25.11.11, 23:00
jutro poczatek sezonu- tradycyjnie kuusamo.jakos przykro mi sie zrobilo, ze bez orla z wisly...od 2002 roku skoki lukalam z wiekszym lub mniejszym zaangazowaniem.jutro okiem rzuce, o ile oczywiscie pogoda nie pokrzyzuje planow.
kowalczyk nie znosze - wiec jesli chodzi o sporty zimowe kibica we mnie nie ma i miec nie bedzie.juz wole astmatyczke bjoergen.
Obserwuj wątek
    • dymiacy_piecyk Re: Skoki 26.11.11, 12:26
      Pogoda już krzyżuje plany, bo wczoraj nie odbyły się kwalifikacje. Ale mam nadzieję, że dziś o 15.00 wystartuje drużynówka. Brak orła ze snopem jakoś przeżyję. Skoki oglądam od tak dawna, że czasy z Małyszem, to tylko 30 proc. mojej znajomości z tą dyscypliną.

Co do Kowalczyk, to się z Tobą zgadzam. Wybitny sportowiec, ale człowiek małostkowy. Nie rozumiem, jak jedna z najwybitniejszych biegaczek w historii może się tak zachowywać, rzucać na prawo i lewo oskarżenia, obrażać się. Wiem od kolegów dziennikarzy, którzy byli w Vancouver, że taka Lindsey Vonn, absolutna gwiazda sportów zimowych potrafiła przez godzinę i z uśmiechem odpowiadać na najgłupsze i powtarzające się pytania, a nasza 'gwiazda' strzela focha za fochem.
      • lezka_z_posen Re: Skoki 26.11.11, 14:47
        aha - juz po konkursie.wiatr.ale w azji dzis tez wiatr leb urywa, wiec wierzewink
    • lezka_z_posen Re: Skoki 27.11.11, 15:00
      15h, a w kuusamo juz ciemosci egipskie - chcialabym tam mieszkacsmilezaraz kamil!
    • lezka_z_posen Re: Skoki 27.11.11, 15:08
      bravo kamil - 4 miejsce na poczatek sezonu - wery lel!bede kibicowac jego osobiewink
      • dymiacy_piecyk Re: Skoki 01.12.11, 14:48
        Ledwie się sezon zaczął, a trener Kowalczyk już zaczyna zawinięte w formę ironii i szyderstwa aluzje do Norweżek.

Marit Bjoergen może utrzymać tę świetną formę przez cały sezon. Jej koleżanki z reprezentacji Norwegii również. Nic na to nie poradzimy. Możemy im tylko współczuć, bo są bardzo chore. Osobom stojącym z boku może się wydać, że wyłącznie Norwegowie potrafili przygotować się do tego sezonu. Rzeczywistość jest inna. Justyna biega na razie na poziomie Kalli, Norweżki odjechały. Bjoergen jest bardzo chora, ma astmę, przyjmuje leki zakazane dla zdrowych sportowców. I na to nic nie możemy poradzić.

Na szczęście lekarstwa na astmę już za miesiąc będą dostępne dla każdego sportowca, panna Justysia będzie mogła zażyć i pokazać, jaka jest niesamowita.
        • lezka_z_posen Re: Skoki 01.12.11, 19:46
          kowalczyk i ten pener wierietielny sa naprawde niezle jebnieci
    • lezka_z_posen Re: Skoki 03.12.11, 18:29
      kamil wystartowal z przytupem - dzis czeci!mysle, ze bedzie z niego pociecha.ale ten kami jakis taki "za ladny", brakuje mi duzego, czerwonego kinola adama, snopa i kolczyka w uchu.ale kamila tez lubie, ma we mnie kibica.
      • dymiacy_piecyk Re: Skoki 03.12.11, 19:21
        lezka_z_posen napisała:

> kamil wystartowal z przytupem - dzis czeci!mysle, ze bedzie z niego pociecha.al
        > e ten kami jakis taki "za ladny",

