Dodaj do ulubionych

Wybory korespondencyjne

18.04.20, 12:58

Obserwuj wątek
    • witrood Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 13:04
      A kiedy mają być?
      • green.amber Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 13:14
        na razie nic się chyba nie zmieniło 10 maja, chyba że marszałek sejmu zdecyduje inaczej, ale do tego chyba też pewne (bezprawne) zmiany w prawie są potrzebne
    • dolores2222 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 14:18
      Szczerze?
      Mam to w dupie.
      Sorry za dosadność, ale mały złośliwy troll, który nami rządzi powinien iść na tydzień opiekować się ludźmi w DPS. Wtedy może coś by zrozumiał? Chociaż może musiałby być człowiekiem, a mam spore wątpliwości...
    • mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 16:16
      Nie zaglosuje. Bo nie bede mogla zaglosowac. Moj adres zameldowania jest oddalony o 500 km od obecnego miejsca zamieszkania.
      A Ci wszyscy Polacy zza granica? Tez nie beda mogli oddac glosu. Chore to
      Jak kiedys mialam mieszane odczucia co do PISu tak teraz mam jedne. Wiem na kogo bym nie glosowala.
    • kevinjohnmalcolm Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 17:00
      Wybory korespondencyjne, w dodatku tylko na terenie Polski, będą nielegalne z punktu widzenia prawa. W UK w polityce dzieją się różne szalone rzeczy, ale prawo jest absolutną świętością. W Polsce prawo przestało istnieć...
      • green.amber Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 19:48
        kevinjohnmalcolm napisał:

> W Polsce prawo przestało istnieć...

ależ jaktojakto "prawo (a nawet) i sprawiedliwosć" istnieje pełną gębą powiedziałabym... mały wieki strateg wiedział jak wybrać najperfidniejszą w swej przewrotności nazwę
        • kevinjohnmalcolm Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 21:21
          Ale nazwa partii jest jak najbardziej prawidłowa - to były cele do zniszczenia.
    • szarlotka_ja Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 18:34
      Jeszcze nie wiem co zrobię. Na razie jestem przekonana, że się nie odbędą w majowym terminie wink.
    • timiy2 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 18:36
      Skoro chodzę do pracy to do urny też mogę iść, korespondencyjnie też zagłosuje... bo tych dziwnych czasach nie możemy sobie pozwolić na destabilizację struktur państwowych... a niestety ta polityczna hołota do tego dąży...
      • mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 18:42
        Kogo nazywasz holota i za kim bys byl?
      • witrood Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 19:40
        Ja chcę tylko uczciwych wyborów, w których wszyscy mają równe szanse. Może w nich wygrać Duda (jak taka wola większości) albo nieduda. Ale nie może być tak, że po trupach do celu. Na pewno też nie zgadzam się na zmianę konstytucji i wydłużenie kadencji prezydenta do 7 lat, bo konstytucja nie jest dla Dudy tylko dla wszystkich. Zmiana konstytucji dla mnie powinna być poprzedzona referendum.
        • timiy2 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 20:49
          jak najbardziej się z Tobą zgadzam..., ale zostało 3 tyg. więc co proponujesz (zmiana konstytucji - nie, do urn -nie, korespondencyjne -nie) więc co stan wyjątkowy... czy jakieś inne pomysły...?

A tak szczerze w moim małym miasteczku od dwóch tygodni widzę więcej ludzi w marketach budowlanych niż zazwyczaj i jak się tak plączą to nie widzę żeby się bali że wylądują w 'urnie', tak że dla mnie to trochę taka paranoja...
          A tak szczerze mówiąc to wszyscy politycy odkąd pamiętam i tak mają nas tam gdzie światło nie dochodzi...
          • witrood Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 21:08
            Nie jestem konstytucjonalistą. Chyba jednak ten stan i przeniesienie na wrzesień (chociaż nie wiem na jakiej podstawie (bo tego wiedzieć nie może) Szumowski wieszczy wtedy powrót epidemii (To oznacza chyba, że międzyczasie nie będzie logicznie rozumując.) wink
            • timiy2 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 23:32
              Ja też nie jestem konstytucjonalistą, ale pomyśl jak stan się skończy a nie będzie prezydenta (jakiegokolwiek) i trzeba będzie wprowadzić jakąś ustawę to kto ją podpisze... i co wtedy? Moim zdaniem to nie takie proste... no i ten powrót tego cholerstwa może znowu nastąpić...
              • mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 19.04.20, 01:13
                A jesli wprowadza stan kleski zywiolowej? Wtedy prezydent bedzie nadal prezydentem.nie mozna przeprowadzic wyborow. A po zniesieniu tego stanu moga odbyc sie wybory. Dopiero po miesiacu.
          • mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 21:21
            A co maja robic gdy im firmy pozamykali? Przez okno mam widok na salon fryzjerski. Powymieniali szyby. Pewnie w srodku tez cos robili. Na przeciwko pizzeria. Widzialam jak malowali lawki. Pozamykali firmy wiec wykorzystuja wolny czas. Jakos wykorzystuja...
        • prawda_we_mgle Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 23:49
          witrood napisał:

> Ja chcę tylko uczciwych wyborów, w których wszyscy mają równe szanse. Może w ni
          > ch wygrać Duda (jak taka wola większości) albo nieduda. Ale nie może być tak, ż
          > e po trupach do celu. Na pewno też nie zgadzam się na zmianę konstytucji i wydł
          > użenie kadencji prezydenta do 7 lat, bo konstytucja nie jest dla Dudy tylko dla
          > wszystkich. Zmiana konstytucji dla mnie powinna być poprzedzona referendum.

Mądrze gada, polać mu!
    • tzn.aga Re: Wybory korespondencyjne 22.04.20, 19:48
      Proszę, weźcie udział bez względu na formę.
      To się musi skończyć.
      • e-zybi Re: Wybory korespondencyjne 29.04.20, 19:25
        Masz rację, popieram!
        • ktz Re: Wybory korespondencyjne 29.04.20, 21:18
          Również popieram. Każdy głos się liczy!
    • nerw_rdzeniowy Re: Wybory korespondencyjne 28.04.20, 22:13
      Gwen ale czemu tak obawiacie się tych wyborów?
      Przecież musimy mieć prezydenta obecnemu konczy się kadencja w sierpniu, obawiacie się fałszerstwa czy jak?
    • obrotowy Wybory korespondencyjne - bedą 30.04.20, 05:43
      i ?
      • silencjariusz Re: Wybory korespondencyjne - bedą 30.04.20, 07:48
        I nic.wink
        • j-k Re: Wybory korespondencyjne - bedą 30.04.20, 16:26
          silencjariusz napisał:
          > I nic.wink

no tez tak mysle.
          ze nic.
          i dlugopis do POdPiS-u nadal bedzie do dyspozycji.
    • nerw_rdzeniowy Re: Wybory korespondencyjne 30.04.20, 21:46
      Podaj chociaż dwa powody że będą nielegalne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka