szarlotka_ja 22.09.19, 21:37 Ten cały netflix jest skomplikowany w obsłudze? Jak się wykupi na miesiąc abonament to nie przedłuża czasem automatycznie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 22.09.19, 22:56 Ok, mój błąd, że chciało mi się poszukać w necie Szarlotty serialu. Obiecuję poprawę. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 22.09.19, 23:12 Pewnie tym razem będzie przeszkadzał brak reklam... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 18:34 Nutkę złośliwości w Silu wyczuwam . Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 20:43 A czemuż to zawdzięczam ten wywalony jęzor? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 06:32 Nie jest skomplikowany w obsłudze. Jak wymienisz to nie pobiera. Musisz w porę wymówić bo podajesz numer karty i z niej ściąga co miesiąc. Opłata miesięczna za opcja korzystania z jednego urządzenia to chyba 34 zł - imho nie jest to kwota, której nie można zapłacić ludziom za ich pracę :p Można też wziąć abonament droższy ( 2 lub 3 urządzenia na raz) i się na niego składać ( np Szarlota z Silem :p) wyjdzie wam po ok 25 zł miesięcznie od głowy. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 18:35 A, to jednak nie chcem . Mam alergię na coś przedłużającego się automatycznie, a poza tym nie mam karty kredytowej . Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 19:23 Możesz mieć internetową przedplaconą Ja uważam, że ludziom ( twórcom, aktorom) należy płacić za ich prace. Tak jak i ja chcę by mi płacono - a nie kradziono. No ale to już do własnego sumienia zostawiam Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 19:28 Ja to już wolę nie oglądać niż bawić się w karty kredytowe . Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:43 Karta przedplacona nie jest karta kredytowa Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:47 Jak się tak mało zarabia jak ja, to akurat z majstroawanie przy kartach kredytowych czy tam przedpłaconych to ostatnia rzecz o jakiej marzę Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:56 Chyba nie rozumiesz ideii karty przedplaconej Sama tam płacisz np 50 zł i tylko to z tej karty może zejść. Zresztą niedługo minimalna pensja będzie 4 000 to kazdy będzie miał po 3 karty ) Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:10 Masz rację, nie rozumiem, ale też instynktownie czuję, że nie jest mi to potrzebne do szczęścia . Hehe, ale zdaje się nie wszyscy na 4 000 zasługują. Chodzą plotki, moja grupa zawodowa nie do końca jest w kręgach ulubieńców partii rządzącej . Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:25 Tia ... Zwłaszcza że chleb pewnie wtedy będzie za 100 zł Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Pytanie techniczne 24.09.19, 08:54 A ja nie mam kredytowej ani przedpłaconej. Po prostu zwykłą bankomatową płaciłam. Podaje się numer karty i konto i już. Ja jestem bardzo filmowa... dla mnie netflix otworzył niesamowity świat. Technicznie sam sobie ściąga z konta co miesiąc, ja tylko sprawdzam czy aby kwota prawidłowa. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 25.09.19, 20:32 A ja w ogóle nie filmowa. Oglądanie mnie męczy, dlatego dla tego jednego serialu nie będę się bawić w opłacanie, a potem rezygnowanie . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 19:44 I tu się z Szarlottą zgadzam. Automatyczne pobieranie płatności to porażka. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:42 Czemu? Po co sobie zawracać głowę przelewem na 34 zł? Jak coś mi potrzebne i z tego korzystam to niech się samo płaci. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:55 Wolę sam płacić. Taki Zoś samoś ze mnie. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:57 Stałych zleceń np czynszu lub kablówki też nie stosujesz? Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:11 Żeś się jeszcze taki uchował Ale kartę do bankomatu masz? Czy do okienka chodzisz ? Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:20 Gdyby to ode mnie zależało to bym zlikwidował konto w banku. Od czasu do czasu muszę się tłumaczyć z wydatków pewnej instytucji więc wolę płacić gotówką. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:25 Urzędnik państwowy? Ja rzadko kiedy mam gotówkę w portfelu Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:27 Chodzi Ci o oświadzenia majątkowe? To nie to. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:30 A tu akurat mam podobnie jak Witamina . Też nie pamiętam kiedy miałam gotówkę w portfelu. Najgorzej jak trzeba szybką zrzutkę w robocie zrobić . Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 22:36 Ja też nigdy nie mam gotówki. Ale to z powodu niskiej płacy. Odpowiedz Link
witrood Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:43 Mi pobierają automatycznie jednorazowo za przesyłki na allegro. Opłaca się. Odpowiedz Link
witrood Re: Pytanie techniczne 23.09.19, 21:44 Ale seriali nie oglądam, to i nie wiem. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Pytanie techniczne 24.09.19, 08:55 silencjariusz napisał: > I tu się z Szarlottą zgadzam. Automatyczne pobieranie płatności to porażka. A dla mnie bardzo wygodne. Nie muszę się martwić o comiesięczne płacenie. A jak będę chciała zrezygnować, to to się robi paroma krótkimi ruchami. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Pytanie techniczne 25.09.19, 06:03 Przydałoby się jednak żeby automatyczne płatności były opcjonalne, a nie tak jak w wielu firmach płacisz za jedną usługę, a potem po cichu pobierają sobie za następne bez pytania i świadomej zgody. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Pytanie techniczne 25.09.19, 09:58 kevinjohnmalcolm napisał: > Przydałoby się jednak żeby automatyczne płatności były opcjonalne, a nie tak ja > k w wielu firmach płacisz za jedną usługę, a potem po cichu pobierają sobie za > następne bez pytania i świadomej zgody. Zależy, czy się czyta, co się klika. Zanim kliknęłam "tak" była informacja, że będą co miesiąc pobierać - aż nie zrezygnuję. Mi to wystarczyło jako moja świadoma zgoda. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Pytanie techniczne 25.09.19, 23:30 Chodzi o to, że nie ma opcji jednorazowej opłaty, zgoda na automatyczne przedłużanie jest obowiązkowa. Robią tak specjalnie, bo większość ludzi nie czyta drobnego druku i klika OK. Takie klauzule powinny być zabronione. Odpowiedz Link
bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Pytanie techniczne 26.09.19, 10:52 Rozumiem. Wiem, że wiele firm tak robi. Natomiast na obronę netflixa muszę powiedzieć, że info o tym że będą pobierać co miesiąc stałą kwotę nie było "drobnym drukiem" - tylko wyraźnie dużymi literami Odpowiedz Link