Jeszcze całkiem niedawno, tak ze 2-3 lata temu, Stoch był autentycznie pryszczatym młodzieńcem, z obliczem jak po przejściu ospy wietrznej w trudnej postaci. Ale latka lecą, po ożenku i ustatkowaniu, także wygląd mu się ustabilizował. I nie tylko wygląda - pozytywnie mnie zaskoczył w poprzednim sezonie, gdy po wygraniu swojego pierwszego konkursu PŚ całkiem sprawnie wypowiadał się w języku lengłydż dla Eurosportu.
    • lezka_z_posen Re: Skoki 14.12.11, 13:33
      "astmatyczkom" norwezkom oprocz nart pewnie dodatkowo sprzyja jeszcze snieg:
      www.fakt.pl/Polski-narciarki-nie-maja-szans-z-Norwezkami,artykuly,139802,1.html
    • lezka_z_posen Re: Skoki 08.01.12, 12:38
      co by nie gadac, to z tej justys kowalczyk to jest naprawde baba-czolg.nie lubie jej, ale szacun mam, za te wole walki i determinacje i nawet jej kibicuje.mam nadzieje, ze dzis astamic team tez zostanie zakasowany i kowalczyk zdobedzie alpe cermissmile
    • lezka_z_posen Re: Skoki 08.01.12, 13:20
      no naprawde wielki szacun dla justys_rudy_102 - dala radesmile
      • anna_geras Re: Skoki 08.01.12, 14:31
        Nie lubię jej ale się ciesze,że utarła nosa astmatyczkomsmile
        • lezka_z_posen Re: Skoki 08.01.12, 14:36
          anna_geras napisała:

> Nie lubię jej ale się ciesze,że utarła nosa astmatyczkomsmile

mam dokladnie takie same odczicia!rywalki na ryj na mecia padaly, a justys_rudy_102 warkoczem zatrzepotala i wygladala jak po niedxzielnym spacerze w lesie kabackim, a nie jak po morderczym biegu-ma dziewucha power, trzeba przuznac.
          • neufahrwasser_in Re: Skoki 09.01.12, 00:14
            Ja mam tak samo, zresztą pewnie pisałam kiedyś o tem, mam ogromy szacun dla niej jako dla sportowca, a jako człowieka (chociaż wiadomo nie znam osobiście) nie cierpię. Jej gadki i sposób bycia wywołują u mnie mega wkurwa. Zarozumiała, obcesowa, bezczelna, arogancka baba ze sztucznym uśmiechem przylepionym do kielni z kłami wielkości sztachet od płota. Może i ma prawo taka być, odnosząc takie sukcesy i będąc kimś wielkim w swojej branży. Ale byli i są więksi sportowcy od niej, a jakoś zachowują się i wypowiadają sympatyczniej.
            Niemniej bardzo ściskałam za nią kciuki i się mega ucieszyłam z ostatecznego zwycięstwa smile

Tylko nasze media jak zwykle dają popis..."deklasacja, miażdżąca przewaga, Marit upokorzona"...jp...
            • lezka_z_posen Re: Skoki 09.01.12, 09:31
              za tour de ski zgarnela 600 tysiecy.a jedne zawody pucharu swiata beda w szklarskiej porebie, tak ze mozna sie wybrac, pokibicowac i przy okazji przekazac, zeby byla troche sympatyczniejsza - moze kilka lekcji skromnosci u adama malysza?wink
              • dymiacy_piecyk Re: Skoki 09.01.12, 10:34
                Na różnych portalach dla pryszczatych gimnazjalistów można znaleźć zdjęcia umięśnionej Bjoergen. Tylko, że 'nasza Justysia' wcale nie wygląda delikatnie. Parę dni temu na TVP Sport był reportaż z letnich treningów w górach w Hiszpanii. Kowalczyk w szortach i sportowym staniku wyglądała jak kulturysta. Nie kulturystka, ale kulturysta.

Poza tym Justyna uwielbia hejterzyć Bjoergen i koleżanki za astmę. Tymczasem to Kowalczyk, a nie żadna z Norweżek, w 2005 r. została zdyskwalifikowana na 2 lata za deksametazon. Później karę zmniejszono jej do 6 miesięcy.
                • lezka_z_posen Re: Skoki 09.01.12, 10:58
                  te leki na astme juz sa dozowlone do powszechnego uzycia, wiec ten argument justysi odpadl, bo sama moze sobie je zaaplikowac.
    • lezka_z_posen Re: Skoki 12.01.12, 12:52
      niezly arnold z maritwink
      www.fakt.pl/Marit-Bjoergen-ma-koszmarne-bicepsy,artykuly,142159,1.html
      • anna_geras Re: Skoki 12.01.12, 20:51
        A Kubica gire znowu złamał ale w sumie na biedngo nie trafiłosmile gwizdek24.se.pl/f1rajdyzuzel/robert-kubica-zlamal-piszczel-oficjalna-informacja_222087.html
        • neufahrwasser_in Re: Skoki 13.01.12, 02:51
          Raczej pęcło mu z tego co wyjaśnili.
          Ale przy okazji pojawił się w mediach filmik jak Kubica "chodzi"... Nie wiem po kiego chuja pierdolą o jego powrocie do F1?! Mnie się wydaje, że kolesia największym szczęściem jest to, że fogle jest w miarę w 1 kawałku i że ma prawą łapę.
    • lezka_z_posen Re: Skoki 13.01.12, 13:13
      naprawde przerazajace ma te lapy:
      www.lansik.pl/26961/wielka-reka-rywalki-justyny-kowalczyk-zdjecia/
      ale chyba jest z nich zadowolona, bo wybrala eksponujaca je kreacje
      • neufahrwasser_in Re: Skoki 14.01.12, 01:24
        Myślisz, że Justysia ma "ładniejsze"? Jak się je ogląda w trakcie zawodów, to Marit wygląda na drobniejszą od naszej czołgowej 102.
        • lezka_z_posen Re: Skoki 14.01.12, 10:26
          justys lap nie widzialam, to nie wiem.ale niekoniecznie trzeba byc takim mutantem w tym sporcie - vide ta blondyneczka Therese Johaug, ktora zajela w tour de ski 3 miejsce.
          • dymiacy_piecyk Re: Skoki 20.01.12, 18:51
            Kamil wygrał i to bezdyskusyjnie, ze sporą przewagą. Ale dla mnie obrazkiem dnia był gruby chłopak machający biało-czerwoną flagą z czarnym napisem 'tłuszcz'.
            • lezka_z_posen Re: Skoki 20.01.12, 19:06
              cholera, a ja tam mialam dzisiaj byc!wprawdzie nie bezposrednio pod skocznia, ale w zakopcu.i bym na krupowkach oblewala sukces kamila, a tu kicha - dopadlo mnie paskudne chorobsko.dzis cale zakopane bedzie najebane z radosci, zreszta, gdyby kamil byl 23 tez by bylo, tylko z okrzykiem na ustach "nic sie nie stalo, kamilu nic sie nie stalo"wink
    • lezka_z_posen Re: Skoki 18.02.12, 16:09
      super zawody w szklarskiej byly - przede wszystkim bardzo ogarnieci kibice (felka nie widialam, chyba sie nie wybral) - dopingowali i justyne, i jej najwieksze rywalki.fajnie sie ogladalo, wstydu nie bylowinka justyna jakby spokorniala, juz nie zadziera kluka tak wysoko jak kiedys.
      • felek_flaszka Re: Skoki 18.02.12, 17:50
        Nie byłem, chociaż bilety mam (darmowe oczywiście). Nie było chętnych więc zachowam sobie na pamiątkę.
        • lezka_z_posen Re: Skoki 18.02.12, 18:46
          moze maja termin waznosci na puchar swiata za rok?to bym sie pisala..wink
        • lezka_z_posen Re: Skoki 19.02.12, 15:22
          szwedowi transmisja nie przypadla do gustuwink
          www.sport.pl/zimowe/1,79225,11177945,Biegi_narciarskie__Szkoda__ze_panstwo_tego_nie_widzieli___.html
          • dymiacy_piecyk Re: Skoki 21.02.12, 22:47
            Dajcie spokój, to była żenada. 'Zawody na najładniej machającego kibica' - to było dobre. Gdyby nie live score na stronie FIS to nie dałoby się zauważyć, kto aktualnie na danym pomiarze czasu prowadzi. Biegi narciarskie (podobnie jak narciarstwo zjazdowe, czy tenis) oglądają ludzie, którzy sami na nartach popierdalają po lesie. Mnie to nie dotyczy, ale mogę sobie wyobrazić ich wkurwienie.

Co nie zmienia faktu, że zawody zorganizowano perfekcyjnie, kibice zachowali się świetnie, a dupy dała (nie pierwszy i nie ostatni raz) TVP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka