Dodaj do ulubionych

Tęsknię part II....

24.04.14, 20:26
skoro niektórzy o tęsknotach to ja dziś mam tak....

"- Masz w życiu marzenie? Jakiekolwiek?
- Wiesz co, chciałbym wracać do domu i nie wyciągać kluczy z kieszeni. Chciałbym po prostu zapukać do drzwi… i żeby ktoś mi otworzył".
S.Lukianienko

i nie pisać mi tu, że kobiety to tylko o pieniądzach, ciuchach, i kaloryferachsuspicious
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:29
      Akurat to marzenie łatwo spełnić. tongue_out Wracasz do domu i pukasz do drzwi... sąsiada.tongue_out
      • anirat Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:36
        i co? Wchodzisz do sąsiada? I co dalej?
        • silencjariusz Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:44
          Marzenie było o otwieraniu drzwi. Więc pukasz do drzwi, sąsiad otwiera i... tym samym marzenie zostaje spełnione.wink
    • anirat Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:29
      Onyksia, myślę, że za tym tęskni 90% piszących tutaj, jedni więcej, inni mniej. Tak jest człowiek skonstruowany, że tęskni za drugim człowiekiem, szczególnie, gdy jest się zupełnie samemu.
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:36
      no ja miałam na to w zasadzie prosty pomysł - zapraszałam mamę na 2-3 tygodnie, żeby sobie do mnie przyjechała
      ale ostatnio coś mi rodzicielka dęba staje i nie wyraża życzenia...
      • ame_belge34 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:41
        no bo to panowie sobie wmówili ze my tylko o pieniadzach i kaloryferach uncertain

a my przecież takie proste jesteśmy w swoich marzeniach i tęsknotach .....

ps. o kaloryferze to ja marzę, ale własnym suspiciouswink
      • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 20:57
        nieee....to nie o takie pukanie do drzwi chodziło wink

.
        • ame_belge34 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:00
          jasnowidzem nie jestem wink

ale czesto sie tym "katuję" ...
          • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:04
            Ame...cholero...patrzaj na drzewo ...to do Tygi byłotongue_out
            • ame_belge34 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:12
              to ja sie grzecznie odmelduję, ide się "pokatować" smile
              • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:22
                nie chodź....suspicious
      • 81belona03 Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 09:00
        -wyobraź sobie,że moja także sie buntuje i nie chce przyjechać.... sad-nie rozumiem.
    • torado Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:15
      czarny.onyks napisała:

> skoro niektórzy o tęsknotach to ja dziś mam tak....
      >
      > "- Masz w życiu marzenie? Jakiekolwiek?
      > - Wiesz co, chciałbym wracać do domu i nie wyciągać kluczy z kieszeni. Chciałby
      > m po prostu zapukać do drzwi… i żeby ktoś mi otworzył".
      > S.Lukianienko
      >
      > i nie pisać mi tu, że kobiety to tylko o pieniądzach, ciuchach, i kaloryferach:
      > >
      >

otwiera Ci drzwi i co zastajesz w środku...zrobił sobie kanapeczkę, bo był głodny(czekał aż wrócisz, żebyś obiad porządny podała) i całą kuchnię zapaskudził. Łaził z tą kanapką po domu, okruchów wszędzie pozostawiał. Więc Onyksia zaraz po podaniu obiadu, bierzesz się za odkurzanie wink big_grin
      • torado Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:20
        Onyksia for you www.youtube.com/watch?v=PdzvjgjOoD4
      • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:20
        a nie....ja idę pod prysznic..... on dołącza...tongue_out.....
        ........
        ..............
        a potem razem idziemy zrobić coś do jedzeniatongue_out
        • torado Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:23
          czarny.onyks napisała:

> a nie....ja idę pod prysznic..... on dołącza...tongue_out.....
          > ........
          > ..............
          > a potem razem idziemy zrobić coś do jedzeniatongue_out
          >

fantazja...marzenia to fajna rzecz wink a rzeczywistość rzeczywistością wink tongue_out
          • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:27
            a nie moja droga...to nie fantazja....

takie mam wspomnienia.....uncertain
            • torado Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:30
              czarny.onyks napisała:

> a nie moja droga...to nie fantazja....
              >
              > takie mam wspomnienia.....uncertain

to czemu taka skrzywiona minka wink. Jak wspomnienia fajne, to można czerpać z nich dobrą energię smile
              • hashimotka88 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 21:53
                Gorzej gdy sa to tylko wspomnienia a nie rzeczywistosc....
                gdy zamiast realnej wody jest mgla... ktorej nawet dotknac nie mozna.
                wczoraj wieczorem mgle widzialam gdy przez okno wyzieralam bo slyszalam szczekajacego.... lisa wink
              • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:06
                oj czerpać będę w wieku 80 kilku lat...jak dozyjęwink

a tak na marginesie...taki scenariusz, jak opisujesz Torka świadomie odrzucam i uciekam z dala od takich panów ....

...nie wyobrażam sobie, że ja wracam do domu po 20...po 12 godzinach pracy, a facet czeka na mnie od kilku godzin z kanapką....i pyta co na obiad...a co to bozia rączek nie dałasuspicious
                co innego, gdy mam wolne wtedy mogę przemianować się na ,,kurkę''wink
                • torado Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:11
                  czarny.onyks napisała:

> oj czerpać będę w wieku 80 kilku lat...jak dozyjęwink
                  >
                  > a tak na marginesie...taki scenariusz, jak opisujesz Torka świadomie odrzucam i
                  > uciekam z dala od takich panów ....
                  >
                  > ...nie wyobrażam sobie, że ja wracam do domu po 20...po 12 godzinach pracy, a f
                  > acet czeka na mnie od kilku godzin z kanapką....i pyta co na obiad...a co to bo
                  > zia rączek nie dałasuspicious
                  > co innego, gdy mam wolne wtedy mogę przemianować się na ,,kurkę''wink
                  >
                  >
                  >

ja tylko Onyksiu chciałam napisać, przez to, co napisałam, że czasem zbyt idealizuje się bycie w związku smile
                  • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:17
                    a to prawda...

a czasem będą w związku zaniedbuje się lub ...zapomina się....doceniać to co mamy, i osobę, którą mamy u boku....

ot zycie smile
    • raziel24 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:39
      A z jakiej to książki? Chyba nie "Nocny Patrol"?
      • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:50
        przyznam, że nie wiem...ot wpadł mi w oko gdzieś....
        • raziel24 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:52
          Dobry pisarz to i dobre cytatysmile
          • czarny.onyks Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 22:55
            właśnie sobie zerkam.....brzmi ciekawie....

coś polecasz?
            • raziel24 Re: Tęsknię part II.... 24.04.14, 23:06
              Czytałem tylko sagę "Nocny patrol" i to moja ścisła czołówka mogę polecić każdemu przeczytaj sobie jakąś recenzję bo nie każdemu odpowiada taka tematyka
    • karolina17w Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 08:44
      Żeby ktoś przytulił, tak porządnie, żeby móc się bezpiecznie poczuć.
      Żeby była świadomość że w razie pomocy - mam do kogo zadzwonić.
      Żeby tak dla odmiany (bo sama dziecko wychowuję i wszystko przy nim robię) ktoś chociażby głupią herbatę podał, posadził i powiedział "Odpocznij ja to zrobię..."
      Żeby była świadomość że jest ktoś dla kogo jestem ważna i do kogo mogę zadzwonić i powiedzieć co znów odwaliłam.
      Takie tam, marzenia za które nie każą tongue_out
      • ice_flower Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 08:54
        Marzenia warto mieć a Twoje są piękne.. smile Ważne aby spróbować przekuć je w plany a plany zacząć realizować. Krok po kroku i nie bacząc na wcześniejsze niepowodzenia.. Wiem że łatwo powiedzieć.. powiesz może. Nie. Nie jest mi łatwo ale za próbowanie też nie każą..

Mam takie chwile że za takiego porządnego przytulaska oddałabym wiele, bardzo wiele.. Dzięki Ci za ten wpis. Jakoś tak mi lepiej że nie jestem z moimi tęsknotami samasmile
        • karolina17w Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 09:38
          ice_flower napisała:

> Marzenia warto mieć a Twoje są piękne.. smile Ważne aby spróbować przekuć je w pla
          > ny a plany zacząć realizować. Krok po kroku i nie bacząc na wcześniejsze niepow
          > odzenia.. Wiem że łatwo powiedzieć.. powiesz może. Nie. Nie jest mi łatwo ale z
          > a próbowanie też nie każą..

Dziękuje za miłe słowa smile Pewnie, że próbuję mimo masy niepowodzeń.Nigdy nie wiadomo kiedy spotka się kogoś wartościowego a większy żal bym miała nie robiąc nic a tak mam świadomość że działam.

> Mam takie chwile że za takiego porządnego przytulaska oddałabym wiele, bardzo w
          > iele.. Dzięki Ci za ten wpis. Jakoś tak mi lepiej że nie jestem z moimi tęsknot
          > ami samasmile

Nie ma za co. Raczej rzadko spotykam kogoś kto podobnie myśli np o takich brakach. Ludzie wolą powiedzieć ogólnie - brakuje mi kogoś. Ale uzasadnić dlaczego to już trudniej. To takie przyziemne tęsknoty wg mnie, pragnienia które są w stanie docenić ci, co mieli i stracili. Cóż samo życie smile Generalnie staram się cieszyć z tego co mam ale czasem... wink
          • raziel24 Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 10:00
            karolina17w napisała:

> Generalnie staram się cieszyć z tego co mam ale czasem... wink

Prawda czasem nawet wściekły tygrys chciałby aby ktoś podrapał go za uchem.
      • ame_belge34 Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 10:15
        >Żeby ktoś przytulił, tak porządnie, żeby móc się bezpiecznie poczuć.
        > Żeby była świadomość że w razie pomocy - mam do kogo zadzwonić.
        > Żeby tak dla odmiany (bo sama dziecko wychowuję i wszystko przy nim robię) ktoś
        > chociażby głupią herbatę podał, posadził i powiedział "Odpocznij ja to zrobię.
        > .."
        > Żeby była świadomość że jest ktoś dla kogo jestem ważna i do kogo mogę zadzwon
        > ić i powiedzieć co znów odwaliłam.
        > Takie tam, marzenia za które nie każą tongue_out

Spod pióta, palców mi to wyjęłaś... proste mamy te marzenia a tak trudne do realizacji ....
        • ice_flower Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 19:35
          Bo szczęście tkwi w prostocie..smile Dwie filiżanki kawy i miejsce na drugą parę butów na słomiance. I na drugą książkę obok mojej a raczej stosu moich.. Ech tak sobie czasem marzę.. smile
    • szarlotka_ja Re: Tęsknię part II.... 25.04.14, 20:34
      Zamieszkaj z moją ciocią big_grin
      Ona dom otwarty prowadzi, ciągle ktoś jest, i nawet nie trzeba pukać bo zawsze jest otwarte tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka