Dodaj do ulubionych

Przegląd nowości

15.09.10, 15:01
Tak sobie pomyślałam, żeby to zrobić w jednym wątku suspicious A dla "wybitnych" nowości założy się osobne wątki big_grin
Obserwuj wątek
    • luczijka Terriers 15.09.10, 16:17
      Po jednym odcinku nie potrafię stwierdzić, czy mi się to podoba, czy nie big_grin Mam wrażenie, że twórcy sami jeszcze nie wiedzą co chcą nakręcić wink ;P

Pomysł jest fajny - dwóch kumpli-nieudaczników zarabia na życie bawiąc się w detektywów-amatorów. Pracują między innymi nad tak ważną sprawą jak... odbicie psa pewnej pani z rąk jej byłego męża big_grin Główni bohaterowie są sympatyczni i autentyczni oraz co najważniejsze, jest między nimi chemia. Aktorstwo stoi na dobrym poziomie i można wypatrzeć kilka znajomych twarzy: Rene z True Blood (gość wypada naprawdę świetnie), kapitan Kevin Tidwell z Life'a oraz C-note z Prison Break (w roli policjanta popalającego sztuczne cygaro big_grin).

Jak na razie same pochwały, więc dlaczego nie jestem pewna, czy to propozycja dla mnie? Hm. Wolałabym, żeby Hank i Britt prowadzili swoje śledztwa zupełnie na dziko, bez pomocy byłego partnera Hanka - detektywa Marka "C-note'a" Gustafsona wink suspicious Byłoby zupełnie jak w filmach Wesa Andersona... big_grin No ale niestety, ktoś się uparł by to zepsuć i wprowadził wątek policyjny suspicious Tak jakby był nam potrzebny kolejny "zwykły" serial detektywistyczny ;P Mam nadzieję, że w następnych odcinkach pomysł się wyklaruje i pójdzie to bardziej w stronę detektywów-na-wariackich-papierach, niż CSI Miami ;P

Ps. Przeszkadzają mi także dialogi. Owszem, są inteligentne (trochę w stylu Tarantino lub wspomnianego wcześniej Wesa Andersona), ale ich wadą jest to, że nie wpadają w ucho ;P Po seansie nie potrafię powtórzyć ani jednego tekstu, a tak nie powinno być w przypadku tego typu dialogów suspicious No dobra, czepiam się big_grin Muszę się po prostu osłuchać ze słownictwem bohaterów big_grin wink

• aniuta75 Re: Terriers 17.09.10, 22:54
        A ja chciałam tylko napisać, że uwielbiam tych gości big_grinbig_grinbig_grin.
        • luczijka Re: Terriers 17.09.10, 23:22
          No a ja mam nadzieję ich uwielbiać po drugim odcinku big_grin Jak obczaję, to dam znać czy już ich uwielbiam wink
        • luczijka Re: Terriers 19.09.10, 18:46
          aniuta75 napisała:

> A ja chciałam tylko napisać, że uwielbiam tych gości big_grinbig_grinbig_grin.

Po drugim odcinku też mogę powiedzieć: "uwielbiam tych gości" big_grin Naprawdę są świetnie dobrani do swoich ról. Ale samego serialu nie uwielbiam i nadal mam te same zastrzeżenia... Co wcale nie znaczy, że nie obejrzę trzeciego odcinka big_grin wink
          • galtom Re: Terriers 22.09.10, 15:25
            Drugiego odcinku jeszcze nie widzialem... moze dlatego, ze pierwszy bez entuzjazmu - jakos za malo w tym zycia sad

Poza tym pamietam jednego z True Blood (pol bidy - bo tam tez byl taki sobie przez wiekszosc czasu), drugiego z Life ktore bylo super i zaluje, ze nie ma kontynuacji sad
          • pszczolaasia Re: Terriers 30.09.10, 09:14
            no ja mam troche meiszane uczucia. niby wszysko ok, fajnie itede itepe. no ale jeszcze sobie obejrze...jak beda subywink na razie to uwielbiam renesuspicious mmmmrrraaaauuusmile
            chce ci cos powiedziec kochanie- kupmy sobie psa. to droga do stabilizacjibig_grin
            • aniuta75 Re: Terriers 30.09.10, 09:32
              I dlatego Terriers jest zajebisty big_grin. Teksty są tam wyczesane hłe hłe hłe big_grin.
              • luczijka Re: Terriers 03.10.10, 22:03
                Jestem po czwartym odcinku. Ku.wa ale się porobiło... Ciekawe jak chłopaki z tego wybrną? wink
                • aniuta75 Re: Terriers 03.10.10, 22:20
                  A ja czekam na suby. Gościu co robił do pilota sie rozmyślił i na razie chętnego na dalsze odcinki nie ma uncertain.
                  • luczijka Re: Terriers 03.10.10, 22:31
                    Czyli na razie widziałaś tylko pilota?
                    • aniuta75 Re: Terriers 03.10.10, 22:40
                      No uncertain
                      • luczijka Re: Terriers 03.10.10, 23:11
                        Cholera uncertain Typowe - jak fajny serial to nie ma go kto tłumaczyć ;P Spróbuj obejrzeć z angielskimi babo smile
                        • pszczolaasia Re: Terriers 04.10.10, 09:03
                          czyli im dalej w las tym lepij? ja tez czekam na suby....w koncu chyba ktos to zrobi...indifferent chamstwo rormalnie...
                          • luczijka Re: Terriers 04.10.10, 21:39
                            pszczolaasia napisała:

> czyli im dalej w las tym lepij?

Oj tak wink Mam nadzieję, że niedługo będziecie się mogły same o tym przekonać wink
                            • aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 01:13
                              Nadrobiłam 2 i 3 big_grin. O matko, o matko! Uwielbiam ten serial big_grin.
                              • gaudia Re: Terriers 17.10.10, 01:42
                                panbuk

aniuta o tej porze!

rany...
                              • luczijka Re: Terriers 17.10.10, 13:37
                                aniuta75 napisała:

> Nadrobiłam 2 i 3 big_grin. O matko, o matko! Uwielbiam ten serial big_grin.

No to super, że są już napisy big_grin

I ja uwielbiam Terriery <lol>. Hank jest taki biedny, że aż chciałoby się go przytulić, a Britt jest taki kul, że aż chciałoby się z nim wypić piwo big_grin big_grin big_grin Jednak najbardziej lubię Stef. Jest przeboska! big_grin Oby została na dłużej smile

Ps. Trochę martwi mnie niska oglądalność... Ale wierzę, że chłopaki się jeszcze odkują suspicious big_grin
                                • aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 17:40
                                  Ale mała w porównaniu do innych seriali czy w porównaniu do seriali FX?
                                  • luczijka Re: Terriers 17.10.10, 18:39
                                    aniuta75 napisała:

> Ale mała w porównaniu do innych seriali czy w porównaniu do seriali FX?

I to i to, niestety. Co tydzień Terriery lądują na ostatnim miejscu sad Ludzie nie mają gustu, ot co! suspicious

primetime.blox.pl/2010/10/Ogladalnosc-w-stacjach-kablowych-410-1010.html
                                    No, ale ja się łudzę, że taka oglądalność wystarczy big_grin wink W najgorszym wypadku skończy się na jednym pełnym sezonie. A na pocieszenie będzie można sobie mówić, że serial nie zdążył się skiepścić wink ;P
                                    • aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 18:47
                                      O kurcze! Faktycznie z tą oglądalnością to nie za bałdzo uncertain. Nie znają się gamonie! smile
                                      • luczijka Aniuta! 21.10.10, 20:28
                                        Są już napisy do 4 odcinka wink Nadrabiaj migiem big_grin big_grin big_grin
                                        • aniuta75 Re: Aniuta! 29.10.10, 19:46
                                          Są już nawet do 5 co go wczoraj lukałam tongue_outbig_grin.
    • luczijka Outlaw 17.09.10, 20:29
      Czyli kolejny serial prawniczy... Czy oni naprawdę nie mają już innych pomysłów? ;P W tv jest z 1000 seriali prawniczych i 1500 medycznych, a mimo to z każdym nowym sezonem ich przybywa suspicious Paranoja jakaś big_grin Ciekawe dlaczego nie zrobią serialu o sprzątaczkach, śmieciarzach, pracownikach poczty, czy choćby o strażakach? big_grin Ten ostatni, to bym nawet z chęcią obejrzała, o ile od czasu do czasu pokazaliby gołe klaty wink suspicious

No, a teraz do rzeczy ;P Na mój gust Outlaw to takie "Good wife w spodniach" suspicious Cyrus Garza (Miguel z Deksia), członek Sądu Najwyższego postanawia porzucić swoją pracę i zostać adwokatem-od-przegranych-spraw lub jak kto woli od-przypadków-beznadziejnych. W tej nierównej walce wspomagać go będzie dream-team: prywatna detektyw Lucinda (w Good wife jest Kalinda, która pełni prawie tą samą rolę ;P), Al Druzinsky (Anton z Deksia) oraz Eddie "Harvard" Franks i Mereta Stockman (młodzi, nieopierzeni prawnicy). I teraz wiadomo - Cyrus jest od robienia dobrego wrażenia w sądzie, a cała reszta jest od brudnej roboty suspicious big_grin Jak się domyślacie rozwiązywanie spraw przychodzi naszemu teamowi bez większych problemów wink Od czasu do czasu muszą się gdzieś włamać, czy zrobić jakiś przekręt i wsio suspicious Standard big_grin

Najciekawsze postaci to Cyrus (Miguel gra całkiem nieźle wink) i Lucinda (jej specjalność - teksty nie na miejscu suspicious). Scenarzyści szykują romans pomiędzy Lucindą i Harvardem, klasyczne "kto się czubi, ten się lubi". I to jest chyba jedyny powód dla którego zobaczę jeszcze kilka odcinków wink ;P My baby lecimy na takie motywy wink big_grin

Podsumowując: propozycja głównie dla wielbicieli seriali prawniczych i/lub detektywistycznych.

Ps. Gościnnie występuje RZA z Wu-tang clanu. Szkoda, że jego rola polega tylko i wyłącznie na robieniu smutnej/zagubionej miny ;P suspicious
      • galaxian1 Re: Outlaw 19.09.10, 21:35
        Ja prawniczego na pewno nie będę oglądał.
        Takie seriale zwyczajnie mnie nudzą.
        Jedyny jaki oglądałem nieco dłużej to... Ally McBeal (tylko czy oby on na pewno prawniczy?) big_grin
        • luczijka Re: Outlaw 19.09.10, 21:56
          galaxian1 napisał:

> Ja prawniczego na pewno nie będę oglądał.
          > Takie seriale zwyczajnie mnie nudzą.

Ja też nie zamierzam oglądać big_grin Tylko parę odcinków, a potem mi się znudzi wink ;P

> Jedyny jaki oglądałem nieco dłużej to... Ally McBeal (tylko czy oby on na pewno
          > prawniczy?) big_grin

Dla Ally powinna być osobna kategoria, bo to było coś niepowtarzalnego big_grin Mam wszystkie odcinki i od czasu do czasu do nich wracam smile
          • galtom Re: Outlaw 22.09.10, 15:30
            Outlaw jest dokladnie w schamcie - wszystko co w serialu tego typu byc powinno. Swego rodzaju odpowiednik House'a, ktory tez znudzil mnie juz daaaaawno temu.
            Niby wszystko OK ale nie ma OCH czy ACH jak przy A. McB smile
            Szkoda - widac taka Ally McBeal ciezko wymyslic co sezon. Zreszta zeby byc do konca szczerym to jej ostatni sezon tez byl raczej kiepski.
    • aniuta75 Boardwalk Empire? 20.09.10, 09:30
      Co to i czy Lu będzie to tykała wink?
      • luczijka Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 12:58
        Serial wyreżyserowany przez Martina Scorsese wink Oczywiście że dotknę... Ba! nawet spróbuję big_grin wink
        • magdawaw1 Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 15:09
          na ten serial nawet ja się skuszę..wink
          • aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 20:20
            No to jak Wy to ja tysz big_grin.
            • galaxian1 Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 21:29
              Czy wielkie sławy schodzą na psy, znaczy na seriale?
              Najpierw Ridley Scott, Steven Spielberg, teraz Scorsese, a juz swoj serial zapowiedzial James Cameron!
            • luczijka Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 21:36
              aniuta75 napisała:

> No to jak Wy to ja tysz big_grin.

Ja już po wink Na razie nic nie napiszę, poczekam na Was big_grin
              • lenkaaa Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 09:18
                hej, no piszcie, piszcie, bo jam ciekawa ! Nie ogladalam, bo mnie temat nie zainteresowal, ale jak napiszecie ze cud, miod, Ameryka, to sie zmusze do obejrzenia ! Tylko prawde mi tu pisac ! ;D
                • aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 09:47
                  Lenka ja Ci napiszę jak tylko suby będą big_grinbig_grinbig_grin.
                  • magdawaw1 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 10:44
                    mnie oczen nrawisia eta filma....czy jakoś tak byłowink ..niezły film, czasami nawet zabawny i dobrze dobrany w roli głównej Steve Buscemie...ale serial z typu co akcja toczy się leniwie...
                    • luczijka Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 13:26
                      Ostatnio boli mnie kość ogonowa, w związku z tym ciężko mi wysiedzieć na filmie, który trwa dłużej niż godzinę, więc moja opinia może być nieco spaczona... wink big_grin

Od strony realizacyjnej super - zdjęcia, reżyseria, montaż, muzyka, aktorstwo, bla, bla, bla... Ale jak na mój gust niektóre wątki były zbyt przeciągnięte, momentami wiało nudą ;P Mimo to myślę, że serial ma potencjał i mam przeczucie, że następne odcinki będą dużo lepsze suspicious big_grin

Ps. Fajna czołówka wink
                      • luczijka Re: Boardwalk Empire? 04.10.10, 00:28
                        Drugi odcinek podobał mi się dużo bardziej (może dlatego, że moja kość ogonowa miewa się lepiej wink big_grin). Coś czuję, że niedługo się wciągnę na dobre suspicious
                        • aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 04.10.10, 09:14
                          A mi jakoś serca zabrakło. Nawet pilota nie widziałam chociaż 2 odcinki na kompie były. Czasu brak...
                  • galaxian1 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 22:43
                    Mnie się raczej nie spodoba, nie lubię czasów prohibicji, gangsterów, kasyn, ruletek... nudzi mnie to. A serial pewnie będzie w ślimaczym tempie, jak na Scorsese przystało. I zapewne zgarnie dużo nagród, ale będzie mało oglądalny dla normalnego widza, nie znającego historii tego okresu.
      • pszczolaasia Re: Boardwalk Empire? 05.10.10, 15:14
        no ja to tknlam i mi sie podobasmile mi i slubnemusmile to dobrze wrozy serialowisuspicious
    • ilekobietamalat lone star 21.09.10, 15:29
      troszke za bardzo porozciagane jak na moj gust, jak na pierwszy odcinek. ale generalnie zobacze co bedzie dalej.
      sama nie wiem , z jeden strony aktor grajacy glownego bohatera mnie nie przekonuje, a z drugiej..

to sie chyba nazywa, mieszane uczuciawink
      • galaxian1 Re: lone star 21.09.10, 22:46
        ilekobietamalat napisała:

> aktor grajacy glownego bohatera mnie nie przekonuje, a z drugiej..

Za to mnie się podobają te dwie panie z plakatu smile
        https://bi.gazeta.pl/im/5/8407/z8407265X.jpg
        • lenkaaa Re: lone star 22.09.10, 00:09
          Ta czarna ma cos nie teges z oczami, ale pierwszy odcinek bardzo mi sie podobal i bede dalej ogladac. Bardzo sympatyczny serial i wcale nie az taki wolny, jak na moj gust. Rubicon jest duuuzo wolniejszy.
        • ilekobietamalat Re: lone star 22.09.10, 08:09
          blondynka tak, taka fajna dziewczyna z sasiedztwa, ciemna niezbyt, w dodatku ma jakiegos pieprzyka miedzy oczamiwink
          • galaxian1 Re: lone star 22.09.10, 14:04
            ilekobietamalat napisała:

> blondynka tak, taka fajna dziewczyna z sasiedztwa, ciemna niezbyt, w dodatku ma
            > jakiegos pieprzyka miedzy oczamiwink

Ja mam słabość do pieprzyków smile
            Więc jak któraś z Was ma... to już mnie "ma" big_grin haha
            • ilekobietamalat Re: lone star 22.09.10, 20:10
              uuu to miabys ze mna zajecie;D od kilku lat co poniekotrzy proboja naliczyc ile ja wlasciwie mam pieprzykow.. i nikt sie nie dolicyzl;P
      • galtom Re: lone star 22.09.10, 15:32
        Bo to nie wiadomo co to ma byc... komedia, dramat, sensacja, czy o milosci.
        Troche wszystkiego i nic.
        Tez nie mam przekonania.
        Jesli watki milosne beda bardziej pokazane to sie moze z tego taki dramat o milosci zrobi - bardziej dla kobiet (mojej Zony) niz jako rozrywka na wieczor.
        • luczijka lone star 27.09.10, 19:35
          Całkiem przyjemnie się oglądało. Będzie trochę szkoda jeśli skasują ;P, ale ja nie jestem taka pewna tej kasacji suspicious Myślę, że serial ma szanse przetrwać...
          • lenkaaa Re: lone star 27.09.10, 20:39
            mnie tez sie wlasnie troche przykro zrobilo, jak przeczytalam o mozliwym cancelu, bo akurat calkiem, calkiem mi sie ten pierwszy odcinek spodobal..
    • aniuta75 Detroit 187? 22.09.10, 11:33
      Lu? Sprawdzasz? suspicious
      • luczijka Re: Detroit 187? 22.09.10, 12:30
        Sprawdzam, tylko że tyle tego jest że nie wyrabiam big_grin suspicious Przydałby się ktoś do pomocy big_grin To kto na ochotnika? ;P
        • aniuta75 Re: Detroit 187? 22.09.10, 12:33
          No ja mogę pomóc, tylko, że u mnie z poślizgiem bo ja na suby czekac musze coby mózgu za bardzo nie nadwyrężać tongue_out.

BTW Lu zaraz maila do Cię skrobnę więc bądź łaskawa przeczytać i odpisać suspiciousbig_grin.
          • luczijka Re: Detroit 187? 22.09.10, 13:44
            aniuta75 napisała:

> No ja mogę pomóc, tylko, że u mnie z poślizgiem bo ja na suby czekac musze cob
            > y mózgu za bardzo nie nadwyrężać tongue_out.

No to do działa, stworzymy recenzencki dream-team big_grin wink
            • galtom Re: Detroit 187? 22.09.10, 15:35
              Ja wlasnie zaliczylem pilota.
              Nie jest zle.
              Jeszcze nie ma czegos super przelomowego (choc zakonczenie bylo calkiem, calkiem) ale zapowiada sie niezle i pilot raczej mnie zaciekawil i zachecil niz odwrotnie.
              Perspektywa z ktorej pokazane sa wydarzenia calkiem ciekawa. Nie ma 1000 glownych bohaterow wiec latwo sie zorientowac kto, co... a akcja calkiem wartka.
              Ja kolejny odcinek na pewno zobacze.
              • lenkaaa Re: Detroit 187? 22.09.10, 21:05
                ale o czym to jest ? policyjny jakis ?
                • galtom Re: Detroit 187? 22.09.10, 21:38
                  Tak. O wydziale zabojstw w Detroit... ale jeszcze ciezko powiedziec czy jest o sledztwie czy policjantach czy o obu.
                  Kamera troche pokazuje to jakby program TV, jakby ekipa TV pokazywala dzien gliniarza z takiego wydzialu (ale nie nachalnie, wiec jest OK).
                  Nie bylo zle (narazie).
                  • aniuta75 Re: Detroit 187? 28.09.10, 22:42
                    Kurcze, nie wiem co mam myśleć o tym pilocie...
                    • gaudia Re: Detroit 187? 29.09.10, 04:58
                      aniuta75 napisała:

> Kurcze, nie wiem co mam myśleć o tym pilocie...

mnie się podobałosmile
                      I Hawaje też. Munlajt tak slicznie stara się grać porywczego, a że rola durna, to i mu trudnosmile
                      • luczijka Re: Detroit 187? 30.09.10, 21:23
                        Nawet fajny ten serial, na razie sobie pooglądam big_grin Niezłe teksty, ciekawe postaci oraz super "czarna muza" (Detroit to miasto wytwórni Motown, a to do czegoś zobowiązuje wink). Przeszkadzało mi trochę "wygładzenie" serialu tzn. wypikanie wszystkich faków i szitów oraz zakończenie śledztwa w sposób standardowy czyli big happy endem suspicious No ale musieli to zrobić, bo inaczej ABC by nie puściła ;P Ale zamiast narzekać to trza się cieszyć, że taki twór jak Detroit 187 trafił do ogólnodostępnej stacji wink
                        • luczijka Re: Detroit 187? 03.10.10, 23:17
                          Drugi odcinek zaliczony i jadziem dalej z tym koksem big_grin Podoba mi się i mam nadzieję, że choć jedną serię pociągną <lol>. Pan główny detektyw jest nieźle pierdzielnięty big_grin suspicious
                          • aniuta75 Re: Detroit 187? 03.10.10, 23:20
                            No popaprany jest równiutko big_grin.
                            Ja go jeszcze pamiętam z The Sopranos big_grin.
                            • luczijka Re: Detroit 187? 04.10.10, 00:20
                              No gdzieś czytałam, że on z Sopranów się wywodzi big_grin Prawdę mówiąc nigdy nie oglądałam tego serialu, chyba czas nadrobić suspicious wink
    • aniuta75 Running Wilde 22.09.10, 11:34
      Widzę, że w roli głównej dziewczyna co Felicity grała swego czasu.
      Ktokolwiek...?
      • luczijka Re: Running Wilde 22.09.10, 22:12
        Słabizna. Nawet nie wiem co więcej napisać ;P Ani to śmieszne, ani to wzruszające suspicious Dobrze, że chociaż krótkie - tylko 20 minut big_grin
    • pszczolaasia the walking dead 22.09.10, 14:56
      www.youtube.com/watch?v=yg46DWI_fCE
      od razu mowie ze ja na to czekam...mam andzieje ze napisy beda szybkosuspicious
      • luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 17:43
        Ja też na to czekam Pścioła big_grin To poczekamy sobie razem wink
      • lenkaaa Re: the walking dead 22.09.10, 21:12
        O ! Fajne to ! Kiedy sie zaczyna ?
        • luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 21:50
          1 listopada u nas wink
          • galtom Re: the walking dead 22.09.10, 22:02
            Fajne... kiedy, kto i gdzie emituje 1-szy odcinek?
            Ten 1. 11 u nas to znaczy gdzie???
            • luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 22:31
              U nas znaczy w Polsce wink A serial emituje hamerykańska stacja AMC. Premiera 30 października.
              Podsumowując: u nich w Hameryce 30.10, a u nas w Polsce 1.11 smile
              • galaxian1 Re: the walking dead 22.09.10, 23:04
                Tytuł to prawie jak Living Dead big_grin
                Oczywiście też czekam.
          • lenkaaa Re: the walking dead 22.09.10, 23:05
            uczijka napisała:

> 1 listopada u nas wink

Dziex
            • magdawaw1 Re: the walking dead 23.09.10, 10:06
              ja obaczę z jeden odcinek, bo coś mi się wydaje, że to jest dokładnie to samo co taki brytyjski horror - 6 tygodni później.....
              • pszczolaasia Re: the walking dead 23.09.10, 10:28
                28 dni pozniej. mi sie ten hooro podobalsuspicious
                • magdawaw1 Re: the walking dead 23.09.10, 11:13
                  no tak jak zawsze tytuł przekręciłamwink. potem chyba był jeszcze sequel 28 tygodni później...
                  • pszczolaasia Re: the walking dead 23.09.10, 21:57
                    ja mam na drugie- przekrecilam tytulwink takze ejst nas juz dwiebig_grin i jeszcze mam na drugie- ja ona sie nazywala? albo on? dajcie mi autora!
                    a sequela nie zmoglam akurat. jakos tak nie lubie seqelow ani preqelow. jakos chyba sie nigdy nie zdarzylo zeby cos bylo lepsze od 1-ki. nooo dobra. underwolrd bunt lykanow jest genialny.
        • pszczolaasia Re: the walking dead 21.10.10, 12:28
          1 odcinek juz jest i suby sie nawet robia....smile
          • lenkaaa Re: the walking dead 21.10.10, 18:32
            No ale jakto takto ? Przeca 1 listopada mialo byc, nie ?
            • luczijka Re: the walking dead 21.10.10, 19:06
              No bo to znowu jest preair wink Na razie obejrzałam sobie pierwszą scenę i czołówkę big_grin suspicious Jakość dość słaba, więc chyba jednak poczekam do 1 listopada... wink
              • lenkaaa Re: the walking dead 29.10.10, 19:40
                Czyli 1 listopada bedzie dokladnie ten sam odcinek drugi raz ?
                • aniuta75 Re: the walking dead 29.10.10, 19:59
                  Tak smile.
    • galtom Chase :-) 22.09.10, 15:36
      Wg. mnie taki kolejny Texas Ranger - bez rewelacji.
      • galaxian1 Re: Chase :-) 22.09.10, 20:00
        galtom napisał:

> Wg. mnie taki kolejny Texas Ranger - bez rewelacji.

A czego się spodziewać po gościu od CSI?
        Kolejny schematyczny jedno-odcinkowiec.
        Ile mozna produkować wciąż takich samych seriali, tylko dziejących się w innych miastach? big_grin
        • lenkaaa Re: Chase :-) 22.09.10, 21:06
          to sobie odpuszcze, jak tak piszecie, bo mialam to w grafiku sie przyznam, ale mnie nie zacheciliscie do oblukania pierwszego odcinka...
          • galtom Re: Chase :-) 22.09.10, 21:39
            Ja nie mam ochoty ogladac drugiego, wiec stanowczo zaoszczedzisz sobie czas! smile
            • luczijka Re: Chase :-) 01.10.10, 01:01
              galtom napisał:

> Ja nie mam ochoty ogladac drugiego, wiec stanowczo zaoszczedzisz sobie czas! smile

Ja też nie mam ochoty tongue_out Nuda i sztampa suspicious Ale to nie była tak całkiem stracona godzina, bo przynajmniej potwierdziło się to, co już dawno podejrzewałam - Amaury Nolasco jest beznadziejnym aktorem big_grin Jako Cukiereczek w Prison Break jeszcze się jakoś sprawdzał, ale tu gra zupełnie jak Mroczkowie ;P suspicious big_grin A co gorsze, pozostali członkowie obsady nie są od niego lepsi... big_grin suspicious
    • galtom No Ordinary Family 22.09.10, 15:37
      Na to bardzo, bardzo czekam. Mam nadzieje, ze sie nie zawiode bo trailer na hulu byl calkiem OK.
      • galtom Re: No Ordinary Family 30.09.10, 09:43
        Pilot fajny.
        Calosc w konwencji dosc lekkiej i nie do konca na serio ale w przeciwienstwie do np. Undercovers ma fajny klimat i teksty i role sa calkiem fajnie napisane.
        Typowy serial familijny czyli i rodzice i dzieci znajda cos dla siebie.
        Dodatkowo sa super moce i rodzina z problemami.
        Oglada sie lekko i przyjemnie pod warunkiem, ze niebierzemy tego na serio jak np. w Heroes.
        • luczijka Re: No Ordinary Family 30.09.10, 19:36
          No ordinary family miało być taką serialową wersją Iniemamocni/Incredibles i rzeczywiście jest... I teraz pytanie, które nasuwa się od razu: "po kiego grzyba przerabiać coś co jest świetne?" Odpowiedź jest prosta i zarazem smutna. Ano po to, żeby to zepsuć i przy okazji zarobić trochę kasy na eksploatowaniu czyjegoś pomysłu suspicious tongue_out Jeśli lubicie klimaty "superbohaterskie" to lepiej obejrzyjcie oryginał, a nie tę kiepską podróbę suspicious Zapewniam, że zabawa jest dużo lepsza ;P

Ps. Jedyny plus tego serialu - Romany Malco (Koni vel Conrad z Weeds big_grin). Od dawna marzyłam, żeby go znów zobaczyć w tivi i wreszcie się doczekałam big_grin No doooooooobra, jeszcze Michael Chiklis jest małym plusikiem. Całkiem sympatyczny gość wink
          • ilekobietamalat Re: No Ordinary Family 30.09.10, 20:07
            luczijka napisała:

>
            > Ps. Jedyny plus tego serialu - Romany Malco (Koni vel Conrad z Weeds big_grin)
            > .

ochh tesnilam za niiimmmmmmmmm
        • lenkaaa Re: No Ordinary Family 30.09.10, 20:13
          galtom napisał:

>
          > Oglada sie lekko i przyjemnie pod warunkiem, ze niebierzemy tego na serio jak n p. w Heroes.

A Hirolsow mozna brac na serio ??? Serio ?
          • galtom Re: No Ordinary Family 04.10.10, 07:02
            Pewnie, ze nie ale dobrze wiesz o czym mowie smile
            Sa filmy typu Spy Game, itd... czyli rozrywka ale udajaca cos prawdziwego i niby to samo co nazywa sie True Lies ale co trzeba brac z przymrozeniem oka...
            • lenkaaa Re: No Ordinary Family 04.10.10, 09:05
              pewno, ze wim; to bylo pytanie retoryczne wink
    • luczijka Mike & Molly 22.09.10, 20:52
      Ten serial to dowód na to, że sitcom to przeżytek suspicious Nieśmieszne dowcipy i śmiech z offu - bleee tongue_out To już wolę komedie nowej generacji tzw. mockumentary np. Modern Family.
      • ilekobietamalat Re: Mike & Molly 22.09.10, 21:39
        podziwiam cie ze w ogole to ruszylas;D po samym plakacie stwierdzilam ze nie warto;P
        • luczijka Re: Mike & Molly 22.09.10, 21:52
          Ja też siebie podziwiam big_grin wink
          • galaxian1 Re: Mike & Molly 22.09.10, 23:02
            Ja z sitcomów mogę już tylko oglądać stare odcinki Kiepskich big_grin
            To jest tak głupie, że aż genialne smile
            Jedyny serial jaki się udał polszmacie i to się udał chyba przez przypadek,
            bo zrobiony jest tandetnie jak mało który.
    • galaxian1 The Whole Truth 22.09.10, 23:06
      Co by juz było na jutro ! big_grin
      • galaxian1 Undercovers 22.09.10, 23:07
        Lu niech rano wstaje, co by jej fale nie zamokły big_grin
        • galaxian1 Re: Undercovers 23.09.10, 08:41
          Najnowsza produkcja twórcy serialu "Lost" - J.J Abramsa - opowiada historię pary tajnych agentów CIA, którzy po dłuższej przerwie postanawiają powrócić do czynnej służby.
          • galtom Re: Undercovers 23.09.10, 15:30
            Własnie rozpoczolem ogladanie.
            Jak zakoncze to dam znac co mysle.
            • lenkaaa Re: Undercovers 23.09.10, 22:09
              Mnie sie nie podoba ! Dialogi dla nastolatkow, aktorstwo marne, wszyscy aktorzy odstawieni jak Barbie i Ken, nie dla mnie takie klimaty, do kosza !
              • aniuta75 Re: Undercovers 23.09.10, 22:30
                A mnie się podoba tongue_out. ale nie wiem czy na tyle, żeby oglądac dalej smile.
                • luczijka Re: Undercovers 24.09.10, 13:21
                  Może się spodobać fanom seriali/filmów szpiegowskich wink Sprawnie zrealizowany, z szybką akcją, piknymi bohaterami i bondowskimi gadżetami - full wypas big_grin

Mnie nie do końca przekonał ;P Zabrakło komediowego timingu (czy jak to się tam mówi wink), bo niektóre teksty z założeniu śmieszne, nie śmieszyły suspicious Poza tym wydaje mi się, że lepiej by się sprawdził w ramówce wakacyjnej suspicious

Raczej nie ściągnę stanika za tydzień big_grin wink
                  • galtom Re: Undercovers 24.09.10, 21:20
                    Obejzalem do polowy - drugiej polowy nie dalem rady
                    To prawie tak samo dobre jak Mali agenci...
                    To na pewno nie jest dla nastolatkow???
                    • lenkaaa Re: Undercovers 25.09.10, 02:04
                      alez oczywiscie, ze to JEST dla nastolatkow, dlatego Aniutka to oglada big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
                      • aniuta75 Re: Undercovers 27.09.10, 19:53
                        lenkaaa napisała:

> alez oczywiscie, ze to JEST dla nastolatkow, dlatego Aniutka to oglada big_grin big_grin big_grin
                        > big_grin big_grin
                        >

Poczułam się połechtana big_grinbig_grinbig_grin.
      • lenkaaa Re: The Whole Truth 24.09.10, 00:41
        Obejrzalam i powiem, ze na kolana nie powala, ale obejrzec mozna, ot taki typowy (wydaje mi sie) legal drama pokazany z dwoch przeciwstawnych stron barykady (oskarzyciel i obrona).
        • luczijka Re: The Whole Truth 25.09.10, 22:24
          lenkaaa napisała:

> Obejrzalam i powiem, ze na kolana nie powala, ale obejrzec mozna, ot taki typow
          > y (wydaje mi sie) legal drama pokazany z dwoch przeciwstawnych stron barykady (
          > oskarzyciel i obrona).

Zgadzam się. Emocjonować się tym nie sposób wink
    • galaxian1 The Defenders 22.09.10, 23:08
      I kolejna nowość jutro startuje.
      • galaxian1 Re: The Defenders 23.09.10, 08:41
        Bohaterami serialu "The Defenders" jest duet adwokatów - Nick Morelli i Pete Kaczmarek - którzy znają się od lat. Jeden z nich jest idealistą i pracoholikiem, a drugi kochającym piękne kobiety i drogie ubrania playboyem.
        • galtom Re: The Defenders 23.09.10, 10:53
          Wlasnie zaczalem ogladac na stronie CBS (producenta) - dam znac czy dotrwalem do konca.
          Narazie ciagle czekam kiedy ten jeden Pan otworzy portal miedzywymiarowy i zacznie Slide smile
          Ale moze nazwisko Belushi da temu smaczek ?
          • galtom Re: The Defenders 23.09.10, 11:30
            Narazie jest bez OCH - typowy prawniczy serial.
            Plusem jest to, ze na stronie CBS (producenta) nie tylko da sie to ogladac za darmo ale do tego w rozdzielczosci full HD 1080p smile
            • ilekobietamalat Re: The Defenders 23.09.10, 12:07
              galtom napisał:

> Narazie jest bez OCH - typowy prawniczy serial.
              > Plusem jest to, ze na stronie CBS (producenta) nie tylko da sie to ogladac za d
              > armo ale do tego w rozdzielczosci full HD 1080p smile

wcae nie taki typowywink
              fajnie sie ogladalo, conajmniej polowe czasu siedzialam z usmiechnieta paszcza;D
              o ile nic sie nie zmieni, bede ogladacsmile
              • galtom Re: The Defenders 23.09.10, 12:12
                Pisalem narzie, bo jestem w trakcie smile
                Za m15 min bede po. Wtedy napisze wiecej.
                • galtom Re: The Defenders 23.09.10, 12:48
                  Obejzane.
                  Wiec tak... jest dosc lekko i sympatycznie.
                  Akcja nie ciagnie sie jak to zwykle w serialach prawniczych.
                  Nie ma scen pt. glowny bohater spedza dlugie godziny na rozterkach wewnetrznych i czytaniu akt... co widz siedzi, oglada i czeka....
                  Jest troche humoru - ale bez tak dobrych tekstow jak w Californication.
                  Postaci...hmm... ciezko cos powiedziec. Belushi fajny.
                  Seksu... jak to w serialu jest ale nie ma smile
                  Generalnie w nastroju jest to troche podobne do Life (BTW: ktos ogladal????).
                  Narazie nie mowie nie - ale nie ma tu przelomu w gatunku.
                  • luczijka Re: The Defenders 23.09.10, 21:01
                    galtom napisał:
                    > Generalnie w nastroju jest to troche podobne do Life (BTW: ktos ogladal????).

Do Life'a? Eeeee, nieeeeeeeeeee big_grin suspicious

Takie sobie prawdę mówiąc ;P Nie jest to ani serial prawniczy "na poważnie" (patrz The Good wife), ani "na luzie" (patrz Ally McBeal). Mogliby się zdecydować na którąś opcję suspicious A tak - mamy kolejny bezbarwny tiviszoł wink ;P

Raczej podziękuję za kolejne odcinki suspicious
                    • lenkaaa Re: The Defenders 23.09.10, 22:12
                      Mam mieszane odczucia. Nie jest super i nie jest beznadziejny, wiec dam mu jeszcze szanse i obejrze pare nastepnych odcinkow. Z Life, to ja bym tego w zyciu nie porownala, nawet mi sie nie skojarzylo. Jesli juz to na mysl mi przyszlo Boston Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam.
                      • galtom Re: The Defenders 23.09.10, 22:38
                        Chodzilo mi o klimat (tworzony przez Belushiego) nie o tresc smile
                      • luczijka Re: The Defenders 23.09.10, 22:47
                        lenkaaa napisała:
                        Jesli juz to na mysl mi przyszlo Bos
                        > ton Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam.

Ale przyznasz, że Boston Legal miało zdecydowanie bardziej błyskotliwe dialogi suspicious Zwłaszcza potyczki słowne Allana i Denny'ego, no i oczywiście przemowy końcowe Shore'a big_grin
                        • lenkaaa Re: The Defenders 24.09.10, 00:37
                          luczijka napisała:

> lenkaaa napisała:
                          > Jesli juz to na mysl mi przyszlo Bos
                          > > ton Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam.
                          >
                          > Ale przyznasz, że Boston Legal miało zdecydowanie bardziej błyskotliwe d
                          > ialogi suspicious Zwłaszcza potyczki słowne Allana i Denny'ego, no i oczywiście prz
                          > emowy końcowe Shore'a big_grin

Alez oczywiscie, ze tak ! Zgadzam sie w calej rozciaglosci smile To taki bardzo dalekie skojarzenie smile
    • galaxian1 Hellcats 22.09.10, 23:09
      A to ktoś oglądał? suspicious
      Bo ja nie mam zamiaru tongue_out big_grin
      • luczijka Re: Hellcats 22.09.10, 23:25
        Przyznam, że przy tym to nawet ja spasowałam big_grin Czirliderki + "gwiazda" HajSkulMjuzikal Ashley Tisdale? HELL NO!!! big_grin suspicious Nie tknę nawet pilota ;P big_grin Może wyręczy mnie Galtom? wink
        • galaxian1 Re: Hellcats 22.09.10, 23:28
          luczijka napisała:

> Może wyręczy mnie Galtom? wink

Tak poprosimy!
          Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom !!!
          • ka_thy Re: Hellcats 23.09.10, 08:42
            Czuję się wyzwana do tablicy, choć ja nie Galtom wink Bo z nowości udało mi się zaliczyć tylko jedno - właśnie Hellcats. Tylko nie wiem dlaczego? big_grin Bo od samego poczatku film jakos nie zachęca. Ta pani jest brzydka. Ma za szerokie usta i coś z nią nie halo. Pani nienawidzi cheerliderek, a jedna z początkowych scen pokazuje jak ta brzydka pani z równie nieciekawym i lalusiowatym kumplem strzelają z wyimaginowanego łuku do ćwiczących cheerliderek, a jedną dosięga ta "strzała", więc spada i nabawia się kontuzji. I w drużynie powstaje wakat. W międzyczasie zaś, okazuje się, że brzydkiej pani zabrano stypendium i żeby utrzymac się na uczelni musi załatwic sobie nowe. I właśnie udział w drużynie cheerliderek może takie zapewnić. No ale żeby dostac się do druzyny trzeba przejśc kwalifikacje. Więc pani bierze w nich udział, oczywiście jest naj, najlepiej sie prezentuje, najlepiej rusza, tańczy no i wykazuje się inwencją bo tańczy do własnych kroków. Jak łatwo sie domyśleć do druzyny się dostaje, mało tego, okazuje się byc w niej najlepsza (mimo, że od czasów licealnych nie tańczyła), trenerka każe brać z niej przykład no i zaczynaja się zawiście, intrygi, zabieranie ręcznika pod prysznicem, itp, itd. Ja w tym momencie podziękuję wink, wolę obejrzec Glee, tam też tańczą a fabuła nie jest tak durnowata, a świat tak plastikowy.

Werdykt - omijac szerokim łukiem big_grin
            • galaxian1 Re: Hellcats 23.09.10, 08:56
              ka_thy napisała:

> wolę obejrzec Glee, tam też tańczą

A ja nie rozumiem tego całego Glee, dla mnie to jakaś totalna abstrakcja big_grin
            • lenkaaa Re: Hellcats 23.09.10, 09:17
              dzieki za streszczenie smile mnie juz sam tytul nie zainteresowal....
    • luczijka Raising hope 23.09.10, 19:52
      Jeszcze jedna komedia, tym razem o młodym chłopaku, który musi się zająć swoją 6-ścio miesięczną córeczką (matka dziewczynki zastała skazana na krzesło elektryczne). Nie brzmi jak komedia, to prawda... I rzeczywiście niektóre dowcipy są ryzykowne, ale w sumie wydaje mi się, że to wszystko ma szanse się rozkręcić. Zobaczę jeszcze parę odcinków i wtedy zdecyduję co dalej wink

Ps. A dzidzia jest przesłodka smile
      • ilekobietamalat Re: Raising hope 23.09.10, 20:01
        luczijka napisała:

> Jeszcze jedna komedia, tym razem o młodym chłopaku, który musi się zająć swoją
        > 6-ścio miesięczną córeczką (matka dziewczynki zastała skazana na krzesło elektr
        > yczne).

yyyy, komedia ktora zaczyna sie od krzesla elektrycznego? az cyba zobaczebig_grin
    • lenkaaa Outsourced 24.09.10, 09:53
      Debilna komedia o mlodym gosciu po studiach, ktory zostaje wyslany przez firme do Indii aby tam prowadzic przeniesiony z Ameryki call centre. Odcinek tylko 20 minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo z tego co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go pokochalam, wiec temu tez dam szanse wink
      • galtom Re: Outsourced 24.09.10, 13:37
        Narazie widzialem tylko trailery.
        I zapowiadalo sie fajnie ale - to ma smaczki dla kogos kto zna jezyk troche usa, troche uk, troche indie i przedewszystkim outsourcing. W kazdym razie poczulem sie jak znow wuk kiedy dzwonilem do indii zalatwij najprostsza sprawe zwiazana z kontem w banku czy telefonem.
        Ciekawe czy teraz bede sie smial - bo jak dzwonilem 15 razy to zabawnie nie bylo smile
      • luczijka Re: Outsourced 24.09.10, 19:08
        lenkaaa napisała:
        Odcinek tylko 20
        > minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo z te
        > go co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go pokoch
        > alam, wiec temu tez dam szanse wink

Jak oblukasz drugi odcinek, to daj znać czy się rozkręca, bo na razie jest cieniutko ;P
        • lenkaaa Re: Outsourced 25.09.10, 02:01
          luczijka napisała:

> lenkaaa napisała:
          > Odcinek tylko 20
          > > minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo
          > z te
          > > go co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go
          > pokoch
          > > alam, wiec temu tez dam szanse wink
          >
          > Jak oblukasz drugi odcinek, to daj znać czy się rozkręca, bo na razie jest cien
          > iutko ;P

Dam znac, na bank !
          • galtom Re: Outsourced 05.10.10, 09:56
            A ja zobaczylem klejny odcinek i jest calkiem fajnie smile
            • galtom Jolly Vindaloo Day 18.10.10, 15:25
              Super, super, super.
              Roznice kulturowe wysmiane w obie strony a przy okazji smaczki wynikajace z innej wymowy i brzmienia niektorych slow.
              No i tlo pt. call centre - zrobilo sie naprawde fajnie.
    • galaxian1 My Generation 24.09.10, 17:24
      A to co ?
      • luczijka Re: My Generation 27.09.10, 19:40
        Serial a la dokument. Pomysł ciekawy, ale niezbyt dobrze zrealizowany ;P Trochę zajeżdża sztucznizną i naiwnością. Gdy zobaczyłam, że kamera śledzi bohaterów w dość intymnych sytuacjach to od razu przypomniało mi się PU i kamery w kaktusach big_grin suspicious
        • lenkaaa Re: My Generation 27.09.10, 20:40
          luczijka napisała:

> przypomniało mi się PU i kamery w kaktus
          > ach big_grin suspicious

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin
    • luczijka Better with you 24.09.10, 20:38
      Szkoda czasu, bo to tylko kolejny marny sitcom suspicious
    • luczijka Shit my dad says 24.09.10, 21:04
      Jeszcze jeden sitcom suspicious William Shatner jest świetnym aktorem, ale tu się marnuje. Mogli wymyślić dla niego coś lepszego... ;P
      • lenkaaa Re: Shit my dad says 25.09.10, 02:02
        mnie juz sam tytul odrzucil, dziekuje bardzo, nie skusze sie.
    • galaxian1 Blue Bloods 25.09.10, 11:40
      Poznajemy wielopokoleniową rodzinę nowojorskich policjantów, która poświęciła się egzekwowaniu prawa. Na czele stoi Frank Reagan, szef nowojorskiej policji. Prowadzi swój oddział tak dyplomatycznie, jak i własną rodzinę. Dumą Franka jest jego najstarszy syn - Danny, doświadczony detektyw, mąż i ojciec, weteran wojny w Iraku.
      • lenkaaa Re: Blue Bloods 25.09.10, 12:49
        i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny jak opis serialu ?wink
        • luczijka Re: Blue Bloods 25.09.10, 13:22
          lenkaaa napisała:

> i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny
          > jak opis serialu ?wink

Założę się, że Glx tego nie widział, tylko wygrzebał gdzieś opis, więc nie licz, że Ci odpowie ;P big_grin
          • ilekobietamalat Re: Blue Bloods 25.09.10, 13:42
            luczijka napisała:

> lenkaaa napisała:
            >
            > > i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo
            > nudny
            > > jak opis serialu ?wink
            >
            > Założę się, że Glx tego nie widział, tylko wygrzebał gdzieś opis, więc nie licz
            > , że Ci odpowie ;P big_grin

tez tak mysle;D pewnie specjalnie to robi,zebysmy po tym fascynujacym opisie sie rzucily na ten serial, i podzielily sie opiniami, a on tylko bedzie wybieral jak krolewicz;P