robert.83 27.08.14, 09:36 Czego byście oczekiwały od swojego idealnego mena? Jakby miało "to wszystko" między Wami wyglądać? Opiszecie np. jeden dzień z idealnym facetem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:05 Trochę tak. Kto wie, może coś da się poprawić? Może trzeba też zrozumieć czego poprawić się nie da... A pod tym wszystkim jest ukryta teza, że kobiety nie są świadome własnych potrzeb tak naprawdę. I jak im się zada takie pytanie to odpowiadają trochę automatycznie. Nawiasem mówiąc, chyba u nas jest podobnie. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:14 Tego się nie da tak rzeczowo i konkretnie wypunktować. A potem jeszcze trzymać tego kurczowo. Bo jeśli powiem np. że moim ideałem jest facet świetny w łóżku, to nie znaczy, że będę tego kochanka oczekiwała przez cały czas. Bo pewnie w sobotę zechcę go wyrzucić z łóżka, po to, żeby pomógł mi przytargać zakupy Trywializuję to, ale ... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 09:44 robert.83 napisał: > Czego byście oczekiwały od swojego idealnego mena? Szacunku, wsparcia, czułości. > > Jakby miało "to wszystko" między Wami wyglądać? > Opiszecie np. jeden dzień z idealnym facetem? Tak się nie da nie można opisać jak ma wyglądać "to wszystko". Każdy dzień jest inny niesie inne problemy, sytuacje, radości. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:02 Szacunek, wsparcie i czułość to chyba nie wszystko. Tak wnoszę z długoletnich obserwacji . Odpowiedz Link
green.amber Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 09:48 ale jest przed 22ą... a nawet przed 10tą... to wypracowanie to na ile stron ma być?? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:01 No właśnie nie ukrywam, że fajnie byłoby przeczytać coś więcej, coś wnikliwiej opisanego. Więc jesli to będzie wypracowanie - super. Odpowiedz Link
green.amber Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:21 Roberto ale przecie wiesz, że to trochę szkoda czasu dziś na pisanie czegoś obszernego i szczegółowego, kiedy jutro te szczegóły mogą przestać być aktualne... oraz że to nie ten konkretny przypadek, o który chodzi no i sporo już napisane jest, takiego Tippinga albo Zurhorst można przeczytać, tego pierwszego istotny kawałek nawet od ręki radykalnewybaczanie.com.pl/historiajill.pdf i czy rzeczywiście chodzi o oczekiwania wobec Ciebie czy może o Twoje oczekiwania?? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 12:52 > Roberto ale przecie wiesz, że to trochę szkoda czasu dziś na pisanie czegoś > obszernego i szczegółowego, kiedy jutro te szczegóły mogą przestać być aktualne Szkoda czasu? SZKODA CZASU?! Green, spójrz na to forum, spójrz na to co tu piszemy... ile tu piszemy, o czym tu piszemy... I powiedz jeszcze raz, że akurat na to konkretnie szkoda czasu. Forum to czarna dziura czasu, gdzie nikt nigdy nic konkretnego nie powiedział i nie przeczytał! Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 13:01 szkoda czasu na obszerne i szczegółowe Odpowiedz Link
green.amber Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 13:57 robert.83 napisał: > > Roberto ale przecie wiesz, że to trochę szkoda czasu dziś na pisanie c > zegoś > > obszernego i szczegółowego, kiedy jutro te szczegóły mogą przestać być ak > tualne > > > > Szkoda czasu? SZKODA CZASU?! > > Green, spójrz na to forum, spójrz na to co tu piszemy... ile tu piszemy, o czym > tu piszemy... ależ patrzę i zdaję sobie sprawę, i nie przypadkiem wrzucam od czasu do czasu różne rzeczy z podanymi źródłami, a że ich nikt nie czyta... albo jeśli już czyta to tylko po to, żeby zakwestionować... na to nie mam wpływu > I powiedz jeszcze raz, że akurat na to konkretnie szkoda czasu. to uściślając jeszcze, nie jesteś moim ideałem faceta i nie o moje oczekiwania Tobie chodzi (pomijając fakt, że niektóre są tajne przez poufne), nie jestem też fanką pisania dłuuugaśnych tekstów, więc szkoda mi mojego czasu i z mojej perspektywy patrząc, Twojego > Forum to czarna dziura czasu, gdzie nikt nigdy nic konkretnego nie powiedział i > nie przeczytał! mówisz za siebie, jak rozumiem?? chyba wyczuwam frustrację... Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 17:13 > > Forum to czarna dziura czasu, gdzie nikt nigdy nic konkretnego nie powied > ział i > > nie przeczytał! > mówisz za siebie, jak rozumiem?? > > chyba wyczuwam frustrację... Frustrację nie. Raczej bardziej uznanie i zaakceptowanie pewnej konwencji. Naprawdę uważasz, że piszemy tu zwykle konkretnie i na temat? Odpowiedz Link
green.amber Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:11 robert.83 napisał: > Frustrację nie. Raczej bardziej uznanie i zaakceptowanie pewnej konwencji. powiedzmy, że przyjmuję do wiadomości, ale bardziej by mnie przekonała o akceptacji innego rodzaju reakcja > Naprawdę uważasz, że piszemy tu zwykle konkretnie i na temat? tylko nie wiem, co ma teraz piernik do wiatraka... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:14 Robert A Ty miałeś taki ideał? Z konkretnymi cechami wypunktowanymi? Tak się chyba nie da... Albo z kimś nam po drodze albo nie. Albo ktoś dla nas jest atrakcyjny jako całość albo nie. Ważne by był fundament czyli dla mnie właśnie wsparcie, szacunek, czułość. Odpowiedz Link
raziel24 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 13:49 Też tak myślę, takie pytanie nie ma sensu. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 17:47 Upraszczając do granic, to trochę jak z wyborem samochodu lub mieszkania. To chyba niemożliwe, żeby spisać kompletną listę wymagań i ślepo się jej trzymać (zgoda). Ale da się zarysować swoje oczekiwania, biorąc pod uwagę również to, że nie można mieć wszystkiego . Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 17:34 Na pewno masz rację. Nie chodziło mi o "przepis na ideał" który zawsze wychodzi. Bardziej ciekaw jestem które z tych wszystkich zalet są ważniejsze od pozostałych. Wolisz kogoś zwariowanego (spontaniczność, pomysłowość, ciekawe dni i... noce?) czy kogoś stonowanego (stabilność, pewność, spokój)? Ja chyba to drugie. Wybrałabyś kogoś nieśmiałego i ciapowatego (taką ciepłą kluskę) ale ciepłego, kochanego, szczerego, prawdziwego.... czy może ambitnego człeka o mocnych łokciach i giętkim języku, który cele osiąga czasem w machiaweliczny sposób? Ja tę pierwszą osobę. Wolisz domatora czy człowieka, którego nigdy nie ma w domu? Wolisz duszę towarzystwa czy człeka skupionego tylko na Tobie? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 17:36 Wybrałam domatora, który lubi podróże Odpowiedz Link
ice_flower Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 10:53 Ważne, żeby nie był idealny.. I nie wymagał tego ode mnie. A poza tym wyrozumiały, uważny, szczery.. Jeśli błądzę, żeby podał wędkę, a nie rybę. Żeby nie chciał mnie zmieniać, jako i ja nie chcę jego udoskonalać ani tym bardziej zmieniać na nowszy model Żeby było nam dobrze i w łóżku i przy kuchni i w sklepie i na spacerze.. żeby wiele rzeczy dało się obrócić w żart, a przynajmniej starać się uśmiechem leczyć to, co często nieuleczalne w nas (patrz: żeby nie chciał mnie zmieniać..) Jak na razie realizacja idzie nie najgorzej.. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 17:44 Ciekawi mnie jedna sprawa: w tych wszystkich oczekiwaniach jest wspólny mianownik: dobry spokojny kochający człowiek. Ale mam wrażenie (a jakieś tam doświadczenie to potwierdza), że to jest tylko jedna część obrazka. Że oprócz tego misia jest jeszcze ta bardziej drapieżna część człowieka, o której kobiety nie piszą. Nie piszą, bo nie myślą o tym? Nie piszą bo tego nie potrzebują? Nie piszą bo nie wypada? Czy to jest: 1. w ogóle nieprawda 2. nieświadomość 3. przemilczenie ? Odpowiedz Link
facet699 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 17:59 nasze Panie piszą o tym co im teraz najbardziej brakuje, na cechy praktyczne zwrócą uwagę trochę później Odpowiedz Link
ice_flower Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 19:31 Cechy praktyczne.. he he Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale.. 1. Nie jest bałaganiarzem ale też nie pedantem. 2. Świetnie posługuje się wiertarką itp. 3. Jest drapieżny w łóżku (Robercie, o to biega?). 4. Lubi ze mną chodzić na zakupy! Jupiiiii Odpowiedz Link
ice_flower Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 19:33 Dla mnie to jest ideał, ale mam nadzieję, że tylko i wyłącznie dla mnie Może dla innej kobiety byłby zwykłym nudziarzem.. Odpowiedz Link
facet699 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:13 i cechy wymienione rozsądne... no może poza zakupami Odpowiedz Link
ice_flower Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:36 No też mi się to wydawało niemożliwe.. a jednak Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 22:26 Też mi ten cały wątek zalatuje zasłoną dymną, pitu pitu o misiaczkach zero wzmianki o typie najbardziej pożądanym czyli o silnym zdecydowanym, tzw. samcu alfie. Z moim obserwacji wynika, że misie chodzą starają się, niby coś tam z tego wynika ale w sumie nic a potem wkracza alfa i od razu następuje zwrócenie uwagi z jego stronę a miś idzie w odstawkę. Nie krytykuje tego zachowania, dziwi mnie tylko to ściemnianie, że tak nie jest. Ale kto zrozumie kobietę? Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 22:38 nerw_rdzeniowy napisał(a): > dziwi mnie tylko to ściemnianie, że tak nie jest. Ale kto zrozumie kobietę? czyli uważasz, że w dodatku jesteśmy fałszywe ? Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 22:53 Nie wiem jakim słowem to określić. Chyba to nie fałszywość to takie mydlenie oczu bardziej. Być może to jakiś rodzaj dywersyfikacji ryzyka - ilość alf jest ograniczona trafi się albo się nie trafi, może dobrze jest mieć kilku misiów w okolicy niech łażą i się starają jak alfy nie będzie to lepszy miś niż nic. I wiekszości przypadków tak jest, w końcu wiązecie sie z misiami i też jest dobrze. Być może, z tym mydleniem oczy chodzi o to żeby nie zniechęcać misiów? Nie wiem Ty mi powiedz. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 22:57 Że ja mam powiedzieć ? Niestety, misie nie bardzo mnie interesują, gdzieś już tu napisałam, że facet w stylu Rysia z Klanu to nie moja bajka. Poza tym wolałabym, żebyś nie generalizował. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 23:12 A ten mityczny alfa to jakie ma cechy właściwie? Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 23:14 witamina_b12 napisała: > A ten mityczny alfa to jakie ma cechy właściwie? zapewne na sam jego widok kobiety wyrzucają misie do kąta Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:13 Trudno to zdefiniować. Alfa pojawia się i od razu wiadomo, że to alfa nie wiem czy to kwestia jakiegoś promieniowania, to bardziej wy dziewczyny to wiecie, że jeden działa na Was jak magnes a inny nie. Ja często obserwuje ludzi stojąc gdzies z boku i widze często ten błysk w oku wielu pań jak pojawia się przywódca stada z taką naturalną wrodzona siłą, nawet nic nie musi mówić. Może to działanie jakiś hormonów? Taka pozostałość z czasów jaskiniowych kto to wie? Jeszcze raz powtórze, że nie mogę się nadziwić temu zaprzeczaniu, że tak nie jest to żaden wstyd normalna natura ludzka. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:18 Jak się pojawia zgrabna, kobieca i zmysłowa piekność to też błysk w oku wielu panów widać. Ale nie powedziałabym, ze wszyscy panowie wybierają sexbomby. wybierają te, w których się zakochają z wzajemnością. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 23:07 > Jak się pojawia zgrabna, kobieca i zmysłowa piekność to też błysk w oku wielu p > anów widać. > Ale nie powedziałabym, ze wszyscy panowie wybierają sexbomby. wybierają te, w k > tórych się zakochają z wzajemnością. Duża cześć nie wybiera bo wie że to nie ich level i szkoda się wygłupiac. Także to trochę uproszczenie, oni może i by chcieli ale sa na tyle rozsądni, ze nie będą porywac się z motyką na słońce. Ogólnie wybierają te co ich chcą i same są akceptowalne. Zeby trochę rozjasnic sens moich wypowiedzi to napisze, że jest pewien zestaw cech psycho-fizycznych, ktore przyciągają płec przeciwną i powodują, że dany osobnik czy osobniczka bardziej przyciąga płec przeciwną. Faceci dość dokładnie definiują co ich w kobietach przyciąga i ma to potwierdzenie w praktyce, natomiast kobiety strasznie sciemniają, z większości wypowiedzi wynika,że pociąga ich słodki misio a praktyka pokazuje coś zupełnie innego. Co innego mówią co innego potem robią. Oczywiście od każdej reguły są odstępstwa wyjątki ale generalnie tak jest. Trudno to zrozumiec - to wszystko. Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:20 nerw_rdzeniowy napisał(a): > Trudno to zdefiniować. > Alfa pojawia się i od razu wiadomo, że to alfa nie wiem czy to kwestia jakiegoś > promieniowania, > to bardziej wy dziewczyny to wiecie, że jeden działa na Was jak magnes a inny n > ie. > Ja często obserwuje ludzi stojąc gdzies z boku i widze często ten błysk w oku w > ielu pań > jak pojawia się przywódca stada z taką naturalną wrodzona siłą, nawet nic nie m > usi mówić. > Może to działanie jakiś hormonów? Taka pozostałość z czasów jaskiniowych kto to > wie? > Jeszcze raz powtórze, że nie mogę się nadziwić temu zaprzeczaniu, że tak nie je > st to żaden wstyd > normalna natura ludzka. W sensie zapodaje pałą w łeb i ciągnie za włosy do jaskini? Odpowiedz Link
cymonkaa Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:55 >Jeszcze raz powtórze, że nie mogę się nadziwić temu zaprzeczaniu, że tak nie jest >to żaden wstyd normalna natura ludzka. Ja niczemu nie zaprzeczam, ale też nie potwierdzam. Nie przeżyłam, więc się nie wypowiadam jak jest. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:58 no jestem pod wrażeniem zrozumienia naszych ludzkich słabości tfu , co ja mówię , jakich ludzkich - babskich Odpowiedz Link
maruda2 7 cech idealnego partnera 27.08.14, 13:49 wypunktowane sympatia.onet.pl/tips/7-cech-idealnego-partnera,5653207,experts-article-detail.html Odpowiedz Link
cymonkaa Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 18:48 To ja spróbuję, może jaki elaborat uda mi się skrobnąć >Czego byście oczekiwały od swojego idealnego mena? > Zacznę od banału, ideałów nie ma. Zatem takiego nie oczekuję. Oczekuję, że będzie mnie kochał, szanował, wspierał, doceniał, że czynami swymi pokaże jak jestem ważna dla niego. A najbardziej istotne w tym wszystkich: VICE VERSA >Opiszecie np. jeden dzień z idealnym facetem? > Wiadomo, że każdy byłby inny. Ale taki jeden przykładowy... Przed wyjściem do pracy buziak/całus Po pracy, wiadomo, buziak/całus. No i sporo obowiązków. U mnie dodatkowo, bo samotna mama jestem. Zatem obiad, koniecznie wspólnie zjedzony i bez TV. Potem jakieś ogarnięcie mieszkania, lekcje do odrobienia, zabawa, gry planszowe czy rower (jeśli pogoda), być może wspólne zakupy i gotowanie (lekka kolacja, deser) - w zależności ile tego popołudnia nam zostało - bez spinania się Jeśli czas wolny, jednej czy drugiej strony, to można poświęcić na swoje zainteresowania czy inne zajęcia (książka, internet, tv). Wieczorem (jeśli czas pozwoli, a dzieciarnia słodko śpi) można obejrzeć wspólnie dobry film, pobyczyć się na kanapie czy wypić winko. Na pewno rozmowa, czy to poważna, czy żarty i wygłupy. No i na koniec łóżko Jednak tutaj nic już nie zdradzę Jeśli jest zły dzień, ktoś jest nerwowy, ktoś poirytowany, to chyba najlepiej schodzić sobie z drogi. W miarę rozładowywania emocji, najlepiej wysłuchać, wesprzeć, przytulić lub choćby przytaknąć, że się rozumie. Jeśli wyniknie sprzeczka/kłótnia, toć tematów na spory mnóstwo można znaleźć , na pewno zdążymy się pogodzić, byle przed pójściem spać Weekend pewnie by trochę inaczej wyglądał, ale na pewno nie leżąc na kanapie i ćwicząc paluszki na pilocie od tv. Może jakaś impreza, krótki wypad, może odwiedziny u rodzinki, może zaproszenie znajomych... Albo randka (tak, w małżeństwie też jest miejsce na randki). >Wolisz kogoś zwariowanego (spontaniczność, pomysłowość, ciekawe dni i... noce? >czy kogoś stonowanego (stabilność, pewność, spokój)? > Wybieram stabilność, pewność, bezpieczeństwo i spokój, byle nie nudę!!! Trochę spontaniczności też by się przecie przydało. <Ciekawi mnie jedna sprawa: w tych wszystkich oczekiwaniach jest >wspólny mianownik: dobry spokojny kochający człowiek. >Ale mam wrażenie (a jakieś tam doświadczenie to potwierdza), >że to jest tylko jedna część obrazka. Że oprócz tego misia jest >jeszcze ta bardziej drapieżna część człowieka, o której kobiety >nie piszą. Nie piszą, bo nie myślą o tym? Nie piszą bo tego >nie potrzebują? Nie piszą bo nie wypada? > Oprócz tego misia (nie kojarzyć z wagą) ciepłego, czułego, szczerego czy nieśmiałego, facet musi mieć coś z mężczyzny. Musi czasem potrafić podjąć męską decyzję, czasem postawić na swoim. Nie, nie szukam pantofla ani damskiego boksera czy chama. Tak to wszystko u mnie mogłoby wyglądać. Nie wiem czy za rok, dwa oczekiwania moje będą takie same. Być może nie. Ale jeśli będzie trochę inaczej, też będę przeszczęśliwa A jeśli będzie zupełnie inaczej, w sensie lepiej i tak jak tego sobie nie wyobrażam, przyjmę to na klatę i z pewnością docenię. Żem się rozmarzyła Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 19:03 Pięknie. Przeczytałem od deski do deski. Zapewne nie tylko ja. Odpowiedz Link
cymonkaa Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:11 Dzięki, dzięki Cała ja, wielki marzyciel... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 19:26 Na wieczór to człowiek bardziej marzycielski sie robi Powinnien mieć podobny system wartości i światopogląd do mojego. Chciałabym nie bać się idąc z nim przez park w nocy i nie mieć obaw zostawiając mu niemowle pod opieką. Żeby równie pewnie i swobodnie czuł się pijąc piwo na ławce w parku jak i w filharmonii. Żeby umiał porąbać drewno do kominka i wytłumaczyć co to rachunek różniczkowy. Żeby portafił zarówno być delikatny jak i ostry, w załeżności od wspólnego nastroju. Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:14 witamina_b12 napisała: > Chciałabym nie bać się idąc z nim przez park w nocy Masz jakieś nocne fobie Witamino. Czego się boisz? Czarnego Luda? Nic takiego nie istnieje Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:19 No przecież wiem... w parku nocą to np. podchmielonych wyrostków się boję. Czarnego Luda to w lesie )) Odpowiedz Link
cymonkaa Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:10 > Na wieczór to człowiek bardziej marzycielski sie robi > Powinnien mieć podobny system wartości i światopogląd do mojego. > Chciałabym nie bać się idąc z nim przez park w nocy i nie mieć obaw zostawiając > mu niemowle pod opieką. Żeby równie pewnie i swobodnie czuł się pijąc piwo na > ławce w parku jak i w filharmonii. Żeby umiał porąbać drewno do kominka i wytł > umaczyć co to rachunek różniczkowy. Żeby portafił zarówno być delikatny jak i > ostry, w załeżności od wspólnego nastroju. Witamino, ślicznie to ujęłaś. Ale tu już ideałem pachnie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 19:42 Żeby rano poszedł do roboty i po południu wrócił z niej trzeźwy Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 19:59 a to o takiego trudno? hmmm tu to nawet mój ex mąż się łapie jako ideał Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:11 No bo widzisz zacna Witamino jakoś tu trudno o takiego Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:17 Nie można powiedzieć,żeś szczególnie wymagająca Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:20 A bo zdałam se sprawę, że królewicz na białym rumaku to już raczej nie przyjedzie więc ograniczyłam wymagania do minimum . Odpowiedz Link
margott70 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:22 Ale wiesz, z tą redukcją wymagań też trzeba uważać, bo może dojść do tego...żeby chociaż rumak był trzeźwy... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 20:24 Wiem, wiem. Dlatego więcej już się nie da negocjować Odpowiedz Link
green.amber Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:12 nooo to trzeba uważać na ścisłość... bo wraca trzeźwy, ale zaczyna pić w domu i to szybko... i co wtedy?? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:15 Nie, nie, nie W domu to ja już przypilnuję Odpowiedz Link
green.amber Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:24 yhyyy czyli spać nie będziesz i pracować też nie, bo gdyby na ten przykład wrócił wcześniej... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:29 Nie no, tak na serio to bardziej żartuję Wiem przecież, że nie ma ideałów na tym świecie Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:25 "W domu to ja już przypilnuję" O naiwności kobieca! Odpowiedz Link
ice_flower Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:35 Nie depcz a nie będziesz deptany Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:22 ideały nie istnieją to po pierwsze...ja sama nim nie jestem...to jak mogłabym wymagać od innych ale tak naprawdę chyba chodzi o to, by chcieć wracać po pracy do domu....by tęsknić, gdy się jest daleko.... by z przyjemnością budzić się u jego boku.... gdy nie jest nudno....itd., itd..... gdy można dzielić wspólne pasje, a równocześnie mieć odrobinę czasu dla siebie..... gdy sytuacje trudne rozwiązują się łatwiej, a radości cieszą bardziej.... ....toż moznaby całą stronę zapisać.... tylko gdzie takich ideałów szukać? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:37 Gdzie szukać? Może w cyrku? Nie mogę zrozumieć skąd u kobiet bierze się oczekiwanie, że mężczyzna stanie się etatowym trefnisiem zabawiającym non stop swoją wybrankę. A mam wrażenie (szczególnie czytając na portalach randkowych opisy kobiet), że to oczekiwanie jest dosyć silne u kobiet. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:38 takie wrażenie po moim opisie wnosisz?? ..........coraz mniej mam ochotę tu pisać... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:42 Nie, nie. Nie o Twój wpis chodzi. On był tylko pretekstem. Bo od dłuższego czasu zastanawiają mnie opisy kobiet w portalach randkowych. I na ich podstawie doszedłem do wniosku, że kobiety oczekują by mężczyzna był kimś w rodzaju kaowca. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:48 wybacz Silu, ale gdzie w moim opisie widzisz, że szukam kaowca? albo co Cię zainspirowało? nie mam ochoty być pretekstem pisałam głownie o bliskości, o codzienności, małych radościach i smutkach.... Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:58 Nie odnoszę się do Ciebie Onyksie. Nie szukasz kaowca. A przynajmniej ja nie mam takiej wiedzy, z której by wynikało, że kaowca szukasz. Opisy kobiet na portalach randkowych mnie zainspirowały. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 22:05 Silu może Ty złe lektury se wybierasz Odpowiedz Link
facet699 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 22:24 jak jeszcze czytałem portale, to poczucie humoru jest dość często wymieniane. Tylko czy panie mają na myśli sypanie kawałami lub raczej pogodne podchodzenie do życia to już je trzeba pytać. Tak sobie przeleciałem w pamięci znajomych i ci z poczuciem humoru,ci "złotouści", potrafią ten "humor" zmienić w bardzo nieprzyjemny oręż, szczególnie w ostrzejszej wymianie zdań. Odpowiedz Link
temperufka.zelona Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:39 zrob cos dla mnie, zaloz watek o tym jakby mialo "to wszystko" miedzy wami wygladac oczami mezczyzny, jak w ich oczach mialaby wygladac codziennosc, nawet nie jeden IDEALNY dzien, ale po prostu jeden zwyczajny dzien. zrobisz to? chetnie poczytam. Odpowiedz Link
maruda2 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 27.08.14, 21:56 dobry pomysł, też jestem ciekawa Odpowiedz Link
mayenna Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:27 Przeżyłam taki idealny dzień: Rano kawa i śniadanie - pan mi zrobił. Potem zabral na łódkę, jak reszta załogi dojechała to odcumowaliśmy i popłyneliśmy na 5 dni w morze. Potem miałam na przemian: chorobe morska albo łowiłam ryby. Posiłki robił pan, drugi pan obsługiwał ster, a ja mogłam nawet sie opalać.Noc na koi z dwom panami, ale już w porcie.Ogólem sępdziłam te 5 dni z 4 facetami. każdy z nich to ideał. Szkoda tylko że jak nie rodzina, to żonaty. A oststnio miałam idelany dzień z tygrysem green. To się liczy? Odpowiedz Link
mayenna Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 28.08.14, 21:31 Mam taka refleksję: mnie sie podobaja ludzie z pasją, najchętniej taka, która nie jest tylko dla nich samych, tacy, którzy robią cos dla innych.To determinuje resztę cech Odpowiedz Link
robert.83 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 29.08.14, 09:35 O, to ciekawe. Nie myślałem o tym w ten sposób nigdy. Odpowiedz Link
mayenna Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 29.08.14, 06:05 gwen75 napisał: > mayenna napisała: > > > A oststnio miałam idelany dzień z tygrysem green. To się liczy? > > Jeśli Tygrys był stroną bardziej dominującą to się liczy ;P No pewnie że był Odpowiedz Link
mayenna Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 29.08.14, 06:38 Dla mnie idealny dzień z osoba, która kocham to kazdy dzień. Nie ważne co robimy, ważne że jesteśmy razem, w kontakcie. Mozemy byc wiele kilometrów od siebie, ale trzymamy więz i kontakt. A jak juz jestemy razem to robimy to co lubimy, albo leniuchujemy, byle razem.Nie znaczy to jednak, że mamy robić to samo Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 29.08.14, 09:48 robert.83 napisał: > Opiszecie np. jeden dzień z idealnym facetem? Taki dzień (a właściwie cały związek) polegałby na współuczestniczeniu, czyli, że żyjemy razem, wspólnymi sprawami, a nie obok siebie. Codzienny dzień wiąże się z pewną rutyną i pośpiechem często zmęczeniem i tego moim zdaniem nie da się uniknąć. Wiadomo praca –dom-obowiązki –opieka nad dziećmi itp. tym wszystkim trzeba się rozsądnie podzielić. Umieć tez czasem odpuścić – tzn. lepiej iść z rodziną na basem niż myć podłogę codziennie. Ważne by umieć znaleźć czas zarówno dla rodziny (np. wspólny posiłek czy spacer) jak i dla pary-dorosłych (rozmowa, sex, kino). Ja gdy jestem z kimś blisko to lubię by był utrzymywany kontakt w ciągu dnia – nawet jak nie jesteśmy razem, to by dać znać tej osobie, że jest w naszych myślach (np. gdy wiemy, że ma akurat w pracy ciężki dzień, problem do rozwiązania; albo gdy zobaczymy coś co by ją zainteresowała, spodobało się jej; albo gdy przypomną się nam wspólne intymne chwile; albo gdy się rano źle czuła). Taki kontakt w ciągu dnia (nie chodzi mi o jakieś elaboraty, wystarcza dwa, trzy słowa) buduję moim zdaniem więź, bliskość, a do tego jest rodzajem afrodyzjaku, gry wstępnej, którą można kontynuować później. Obie strony muszą mieć też czas dla siebie, w zależności od czasu i możliwość czasem to będzie relaksująca kąpiel, książka czy serfowanie po internecie, a czasem plotki czy piwo z koleżankami/kolegami. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 29.08.14, 18:59 na sąsiednim forum napisałam kiedyś tekst o obrazie tworzonym w glowie, takim ideale kreowanym przez miesiące, czasem lata samotności. Pewnie większość z nas tak robił, czy robiło. I kiesy spotykamy konkretnego człowieka na swojej drodze zaczyna przeszkadzać mnostwo drobiazgów, bo nie przystają do ideału. Czlowiek powinien byc swiadomy jakich cech fizycznych i psychicznych oczekuje (nie oszukujmy się ze wygląd nie ma znaczenia, bo to piramidalna bzdura). Ja wiem czego oczekuję od potencjalnego partnera i cały w tym ambaras aby te wzajemne oczekiwania się zazębiły. Odpowiedz Link
cymonkaa Re: Pytanie do Pań: Wasz ideał 29.08.14, 22:52 Ja nie szukam ideału. Mam jakieś tam wyobrażenie jak ma wyglądać życie z facetem, ale to nie do końca sprecyzowane, więc na ustępstwa w tym temacie idę Drobne wady mile widziane Odpowiedz Link