13.06.19, 00:58
Czlowiek tutaj wchodzi? W ostatnich miesiacach wejde raz na miesiac badz rzadziej ale wejde. Zastanawiam sie po co.... Nie za wiele nawet czytam. Wiem ze nie bylabym w stanie tego wszystkiego ogarnac, nadrobic ale wchodze. Po co? Chyba by sprawdzic czy forum jeszcze istnieje big_grin
Obserwuj wątek
    • mavika_88 Re: Po co... 13.06.19, 01:33
      Taka odpowiedz tez mi przyszla do glowy tongue_out smile
      • marcepanka313 Re: Po co... 13.06.19, 06:57
        Nudzisz się wink
        • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 07:04
          może znów nam fotki wyśle co by się pochwalić jak wyglądatongue_out
        • mavika_88 Re: Po co... 13.06.19, 09:56
          No wlasnie nie. Jak sie nudze to tutaj nie wchodze.
      • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 06:57
        mavi a ile twój facet ma wzrostu?tongue_out
        • mavika_88 Re: Po co... 13.06.19, 09:55
          Niedlugo powiem... Ile mial tongue_out
          • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 13:24
            widziałem cię mavi w mieście na tongue_out
            • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 13:26
              trzeba przyznać mavi, że ok wyglądasz, podobna moim zdaniem jesteś do jednej polskiej aktorki
              • uny Re: Po co... 13.06.19, 13:41
                o! fripens rzucaj trop.
                • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 13:59
                  i tak za stary jesteś dla niejbig_grin
                  • uny Re: Po co... 13.06.19, 14:02
                    kto wie? daj mi szansę.
                    • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 14:14
                      nie jesteś w moim typietongue_out a tk na marginesie to śmieszą mnie te stare klamoty co startują do młodych kobiet, na co liczą?
                      • uny Re: Po co... 13.06.19, 14:30
                        a ile Ty masz lat?
                        • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 14:36
                          20 do setkitongue_out
                          • uny Re: Po co... 13.06.19, 14:40
                            ja nie pytam o ruchy frykcyjne
                            • frip777 Re: Po co... 13.06.19, 14:41
                              jestem mężczyzną bez wiekutongue_out
                              • obrotowy to poozostan przy nadziei... 13.06.19, 16:27
                                frip777 napisała:
                                > jestem mężczyzną bez wiekutongue_out

To pozostan przy nadziei.

