green.amber Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 13:14 na razie nic się chyba nie zmieniło 10 maja, chyba że marszałek sejmu zdecyduje inaczej, ale do tego chyba też pewne (bezprawne) zmiany w prawie są potrzebne Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 14:18 Szczerze? Mam to w dupie. Sorry za dosadność, ale mały złośliwy troll, który nami rządzi powinien iść na tydzień opiekować się ludźmi w DPS. Wtedy może coś by zrozumiał? Chociaż może musiałby być człowiekiem, a mam spore wątpliwości... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 16:16 Nie zaglosuje. Bo nie bede mogla zaglosowac. Moj adres zameldowania jest oddalony o 500 km od obecnego miejsca zamieszkania. A Ci wszyscy Polacy zza granica? Tez nie beda mogli oddac glosu. Chore to Jak kiedys mialam mieszane odczucia co do PISu tak teraz mam jedne. Wiem na kogo bym nie glosowala. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 17:00 Wybory korespondencyjne, w dodatku tylko na terenie Polski, będą nielegalne z punktu widzenia prawa. W UK w polityce dzieją się różne szalone rzeczy, ale prawo jest absolutną świętością. W Polsce prawo przestało istnieć... Odpowiedz Link
green.amber Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 19:48 kevinjohnmalcolm napisał: > W Polsce prawo przestało istnieć... ależ jaktojakto "prawo (a nawet) i sprawiedliwosć" istnieje pełną gębą powiedziałabym... mały wieki strateg wiedział jak wybrać najperfidniejszą w swej przewrotności nazwę Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 21:21 Ale nazwa partii jest jak najbardziej prawidłowa - to były cele do zniszczenia. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 18:34 Jeszcze nie wiem co zrobię. Na razie jestem przekonana, że się nie odbędą w majowym terminie . Odpowiedz Link
timiy2 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 18:36 Skoro chodzę do pracy to do urny też mogę iść, korespondencyjnie też zagłosuje... bo tych dziwnych czasach nie możemy sobie pozwolić na destabilizację struktur państwowych... a niestety ta polityczna hołota do tego dąży... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 18:42 Kogo nazywasz holota i za kim bys byl? Odpowiedz Link
witrood Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 19:40 Ja chcę tylko uczciwych wyborów, w których wszyscy mają równe szanse. Może w nich wygrać Duda (jak taka wola większości) albo nieduda. Ale nie może być tak, że po trupach do celu. Na pewno też nie zgadzam się na zmianę konstytucji i wydłużenie kadencji prezydenta do 7 lat, bo konstytucja nie jest dla Dudy tylko dla wszystkich. Zmiana konstytucji dla mnie powinna być poprzedzona referendum. Odpowiedz Link
timiy2 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 20:49 jak najbardziej się z Tobą zgadzam..., ale zostało 3 tyg. więc co proponujesz (zmiana konstytucji - nie, do urn -nie, korespondencyjne -nie) więc co stan wyjątkowy... czy jakieś inne pomysły...? A tak szczerze w moim małym miasteczku od dwóch tygodni widzę więcej ludzi w marketach budowlanych niż zazwyczaj i jak się tak plączą to nie widzę żeby się bali że wylądują w 'urnie', tak że dla mnie to trochę taka paranoja... A tak szczerze mówiąc to wszyscy politycy odkąd pamiętam i tak mają nas tam gdzie światło nie dochodzi... Odpowiedz Link
witrood Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 21:08 Nie jestem konstytucjonalistą. Chyba jednak ten stan i przeniesienie na wrzesień (chociaż nie wiem na jakiej podstawie (bo tego wiedzieć nie może) Szumowski wieszczy wtedy powrót epidemii (To oznacza chyba, że międzyczasie nie będzie logicznie rozumując.) Odpowiedz Link
timiy2 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 23:32 Ja też nie jestem konstytucjonalistą, ale pomyśl jak stan się skończy a nie będzie prezydenta (jakiegokolwiek) i trzeba będzie wprowadzić jakąś ustawę to kto ją podpisze... i co wtedy? Moim zdaniem to nie takie proste... no i ten powrót tego cholerstwa może znowu nastąpić... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 19.04.20, 01:13 A jesli wprowadza stan kleski zywiolowej? Wtedy prezydent bedzie nadal prezydentem.nie mozna przeprowadzic wyborow. A po zniesieniu tego stanu moga odbyc sie wybory. Dopiero po miesiacu. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 21:21 A co maja robic gdy im firmy pozamykali? Przez okno mam widok na salon fryzjerski. Powymieniali szyby. Pewnie w srodku tez cos robili. Na przeciwko pizzeria. Widzialam jak malowali lawki. Pozamykali firmy wiec wykorzystuja wolny czas. Jakos wykorzystuja... Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Wybory korespondencyjne 18.04.20, 23:49 witrood napisał: > Ja chcę tylko uczciwych wyborów, w których wszyscy mają równe szanse. Może w ni > ch wygrać Duda (jak taka wola większości) albo nieduda. Ale nie może być tak, ż > e po trupach do celu. Na pewno też nie zgadzam się na zmianę konstytucji i wydł > użenie kadencji prezydenta do 7 lat, bo konstytucja nie jest dla Dudy tylko dla > wszystkich. Zmiana konstytucji dla mnie powinna być poprzedzona referendum. Mądrze gada, polać mu! Odpowiedz Link
tzn.aga Re: Wybory korespondencyjne 22.04.20, 19:48 Proszę, weźcie udział bez względu na formę. To się musi skończyć. Odpowiedz Link
ktz Re: Wybory korespondencyjne 29.04.20, 21:18 Również popieram. Każdy głos się liczy! Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Wybory korespondencyjne 28.04.20, 22:13 Gwen ale czemu tak obawiacie się tych wyborów? Przecież musimy mieć prezydenta obecnemu konczy się kadencja w sierpniu, obawiacie się fałszerstwa czy jak? Odpowiedz Link
j-k Re: Wybory korespondencyjne - bedą 30.04.20, 16:26 silencjariusz napisał: > I nic. no tez tak mysle. ze nic. i dlugopis do POdPiS-u nadal bedzie do dyspozycji. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: Wybory korespondencyjne 30.04.20, 21:46 Podaj chociaż dwa powody że będą nielegalne Odpowiedz Link