szarlotka_ja Pod Mocnym Aniołem 22.11.13, 22:17 Po raz kolejny... Właśnie widziałam zapowiedź filmu i nie mogę się doczekać kiedy będzie w kinie Książka świetna! Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pod Mocnym Aniołem 22.11.13, 22:24 ja przebrnęłam przez nią kilka lat temu, ale niestety nie potrafiłam dostrzec w niej tego, co widzą ci, którzy się nią zachwycają chyba, żeby przeczytał mi ją Jacek Bończyk, w którego wykonaniu fragmencik słyszałam Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pod Mocnym Aniołem 23.11.13, 16:25 Bo bo takie są wszystkie dzieła Pilcha, dość mocno zakręcone ale mimo poważnej tematyki dość zabawne Odpowiedz Link
anirat Re: Pod Mocnym Aniołem 23.11.13, 12:10 Czytałam kilka ładnych lat temu, wtedy mnie bawiła Odpowiedz Link
noc.jesienna Re: Co aktualnie czytacie? 23.11.13, 10:52 zakochałam się w Mężczyźnie, który tańczył tango Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Co aktualnie czytacie? 23.11.13, 12:10 Właśnie skończyłem "Wybór" Wiktora Suworowa, "Samobójstwa" Marii Jarosz i "Mój pamiętnik potoczny" Olgi Lipińskiej. Jestem w trakcie "Paktu zabójców" Maxa Gallo, "Sztuki Wojennej" Sun Tzu (choć na okładce widnieje Sun Zi - tłumacz motywuje to niemożnością dokonania dokładnej transkrypcji z chińszczyzny na nasze) i "Całego zdania nieboszczyka" Joanny Chmielewskiej. Odpowiedz Link
torado Re: Co aktualnie czytacie? 24.11.13, 12:16 zed-is-dead napisał: > Właśnie skończyłem "Wybór" Wiktora Suworowa, "Samobójstwa" Marii Jarosz i "Mój > pamiętnik potoczny" Olgi Lipińskiej. > Jestem w trakcie "Paktu zabójców" Maxa Gallo, "Sztuki Wojennej" Sun Tzu (choć n > a okładce widnieje Sun Zi - tłumacz motywuje to niemożnością dokonania dokładne > j transkrypcji z chińszczyzny na nasze) i "Całego zdania nieboszczyka" Joanny C > hmielewskiej. tzw. czytacz symultaniczny ......też czasami mi się zdarza.... Odpowiedz Link
organza7 Re: Co aktualnie czytacie? 23.11.13, 15:54 I co powiesz? Bo mam zamiar mieć okoliczność z tym panem Odpowiedz Link
raziel24 Re: Co aktualnie czytacie? 23.11.13, 17:59 Dziś wypożyczyłem jeszcze nie zacząłem czytać ale parę lat temu miałem wielką radochę z czytania książki "Grom" tego autora większej styczności z Koontz'em nie miałem. Odpowiedz Link
torado Re: Co aktualnie czytacie? 24.11.13, 12:22 tfu.tfu napisała: > Mo Yan "Kraina wódki" tfu ja jestem pod wrażeniem kultury azjatyckiej, więc z chęcią sięgnę po Mo Yan Odpowiedz Link
organza7 Re: Co aktualnie czytacie? 23.11.13, 22:35 "Wodne anioły", ale wbrew tytułowi tematyka nie oscyluje wokół teologii Podoba mi się główna bohaterka - baba z jajami i z nałogami, niejednoznaczna i pokręcona, no cała ja Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Co aktualnie czytacie? 15.12.13, 21:19 Czytałam dzisiaj wspomnienia Potockiej o Ciechowskim. Nigdy nie lubiłam Potockiej a teraz nie lubię jej jeszcze bardziej Nie rozumiem po co się wydaje takie książki... dobrze, że jej nie kupiłam tylko pożyczyłam bo bym sobie w brodę pluła za taką rozrzutność Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Co aktualnie czytacie? 20.12.13, 20:47 "Osiemdziesiąt dni żółtych" - jedna z najgłupszych książek, którą dane mi było nie doczytać Odpowiedz Link
raziel24 Re: Co aktualnie czytacie? 22.12.13, 11:03 A ja "Demony Normandii" Mastertona wiem nie czym się chwalić ale ważne, że czytam Odpowiedz Link
asiakna Re: Co aktualnie czytacie? 14.01.14, 23:06 a u mnie kategoria-na odstresowanie , czyli Anna Ficner-Ogonowska i "Alibi na szczęście" Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Co aktualnie czytacie? 15.01.14, 09:59 Właśnie skończyłam Pratchetta, straż straż, teraz gatunek kompeltnie odmienny Murakamiego Kafka nad morzem Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Co aktualnie czytacie? 15.01.14, 14:14 Pilipiuka sobie dziś pożyczyłam Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Co aktualnie czytacie? 15.01.14, 18:56 O Pilipiuku zapomnialam juz ze 3 razy kolejna stertka do przeczytania się na parapecie usadowiła kocą mi sie te książki sam Odpowiedz Link
torado Re: Co aktualnie czytacie? 15.01.14, 21:20 ame_belge34 napisała: > Właśnie skończyłam Pratchetta, straż straż, teraz gatunek kompeltnie odmienny M > urakamiego Kafka nad morzem a mnie Murakami zaczyna się już przejadać za dużo go ostatnio u mnie. Ale niedawno przeczytałam Pilcha " Pod mocnym aniołem" coby się lepiej przygotować do najnowszego filmu Smarzowskiego. Pana Smarzowskiego love love Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Co aktualnie czytacie? 15.01.14, 21:31 A książka jak Ci się podobała? Odpowiedz Link
torado Re: Co aktualnie czytacie? 15.01.14, 21:36 szarlotka_ja napisała: > A książka jak Ci się podobała? bardzo, polecam. Napisana bardzo lekkim i dowcipnym stylem, co szczególnie ważne, bo opowiada o dość ciężkim problemie...świetnie się czyta Odpowiedz Link