luczijka 15.09.10, 15:01 Tak sobie pomyślałam, żeby to zrobić w jednym wątku A dla "wybitnych" nowości założy się osobne wątki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luczijka Terriers 15.09.10, 16:17 Po jednym odcinku nie potrafię stwierdzić, czy mi się to podoba, czy nie Mam wrażenie, że twórcy sami jeszcze nie wiedzą co chcą nakręcić ;P Pomysł jest fajny - dwóch kumpli-nieudaczników zarabia na życie bawiąc się w detektywów-amatorów. Pracują między innymi nad tak ważną sprawą jak... odbicie psa pewnej pani z rąk jej byłego męża Główni bohaterowie są sympatyczni i autentyczni oraz co najważniejsze, jest między nimi chemia. Aktorstwo stoi na dobrym poziomie i można wypatrzeć kilka znajomych twarzy: Rene z True Blood (gość wypada naprawdę świetnie), kapitan Kevin Tidwell z Life'a oraz C-note z Prison Break (w roli policjanta popalającego sztuczne cygaro ). Jak na razie same pochwały, więc dlaczego nie jestem pewna, czy to propozycja dla mnie? Hm. Wolałabym, żeby Hank i Britt prowadzili swoje śledztwa zupełnie na dziko, bez pomocy byłego partnera Hanka - detektywa Marka "C-note'a" Gustafsona Byłoby zupełnie jak w filmach Wesa Andersona... No ale niestety, ktoś się uparł by to zepsuć i wprowadził wątek policyjny Tak jakby był nam potrzebny kolejny "zwykły" serial detektywistyczny ;P Mam nadzieję, że w następnych odcinkach pomysł się wyklaruje i pójdzie to bardziej w stronę detektywów-na-wariackich-papierach, niż CSI Miami ;P Ps. Przeszkadzają mi także dialogi. Owszem, są inteligentne (trochę w stylu Tarantino lub wspomnianego wcześniej Wesa Andersona), ale ich wadą jest to, że nie wpadają w ucho ;P Po seansie nie potrafię powtórzyć ani jednego tekstu, a tak nie powinno być w przypadku tego typu dialogów No dobra, czepiam się Muszę się po prostu osłuchać ze słownictwem bohaterów Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.09.10, 22:54 A ja chciałam tylko napisać, że uwielbiam tych gości . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 17.09.10, 23:22 No a ja mam nadzieję ich uwielbiać po drugim odcinku Jak obczaję, to dam znać czy już ich uwielbiam Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 19.09.10, 18:46 aniuta75 napisała: > A ja chciałam tylko napisać, że uwielbiam tych gości . Po drugim odcinku też mogę powiedzieć: "uwielbiam tych gości" Naprawdę są świetnie dobrani do swoich ról. Ale samego serialu nie uwielbiam i nadal mam te same zastrzeżenia... Co wcale nie znaczy, że nie obejrzę trzeciego odcinka Odpowiedz Link
galtom Re: Terriers 22.09.10, 15:25 Drugiego odcinku jeszcze nie widzialem... moze dlatego, ze pierwszy bez entuzjazmu - jakos za malo w tym zycia Poza tym pamietam jednego z True Blood (pol bidy - bo tam tez byl taki sobie przez wiekszosc czasu), drugiego z Life ktore bylo super i zaluje, ze nie ma kontynuacji Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Terriers 30.09.10, 09:14 no ja mam troche meiszane uczucia. niby wszysko ok, fajnie itede itepe. no ale jeszcze sobie obejrze...jak beda suby na razie to uwielbiam rene mmmmrrraaaauuu chce ci cos powiedziec kochanie- kupmy sobie psa. to droga do stabilizacji Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 30.09.10, 09:32 I dlatego Terriers jest zajebisty . Teksty są tam wyczesane hłe hłe hłe . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 03.10.10, 22:03 Jestem po czwartym odcinku. Ku.wa ale się porobiło... Ciekawe jak chłopaki z tego wybrną? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 03.10.10, 22:20 A ja czekam na suby. Gościu co robił do pilota sie rozmyślił i na razie chętnego na dalsze odcinki nie ma . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 03.10.10, 23:11 Cholera Typowe - jak fajny serial to nie ma go kto tłumaczyć ;P Spróbuj obejrzeć z angielskimi babo Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Terriers 04.10.10, 09:03 czyli im dalej w las tym lepij? ja tez czekam na suby....w koncu chyba ktos to zrobi... chamstwo rormalnie... Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 04.10.10, 21:39 pszczolaasia napisała: > czyli im dalej w las tym lepij? Oj tak Mam nadzieję, że niedługo będziecie się mogły same o tym przekonać Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 01:13 Nadrobiłam 2 i 3 . O matko, o matko! Uwielbiam ten serial . Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 17.10.10, 13:37 aniuta75 napisała: > Nadrobiłam 2 i 3 . O matko, o matko! Uwielbiam ten serial . No to super, że są już napisy I ja uwielbiam Terriery <lol>. Hank jest taki biedny, że aż chciałoby się go przytulić, a Britt jest taki kul, że aż chciałoby się z nim wypić piwo Jednak najbardziej lubię Stef. Jest przeboska! Oby została na dłużej Ps. Trochę martwi mnie niska oglądalność... Ale wierzę, że chłopaki się jeszcze odkują Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 17:40 Ale mała w porównaniu do innych seriali czy w porównaniu do seriali FX? Odpowiedz Link
luczijka Re: Terriers 17.10.10, 18:39 aniuta75 napisała: > Ale mała w porównaniu do innych seriali czy w porównaniu do seriali FX? I to i to, niestety. Co tydzień Terriery lądują na ostatnim miejscu Ludzie nie mają gustu, ot co! primetime.blox.pl/2010/10/Ogladalnosc-w-stacjach-kablowych-410-1010.html No, ale ja się łudzę, że taka oglądalność wystarczy W najgorszym wypadku skończy się na jednym pełnym sezonie. A na pocieszenie będzie można sobie mówić, że serial nie zdążył się skiepścić ;P Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Terriers 17.10.10, 18:47 O kurcze! Faktycznie z tą oglądalnością to nie za bałdzo . Nie znają się gamonie! Odpowiedz Link
luczijka Outlaw 17.09.10, 20:29 Czyli kolejny serial prawniczy... Czy oni naprawdę nie mają już innych pomysłów? ;P W tv jest z 1000 seriali prawniczych i 1500 medycznych, a mimo to z każdym nowym sezonem ich przybywa Paranoja jakaś Ciekawe dlaczego nie zrobią serialu o sprzątaczkach, śmieciarzach, pracownikach poczty, czy choćby o strażakach? Ten ostatni, to bym nawet z chęcią obejrzała, o ile od czasu do czasu pokazaliby gołe klaty No, a teraz do rzeczy ;P Na mój gust Outlaw to takie "Good wife w spodniach" Cyrus Garza (Miguel z Deksia), członek Sądu Najwyższego postanawia porzucić swoją pracę i zostać adwokatem-od-przegranych-spraw lub jak kto woli od-przypadków-beznadziejnych. W tej nierównej walce wspomagać go będzie dream-team: prywatna detektyw Lucinda (w Good wife jest Kalinda, która pełni prawie tą samą rolę ;P), Al Druzinsky (Anton z Deksia) oraz Eddie "Harvard" Franks i Mereta Stockman (młodzi, nieopierzeni prawnicy). I teraz wiadomo - Cyrus jest od robienia dobrego wrażenia w sądzie, a cała reszta jest od brudnej roboty Jak się domyślacie rozwiązywanie spraw przychodzi naszemu teamowi bez większych problemów Od czasu do czasu muszą się gdzieś włamać, czy zrobić jakiś przekręt i wsio Standard Najciekawsze postaci to Cyrus (Miguel gra całkiem nieźle ) i Lucinda (jej specjalność - teksty nie na miejscu ). Scenarzyści szykują romans pomiędzy Lucindą i Harvardem, klasyczne "kto się czubi, ten się lubi". I to jest chyba jedyny powód dla którego zobaczę jeszcze kilka odcinków ;P My baby lecimy na takie motywy Podsumowując: propozycja głównie dla wielbicieli seriali prawniczych i/lub detektywistycznych. Ps. Gościnnie występuje RZA z Wu-tang clanu. Szkoda, że jego rola polega tylko i wyłącznie na robieniu smutnej/zagubionej miny ;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Outlaw 19.09.10, 21:35 Ja prawniczego na pewno nie będę oglądał. Takie seriale zwyczajnie mnie nudzą. Jedyny jaki oglądałem nieco dłużej to... Ally McBeal (tylko czy oby on na pewno prawniczy?) Odpowiedz Link
luczijka Re: Outlaw 19.09.10, 21:56 galaxian1 napisał: > Ja prawniczego na pewno nie będę oglądał. > Takie seriale zwyczajnie mnie nudzą. Ja też nie zamierzam oglądać Tylko parę odcinków, a potem mi się znudzi ;P > Jedyny jaki oglądałem nieco dłużej to... Ally McBeal (tylko czy oby on na pewno > prawniczy?) Dla Ally powinna być osobna kategoria, bo to było coś niepowtarzalnego Mam wszystkie odcinki i od czasu do czasu do nich wracam Odpowiedz Link
galtom Re: Outlaw 22.09.10, 15:30 Outlaw jest dokladnie w schamcie - wszystko co w serialu tego typu byc powinno. Swego rodzaju odpowiednik House'a, ktory tez znudzil mnie juz daaaaawno temu. Niby wszystko OK ale nie ma OCH czy ACH jak przy A. McB Szkoda - widac taka Ally McBeal ciezko wymyslic co sezon. Zreszta zeby byc do konca szczerym to jej ostatni sezon tez byl raczej kiepski. Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 12:58 Serial wyreżyserowany przez Martina Scorsese Oczywiście że dotknę... Ba! nawet spróbuję Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 21:29 Czy wielkie sławy schodzą na psy, znaczy na seriale? Najpierw Ridley Scott, Steven Spielberg, teraz Scorsese, a juz swoj serial zapowiedzial James Cameron! Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 20.09.10, 21:36 aniuta75 napisała: > No to jak Wy to ja tysz . Ja już po Na razie nic nie napiszę, poczekam na Was Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 09:18 hej, no piszcie, piszcie, bo jam ciekawa ! Nie ogladalam, bo mnie temat nie zainteresowal, ale jak napiszecie ze cud, miod, Ameryka, to sie zmusze do obejrzenia ! Tylko prawde mi tu pisac ! ;D Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 09:47 Lenka ja Ci napiszę jak tylko suby będą . Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 10:44 mnie oczen nrawisia eta filma....czy jakoś tak było ..niezły film, czasami nawet zabawny i dobrze dobrany w roli głównej Steve Buscemie...ale serial z typu co akcja toczy się leniwie... Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 13:26 Ostatnio boli mnie kość ogonowa, w związku z tym ciężko mi wysiedzieć na filmie, który trwa dłużej niż godzinę, więc moja opinia może być nieco spaczona... Od strony realizacyjnej super - zdjęcia, reżyseria, montaż, muzyka, aktorstwo, bla, bla, bla... Ale jak na mój gust niektóre wątki były zbyt przeciągnięte, momentami wiało nudą ;P Mimo to myślę, że serial ma potencjał i mam przeczucie, że następne odcinki będą dużo lepsze Ps. Fajna czołówka Odpowiedz Link
luczijka Re: Boardwalk Empire? 04.10.10, 00:28 Drugi odcinek podobał mi się dużo bardziej (może dlatego, że moja kość ogonowa miewa się lepiej ). Coś czuję, że niedługo się wciągnę na dobre Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Boardwalk Empire? 04.10.10, 09:14 A mi jakoś serca zabrakło. Nawet pilota nie widziałam chociaż 2 odcinki na kompie były. Czasu brak... Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Boardwalk Empire? 21.09.10, 22:43 Mnie się raczej nie spodoba, nie lubię czasów prohibicji, gangsterów, kasyn, ruletek... nudzi mnie to. A serial pewnie będzie w ślimaczym tempie, jak na Scorsese przystało. I zapewne zgarnie dużo nagród, ale będzie mało oglądalny dla normalnego widza, nie znającego historii tego okresu. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Boardwalk Empire? 05.10.10, 15:14 no ja to tknlam i mi sie podoba mi i slubnemu to dobrze wrozy serialowi Odpowiedz Link
ilekobietamalat lone star 21.09.10, 15:29 troszke za bardzo porozciagane jak na moj gust, jak na pierwszy odcinek. ale generalnie zobacze co bedzie dalej. sama nie wiem , z jeden strony aktor grajacy glownego bohatera mnie nie przekonuje, a z drugiej.. to sie chyba nazywa, mieszane uczucia Odpowiedz Link
galaxian1 Re: lone star 21.09.10, 22:46 ilekobietamalat napisała: > aktor grajacy glownego bohatera mnie nie przekonuje, a z drugiej.. Za to mnie się podobają te dwie panie z plakatu Odpowiedz Link
lenkaaa Re: lone star 22.09.10, 00:09 Ta czarna ma cos nie teges z oczami, ale pierwszy odcinek bardzo mi sie podobal i bede dalej ogladac. Bardzo sympatyczny serial i wcale nie az taki wolny, jak na moj gust. Rubicon jest duuuzo wolniejszy. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: lone star 22.09.10, 08:09 blondynka tak, taka fajna dziewczyna z sasiedztwa, ciemna niezbyt, w dodatku ma jakiegos pieprzyka miedzy oczami Odpowiedz Link
galaxian1 Re: lone star 22.09.10, 14:04 ilekobietamalat napisała: > blondynka tak, taka fajna dziewczyna z sasiedztwa, ciemna niezbyt, w dodatku ma > jakiegos pieprzyka miedzy oczami Ja mam słabość do pieprzyków Więc jak któraś z Was ma... to już mnie "ma" haha Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: lone star 22.09.10, 20:10 uuu to miabys ze mna zajecie;D od kilku lat co poniekotrzy proboja naliczyc ile ja wlasciwie mam pieprzykow.. i nikt sie nie dolicyzl;P Odpowiedz Link
galtom Re: lone star 22.09.10, 15:32 Bo to nie wiadomo co to ma byc... komedia, dramat, sensacja, czy o milosci. Troche wszystkiego i nic. Tez nie mam przekonania. Jesli watki milosne beda bardziej pokazane to sie moze z tego taki dramat o milosci zrobi - bardziej dla kobiet (mojej Zony) niz jako rozrywka na wieczor. Odpowiedz Link
luczijka lone star 27.09.10, 19:35 Całkiem przyjemnie się oglądało. Będzie trochę szkoda jeśli skasują ;P, ale ja nie jestem taka pewna tej kasacji Myślę, że serial ma szanse przetrwać... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: lone star 27.09.10, 20:39 mnie tez sie wlasnie troche przykro zrobilo, jak przeczytalam o mozliwym cancelu, bo akurat calkiem, calkiem mi sie ten pierwszy odcinek spodobal.. Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 22.09.10, 12:30 Sprawdzam, tylko że tyle tego jest że nie wyrabiam Przydałby się ktoś do pomocy To kto na ochotnika? ;P Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Detroit 187? 22.09.10, 12:33 No ja mogę pomóc, tylko, że u mnie z poślizgiem bo ja na suby czekac musze coby mózgu za bardzo nie nadwyrężać . BTW Lu zaraz maila do Cię skrobnę więc bądź łaskawa przeczytać i odpisać . Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 22.09.10, 13:44 aniuta75 napisała: > No ja mogę pomóc, tylko, że u mnie z poślizgiem bo ja na suby czekac musze cob > y mózgu za bardzo nie nadwyrężać . No to do działa, stworzymy recenzencki dream-team Odpowiedz Link
galtom Re: Detroit 187? 22.09.10, 15:35 Ja wlasnie zaliczylem pilota. Nie jest zle. Jeszcze nie ma czegos super przelomowego (choc zakonczenie bylo calkiem, calkiem) ale zapowiada sie niezle i pilot raczej mnie zaciekawil i zachecil niz odwrotnie. Perspektywa z ktorej pokazane sa wydarzenia calkiem ciekawa. Nie ma 1000 glownych bohaterow wiec latwo sie zorientowac kto, co... a akcja calkiem wartka. Ja kolejny odcinek na pewno zobacze. Odpowiedz Link
galtom Re: Detroit 187? 22.09.10, 21:38 Tak. O wydziale zabojstw w Detroit... ale jeszcze ciezko powiedziec czy jest o sledztwie czy policjantach czy o obu. Kamera troche pokazuje to jakby program TV, jakby ekipa TV pokazywala dzien gliniarza z takiego wydzialu (ale nie nachalnie, wiec jest OK). Nie bylo zle (narazie). Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Detroit 187? 28.09.10, 22:42 Kurcze, nie wiem co mam myśleć o tym pilocie... Odpowiedz Link
gaudia Re: Detroit 187? 29.09.10, 04:58 aniuta75 napisała: > Kurcze, nie wiem co mam myśleć o tym pilocie... mnie się podobało I Hawaje też. Munlajt tak slicznie stara się grać porywczego, a że rola durna, to i mu trudno Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 30.09.10, 21:23 Nawet fajny ten serial, na razie sobie pooglądam Niezłe teksty, ciekawe postaci oraz super "czarna muza" (Detroit to miasto wytwórni Motown, a to do czegoś zobowiązuje ). Przeszkadzało mi trochę "wygładzenie" serialu tzn. wypikanie wszystkich faków i szitów oraz zakończenie śledztwa w sposób standardowy czyli big happy endem No ale musieli to zrobić, bo inaczej ABC by nie puściła ;P Ale zamiast narzekać to trza się cieszyć, że taki twór jak Detroit 187 trafił do ogólnodostępnej stacji Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 03.10.10, 23:17 Drugi odcinek zaliczony i jadziem dalej z tym koksem Podoba mi się i mam nadzieję, że choć jedną serię pociągną <lol>. Pan główny detektyw jest nieźle pierdzielnięty Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Detroit 187? 03.10.10, 23:20 No popaprany jest równiutko . Ja go jeszcze pamiętam z The Sopranos . Odpowiedz Link
luczijka Re: Detroit 187? 04.10.10, 00:20 No gdzieś czytałam, że on z Sopranów się wywodzi Prawdę mówiąc nigdy nie oglądałam tego serialu, chyba czas nadrobić Odpowiedz Link
aniuta75 Running Wilde 22.09.10, 11:34 Widzę, że w roli głównej dziewczyna co Felicity grała swego czasu. Ktokolwiek...? Odpowiedz Link
luczijka Re: Running Wilde 22.09.10, 22:12 Słabizna. Nawet nie wiem co więcej napisać ;P Ani to śmieszne, ani to wzruszające Dobrze, że chociaż krótkie - tylko 20 minut Odpowiedz Link
pszczolaasia the walking dead 22.09.10, 14:56 www.youtube.com/watch?v=yg46DWI_fCE od razu mowie ze ja na to czekam...mam andzieje ze napisy beda szybko Odpowiedz Link
luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 17:43 Ja też na to czekam Pścioła To poczekamy sobie razem Odpowiedz Link
galtom Re: the walking dead 22.09.10, 22:02 Fajne... kiedy, kto i gdzie emituje 1-szy odcinek? Ten 1. 11 u nas to znaczy gdzie??? Odpowiedz Link
luczijka Re: the walking dead 22.09.10, 22:31 U nas znaczy w Polsce A serial emituje hamerykańska stacja AMC. Premiera 30 października. Podsumowując: u nich w Hameryce 30.10, a u nas w Polsce 1.11 Odpowiedz Link
galaxian1 Re: the walking dead 22.09.10, 23:04 Tytuł to prawie jak Living Dead Oczywiście też czekam. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: the walking dead 22.09.10, 23:05 uczijka napisała: > 1 listopada u nas Dziex Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: the walking dead 23.09.10, 10:06 ja obaczę z jeden odcinek, bo coś mi się wydaje, że to jest dokładnie to samo co taki brytyjski horror - 6 tygodni później..... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: the walking dead 23.09.10, 10:28 28 dni pozniej. mi sie ten hooro podobal Odpowiedz Link
magdawaw1 Re: the walking dead 23.09.10, 11:13 no tak jak zawsze tytuł przekręciłam. potem chyba był jeszcze sequel 28 tygodni później... Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: the walking dead 23.09.10, 21:57 ja mam na drugie- przekrecilam tytul takze ejst nas juz dwie i jeszcze mam na drugie- ja ona sie nazywala? albo on? dajcie mi autora! a sequela nie zmoglam akurat. jakos tak nie lubie seqelow ani preqelow. jakos chyba sie nigdy nie zdarzylo zeby cos bylo lepsze od 1-ki. nooo dobra. underwolrd bunt lykanow jest genialny. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: the walking dead 21.10.10, 12:28 1 odcinek juz jest i suby sie nawet robia.... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: the walking dead 21.10.10, 18:32 No ale jakto takto ? Przeca 1 listopada mialo byc, nie ? Odpowiedz Link
luczijka Re: the walking dead 21.10.10, 19:06 No bo to znowu jest preair Na razie obejrzałam sobie pierwszą scenę i czołówkę Jakość dość słaba, więc chyba jednak poczekam do 1 listopada... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: the walking dead 29.10.10, 19:40 Czyli 1 listopada bedzie dokladnie ten sam odcinek drugi raz ? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Chase :-) 22.09.10, 20:00 galtom napisał: > Wg. mnie taki kolejny Texas Ranger - bez rewelacji. A czego się spodziewać po gościu od CSI? Kolejny schematyczny jedno-odcinkowiec. Ile mozna produkować wciąż takich samych seriali, tylko dziejących się w innych miastach? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Chase :-) 22.09.10, 21:06 to sobie odpuszcze, jak tak piszecie, bo mialam to w grafiku sie przyznam, ale mnie nie zacheciliscie do oblukania pierwszego odcinka... Odpowiedz Link
galtom Re: Chase :-) 22.09.10, 21:39 Ja nie mam ochoty ogladac drugiego, wiec stanowczo zaoszczedzisz sobie czas! Odpowiedz Link
luczijka Re: Chase :-) 01.10.10, 01:01 galtom napisał: > Ja nie mam ochoty ogladac drugiego, wiec stanowczo zaoszczedzisz sobie czas! Ja też nie mam ochoty Nuda i sztampa Ale to nie była tak całkiem stracona godzina, bo przynajmniej potwierdziło się to, co już dawno podejrzewałam - Amaury Nolasco jest beznadziejnym aktorem Jako Cukiereczek w Prison Break jeszcze się jakoś sprawdzał, ale tu gra zupełnie jak Mroczkowie ;P A co gorsze, pozostali członkowie obsady nie są od niego lepsi... Odpowiedz Link
galtom No Ordinary Family 22.09.10, 15:37 Na to bardzo, bardzo czekam. Mam nadzieje, ze sie nie zawiode bo trailer na hulu byl calkiem OK. Odpowiedz Link
galtom Re: No Ordinary Family 30.09.10, 09:43 Pilot fajny. Calosc w konwencji dosc lekkiej i nie do konca na serio ale w przeciwienstwie do np. Undercovers ma fajny klimat i teksty i role sa calkiem fajnie napisane. Typowy serial familijny czyli i rodzice i dzieci znajda cos dla siebie. Dodatkowo sa super moce i rodzina z problemami. Oglada sie lekko i przyjemnie pod warunkiem, ze niebierzemy tego na serio jak np. w Heroes. Odpowiedz Link
luczijka Re: No Ordinary Family 30.09.10, 19:36 No ordinary family miało być taką serialową wersją Iniemamocni/Incredibles i rzeczywiście jest... I teraz pytanie, które nasuwa się od razu: "po kiego grzyba przerabiać coś co jest świetne?" Odpowiedź jest prosta i zarazem smutna. Ano po to, żeby to zepsuć i przy okazji zarobić trochę kasy na eksploatowaniu czyjegoś pomysłu Jeśli lubicie klimaty "superbohaterskie" to lepiej obejrzyjcie oryginał, a nie tę kiepską podróbę Zapewniam, że zabawa jest dużo lepsza ;P Ps. Jedyny plus tego serialu - Romany Malco (Koni vel Conrad z Weeds ). Od dawna marzyłam, żeby go znów zobaczyć w tivi i wreszcie się doczekałam No doooooooobra, jeszcze Michael Chiklis jest małym plusikiem. Całkiem sympatyczny gość Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: No Ordinary Family 30.09.10, 20:07 luczijka napisała: > > Ps. Jedyny plus tego serialu - Romany Malco (Koni vel Conrad z Weeds ) > . ochh tesnilam za niiimmmmmmmmm Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No Ordinary Family 30.09.10, 20:13 galtom napisał: > > Oglada sie lekko i przyjemnie pod warunkiem, ze niebierzemy tego na serio jak n p. w Heroes. A Hirolsow mozna brac na serio ??? Serio ? Odpowiedz Link
galtom Re: No Ordinary Family 04.10.10, 07:02 Pewnie, ze nie ale dobrze wiesz o czym mowie Sa filmy typu Spy Game, itd... czyli rozrywka ale udajaca cos prawdziwego i niby to samo co nazywa sie True Lies ale co trzeba brac z przymrozeniem oka... Odpowiedz Link
lenkaaa Re: No Ordinary Family 04.10.10, 09:05 pewno, ze wim; to bylo pytanie retoryczne Odpowiedz Link
luczijka Mike & Molly 22.09.10, 20:52 Ten serial to dowód na to, że sitcom to przeżytek Nieśmieszne dowcipy i śmiech z offu - bleee To już wolę komedie nowej generacji tzw. mockumentary np. Modern Family. Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Mike & Molly 22.09.10, 21:39 podziwiam cie ze w ogole to ruszylas;D po samym plakacie stwierdzilam ze nie warto;P Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Mike & Molly 22.09.10, 23:02 Ja z sitcomów mogę już tylko oglądać stare odcinki Kiepskich To jest tak głupie, że aż genialne Jedyny serial jaki się udał polszmacie i to się udał chyba przez przypadek, bo zrobiony jest tandetnie jak mało który. Odpowiedz Link
galaxian1 Undercovers 22.09.10, 23:07 Lu niech rano wstaje, co by jej fale nie zamokły Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Undercovers 23.09.10, 08:41 Najnowsza produkcja twórcy serialu "Lost" - J.J Abramsa - opowiada historię pary tajnych agentów CIA, którzy po dłuższej przerwie postanawiają powrócić do czynnej służby. Odpowiedz Link
galtom Re: Undercovers 23.09.10, 15:30 Własnie rozpoczolem ogladanie. Jak zakoncze to dam znac co mysle. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Undercovers 23.09.10, 22:09 Mnie sie nie podoba ! Dialogi dla nastolatkow, aktorstwo marne, wszyscy aktorzy odstawieni jak Barbie i Ken, nie dla mnie takie klimaty, do kosza ! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Undercovers 23.09.10, 22:30 A mnie się podoba . ale nie wiem czy na tyle, żeby oglądac dalej . Odpowiedz Link
luczijka Re: Undercovers 24.09.10, 13:21 Może się spodobać fanom seriali/filmów szpiegowskich Sprawnie zrealizowany, z szybką akcją, piknymi bohaterami i bondowskimi gadżetami - full wypas Mnie nie do końca przekonał ;P Zabrakło komediowego timingu (czy jak to się tam mówi ), bo niektóre teksty z założeniu śmieszne, nie śmieszyły Poza tym wydaje mi się, że lepiej by się sprawdził w ramówce wakacyjnej Raczej nie ściągnę stanika za tydzień Odpowiedz Link
galtom Re: Undercovers 24.09.10, 21:20 Obejzalem do polowy - drugiej polowy nie dalem rady To prawie tak samo dobre jak Mali agenci... To na pewno nie jest dla nastolatkow??? Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Undercovers 25.09.10, 02:04 alez oczywiscie, ze to JEST dla nastolatkow, dlatego Aniutka to oglada Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Undercovers 27.09.10, 19:53 lenkaaa napisała: > alez oczywiscie, ze to JEST dla nastolatkow, dlatego Aniutka to oglada > > Poczułam się połechtana . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Whole Truth 24.09.10, 00:41 Obejrzalam i powiem, ze na kolana nie powala, ale obejrzec mozna, ot taki typowy (wydaje mi sie) legal drama pokazany z dwoch przeciwstawnych stron barykady (oskarzyciel i obrona). Odpowiedz Link
luczijka Re: The Whole Truth 25.09.10, 22:24 lenkaaa napisała: > Obejrzalam i powiem, ze na kolana nie powala, ale obejrzec mozna, ot taki typow > y (wydaje mi sie) legal drama pokazany z dwoch przeciwstawnych stron barykady ( > oskarzyciel i obrona). Zgadzam się. Emocjonować się tym nie sposób Odpowiedz Link
galaxian1 Re: The Defenders 23.09.10, 08:41 Bohaterami serialu "The Defenders" jest duet adwokatów - Nick Morelli i Pete Kaczmarek - którzy znają się od lat. Jeden z nich jest idealistą i pracoholikiem, a drugi kochającym piękne kobiety i drogie ubrania playboyem. Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 10:53 Wlasnie zaczalem ogladac na stronie CBS (producenta) - dam znac czy dotrwalem do konca. Narazie ciagle czekam kiedy ten jeden Pan otworzy portal miedzywymiarowy i zacznie Slide Ale moze nazwisko Belushi da temu smaczek ? Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 11:30 Narazie jest bez OCH - typowy prawniczy serial. Plusem jest to, ze na stronie CBS (producenta) nie tylko da sie to ogladac za darmo ale do tego w rozdzielczosci full HD 1080p Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: The Defenders 23.09.10, 12:07 galtom napisał: > Narazie jest bez OCH - typowy prawniczy serial. > Plusem jest to, ze na stronie CBS (producenta) nie tylko da sie to ogladac za d > armo ale do tego w rozdzielczosci full HD 1080p wcae nie taki typowy fajnie sie ogladalo, conajmniej polowe czasu siedzialam z usmiechnieta paszcza;D o ile nic sie nie zmieni, bede ogladac Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 12:12 Pisalem narzie, bo jestem w trakcie Za m15 min bede po. Wtedy napisze wiecej. Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 12:48 Obejzane. Wiec tak... jest dosc lekko i sympatycznie. Akcja nie ciagnie sie jak to zwykle w serialach prawniczych. Nie ma scen pt. glowny bohater spedza dlugie godziny na rozterkach wewnetrznych i czytaniu akt... co widz siedzi, oglada i czeka.... Jest troche humoru - ale bez tak dobrych tekstow jak w Californication. Postaci...hmm... ciezko cos powiedziec. Belushi fajny. Seksu... jak to w serialu jest ale nie ma Generalnie w nastroju jest to troche podobne do Life (BTW: ktos ogladal????). Narazie nie mowie nie - ale nie ma tu przelomu w gatunku. Odpowiedz Link
luczijka Re: The Defenders 23.09.10, 21:01 galtom napisał: > Generalnie w nastroju jest to troche podobne do Life (BTW: ktos ogladal????). Do Life'a? Eeeee, nieeeeeeeeeee Takie sobie prawdę mówiąc ;P Nie jest to ani serial prawniczy "na poważnie" (patrz The Good wife), ani "na luzie" (patrz Ally McBeal). Mogliby się zdecydować na którąś opcję A tak - mamy kolejny bezbarwny tiviszoł ;P Raczej podziękuję za kolejne odcinki Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Defenders 23.09.10, 22:12 Mam mieszane odczucia. Nie jest super i nie jest beznadziejny, wiec dam mu jeszcze szanse i obejrze pare nastepnych odcinkow. Z Life, to ja bym tego w zyciu nie porownala, nawet mi sie nie skojarzylo. Jesli juz to na mysl mi przyszlo Boston Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam. Odpowiedz Link
galtom Re: The Defenders 23.09.10, 22:38 Chodzilo mi o klimat (tworzony przez Belushiego) nie o tresc Odpowiedz Link
luczijka Re: The Defenders 23.09.10, 22:47 lenkaaa napisała: Jesli juz to na mysl mi przyszlo Bos > ton Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam. Ale przyznasz, że Boston Legal miało zdecydowanie bardziej błyskotliwe dialogi Zwłaszcza potyczki słowne Allana i Denny'ego, no i oczywiście przemowy końcowe Shore'a Odpowiedz Link
lenkaaa Re: The Defenders 24.09.10, 00:37 luczijka napisała: > lenkaaa napisała: > Jesli juz to na mysl mi przyszlo Bos > > ton Legal, ktorego swego czasu bardzo lubilam. > > Ale przyznasz, że Boston Legal miało zdecydowanie bardziej błyskotliwe d > ialogi Zwłaszcza potyczki słowne Allana i Denny'ego, no i oczywiście prz > emowy końcowe Shore'a Alez oczywiscie, ze tak ! Zgadzam sie w calej rozciaglosci To taki bardzo dalekie skojarzenie Odpowiedz Link
luczijka Re: Hellcats 22.09.10, 23:25 Przyznam, że przy tym to nawet ja spasowałam Czirliderki + "gwiazda" HajSkulMjuzikal Ashley Tisdale? HELL NO!!! Nie tknę nawet pilota ;P Może wyręczy mnie Galtom? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Hellcats 22.09.10, 23:28 luczijka napisała: > Może wyręczy mnie Galtom? Tak poprosimy! Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom Galtom !!! Odpowiedz Link
ka_thy Re: Hellcats 23.09.10, 08:42 Czuję się wyzwana do tablicy, choć ja nie Galtom Bo z nowości udało mi się zaliczyć tylko jedno - właśnie Hellcats. Tylko nie wiem dlaczego? Bo od samego poczatku film jakos nie zachęca. Ta pani jest brzydka. Ma za szerokie usta i coś z nią nie halo. Pani nienawidzi cheerliderek, a jedna z początkowych scen pokazuje jak ta brzydka pani z równie nieciekawym i lalusiowatym kumplem strzelają z wyimaginowanego łuku do ćwiczących cheerliderek, a jedną dosięga ta "strzała", więc spada i nabawia się kontuzji. I w drużynie powstaje wakat. W międzyczasie zaś, okazuje się, że brzydkiej pani zabrano stypendium i żeby utrzymac się na uczelni musi załatwic sobie nowe. I właśnie udział w drużynie cheerliderek może takie zapewnić. No ale żeby dostac się do druzyny trzeba przejśc kwalifikacje. Więc pani bierze w nich udział, oczywiście jest naj, najlepiej sie prezentuje, najlepiej rusza, tańczy no i wykazuje się inwencją bo tańczy do własnych kroków. Jak łatwo sie domyśleć do druzyny się dostaje, mało tego, okazuje się byc w niej najlepsza (mimo, że od czasów licealnych nie tańczyła), trenerka każe brać z niej przykład no i zaczynaja się zawiście, intrygi, zabieranie ręcznika pod prysznicem, itp, itd. Ja w tym momencie podziękuję , wolę obejrzec Glee, tam też tańczą a fabuła nie jest tak durnowata, a świat tak plastikowy. Werdykt - omijac szerokim łukiem Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Hellcats 23.09.10, 08:56 ka_thy napisała: > wolę obejrzec Glee, tam też tańczą A ja nie rozumiem tego całego Glee, dla mnie to jakaś totalna abstrakcja Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Hellcats 23.09.10, 09:17 dzieki za streszczenie mnie juz sam tytul nie zainteresowal.... Odpowiedz Link
luczijka Raising hope 23.09.10, 19:52 Jeszcze jedna komedia, tym razem o młodym chłopaku, który musi się zająć swoją 6-ścio miesięczną córeczką (matka dziewczynki zastała skazana na krzesło elektryczne). Nie brzmi jak komedia, to prawda... I rzeczywiście niektóre dowcipy są ryzykowne, ale w sumie wydaje mi się, że to wszystko ma szanse się rozkręcić. Zobaczę jeszcze parę odcinków i wtedy zdecyduję co dalej Ps. A dzidzia jest przesłodka Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Raising hope 23.09.10, 20:01 luczijka napisała: > Jeszcze jedna komedia, tym razem o młodym chłopaku, który musi się zająć swoją > 6-ścio miesięczną córeczką (matka dziewczynki zastała skazana na krzesło elektr > yczne). yyyy, komedia ktora zaczyna sie od krzesla elektrycznego? az cyba zobacze Odpowiedz Link
lenkaaa Outsourced 24.09.10, 09:53 Debilna komedia o mlodym gosciu po studiach, ktory zostaje wyslany przez firme do Indii aby tam prowadzic przeniesiony z Ameryki call centre. Odcinek tylko 20 minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo z tego co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go pokochalam, wiec temu tez dam szanse Odpowiedz Link
galtom Re: Outsourced 24.09.10, 13:37 Narazie widzialem tylko trailery. I zapowiadalo sie fajnie ale - to ma smaczki dla kogos kto zna jezyk troche usa, troche uk, troche indie i przedewszystkim outsourcing. W kazdym razie poczulem sie jak znow wuk kiedy dzwonilem do indii zalatwij najprostsza sprawe zwiazana z kontem w banku czy telefonem. Ciekawe czy teraz bede sie smial - bo jak dzwonilem 15 razy to zabawnie nie bylo Odpowiedz Link
luczijka Re: Outsourced 24.09.10, 19:08 lenkaaa napisała: Odcinek tylko 20 > minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo z te > go co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go pokoch > alam, wiec temu tez dam szanse Jak oblukasz drugi odcinek, to daj znać czy się rozkręca, bo na razie jest cieniutko ;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Outsourced 25.09.10, 02:01 luczijka napisała: > lenkaaa napisała: > Odcinek tylko 20 > > minut, bzdura totalna, ale zamierzam oblukac rowniez nastepne odcinki, bo > z te > > go co pamietam Weeds tez na poczatku wydawalo mi sie debilne, a potem go > pokoch > > alam, wiec temu tez dam szanse > > Jak oblukasz drugi odcinek, to daj znać czy się rozkręca, bo na razie jest cien > iutko ;P Dam znac, na bank ! Odpowiedz Link
galtom Re: Outsourced 05.10.10, 09:56 A ja zobaczylem klejny odcinek i jest calkiem fajnie Odpowiedz Link
galtom Jolly Vindaloo Day 18.10.10, 15:25 Super, super, super. Roznice kulturowe wysmiane w obie strony a przy okazji smaczki wynikajace z innej wymowy i brzmienia niektorych slow. No i tlo pt. call centre - zrobilo sie naprawde fajnie. Odpowiedz Link
luczijka Re: My Generation 27.09.10, 19:40 Serial a la dokument. Pomysł ciekawy, ale niezbyt dobrze zrealizowany ;P Trochę zajeżdża sztucznizną i naiwnością. Gdy zobaczyłam, że kamera śledzi bohaterów w dość intymnych sytuacjach to od razu przypomniało mi się PU i kamery w kaktusach Odpowiedz Link
lenkaaa Re: My Generation 27.09.10, 20:40 luczijka napisała: > przypomniało mi się PU i kamery w kaktus > ach Odpowiedz Link
luczijka Better with you 24.09.10, 20:38 Szkoda czasu, bo to tylko kolejny marny sitcom Odpowiedz Link
luczijka Shit my dad says 24.09.10, 21:04 Jeszcze jeden sitcom William Shatner jest świetnym aktorem, ale tu się marnuje. Mogli wymyślić dla niego coś lepszego... ;P Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Shit my dad says 25.09.10, 02:02 mnie juz sam tytul odrzucil, dziekuje bardzo, nie skusze sie. Odpowiedz Link
galaxian1 Blue Bloods 25.09.10, 11:40 Poznajemy wielopokoleniową rodzinę nowojorskich policjantów, która poświęciła się egzekwowaniu prawa. Na czele stoi Frank Reagan, szef nowojorskiej policji. Prowadzi swój oddział tak dyplomatycznie, jak i własną rodzinę. Dumą Franka jest jego najstarszy syn - Danny, doświadczony detektyw, mąż i ojciec, weteran wojny w Iraku. Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Blue Bloods 25.09.10, 12:49 i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny jak opis serialu ? Odpowiedz Link
luczijka Re: Blue Bloods 25.09.10, 13:22 lenkaaa napisała: > i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo nudny > jak opis serialu ? Założę się, że Glx tego nie widział, tylko wygrzebał gdzieś opis, więc nie licz, że Ci odpowie ;P Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Blue Bloods 25.09.10, 13:42 luczijka napisała: > lenkaaa napisała: > > > i co ? cos ciekawego "sie wydarza" w pierwszym odcinku, czy jest tak samo > nudny > > jak opis serialu ? > > Założę się, że Glx tego nie widział, tylko wygrzebał gdzieś opis, więc nie licz > , że Ci odpowie ;P tez tak mysle;D pewnie specjalnie to robi,zebysmy po tym fascynujacym opisie sie rzucily na ten serial, i podzielily sie opiniami, a on tylko bedzie wybieral jak krolewicz;P