej nocy... Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Randka 20.09.13, 22:07 Hmmm a ja przedtem podglądałam łysego (chwilunie zerknęłam czy w ogóle go widać ) i doszłam do wniosku, że on kudłaty jest trochę spowiły go chmury Niestety jest bardziej na wschodzie więc dłużej ze swojego okna na niego nie popatrzę. Ja jak chciałam być bliżej niego, to brałam lornetkę a teleskop... fajna to musi być sprawka Nigdy nie patrzyłam takimi ogrooomnymi oczami. Odpowiedz Link
walianna Re: Randka 20.09.13, 22:18 Tak Hashimotko niesamowicie widzieć tak w realu te wszystkie kratery. Wino hmmm upijać się można towarzystwem .... ok to ja idę Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 21.09.13, 13:36 bożesz jedyny, jak mnie stopy bolą balowanie do 3 nad ranem, z randki sie konkurs bill haleya zrobil Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Randka 21.09.13, 15:41 Tyle/tylu Was tu jest. A weźcie się dobierzcie w pary, idźcie na kawę, umówcie się, że to randka i na najbliższe kilka lat macie zaliczone. Odpowiedz Link
mery1mery1 Re: Randka 21.09.13, 16:30 no właśnie, pozapraszajmy się na randki i idymy w tany Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 22.09.13, 10:25 to zawsze mozna nadrabiać wyrafinowana rozmowa ja stety, niestety (zdecydować się nie mogę) jestem ten typ, co na tyłku nie usiedzi jak slyszy dobrą muzykę, a już taka www.youtube.com/watch?v=Bm5HKlQ6nGM porywa mnie sama Odpowiedz Link
zajonc.o.poranku Re: Randka 22.09.13, 16:08 ame_belge34 napisała: > to zawsze mozna nadrabiać wyrafinowana rozmowa > ja stety, niestety (zdecydować się nie mogę) jestem ten typ, co na tyłku nie usiedzi jak slyszy dobrą muzykę, a już taka www.youtube.com/watch?v=Bm5HKlQ6nGM porywa mnie sama Ja natomiast wręcz przeciwnie. Na trzeźwo pod żadnym pozorem. A upijać się aż tak żeby tańczyć to się nie upijam. Nie żebym nie wiedział o co w tym chodzi. Znam zasady. Tylko nie mogę zmusić kończyn żeby się do tych zasad stosowały. A może się stosują ale każda w swoim tempie? Oto tajemnica życia. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Randka 21.09.13, 20:04 mi zdecydowanie lepiej udaja sie znajomości realne niz wirtualne Odpowiedz Link