Michael Jackson tez zaczynal jako czarny mezczyzna - a skonczyl jako biala kobieta.
                                • frip777 Re: to poozostan przy nadziei... 13.06.19, 19:29
                                  u mnie jest na odwrót
                                  • turma.mortis Re: to poozostan przy nadziei... 13.06.19, 19:31
                                    skończysz jako czarna kobieta?
                                    hmmmm
                                    • frip777 Re: to poozostan przy nadziei... 13.06.19, 19:54
                                      to nie jest na odwróttongue_out
                                      • turma.mortis Re: to poozostan przy nadziei... 13.06.19, 23:48
                                        a świnie latają heh
                                        • frip777 Re: to poozostan przy nadziei... 14.06.19, 06:54
                                          latają zobacz na okładce floydówtongue_out
            • mavika_88 Re: Po co... 13.06.19, 23:29
              Widziales mnie i nie podszsdles??!! Nie przywitales sie? Jak mogles Fripo sad
              • turma.mortis Re: Po co... 13.06.19, 23:49
                z takimi kompleksami to nawet z kasownikiem w tramwaju się nie przywita heh
              • frip777 Re: Po co... 14.06.19, 06:54
                za wysoka byłaśbig_grin
                • mavika_88 Re: Po co... 14.06.19, 10:00
                  Nizsza od Ciebie
                  • frip777 Re: Po co... 14.06.19, 13:06
                    za dobrze wyglądasz, nie byłoby komfortu rozmowytongue_out
                    • mavika_88 Re: Po co... 14.06.19, 13:24
                      To bys na mnie nie patrzyl tongue_out albo... Odwrocilabym sie tylem
                      • frip777 Re: Po co... 14.06.19, 13:39
                        hehe a jak tyłek ok i co wtedy?big_grin nie śmieje się mavi, ale gdyby nie mój wygląd to bym chętnie się z tobą spotkał postęp zrobiłąś dużytongue_out
                        • mavika_88 Re: Po co... 15.06.19, 00:24
                          Jakby byl ok to zle? big_grin pierwsze slysze ze facet woli zeby tylek mu sie nie podobal tongue_out
                          Tak tylko mowisz zebys chcial sie spotkac. Zawsze tak mowiles.
                          Postep duzy bo... Zarabiam na siebie? Przecie to jest najwazniejsze.
                          A wlasnie. Gdzies wspomniales ze masz jakas kobietke ze sie spotykasz. Tylko ze.... Musisz za nia placic big_grin jak Ty to wytrzymujesz? big_grin
                          • frip777 Re: Po co... 15.06.19, 21:50
                            sppotykam się od czasu do czasu ona brzydka ja też takze wiesz ten tegobig_grin
                            chciałem się spotkać, ale nie byłoby to dla mnie komfortowe bo wyglądałbym jak ubogi krewny przy tobietongue_out ale chęci były i sa teraz nawet większe chyba niż kiedyśtongue_out
                            • mavika_88 Re: Po co... 16.06.19, 01:38
                              To dawaj Frip (ja zawsze na Ciebie chetna big_grin zsby zle to nie zabrzmialo. Czas u mnie taki ze.. Juz wiem ze to nastapi... Wiemy... planujemy.... (( ( rostanienie.... Wpierw jednak chce zrobic cos czego nie zrobilam do tej pory o co za malo sie staralam o... Powierzchownosc. Nigdy nie uwazalam ze ona jsst az tak wazna. Wychodzi na to ze czasem trzeba mocniej przykuc meski wzrok, by ta jedna osoba byla najwazniejsza. Faceci i tak zawszs beda patrzyli na inne. Rozumiem to. Staram soe. Wazne by mimo wszystko ich wzrok zawsze wracal do jednej. Nawet jesli gdzies sie zablaka. Zeby tam trwal - Przy jednej. Tak wiec... Musze cos zmienic zeby przykuc wzrok. Mimo iz juz przesadzone, to zmiana jest potrzebna zeby sie nie obwiniac ze nie pielegnowalo sie tego ogrodu)))) nie wiwm na czym skonczylam. A tak serio Fripo to zycze Ci powodzeni. Tak tylko mowisz ze brzydka ale skoro z nia jestes to dla jakiegos powodu i widzisz w niej piekno. Wiec nie mow tak o niej. A jesli Ci nie odpoaiada to nie ma sensu z taka byc. (((ja postanowilam ze jak 3 ci sie skonczy to ja zaczne nowy etap ktorego nie chce przerwac. Chce zostac.... Stara panna. Widocznie to mi pisane skoro z facetami nie moze sie ulozyc.))) strasznie odbiegam od mysli glownych wiec pora konczyc.
                              • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 09:26
                                a widzisz wygląd ważnytongue_out
                                ja nie mam dziewczyny, spotykamy się tylko z nudów
                                • mavika_88 Re: Po co... 16.06.19, 11:29
                                  Taaaa. Z nudow. A ic Fripo. Moze nie na miejscu bedzie to co napisze. Ale... Pewnie nie musisz placic juz za seks. A taki z osoba ktora juz znasz, rozumiesz na pewno inaczej wyglada. Inaczej smakuje smile a gdy dojdzie do tego uczucie (mysle ze u Ciebie jakas zażylosc sie pojawila tongue_out) to juz w ogole. Tak teoretyzuje bo porownania nie ma jak jest bez uczucia.
                                  Kurcza. Dzisiaj spalam max 3 - 4 godz big_grin poszlam spac o 5:30. Od 2 godz prowadzilam rozmowe. I..... Bardzo pomogla. Jednak nie warto czegos ukrywac. Swoich najwiwkszych niemocy. Kiedys cos mialam tylko i wylacznie dla siebie... I powiedzialam w koncu o swojej niemocy. O wiele lepiej mi. I Jemu. W koncu cos zfozumial..... Czlowiek to mega dziwna istota. Strasznie moze sobie pokomplikowac zycie. Nie potrzebuje innych by wyrzadzic sobis ogromna krzywde....
                                  • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 11:35
                                    mavi nie ma w tym żadnej tajemnicy - z braku laku i tyle, nie wiesz że jak kobieta wykazuje zainteresowanie to od razu wydaje się piękniejsza?tongue_out
    • uny Re: Po co... 13.06.19, 09:41
      przyzwyczajenie moja droga.
      przyzwyczajenie jest drugą naturą człowieka
      • mavika_88 Re: Po co... 13.06.19, 10:13
        smile
        Hmmm przyzwyczajenie bylo kiedys gdy zagladalam niemalze codziennie. Teraz potrafiewejsc nawet po kilku miesiacach. I... Nie odczuwam potrzeby zwby wejsc. Zapominam o forum calkowicie. Czasem jednak trafi taka mysl. Takie przeczucie. Ze musze tam wrocic. Chocby miala to byc chwila. Czy czlowiek przypadkiem nie wraca tutaj wtedy gdy mu zle? Gdy czegos jednak brakuje. W szczegolnosci jesli doznawal tutaj jakiejs ulgi. I tak i nie. Bywalo w ostatnim czasie zle. (czlowiek ciagle sie uczy. Jak to w pracy ludzie potrafia byc nawistni. Jesli nastepuje innych degradacja, Ty zostajesz i do tego podwyzsza. Doszukuja sie. Rzucaja nawet oszczerstwami. A czlowiek pracuje w zgodzie ze swoim sumieniem. Zobaczylam ze lepiej nieraz wychodza Ci ktorzy nie maja sumienia. Ale.... Na dluzsza mete, po noworocznych zmianach okazuje sie kto zostaje doceniony. Przez jednych doceniony przez drugich zgnojony. To wszystko juz minelo. Tzn poukladalam to w glowie. Inni zaakceptowali decyzje z gory i tez im w miare przeszlo. Ja przeszlam za to totalne odizolowanie w pracy. Tam nie ma kolezanek. Nawet najlepsze sa w stanie jedna na druga kablowac. Co mnie nieraz smieszylo.) taka krotka mysl. Moglam wtedy wejsc z poczatkiem roku bo mialam dola. Czyli nie do konca gdy jest mi zle to tutaj wchodze. Czasem zwyczajnie pojawia sie jakis impuls.
        • turma.mortis Re: Po co... 13.06.19, 10:20
          mavika_88 napisała:

Czasem zwyczajnie pojawia sie jakis impuls.
          >

impuls był po latach nieobecności heh
          teraz dla znajomości zawartych wink
        • samysliciel Re: Po co... 13.06.19, 16:23
          Z tego co wiem przyzwyczajenie nie określa częstotliwości powrotów wink
          Teraz ciepło, obcujesz z naturą, zrobi się zimno to i częściej zaglądać będziesz wink
        • obrotowy tez miewam przeczucia. 13.06.19, 16:33
          Takie przeczucie. Ze
          > musze tam wrocic. Chocby miala to byc chwila. Takie przeczucie.

tez miewam przeczucia.

10 lat temu zanioslem stary (ale sobry) telewizor do piwnicy

i zawsze wstawiajac tam rower patrzylem - czy mi go jeszcze nie ukradli.

ktoregos dnia mialem przeczucie, ze cos mi w piwnicy kradna...
          schodze i patrze: telewizor jak stal - tak stoi...
          ale ukradli mi rower.
          • turma.mortis Re: tez miewam przeczucia. 13.06.19, 16:42
            biedactwo sad by true heh
            pajac wink
            • obrotowy hloopcze, 13.06.19, 16:50
              jak ci powiem , hloopcze, ze przez 20 lat ukradli mi 3 rowery - to moze to i smieszne

- bo finanse mi sie przez to nie zawalily...

- ale dla szerszej refleksji spolecznej - to raczej smutne...
              • turma.mortis Re: hloopcze, 13.06.19, 16:55
                widocznie mieszkasz w krainie złodziei rowerów heh

to nie jest smutne
                to jest totalny analfabetyzm z dziedziny zabezpieczeń wink
                i to twój własny
                • frip777 Re: hloopcze, 13.06.19, 19:28
                  widzę na forum zawiązały się prawdziwe przyjaźnie
                  • turma.mortis Re: hloopcze, 13.06.19, 19:33
                    oj tam fripek heh
                    zawsze były wink

jaźnie przy tongue_out
                    • frip777 Re: hloopcze, 13.06.19, 19:56
                      może nie nokaut, ale obrotowy cię punktuje co rundatongue_out
                      • turma.mortis Re: hloopcze, 13.06.19, 20:03
                        kpisz heh
                        • frip777 Re: hloopcze, 13.06.19, 20:13
                          różnica klas jest między wami, z gwenikiem jeszcze dajesz rade, ale tutaj to obrotowy cię do szkoły zabiera co rundabig_grin
                          • turma.mortis Re: hloopcze, 13.06.19, 20:48
                            oki
                            • frip777 Re: hloopcze, 13.06.19, 20:55
                              tylko tyle? po tobie spodziewałęm się czegoś więcejtongue_outchociaż heh trzeba było dodaćtongue_out
                              • turma.mortis Re: hloopcze, 13.06.19, 21:00
                                wiem że chciałeś heh
                                • frip777 Re: hloopcze, 13.06.19, 21:02
                                  nie chciałem, przyszedłem to tego wątku dla mavibig_grin
                                  • turma.mortis Re: hloopcze, 13.06.19, 23:51
                                    i się z nią na mieście nie przywitałeś heh wink
    • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 13.06.19, 21:13
      Forum to substytut prawdziwego życia głosze to od lat, Ty Mavi masz chyba prawdziwe życie, także pytanie jak najbardziej na miejscu wink.
      Ja czasem wchodzę na forum żeby dzielić się swoimi obserwacjami.
      • marcepanka313 Re: Po co... 15.06.19, 13:24
        Czyli czas kiedy tu pisała był czasem nieprawdziwym,
        bo wtedy nie zdawała takiego pytania?

Może potrzeby były inne....
        • dolores2222 Re: Po co... 15.06.19, 13:29
          O to to, potrzeby.
          Słowo klucz wink
          • marcepanka313 Re: Po co... 15.06.19, 13:56
            Wkurza mnie takie ocenianie kogoś.... Skąd Nerw ma takie info o czyimś życiu... chyba że pisze to ze swojej perspektywy, ale niech wtedy używa odpowiedniej formy.
            Można zaryzykować twierdzenie, że cały świat wirtualny jest nieprawdziwy, czy to forum, czy obecność na różnych portalach, mediach społecznościowych..... bo też niekoniecznie obecność na nich przekłada się na realne życie.
            Może bycie na forum to pewien rodzaj potrzeby rozmowy z ludźmi różnymi od nas ale jednocześnie z podobnymi problemami, o których w realu nie rozmawiasz, bo nie masz z kim, bo nie chcesz, bo nie potrafisz, bo może ktoś ocenić.....
            Jeśli masz takie odczucia Nerwie to nazwij je swoimi.... nie oceniaj z pozycji lepiej wiedzącego.
            No to było z mojej strony na tyle tongue_out
            • dolores2222 Re: Po co... 15.06.19, 14:13
              Lepiej bym tego nie wyraziła big_grin
              To by było na tyle tongue_out
              • marcepanka313 Re: Po co... 15.06.19, 17:04
                No. wink
            • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 10:23
              A skąd wiesz z kim rozmawiasz o swoich potrzebach na forumach i innych portalach? Czy przypadkiem nie rozmawiasz z jedną osobą ukrywającą się pod kilku nickach? Albo czy pod nickiem Młoda20 nie kryje się wąsaty chłop?
              Pomimo niezrozumienia z jakim się spotykam nadal będe głosił swoje przemyślenia chyba że Szarlota mnie zbanuje.
              • marcepanka313 Re: Po co... 16.06.19, 10:35
                Jeśli piszesz z kimś jakiś czas, to jednak trochę poznajesz, nie twierdzę że znasz....
                Ale w realu ludzie też zawodzą, mimo, że wydaje się, że to ktoś szczery, fajny, czy dobry.... może okazać się druga twarz jest jednak inna. Jest takie ryzyko w necie, ale przynajmniej masz możliwość rozmowy, dyskusji, żartu... może to jest ta właśnie potrzeba.....
                To mówisz kobieto,że jesteś na emeryturze wink
                • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 12:17
                  W realu można też trafić na mitomanów ale jest im trudniej, np wąsaty chłop nie przedstawi swojej osoby jako młodej dziewczyny ;-P
                  • marcepanka313 Re: Po co... 16.06.19, 12:49
                    W realu skrzywdzenie emocjonalne boli bardziej od wirtualnego....
                    • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 12:55
                      w necie ludzie częściej są szczerzy
                      • dolores2222 Re: Po co... 16.06.19, 20:21
                        Może inaczej bym to ujęła...
                        W realu wielu rzeczy nie powiem głośno. Z różnych powodów.
                        Tu mogę głośno pisać, odkrywać swoją twarz, dzielić się poglądami, nie zawsze społecznie akceptowalnymi. A jedyne, co może mnie tu czekać to konstruktywna krytyka inteligentnych osób. Lub też połajanki Gwena. Lub też zniewagi nieśmiertelnego. Ale to nie robi na mnie żadnego wrażenia. Lubię za to dyskusje, a zwłaszcza jeśli ktoś ma inne zdanie i nie próbuje mnie na siłę do niego przekonać. Lubię rozmawiać.
                        • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 20:33
                          ja lubię ludzi szczerych, sam co myśle to mówię w realu, staram się nie obrażać przy tym innych, choć róznie to wychodzi niestety
                          • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 20:37
                            o tym, czy ktoś brzydki też walisz prosto z mostu?
                            • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 20:49
                              jak by mnie ktoś zapytał o opinie to tak
                              • marcepanka313 Re: Po co... 16.06.19, 21:12
                                To nie chodzi tylko o szczerość... W necie opinia osoby, której nie znam, nie ufam, nie ma takiego znaczenia. W życiu boli cios zadany od osoby bliskiej czy ważnej. Im bardziej ważna osoba tym ból bardziej odczuwalny.
                                • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 21:19
                                  To właśnie jest to o czym pisałem: internet stwarza pozory.
                                  • marcepanka313 Re: Po co... 16.06.19, 21:29
                                    Niekoniecznie, są ludzie którzy w necie są tak samo szczerzy jak w realu.... A w realu też są ludzie którzy szczerzy nie są.
                                    To nie internet... to ludzie stwarzają pozory.... z jakiegoś powodu
                                  • dolores2222 Re: Po co... 16.06.19, 21:30
                                    Nie.
                                    Ja akurat jestem tu najbardziej szczera i otwarta.
                                    Nikt mnie nie zna tak jak osoby z tego forum.
                                    To nie są pozory. To jest inny wymiar bycia, rozmów, relacji.
                                • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 21:21
                                  ale bliska osoba często ściemni aby nie urazić , a obcy w necie częśto nie mają z tym problemów
                                  • marcepanka313 Re: Po co... 16.06.19, 21:31
                                    Niekoniecznie trzeba ściemniać, po prostu do każdego są inne drogi żeby dotrzeć
    • witrood Re: Po co... 13.06.19, 21:58
      Ja po to, bo lubię sobie coś czasem popisać. I dialog poprowadzić pisemny. Tu jeszcze się da w przeciwieństwie do większości komentarzy w internecie.
      • marcepanka313 Re: Po co... 13.06.19, 22:00
        To w temacie popisać.... kiedy wyjeżdżasz? wink
        • witrood Re: Po co... 13.06.19, 22:44
          pn
          • dolores2222 Re: Po co... 15.06.19, 10:01
            A dokąd to, Witku?
            Bo chyba się pogubiłam w twoich wojażach wink
    • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 10:32
      Nie używaj wobec kogoś określeń których znaczenia dobrze nie rozumiesz. Można nazwać mnie popularyzatorem lub propagatorem np. zdrowego rozsądku.
    • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 12:13
      Słowa prorok czy zbawić nie są tu na miejscu, w wątku było wyraźne pytanie "Po co?" to na nie odpowiedziałem.
      Ty taki piewca tolerancji i wzajemnego szacunku a czepiasz się jak ktoś wyrazi swoją opinię na forum które przecież
      jest do wymiany poglądów i dyskusji.
      • frip777 Re: Po co... 16.06.19, 12:17
        gwenik totalna opozycjabig_grin
    • nerw_rdzeniowy Re: Po co... 16.06.19, 20:15
      Widzę, że wolisz wklejac poszczególne zdania które razem zebrane nie maja sensu zamiast po męsku przyznać się do błędu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka