Dodaj do ulubionych

Autostopowicze

18.07.16, 09:50
Zabieracie czy nie?
W wakacje jeżdżę na trasie gdzie zdarza mi się ich często widzieć. Do tej pory nikogo nie zabierałam bo jednak miałam jakieś obawy. Ale wczoraj zgarnęłam miła parkę i droga byłą całkiem przyjemna. Powiedzieli, że jeżdżąc tak po krańcach Europy spędzili miesiąc miodowy.
Obserwuj wątek
    • mavika_88 Re: Autostopowicze 18.07.16, 11:10
      Milo smile
      A w druga strone? Lapaliscie kiedys stopa? Zlapaliscie ? Pojechaliscie?
      (NiedWno mi sie obudzilo ^^)
      • witamina_b12 Re: Autostopowicze 18.07.16, 11:21
        owszem w czasach studenckich ale b. sporadycznie i nigdy sama.
        • mavika_88 Re: Autostopowicze 18.07.16, 11:35
          Ja raz.... nie tak dawno. Raz jeden jedyny i sama stopa zlapalam.
          Wracam z pracy, druga zmiana. Siedze na przystanku i czekam na ostatniego busa. Przyjechal ale.... nie zatrzymal sie... Esz.. pomieszane emocje.. wkurrzenie wraz z pytaniem dlaczego, zrezygnowanie. Pomyslalam... do domu sie nie zwroce o transport. Juz ostatnio sie plul brat ze musial pp mnie przyjechac. Po taxi nie bede dzwonic i bulic. Wiec.... podeszlam, stanelam na zatoczce i zaczelam niepewnoe machac. Raz... samochod przejechal... dwa... przejechal.... trzy lub cztery sie zatrzymal wink Dlugo bym na pewno nie machala bo zaczeloby sie myslenie ze to nierosadne, ryzykowne. I tak o tym wiedzialam, stad machanie z niepewnoscia.
          Zatrzymal sie... ide z mysla... upsss. Ktoz to sie mogl zatrzymac. Otwieram... zerkam.... widze.... i od razu usmiech na twarzy i od razu sie pakuje..znajoma japa smile mialam szczescie..koles z wioski..ja go znalam z.widzenia On mnie nie poznal. Czas zlecial na rozmowie. Az tak ze gdy na miejsce odwiozl jeszcze chwilke slowo zamienilismy. Nigdy z Nim nie rozmawialam. Nie wiem.czy drugi raz lapalabym.stopa sama pozna pora. Mysle ze nie. Wole zamowic taxi. Tak jak.ostatnio smile
          • fripooo Re: Autostopowicze 18.07.16, 12:08
            a ja na rowerkutongue_out
    • maurycy76 Re: Autostopowicze 18.07.16, 11:19
      Nie mam auta, nie zabieram. Sam nie korzystam.
    • fripooo Re: Autostopowicze 18.07.16, 11:32
      haha gdzie śmigasz to może i ja się załapiębig_grin?
      • witamina_b12 Re: Autostopowicze 18.07.16, 11:47
        DK 61
        ale nie sądzę by mi to w nawyk weszło, takie trochę mało bezpieczne jednak.
        • fripooo Re: Autostopowicze 18.07.16, 12:09
          nie mój kierunek
    • ann.0 Re: Autostopowicze 18.07.16, 13:05
      To ja chcę taki miesiąc miodowy ...-świetny pomysł smile
      • tdf-888 Re: Autostopowicze 18.07.16, 13:14
        a gdzie się myć podczas takiego.miesiaca miodowe go?
        • witamina_b12 Re: Autostopowicze 18.07.16, 13:58
          A Ty się myjesz w samochodzie?
          przecież to chodziło o transport autostopem a nie noclegi....
          • tdf-888 Re: Autostopowicze 18.07.16, 14:01
            ja myślę że oni podchodzą w podobny sposób i do noclegów i do mycia się. przecież nie ma pewności ze złapią tego stopa. podobnie z resztą kwestii
            • ann.0 Re: Autostopowicze 18.07.16, 14:58
              Tam, gdzie nocleg smile
              Oj, nie ruszaj mojej fantazji ...-piękna duża wanna w cudownym małym hoteliku...wink
    • tdf-888 Re: Autostopowicze 18.07.16, 13:24
      wziąłem kiedyś takich w Bieszczadach deszcz padał a to był już któryś dzień wyjazdu z kumplem wiec byliśmy znudzeni. machalo toto w dwie osoby długie włosy to myślałem ze się podzielimy ale okazała się parka standardowa. po pół minucie poczułem ze zabieranie ich to był błąd. bo smierdzieli gorzej niż sterta zhnilych lisci. coś tam pogadalismy ale mało bo skupił em się na coraz szybszej jeździe żebym jak najkrócej w ducha ten zapach. po tej podwozce wyszli bardziej mokrzy niż weszli. dobrze ze tapicerka skórzana to nie bałem się o plamy.
    • szarlotka_ja Re: Autostopowicze 18.07.16, 17:38
      Raz zabrałam autostopowiczkę, która jak się potem okazało była uciekinierką z oddziału psychiatrycznego, dość niebezpieczną podobno. Od tamtego czasu choćby nie wiem co, nie zatrzymuję się i nikogo nie zabieram, dość strachliwa się zrobiłam na stare lata suspicious
      • tdf-888 Re: Autostopowicze 18.07.16, 18:39
        ty to jakaś pechowa jesteś... trza cie unikac big_grin
        kiedy nie wyjdziesz to jakieś dziwne historie ci się trafiają. powinnaś więcej w domu siedzieć smile
        • szarlotka_ja Re: Autostopowicze 18.07.16, 18:48
          Wiem, już sporo osób mi to powiedziało/napisało sad
      • mavika_88 Re: Autostopowicze 18.07.16, 20:01
        big_grin
    • to_ja_pisze Re: Autostopowicze 18.07.16, 21:59
      Ostatnimi czasy w ogóle, bo jak jadę w daleką trasę to mam cały samochód zapchany towarzystwem i akcesoriami, a kiedyś mi się zdarzało. Brałam sobie fajnych młodych facetów na podróżne bajerowanie.
      Nic mi się nie stało, zawsze było super przyjemnie smile
      • tdf-888 Re: Autostopowicze 19.07.16, 10:05
        znaczy się nie spodobalas się nikomu na tyle by coś ci się miało wydarzyć smile
        he he he
        • to_ja_pisze Re: Autostopowicze 19.07.16, 12:15
          Zonk. Wtedy byłam piękna, młoda i zajeta
          • tdf-888 Re: Autostopowicze 19.07.16, 12:38
            masz swoją ulubioną stacje paliw?
            ja zawsze staram się na auchan big_grin
            • to_ja_pisze Re: Autostopowicze 19.07.16, 13:33
              Dzięki za info. Już wiem które omijać.
              • tdf-888 Re: Autostopowicze 19.07.16, 13:59
                powiedz mi lepiej ty którędy jeździsz bo też wolałbym cie unikac gdyż nie wierzę że dobrze jeździsz.
                i jeszcze pochwal się czym powozisz?
                pewnie jakieś parchate zadzewiale truchlo
      • tdf-888 Re: Autostopowicze 30.07.16, 21:41
        hahaha hahaaha
        tojka ty wszędzie jesteś taka mundra a ludzie cie nie rozumieją? big_grin

na Konferencji byłaś... no popatrz... aleś ty.wazma persona! big_grin pani dochtur ratuj!! big_grinbig_grin

to_ja_pisze

5 dni temu

Byłam na Konferencji o śpiączce na której chirurg w 2015 roku (prezes światowego stowarzyszenia chirurgów), który jako pierwszy wszczepiał stymulator pnia mózgu prezentował filmy ze swoimi pacjentami po operacjach. U 60 % pacjentów zabieg kończył się spektakularnym sukcesem. Po roku od zabiegu ludzie owszem na wózku, ale nawiązujący kontakt z otoczeniem, sami przyjmujący jedzenie, grający na konsolach. Cud! Z tym nie ma sensu dyskutować. Metoda jest rewelacyjna i sprawdzona.W Japonii takich zabiegów wykonuje się około 60-rocznie.

Ukryj odpowiedzi (8)

Odpowiedz

rumpa

5 dni temu

@to_ja_pisze
        to ja poproszę link do badań, bo spędziłam parę dni szukając po necie wiadomości o leczeniu śpiączki, stanu wegetatywnego , wychodzeniu z takowego i NIC, żadnych podobnych informacji jakie tu podajesz, nie znalazłam.
        Albo chociaż nazwisko naukowca.

Odpowiedz

goborrr

5 dni temu

@rumpa
        Jutro na Placu Czerwonym będą rozdawać za darmo Mercedesy...

Odpowiedz

goborrr

5 dni temu

@to_ja_pisze
        Ja byłem na Sympozjum na którym prezentowali filmy, zdjęcia i prezentacje, z których wynikało, że 99% pacjentów w śpiączce gra na skrzypcach po wszczepieniu DBS-ów...
        Proszę Cię... jak już się chcesz kompromitować takimi "newsami" to chociaż pół linku zacytuj, albo jakkolwiek uwiarygodnij swoją wypowiedź...

Odpowiedz

to_ja_pisze

5 dni temu

googla konferencja o śpiączce tan są nazwiska naukowców

to byli wykładowcy z Japonii

Odpowiedz

to_ja_pisze

5 dni temu

@goborrr
        Wykładowcy z Japonii ? prof. Tetsuo Kanno i prof. Isao Morita

Odpowiedz

rumpa

5 dni temu

@to_ja_pisze
        czyli ci sami co tutaj. 
        Ja tam czytałam co innego o owych spektakularnych sukcesach, jak to wygląda w realu, przykro mi. Owszem, o jednym czytałam, tylko że to ustrojstwo zostało wszczepione w ciągu paru dni po wypadku. Trudno stwierdzić, co by było bez ustrojstwa. No i był to wypadek, bum w główkę, a nie śmierć kory mózgowej na skutek ogólnego niedotlenienia.

Odpowiedz

goborrr

5 dni temu

@to_ja_pisze
        A jacyś bezstronni autorzy, bez konfliktu interesów ?

Odpowiedz

goborrr

5 dni temu

@rumpa
        Dokładnie tak. Bez ustrojstwa przebieg byłby podobny, bo większość osób z pourazowym obrzękiem mózgu i śpiączką pourazową "budzi się' i są przytomni. Wymagają długiej rehabilitacji neurologicznej, ale są w stanie wrócić jako tako do społeczeństwa.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,20451008,corka-ewy-blaszczyk-wodzi-wzrokiem-i-lepiej-slyszy-dzis-lekarze.html#BoxNewsLink
        • tdf-888 Re: Autostopowicze 30.07.16, 21:50
          tojka
          gdybym wiedział ze ty taki naukowiec to bym inaczej z tobą pisał big_grin
          no ale naprawdę po tobie tego 'nie widac' tongue_out
          nie matura a chęć szczera!!
          • to_ja_pisze Re: Autostopowicze 30.07.16, 22:45
            z czystej ciekawości zapytam, czemu tak bardzo interesuje ciebie moja osoba, że zajadasz sobie trud szwendania się za mną po forach czy śledzenia moich wypowiedzi pod artykułami?

masz jakiś problem ze sobą i potrzebujesz pomocy? o co tu chodzi?
            ja nie szwendam się za tobą
            • to_ja_pisze Re: Autostopowicze 30.07.16, 22:47
              zadajesz sobie trud miało być
    • jovian Re: Autostopowicze 18.07.16, 22:34
      Zabieracie. Rzadko, ale się zdarza.
      Trochę mnie zniechęciło w pewnym momencie doświadczenie podobne do Tadkowego, zabrałem jakiegoś chłopaka z dziewczyną, ale jak już wsiedli to dało się wyczuć że lato było onegdaj niezwykle gorące, a oni w trasie przebywali dość długo. suspicious
      Od tamtej pory staram się wpuszczać do samochodu tylko takich człowieków którzy wyglądają na w miarę czystych. smile
    • nerw_rdzeniowy Re: Autostopowicze 19.07.16, 21:51
      Raz zabrałem nawalonego dziadka - osmiałem się jak nigdy bo fajnie mu się gadalo.
      Kilka razy jakieś starsze pojedyncze osoby co wyglądały na zmęczone czekaniem na autobus.
      Raz też trafiła się młoda dziewczyna ale niestety już w drugim zdaniu poinformowała mnie ze jej chłopak jest kierowcą i potem przez 50km słuchałem jak on to doskonale jeździ...
      • tdf-888 Re: Autostopowicze 19.07.16, 22:14
        hahaha co za głupia blachara big_grin
        • nerw_rdzeniowy Re: Autostopowicze 19.07.16, 22:18
          blachara to chyba leci na marke samochodu a ta poleciała na sposób kierowania
    • tdf-888 Re: Autostopowicze 21.07.16, 16:21
      a znacie jakieś stronki gdzie mógłbym sobie kogoś do samochodu dobrać? coś w stylu bla bla ale to odpada bo komercha. coś łatwego w obsłudze. tylko gumtree? nad morze będę jechał wink
    • asdqwe89 Re: Autostopowicze 31.07.16, 09:10
      Za kazdym razem jak widze i sie nie zatrzymie to mam wyrzuty sumienia big_grin
      Jeszcze nikogo nie wzialem, ale okazji pare bylo... Jestem okropnym czlowiekiem.
      • m.a.l.a_syrenka Re: Autostopowicze 31.07.16, 19:42
        Tak. Na szczęście za tobą jechał ktoś, kto się zatrzymał. Jeździłam stopem przez pół życia. Takich jak ty jest większość. Na szczęście dla przeciwwagi sporo kierowców nie boi się ludzi ( z tego malutka część kobiet, niestety).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka