witrood 01.03.18, 20:44 zapiekanka z batatów to jadalna jest? Dobre to może być? Szukam inspiracji kulinarnej na mroźny weekend. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcepanka313 Re: Czy... 01.03.18, 20:53 Nigdy nie jadłam batatów. Tylko nie mów, że masz wolny weekend, bo nie uwierzę.😉 Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Czy... 01.03.18, 20:55 W wolny weekend u Witolda mogę uwierzyć. Ale w to, że spędzi go w domu to już nie. Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 01.03.18, 20:59 Całego na pewno nie dam rady. Zawsze muszę mieć jakieś wychodne. Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 01.03.18, 21:08 Dalej to nigdzie w ten weekend. Mnie jednak robota też trochę męczy i kiedyś muszę odpocząć i choćby się wyspać. Ale za dwa tygodnie parę dni sobie posiedzę w Londynie i pozwiedzam muzea. Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 01.03.18, 20:56 No mam, już nawet nie siedzę w nadgodzinach tak jakoś od dzisiaj. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 01.03.18, 20:59 Nie wiem, bataty mają taki dość dziwny smak według mnie. Nie wiem czy bym się na zapiekankę z nich zdecydowała. Choć może i tak, ale kury by pewnie za mnie dojadały . Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Czy... 01.03.18, 21:16 Jak tak strasznie Ci się nudzi to zrób ten tort chilijski i prześlij mi kurierem.😉Jakoś nie umiem się zmobilizować, żeby go zrobić. ☺ Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 01.03.18, 22:24 W sumie możesz. Na wsi to jednak nic się nie zmarnuje . Odpowiedz Link
green.amber Re: Czy... 01.03.18, 21:54 niezła zapiekanka może niezła być, a z czym Wit będzie te bataty zapiekał? Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 02.03.18, 20:28 A już z niczym. Skąpstwo wygrało. Były chyba po 8zł/kg i uznałem, że za drogo jak na produkt kartoflopodobny. Kupiłem mięso z indyka i będę je smażyć z cebulą. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 02.03.18, 20:34 Przecież to chyba wystarczyło jednego batata kupić, a jeden chyba mniej niż kilo waży . Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 02.03.18, 20:44 Nie chciało mi się tego na cienkie plasterki kroić. Odpowiedz Link
green.amber Re: Czy... 03.03.18, 21:05 hymmm albo leń albo wprost przeciwnie, chociaż czy z sensem... zasadniczo możliwe, że i kilogramowego batata by się dało gdzie dorwać, nie-leń, bo na ten przykład ugotowanego (wcale nie krojonego w drobne kawałki a podzielonego na jakie 4 części, obranego albo i nie) batacika posypanego wiórkami masełka i curry da się przygotować w jaki kwadrans czy 20 minut a jeśli przypadkiem nie trafi się z żylastymi końcówkami to pychotka mniam i o wiele zdrowszy od pyr naszych pomimo ceny ja bym tam polecała spróbować a jakby co to i byście sobie mogli w ogródkach przydomowych zahodować Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 03.03.18, 21:10 W moim ogródku to głównie topinambury rosną, ale jakoś nie mam odwagi pokosztować. Odpowiedz Link
apersona Re: Czy... 02.03.18, 20:21 Zapiekanka to nie wiem, ale duszone lub pieczone z mięsem w jednym kociołku są dobre, z grilla też, słodkawe w smaku jak to sweet potatoes. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Czy... 05.03.18, 12:12 Zapiekanek to ja nie ale zainspirowales mnie do baraniny z batatami 😊 Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 05.03.18, 17:39 A gdzie ty baraninę kupujesz? To chyba tylko w arabskim sklepie jest? Jest taki na Okęciu, ale nie byłem. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Czy... 05.03.18, 17:44 Ja kupuje w makro. Baranina Jest też pod hala mirowska. A jagniecina to izi w Auchan Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 05.03.18, 19:13 Ale żeby taki patriota jak Tadeusz, zakupy w tak ohydnym, zagranicznym markecie jakim jest auchan robił? To wstyd normalnie! Wielki brat nie jest z ciebie dumny Tadeuszu. A makro? Co to w ogóle jest? Skąd to się wzięło? Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 05.03.18, 19:25 A ja nie mam tej cholernej karty do makro ani selgrosa, a chciałbym sobie kupić świeże ryby. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 05.03.18, 19:44 Mogę Ci moją podesłać . Mam do makro, ale w ogóle nie korzystam . Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 05.03.18, 19:52 Aaaa, bo Ty biznesłumwen, a ja etatowy. A to tak można na kogoś? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 05.03.18, 20:04 Ja nawet nie pamiętam czy na tej karcie są jakieś dane . Szczerze mówiąc rzadko teraz do BB jeżdżę więc i do makro nie zaglądam. Wiem, że mogłam dla kogoś wyrobić dodatkową kartę, ale nikt nie chciał. Poszperaj w necie, bo mi się nie chce szukać. Jeżeli nadal jest taka możliwość to mogę Ci zamówić . Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 05.03.18, 20:07 OK. Trzymam za słowo. Sprawdzę później, bo teraz muszę se Londyn zaplanować. Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 05.03.18, 20:09 Nie a propos - czy zauważyłaś, że Sil poszedł do szkoły do miasta i już nie wrócił? ;O Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 05.03.18, 20:12 Być może nie miał jeszcze zajęć z geografii i nie umie jeszcze map odczytywać. Choć zdaje mi się, że jednak był, ale być może z niedospania ja coś nadczytałam . Odpowiedz Link
witrood Re: Czy... 05.03.18, 20:15 Ja myślę, że on się do tej szkoły zapisał tylko po to, żeby na randki w Białymstoku chodzić. I niech chodzi, tylko niech z lekcji się nie zrywa. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 05.03.18, 20:50 Niech się darzy, a szkoła? Szkoła nie zając . Maturę zawsze se Sil może w innym terminie zrobić . Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Czy... 05.03.18, 22:52 Masz kartę do makro i pytasz się ci to jest makro? Oj szarlotta juz się totalnie gubisz w tych konfabulacjach. Prawie tak bardzo jak kopaczowa opowiadając o śledztwie okolosmolenskim Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 06.03.18, 18:30 A Tadeusz jak typowy pisowski leming łyka wszystko dosłownie, doszukując się drugiego dnia a nawet i spisku . Myślę, że każdy inteligentny użytkownik forum się domyślił, że o kapitał mi chodziło. Skoro auchan jest francuski, lidl niemiecki to czyje jest makro? Bo nie sądzę, że polskie . A na koniec z dedykacją dla Tadka : Porysowana, widać, że kiedyś jej używałam . Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Czy... 06.03.18, 20:31 Hahaha Ładnie haczyk polknelas 😊 Skoro zrobiłaś zdjęcie porysowanej karty do makro to pomyslalas ze ja tak na poważnie 😁 Wygrałem! 😇 Pomyslalas ze mam cię za taką która może opowiadać ze ma kartę makro nie mając jej - szpanować jakimś plastikiem. I że ja tak pomyślałem tzn. że to ma być imponujące. Hahhaha głębokie gardło Gladko polknieto 😀 Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Czy... 06.03.18, 20:43 Ale taka prawda ☺ Przysięgam na wszystko ze takie miałem intencje. Hahaha Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Czy... 06.03.18, 21:02 Oczywiście Tadeuszu, przysięgaj sobie na co chcesz. Leming jesteś i tyle . Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Czy... 05.03.18, 22:49 Ale Kaczyński nic nje mówił żeby nie chodzić do Auchan 😆 Odpowiedz Link