Dodaj do ulubionych

SEKS W WIĘZIENIU

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 20:55
Co myślicie o seksie w więzieniu?Przecież nie możemy odbierać im wszystkiego.
Ja sądze,że każdy ma do tego prawo i nie powinien być to temat tabu ani żadna
zakazana rzecz, inni pomyślą-skoro byli głupi to teraz niech cierpią-,ale
przecież każdy z nas popełnia błędy,nikt nie jest idealny..Powinniśmy być
bardziej miłosierni,okazać więcej serca.Co Wy o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • bunny Re: SEKS W WIĘZIENIU 17.08.04, 21:03
      a to co bedzie dla nich karą??mają tv, siłownie, żarcie lepsze niz chorzy w
      szpitalu...może by tak ich jednak czymś ukarać?
      • Gość: liyah Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:06
        samo odebranie wolnosci jest duza kara
        • Gość: zuza Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.okaymeble.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:53
          No pewnie zabił staruszkę dla 1zł ale nie zabierajmy mu satysfakcji z seksu
          przecież teraz biedny będzie musiał siedzieć w zamknięciu!!! ale biedaczek!!!
          za to że są dobrymi ludzmi to ich nie ukarano!!!! jak złodziej okradnie twoje
          mieszkanie albo cię ktoś zgwałci to będziesz uważać że kara pozbawienia
          wolności jest wystarczająca?
        • Gość: Kinga K. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:50
          Nie sądzę, żeby wolność stanowiła jakąś wartość dla gościa, który od rana do
          wieczora stoi pod budką i tylko kombinuje, jak by tu forsę na wódeczkę zdobyć.
          Jakoś mi się nie wydaje, że oni rozpaczają nad jej brakiem, że np. nie mogą
          pójść do teatru, kina, biblioteki ...bo jak na wolności byli, to się powiedzmy
          snuli po dworcu i nie mieli potrzeb poznawczych.
      • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 23.08.04, 11:25
        co ty wiesz o więzieniu? nasłuchałaś się głupot i je powtarzasz
    • bussiness Re: SEKS W WIĘZIENIU 23.08.04, 12:36
      tak jasne, zwlaszcza warto zapewnic sex gwalcicielom i pedofilom - im pewnie
      najbardziej tego brakuje - czemu biadactwa maja az tak cierpiec...
    • Gość: kat Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.ec.pl / *.ec.pl 23.08.04, 15:28
      a może jeszcze im przprowadzić panie do towarzystwa bo biedny seksu potrzebuje
      zauważ że niewinne osoby tam nie trafiają. A poza tym utrzymanie takiego
      jednego gnoja kossztuje ponad 1000zł a niektore rodziny maja tyle na 5 osob.
      • wcalenietakimaly Re: SEKS W WIĘZIENIU 23.08.04, 16:22
        liyah,
        na razie oberwalas dobrze po glowie od piszacych. A twoj kiedy wychodzi?
        • Gość: Marta Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 17:40
          Co do gwalcicieli i pedofilow to ucielabym im te jajca i kazała zezreć! troche
          miłosierdzia? nie ma mowy! wyciac im wszystko
          • Gość: kina Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:43
            brak sexu im??a bardzo dobrze gnojom!!kurwa mać...przeciez siedza i maja
            wszystko pod nos podsówane,to na wolnosci ludzie i całe rodziny głoduja a te
            skurwysyny maja tam wszystko...jasne najlepiej jeszcze im tam burdel
            otworzyć...zalewa mnie jak słysze o tym ,że chca tam mieć swoje prawa...powinni
            zapierdalać od rana do nocy i wpierdalać suchy chleb-to by była kara!!a tą kase
            co dziennie sie na takiego skurwysyna poświeca przeznaczyć na naprawde biednych
            ludzi ,tak tak,na tych co muszą jeść minimum...nie wiedza co to słodycz...kurwa
            nic im bym nie dała tym więżnia...a to że wolność im na jakiś czas odebrali to
            nie żadna kara...jak ukradne to idę siedziec!!jak zgwałce to siedze!!a jak
            zamorduje to też siedze!!mało tego ,ze sexu nie maja tam to jeszcze bym im
            odebrała wszelkie wygody...nie mówie ,że wszyscy są tam uziemnieni
            poprawnie,ale myśle tu o tych wszystkich skórwiałych
            mordercach,gwałcicielach...a pedofili to bym nie wsadzała do wiezienia tylko
            odrazu bym ich wszystkich mordowała!!zero wspułczucia dla takich gnoji!!
            • Gość: kina Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:50
              chciałąm przeprosić teraz za wszystkie przekleństwa ,ale nie znalazłam innych
              słów na to...przepraszam jesli uraziłam....
            • Gość: Alka Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 18:53
              Masz rację Kina!!!Zgadzam się z Twoją opinią w 100%.Niech gnoje cierpia w
              więzieniach a nie myśla o seksie!Seks jest na wolności a w wiezieniach niech
              zapierdalaja skurwiele tak ciezko jak sie tylko da i to najlepiej w
              kamieniołomach o suchym chlebie i wodzie!
              • Gość: kina Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 19:01
                wiesz bo jak se pomyśle ,ze....sama mam 5 letniego synka i na samą myśl o
                pedofilach czy gwałcicielach sama bym im łby poukręcała...a oni jeszcze tam sie
                sexu domagają-takiego wała!!do kamieniołomów gnojów wysłać i zaraz im sie sexu
                tam odechce...
    • Gość: kozborn żądam powrotu kary śmierci. IP: *.torun.mm.pl 23.08.04, 19:14
      Seks w więzieniu rządzi się swoimi prawami i nie ma potrzeby tego zmieniać.
      Również stoję na stanowisku, że nie należy sukinsynom życia uprzyjemniać. A
      najlepiej, skoro o tym mowa - przywrócić karę śmierci, bo mnie krew zalewa, jak
      słyszę co się dzieje i drugo raz mnie zalew, gdy słyszę, jak dobrze jest w
      więzieniu. Gdybym był bezdomny, chyba sam bym gwałcił i rabował a potem
      modliłsię o dłuuuuuuuuugi wyrok, a już na pewno starałbym się o cieplutką,
      przytulną celę na zimę. Więzienia powinny być funkcjonalne Niech drogi budują,
      doły kopią, a nie żyją na kredyt i tak biednego społęczeńśtwa, pasozyty jedne,
      w dodatku kryminaliści. Kara śmierci dla morderców. Koniec kropka i nie
      bałąmucić mnie humanitaryzmem. Humanitaryzm obowiązuje względem tych, którzy
      się pod nim podpisują. Dlaczego tak trudno pogodzićnma się z faktem, że śmieci
      są wszędzie, nawet (a może przede wszystkim) pośród ludzi?!!! Irytujące.
      • Gość: liyah Re: żądam powrotu kary śmierci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 19:20
        zostalam zle zrozumiana-moj facet nie siedzi-to po pierwsze ale niektorzy sa
        tam przecciez za blahostki a kazdy z nas popelnil w zyciu bledu,niedawno
        ogladalam rozmowy w toku na ten temat i jestem za,ale oczywiscie pedofile itp
        powinni byc surowo karani,ja gdybym byla z takim na celi to pewnie bym go
        zabila (ogladaliscie symetrie?)
        przepraszam za wszystkie niejasnosci
        naprawde potepiam zachowanie recydywistow,gwalcicieli itp ale mialam na mysli
        osoby ktore nie popelnily zbrodni tylko maja na swoim koncie drobne
        wystepki,choc jest w naszym kraju (takie sadownictwo) wiele osob niewinnie
        osadzonych
        mam nadzieje ze to zmienia postac rzeczy
        • Gość: m.m. dupa IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 09:21
          Bywa tak, że siedzisz w areszcie do sprawy 24 miesiące (tyle wolno trzymać w
          areszcie nawet w błahej sprawie bez wydania wyroku), potem cię uniewinniają i
          wychodzisz. Ale co odsiedziałeś i w jakich warunkach, tego ci nikt nie wróci.
          Możesz się sądzić z państwem o odszkodowanie, ale dostaniesz śmieszne pieniądze
          za te dwa lata poniżania, utratę pracy, czasem zdrowia, często rodziny. Bywa
          tak, że zimą w celi musisz spać we wszystkich ubraniach jakie masz, bo piździ.
          Kąpiel masz raz na tydzień. To takie luksusy? Spotkałam się z przypadkiem
          gościa, który siedział za wybicie szyby sąsiadowi. A że nie miał meldunku tam
          gdzie mieszkał, więc go zamknęli "dla zabezpieczenia prawidłowego toku
          postępowania". Jasne, powinno się surowo karać gwałcicieli, morderców, sprawców
          przestępstw z użyciem przemocy, ale prawda jest taka, że polskie sądy szafują
          aresztem i pozbawieniem wolności nawet gdy mają do wyboru cały wachlarz
          alternatywnych kar, które nie tylko lepiej spełniłyby funkcję resocjalizacyjną
          (o resocjalizacji w pudle nawet mi nie mówcie!), ale i były mniej uciążliwe dla
          społeczeństwa. Przykład? Proszę: gość po pijaku zdemolował przystanek
          autobusowy. Zamiast orzec grzywnę i prace na rzecz mpk (naprawianie
          zdemolowanych przez innych przystanków, mycie autobusów, sprzątanie zajezdni)
          sąd orzekł 1,5 roku puchy. Jaki sens? Pozna tam różnych ludzi i jeśli nie ma
          mocnego charaktery - po wyjściu może awansuje do grupy kieszonkowców. Druga
          rzecz to opieszałość sądów. W Szwecji od aresztowania do wyroku może minąć
          najwyżej miesiąc. U nas gówniane sprawy (jeden oskarżony, dwóch świadków)
          ciągną się latami. Myślicie, że wyroki zapadają dzięki temu sprawiedliwsze niż
          w Szwecji? A może to dlatego, że sedzia nie dostaje kasy za sprawę, tylko za
          każdy termin rozprawy? jeśli skończy szybciej - mniej zarobi, proste. Tak samo
          ławnicy - dostają po 40 zł na posiedzenie, nawet jeśli sie nie odbędzie. To nie
          więźniowie nas najwięcej kosztują. I jeszcze jedno - kiedy aresztowano mojego
          faceta, przeczytałam cały kk, kkw i kpk, żeby wiedzieć, na czym stoimy, co mi
          wolno, czego nie, co wolno sądowi. I wiecie co? Teoria i praktyka nijak sie do
          siebie mają. Niestety.
          • Gość: kina Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:45
            mylisz pojęcia człowiecze...przeczytaj sobie jeszcze raz posty.Nikt tu nie
            wspominał o tym ,że ludzie osadzeni w areszcie za wybicie szyby mają zaduże
            wygody!!mowa jest o ,,prawdziwych'',,winnych''osadzonych!!a pozatym jeśli
            chodzi o areszt to moze i tak było jak mówisz ale z autopsji wiem ,że areszty
            bywają tez lepsze...
            • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 09:57
              "a bardzo dobrze gnojom!!kurwa mać...przeciez siedza i maja
              wszystko pod nos podsówane,to na wolnosci ludzie i całe rodziny głoduja a te
              skurwysyny maja tam wszystko...jasne najlepiej jeszcze im tam burdel
              otworzyć...zalewa mnie jak słysze o tym ,że chca tam mieć swoje prawa...powinni
              zapierdalać od rana do nocy i wpierdalać suchy chleb-to by była kara!!" - czy
              to aby nie Twoje słowa? Patrz też post osoby o pseudonimie "Alka" - nie widze,
              zeby rozgraniczło się tu tych, którzy siedzą za alimenty i morderców, a poza
              tym powszechnie ludzie nie widzą też różnicy między pojęciami areszt-więzienie.
              • Gość: kina Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 10:00
                ok ...powiecmy ,ze przyznaje racje...ale tak czy inaczej nie ma znaczenia czy
                ktoś siedzi w areszcie czy tez w zwykłym więzieniu...temat jest taki,że oni się
                tam domagają wygody typu sex!!a tego akurat nie pojmuje...siedzi tam więc za
                darmo nie siedzi!!więc niech swoje odpokutuje....
                • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 10:08
                  Popełniesz ten błąd, co większość ludzi. otóż właśnie MA ZNACZENIE czy ktoś
                  siedzi w areszcie czy w więzieniu, bo ten w areszcie w świetle prawa jest
                  niewinny i siedzi tam "dla zebezpieczenia prawidłowego toku postępowania", a
                  jego prawa są ograniczone bardziej niż winnego w jakimkolwiek więzieniu.
                  Natomiast domaganie sie przez więźniów seksu - to wymyślone przez media łajno,
                  na które ludzie się rzucają, typowy temat zastępczy, żeby nie mówić o
                  niewydolności systemu sprawiedliwości, który największych bandytów i tak nie
                  ruszy i wzbudzić agresję przeciwko tym, których mamy pod ręką. Patrzcie, czego
                  im się zachciewa. Słyszałaś kiedyś o akcji protestacyjnej więźniów spowodowanej
                  brakiem seksu i z domaganiem się seksu na sztandarach? Bo ja nigdy. Druga
                  strona medalu jest taka, że powinni mieć możliwość spotkania się z bliską
                  osobą, żoną dajmy na to, i bzyknięcia się z nią bez obecności strażnika, kamer
                  i ch. wie czego jeszcze, bo seks rozładowuje agresję, heh. Oczywiście jeśli
                  mają kogoś, kto chce z nimi to zrobić. W innym wypadku - niech się zadowalają
                  własną prawicą (lub lewicą, jeśli który leworęczny). Nie chodzi mi o obronę
                  tezy, że powinno im się po spacerze podrzucać kury na szybki numerek. Chodzi mi
                  o to, że ludzie często mówią o czymś, o czym nie mają za dużo informacji, a
                  przy tym przejawiają nieznośną tendencję do generalizowania. Pozdrawiam.
                  • Gość: kina Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 10:14
                    ok masz rację;-]ale nadal ja mam tez swoje racje...oki doki każdy ma prawo się
                    wypowiedzieći mieć swoje zdanie....ja zostaję przy swoim...uważam ze
                    więznie<nie wypowiadam się o aresztantach>nie powinni mieć takich luksów jak
                    maja i to wszystko...
                    • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 10:41
                      OK! Ja też zgadzam się, że możesz mieć swoje zdanie na ten temat! :-) Ale tak
                      naprawdę - CO i SKĄD wiesz o tych luksusach? Jakie to luksusy? Ta siłownia na 6
                      m.kw. z jedną sztangą i zardzewiałym atlasem? Czy biblioteka, w której
                      najwnowsze ksiązki są z '56 roku? Kąpiel raz na tydzień? Czy to, że karmi sie
                      ich trzy razy dziennie (ale nie wierz, że dostają kotlety, to proraganda)?
                      Prycza o szerokości 65 cm? Być może stawka na "głowę" jest wyższa, niż niejeden
                      człowiek ma w domu, ale nie widać tego od tamtej strony, uwierz mi. Za dużo
                      idzie na administację i koszty utrzymania obiektów, a nie ludzi. Dla mniesprawa
                      jest w miarę prosta: rozumnie pomyślana amnestia (dla odbywających karę po raz
                      pierwszy, za przestępstwa bez użycia przemocy, którzy odsiedzieli przynajmniej
                      połowę tego, co pozostało do warunkowego zwolnienia), częstsze zwolnienia
                      warunkowe (największe znaczenie mają pierwsze trzy miesiące pozbawienia
                      wolności, potem człowiek przywyka, a ponadto wśród zwolnionych przed końcem
                      kary jest o 50% mniejsza powrotność do przestępstwa niż wśród tych, którzy
                      odsiwedzieli do końca swój wyrok), kara śmierci dla skazanych na dożywocie,
                      których wina została udowodniona w 100% i reorganizacja pracy sądów, w tym
                      przede wszystkim częstsze orzekanie kar nieizolacyjnych jako mniej uciążliwych
                      społecznie i pod każdym względem bardziej pożytecznych. Howgh.
                      • gilus19 Re: dupa 24.08.04, 13:50
                        > naprawdę - CO i SKĄD wiesz o tych luksusach? Jakie to luksusy?

zaklad karny w Ł. wiezienie dla recydywistow jak i zwyklych meneli:
                        - w kazdej celi telewizor
                        - b. dobre jedzenie (kotletow to niektorzy nie ruszaja bo wola inne specjaly,
                        skoro jest tak zle to czemu wiekszosc ludzi jesli tylko chce wychodzi z
                        wiezienia bardziej "napakowana" niz przed wejsciem do niego??)
                        - b. dobrze wyposazona silownia
                        - spotkania ze slawnymi ludzmi (w ramach resocjalizacji)
                        - stale naplywy "klientow sezonowych" ktorzy wiedza ze nigdzie nie bedzie im
                        tak dobrze jak w wiezieniu

>Czy biblioteka, w której
                        > najwnowsze ksiązki są z '56 roku?

jakos nie slyszalem aby szczegolnie wielu intelektualistow siedzialo po 1989

> jest w miarę prosta: rozumnie pomyślana amnestia (dla odbywających karę po
                        raz
                        > pierwszy, za przestępstwa bez użycia przemocy, którzy odsiedzieli
                        przynajmniej
                        > połowę tego, co pozostało do warunkowego zwolnienia), częstsze zwolnienia
                        > warunkowe (największe znaczenie mają pierwsze trzy miesiące pozbawienia
                        > wolności, potem człowiek przywyka, a ponadto wśród zwolnionych przed końcem
                        > kary jest o 50% mniejsza powrotność do przestępstwa niż wśród tych, którzy
                        > odsiwedzieli do końca swój wyro

GLUPOTY GLUPOTY GLUPOTY
                        polski system resocjalizacji jest chory, a ludzie wychodzacy na warunkowe sa
                        jednym z najwiekszych zagrozen dla spoleczenstwa, gdyz system przydzielania
                        zwolnien warunkowych umozliwia wychodzenie na wolnosc nawet najwiekszym
                        bandytom, ktorzy po prostu musza spelniac pewne wymagania hmm powiedzmy
                        aktorskie

wiezienie powinna byc szkola zycia, ktora kryminalisci powinni zapamietac przez
                        dlugi czas (kara smierci jest bez sensu - to nic nie boli - a przeciez w polsce
                        znalazlo by sie pare prac ktore moglyby wykonczyc takich delikwentow fizycznie
                        i psychicznie, np. budowanie autostrad o chlebie i wodzie)
                        • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 14:46
                          siedziałeś tam?
                          • Gość: kina Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 16:13
                            tak sobie siedziałam i jedna żecz mi nie dawała spokoju.Ok przyjmijmy na to,że
                            twoim zdaniem po pierwsze pimo-oni tam nie maja takich luksusów jak się o tym
                            mówi...no ale nie powiesz mi że są ich totalnie pozbawieni.Poztaym o to mi
                            chodzi ,że moim zdaniem Ci kturzy je maja powinni być ich pozbawieni.Dróga
                            sprawa-piszecie ,morderca czy też jakiś poważniejszy kryminalista to nie to
                            samo tak?że powinno się ich inaczej traktować<tak nie napisaliscie ,ale tak
                            wywnioskowałam>ok <<Po trzecie - czy uważasz, że
                            ktoś, kto siedzi za - powiedzmy - podrobienie świadectwa maturalnego, powinien
                            być traktowany? bo większość osadzonych to nie mordercy i gwałciciele.>> -To
                            twoje słowa,a więc powiecmy sobie jasno ktos kto nie był jeszcze karany i
                            podrobił świadectwo nie idzie siedziec!!<zawiasy>a przytaczajac dużo
                            wczesniejszy twój post-ktoś tam siedział za to że sąsiadowi wybił szybę??i co
                            mam uwieżyć ,że to był spokojny obywatel ,który tak poprostu wybił komus szybe
                            i poszedł za to siedziec??no w to jakoś nie uwierze...
                            • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:05
                              a co ty myslisz ze jak ktos nie byl nigdy karany to dostanie w zawiasach i
                              jeszcze go w dupe pocaluja?tak nie jest,moj facet mial czysta kartoteke a za
                              glupote siedzi juz 7 msc
                              ponato sa zk dla recydywistow jak i dla petek,wiec nie mo mi ze dziadka ktory
                              jechal po pijanemu na rowerze traktuje sie na rowni z seryjnym moredrca
                              • Gość: aa Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:09
                                Mój facet też siedział nieinnie i nikkogo to nie obchodziło. Liczyło sie tylko
                                to że myśleli że sprawiedliwości stało się za dość.
                                • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:12
                                  No właśnie,nie możemy od razu szufladkowac ludzi, a jak byscie sie poczuly
                                  gdyby ktos powiedzial o was "a ta blondynka to glupia qrwa,puszcza sie".to sa
                                  stereotypy!!ludzie jak mozecie rzucac kamieniami skoro sami popelniacie bledy?
                                  przyjrzyjcie sie swojemu postepowaniu a potem oceniajcie innych
                        • Gość: mon Re: dupa IP: *.toya.net.pl 24.08.04, 14:56
                          >jakos nie slyszalem aby szczegolnie wielu intelektualistow siedzialo po 1989

A są jakieś statystyki? Zresztą czy trzeba być intelektualistą żeby czytać
                          książki? I czy dostęp do literatury zamiast gazet z gołymi babami zaszkodziłby
                          osadzonym?

> GLUPOTY GLUPOTY GLUPOTY

bardzo rzeczowy argument

> polski system resocjalizacji

coś takiego jak system "resocjaloizacji" nie istnieje. To fikcja.

> system przydzielania zwolnien warunkowych umozliwia wychodzenie na wolnosc
                          nawet najwiekszym bandytom

statystyki? Ponadto sąd ma możliwość zaznaczenia w wyroku, po ilu latach i czy
                          w ogóle skazany może się ubiegać o warunkowe zwolnienie.

> wiezienie powinna byc szkola zycia, ktora kryminalisci powinni zapamietac
                          przez dlugi czas

i jest - szkołą życia. Tylko ta szkoła nie wychodzi na dobre ani skazanym, ani
                          społeczeństwu

>(kara smierci jest bez sensu - to nic nie boli

śmierć nie boli? przeczytaj swoje słowa, większej bzdury dawno nie słyszałam!
                          istotnie, stracić życie to niemal tak banalne jak piernąć, żadnego strachu,
                          żadnego bólu, luzik.

> a przeciez w polsce znalazlo by sie pare prac ktore moglyby wykonczyc takich
                          delikwentow fizycznie i psychicznie, np. budowanie autostrad o chlebie i wodzie)

Po pierwsze co to by były za autostrady, zbudowane przez przypadkowych ludzi, w
                          dodatku wygłodzonych i wycieńczonych. Po drugie, koszty ich pilnowania
                          przekroczyłyby koszty zatrudnienia fachowców. Po trzecie - czy uważasz, że
                          ktoś, kto siedzi za - powiedzmy - podrobienie świadectwa maturalnego, powinien
                          być traktowany? bo większość osadzonych to nie mordercy i gwałciciele. A po
                          czwarte - twoje poglądy na kilometr zajeżdżają faszyzmem. Niestety, żyjemy w
                          XXI wieku i tortury w cywilizowanych krajach nie są mile widziane. Przykro mi.
                        • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:02
                          wiec wiezienie w Ł. to wyjatek chyba ze spedzaja tam kare ludzie o niskich
                          wyrokach,a widziales co sie dzieje w wolowie?
                          • Gość: aa Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:06
                            Z tego co wiem to w Tarnowie jest przejeb...
                    • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:00
                      co to za luksusy?ty byles w wiezieniu?to jedno wielkie gowno przereklamowane
                      przez prase
                • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:58
                  hej a samo zamkniecie (mowie o areszcie),brak mozliwosci zatelefonowania-to nie
                  jest ameryka ze przysluguja ci 2 telefony,nie dosc ze dostaniesz na policji
                  porzadny wpier*** to w celi 1m na 2m jest 8 mezczyzn,obiady chujowe,wypiska raz
                  w miesiacu,odwiedziny tak jak prokuratorowi sie spodoba,w wiezieniu jest o tyle
                  lepiej ze mozna dzwonic,spojrz na to z innej strony-kazdy z nas popelnia
                  BLEDY!!!
                  • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 09:41
                    Oglądałam program dokumentalny o jakimś amerykańkim więzieniu i wyobraź sobie,
                    że tam w areszcie przysługują trzy widzenia na TYDZIEŃ + 15 minut rozmowy
                    telefonicznej z bliskimi i 10 minut rozmowy telefonicznej z adwokatem. A
                    widzenia odbywały się w jakimś ogrodzie. Bajka. Dla mnie to jest bajka.
                    • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:23
                      to jest mozliwe tylko w usa,wiem jak jest u nas,a to wszystko co pisza w
                      brukowcach i pokazuja w tv jest przekoloryzowane,sama wiesz prawda?
                      • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:24
                        Aż za dobrze :-(
              • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:55
                m.m. popieram cie,bo wiem jak to jest gdy facet siedzi w wiezeiniu-moj za
                glupote dostal rok na twardo i po 7miu msc ostal blache na wokandzie,a na
                dodatek placilismy 2000kosztoe sadowych i 300 zl "zadoscuczynienia",a takze gdy
                ktos pisze podanie o wokande a ma jakies pieniadze na zelaznej kasie to musi
                nabyc znaczki sadowe za 45zl,wiec nie mowcie mi ze to wy za wszystko
                placicie,sprawdzcie jakie warunki sa w wiezieniu a potem mowcie,a nie
                naogladaliscie sie w uwagach i innych tego typu programach ze wiezniowie
                mieszkaja w istnych belwederach a potem powtarzacie te glupoty
                • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 09:46
                  Mam wrażenie, że ludzie czerpią te informacje z filmów w rodzaju "Kilera".
                  • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:24
                    no pewnie tak mysla przeciez kiler to film czysto dokumentalny....;)
                • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 09:49
                  A swoją drogą ciekawe, ile osób na forum rozumie wyrażenie "dostał blache na
                  wokandzie"? :-)
                  • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:25
                    Nie no przeciez oni wszyscy sa tak poinformowaniu,znaja dzienna dawke
                    zywieniaowa,wszyscy wiedza jak jest w wiezieniu,wiec co to jest blacha albo
                    dzwon wiedza..
                    • Gość: aa Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:28
                      Dlatego wkrzają mnie tacy co nic praktycznie nie wiedzą o życiu w pudle a tyle
                      mają do gadania że aż strach.
                      • Gość: aa Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:29
                        babygirl a ile siedzi już Twój facet???
                        • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:35
                          dla niektorych to malo ale razem jest juz prawie 7 msc (poszedl na
                          samoukaranie,bo prokurator poszedl mu na reke) i wybral rok na twardo:(
                          ale dziwi mnie ze przestepcy siedza za gorsze zbrodnie po rok,poltora a on za
                          taka mala glupote dostal rok
                          • Gość: aa Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:38
                            Niekiedy żądają jeszcze grzywny żeby te chamy mogli zarobić.Nie dość że ci
                            ludzie po wyjściu nie mają z czego żyć to w dodatku nie mają nawet żadnego
                            zasiłku bo rząd tak się wycfanił, że nie wypłaca.
                            • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:45
                              No my ponieslismy straszne straty materialne,oszacowalismy ze na dzien
                              dzisiejszy jest to okolo 20 tys zlotych-koszty sadowe,dojazdy,oplaty sadowe,to
                              co kupuje na widzeniu,znaczki,karty,paczki,ciuchy itd
                              • Gość: Kinga K. Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:57
                                A za co siedzi?
                        • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:35
                          a Twój?
                    • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:25
                      może trzeba by ich spakować do wora? ;-)
                      • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:28
                        tzn. mam na myśli tych, co się tu tak wymądrzają, a nie naszych facetów... :) A
                        mój już 22 miesiące (i pięć dni) na śledczym, wyobrażacie sobie?... Sąd się nie
                        zgodził, żebyśmy sami zaproponowali karę, a proponowaliśmy naprawdę w moim
                        odczuciu bardzo wysoką (3). Nie wiem, co będzie.:(
            • Gość: gh Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:51
              oj areszty lepsze nie bywaja,dostajesz opiernicz za nic doslownie..
              a liyah wspominala ze mozna by pozwolic robic to osobom ktore popelnily np
              wystepek,a nie ciezkie zbrodnie
              • Gość: m.m. Re: dupa IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 09:57
                Mój dostał tydzień izolatki za to, że rzucił się na strażnika, który odebrał mu
                połowę chleba z jego przydziału, bo akurat dali swieży (święto) i tamtemu się
                spodobał... Luksus.
                • Gość: babygirl Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:27
                  Mój moze do mnie dzwonic kiedy chce po dostal grupe PZP,ale poszedl na inny
                  pawilon i gad go opierniczyl,a co mial zrobic jak ludzie z innego pawilonu
                  zajeli automat u niego??
          • Gość: liyah Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:50
            popieram Cie jak najbardziej,a co powiedziec na to,ze jeden dzien to 100 zl w
            wiezeinu?ale nie sto zlotych na jednego wieznia-jezeli nie masz jakis dlug
            wobec panstwa to jeden dzien jest liczony jako 100 zl-wisisz Panstwu 2000zl-
            siedzisz 20 dni
            • Gość: aa Re: dupa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 18:03
              Dlatego ja uważam że jeśli ktoś nie ma pojecia o pudle i wszystkim co tam jest
              to nie powinien zabierać głosu.Taki ktos przypadkiem usłyszy jakąś bujde i
              wydaje mu się że wszytsko wie. A prawda jest inna o ludziach z wiezienia.
        • Gość: Kinga K. Re: żądam powrotu kary śmierci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:53
          Np. jakie drobne występki?
    • Gość: Zdzichu Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 19:34
      Niech się nawzajem cwelują.
      Najlepiej nogami od stołka.
      • wcalenietakimaly Re: liyah 24.08.04, 16:28
        Z twoim to byl zart, przeciez widac po twoich wpisach jakie bujne zycie
        seksualne prowadzisz.
        Osobiscie uwazam ze dla pewnej grupy wiezniow, ulatwienie im fizycznej milosci
        z zonami lub sympatiami powinno byc mocno rozwazone in plus.
        • Gość: aa Re: liyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:34
          Jestem za m.m. uważam że w 100 proc. ma rację bo ja też wiem że tak właśnie
          prawo polskie wyglada. Wsadzić kogoś do pudła jest bardzo prosto wystarczy że
          ktość ma plecy albo kase.Wiem że wiele ludzi siedzi będąc nie do konca winnym
          więc nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. A co do warunków w jakich
          żyją nie są takie luksusowe, zależy jeszcze w jakim mieście się jest. Sielanką
          nie jest beznadziejne jedzenie, mała cela, przepustki tylko wtedy jak na to
          zasłużysz albo jak kogoś lepiej się zna.To wszystko wydaje się takie wygodne
          ale jak przychodzi co do czego to jest cięzko.Jeszcze nawiązując do seksu to w
          życiu nie zgodziłabym się żeby to tam zrobić.Mam faceta który siedział w
          różnych miejscach i choć miałam czaszami taką ochotę to nie zrobiłam tego.
          Przybajmniej teraz mam satysfakcję że uszanowałam to co trzeba. Pozdrawiam :-)
          • Gość: m.m. Re: liyah IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:30
            A Twój jeszcze TAM, czy juz w domciu? Ile czasu to trwało/trwa?
            • Gość: babygirl Re: liyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:36
              moj jeszcze jest w zk,zle w PZP-pol otwrty,moze codziennie dzwonic,3 widzenia
              na msc,dzisiaj bylam na patrzonku i bylo super,dostalam buziaka,szkatulke na
              bizuterie i moj portret:)
              w listopadzie jest wokanda i juz bedziemy razem,a w ogole to jest juz tam 7 msc
              (z przerwami)
              • Gość: m.m. Re: liyah IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 08:33
                hej! ja też dostałam swój portret! w zeszłym roku na urodzinki! :)
                • Gość: babygirl Re: liyah IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 16:59
                  no ja mam taki ladniutki,ale szkatulka jest super-nawet z przegrodka na
                  bizuteria srebrna i zlota (bo prosilam mmoja mardke o taka;) )
    • Gość: Annana Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: 80.50.29.* 24.08.04, 18:41
      Hej! Seks w więzieniu? Nie!! Trzeba ponieść kare za popełnione przestępstwo.
      Możesz mnie wyzwać, uznać za bezuczuciową ale takie jest moje zdanie. Nieważne
      czy to jest kradzież kur czy morderstwo na tle seksualnym. Wiem, że na tym
      cierpi ewentualna "Druga Połowa" ale trudno! Popełniając przestępstwo ktoś
      złamał prawo, nie podporządkował się obowiązującym regułom, więc dlaczego ma
      jeszcze uzyskiwać nagrodę (tzw. widzenia małżeńskie są nagrodą w ZK/AŚ)? Jestem
      przeciw. Może nie zdecydowanie ale na pewno nie jestem za seksem w więzieniu. A
      możemy się jedynie domyślać co "panowie" lub "panie" robią w kącickach w
      celach... I nie warto się schylać po mydło....
      • Gość: cxb dfjhntd n Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 19:10
        Jestes pusta jezeli myslisz ze w wiezieniu zaraz wypieprza cie w dupsko,wiec
        nie oceniaj kogos po sobie,ty sie nie musisz schylac jezeli nie chcesz,ale
        gdybys trafila do paki to dostalabys taki wycisk za te swoje faszystowskie
        poglady ze bys zaniemowila
        • a.g9910 Re: SEKS W WIĘZIENIU 24.08.04, 21:00
          HM,czytam wszystkie posty,i ja wam coś powiem.
          Otórz pracuję w domu dziecka,i widząc co te dzieci mają czyli nic ,zawsze
          porównuję tę sytuację do więzienia.Jedzenie....wiele do życzenia,jeden
          telewizor na 50,i to jest cały dorobek,żadnych bibliotek,siłowni,itd,itp.Mówię
          powarznnie.Młodzież się nudzi na maksa!!! i wtedy sobie myslę,że we więzieniu
          mają lepiej,bo jak np,żarcie im nie smakuje to zrobią strajk !!! a co mogą
          zrobić e dzieci>???? NIC !!!Zycie ich nie rozpieszczało,trafili do domu dziecka
          dlatego że istnieją i komuś zawadzali w piciu!!!! cholera to się w głowie nie
          mieści!!! a oni jeszcze chcą seksu???Skandal!!!

Teraz wap opiszę jeszcze jedną sytuację ,by potwierdzićwiększoc tutejszych
          postów.
          Pracowałam kiedyś w fajnej kafejce,gdzie wszyscy się znali.Pryszło pewnego
          wieczoru 2 facetów około 30lat,pili,bawili sie.W pewnym momencie słyszę rozmowę
          między nimi;chodż było to kilka lat temu pamietam to jak dziś.
          Mówi jeden do drgiego:słuchaj ile bysmy dostali za tę dupe jak byśmy się z nią
          zabawili?? drugi mysli i mówi ileś am,i śmiech...
          Słyszałam to,aż mnie zatkało,własnie kończyłam zmiane,było to zimą po 22.
          Nie wiedziałam w sumie co zrobić,faceci byli już podchmieleni,więc zazełam
          pokojnie,dyplomatycznie z nimi rozmawiac,i oni się jakby rozkleili.
          powiedzieli mi gdzie siedzą,właśnie są na przepustce,pieniądze dostali z
          zakładu bo pracują tam,dostali kasę by nic nie nabroili,a chcieli y się abawic.
          Nasunęłam im myśl,żeby skorzystali z jakieś agencji,to nic się nie wydarzy,by
          pózniej ego żałowali.
          Dzieki bogu nie zrobili mi nic złego,nawet jeden się we mnie chyba akichał,bo
          powiedział mi swój cały życiorys.
          • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 09:01
            Oni chętnie opowiadają swoje życiorysy. :) Niegdy nie mają dość gadania. Prawda
            jest taka, że nie taki diabeł straszny jak go malują, to raz. Dziwnie tylko
            piszesz, że "pieniądze dostali z zakładu bo pracują tam,dostali kasę by nic nie
            nabroili" - wzięli pieniądze, które zarobili, a nie dostali je od zakładu,
            jeśli ktoś pracuje, to częś swojego zarobku może wydać albo w kantynie, albo na
            przepustce, tak samo jak masz swoje pieniądze (wpłacane przez rodzinę) na
            wypiskę, więc nie pisz, że dostali, bo znów ktoś sobie tworzy jakieś błędne
            mniemanie, że musi dokładać do kryminalistów, żeby oni mogli się zabawić.

A poruszasz jeszcze jeden bardzo ciekawy i bolesny wątek - domy dziecka. Dla
            mnie domy dziecka w takiej postaci jak w Polsce są patologią i rodza patologie.
            Jestem za: rodzinnymi domami dziecka, uproszczeniem procesu adopcji i
            propagowaniem antykoncepcji w miejscach, skąd dzieci najczęściej do domów
            dziecka trafiają.
            • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:33
              Pieniadze to wyajemy na lawnikow,adwokatow,prokuratorow,sedziow i przede
              wszystkim tych frajerow SWIADKOW KORONNYCH-bo oni leza w domu do gory
              ch****,nie moga pracowac,maja za friko w ch** rzeczy za to ze sprzedali kilka
              osob,a sami nie byli lepsi-na to wydajemy pieniadze ale jakos nikt o tym nie
              mowi,wypominac mozna tylko osadzonym tak?
          • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:30
            ale nie chodzi mi tu o gwalcicieli i recydywe-ale jestem np.bardzo przeciwna
            temu ze recysywista odsiedzi polowe wyroku i jest "zresocjalizowany",a na
            dodatek zalatwia mu prace i jak jest w ciezkiej sytuacji materialnej to mu
            dadza jakas odprawke,a moj facet pierwszy raz zlamal prawo i siedzi juz 7 msc
            (z jedna 2msc przerwa)
            • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:34
              Jak się pracuje w więzieniu to tylko wtedy ma się kase. Tylko jest to bardzo
              mało.
              • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:37
                no ale wszyscy mysla ze to my oramy dla wiezniow,to jest smieszne,tam panuja
                takie warunki ze glowa mala
                • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:39
                  Ja jak ci opisze to nie uwierzysz
                • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:45
                  Zaczne od początku. Jakieś 7 lat temu z 4 kumplami był na imprezie i gdy z niej
                  wracali jeden z nich był też ze swoja laską, która była pijana. Jechali więc w
                  5 jednym autem. Po drodze mojego gościa wysadzili i tak każdego pokolei. I
                  tyle. A za pare dni mojego faceta wzywają na komisariat. Dowiaduje się tam że
                  został oskarżony o współudział w gwałcie tamtej laski. O czym on sam nie
                  wiedział. A ten gość który to zrobił (bo był jej chłopakiem) przyznał się, bo
                  jego brat policjant doradził mu tak, gdyż dostałby mniejszą kare. A w dodatku
                  wciągnął do tego jeszcze reszte kumpli. To jest okropmne.
                  • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:49
                    No i kolejne pomowienie,mojego faceta sprzedal jakis malolat,powiedzial ze moj
                    chlopak sprzedal mu trawe,zeby samemu uniknac kary,no i byl nalot i znalezli 6
                    gr marihuany i za to moje kochanie siedzi juz 7 msc a czystalam w internecie ze
                    goscie ktorzy byli juz notowani,ktorzy rozprowadzali narkotyki pod jakims
                    gimnazjum i mieli duzo materialu dostali ok.2 lat-wyjda najpozniej po 1,5 roku
                    i znowu beda sprzedawac,i jaka jest spraweidliwosc w polsce
                    • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:52
                      Ż A D N A
                      • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:59
                        Ludzie sie dziwia ze tak duzo idzie na wiziennicto w polsce,ale skoro
                        prokuratorzy ciagle przedluaja sankcje,bo sa za bardzo zajeci piciem kawy (tak
                        ja to zapamietalam gdy jezdzilam do sady o pozwolenie na widzenie) z innymi
                        kolegami po fachu,zeby sprawdzic i przeczytac akta,to nie wina aresztantow,ze
                        czekaja na wplyw oskarzenia do sadu,gdyby rorok sie postaral wszystko
                        zamkneloby sie w okresie 3 miesiecy i bylby transport do zkwszystko daloby sie
                        jakos szybciej rozwiazac-a za kazdy wyslany list,powiadomienie czy wezwanie nie
                        placimy my-podatnicy,tylko rozliczenie dostaje osoba ktora popelnila
                        przestepstwo,w kosztach sprawy
                        • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:02
                          WIDZE ŻE TY NAPRAWDE WIESZ O CO CHODZI A NIE CO TAMCI, BO IM SIĘ TYLKO WYDAJE
                          ŻE WIEDZĄ.A TAK NAPRAWDE TO ZA DUŻO RAZY OGLĄDALI KILERA
                          • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:06
                            no bo to przeszlam,nawet jezeli ktos obejrzy "Symetrie" czy jakis podobny film
                            to nie bedzie wiedzial jak to jest naprawde
                            • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:35
                              chociaż "symetria" już jest znacznie bliżej rzeczywistości.
                              • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:37
                                jako tako,ale czasami jest zbyt "szpanersko" z ta grypsera-tak nie jest,chlopak
                                mi mowil
                                • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 08:36
                                  No pewnie, że nie, to byłoby dziwaczne :) ale przynajmniej nie pokazali tam
                                  scenek w rodzaju uśmiechniętych strażników, ścian pomalowanych na pastelowe
                                  kolorki, więźniów w odprasowanych drelichach z granatowymi kołnierzykami, bon
                                  ton i elegancja.
                        • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:44
                          Posłuchajcie tego. Mój ma zarzut kradzieży samochodu dostawczego. W samochodzie
                          był ładunek. Na początku właścicielka auta powiedziała, że ładunek był wart
                          50000 euro. Jest to zapisane w aktach. Bo to miała być jakaś zaje***
                          zaawansowana technologicznie maszyna do robienia czegoś tam (pewnie kupy). Auto
                          oddali na celny do oszacowania wartości tego ładunku. Okazało się, ża ładunek
                          dziwnym sposobem przemienił się w trzy jakieś materace antyodleżynowe,
                          faktycznie zaawansowane, za 36000 zł. Właścicielka nie poniosła żadnej
                          odpowiedzialności za swoje kłamstwo. A sprawa przez tę wycenę odwlokła się o
                          prawie cztery miesiące, bo na jednej rozprawie sZANOWNY sĘDZIA podjął decyzję o
                          wycenie (zresztą gdzieś po 10 miesiącach prowadzenia sprawy się zdecydował),
                          wyznaczył termin za miesiąc, za miesiąc okazało się, że zapomnieli wysłać do
                          urzędu zawiadomienie, że wycena potrzebna, termin za miesiąc, po tym miesiącu
                          wyszło na jaw, że pracownik urzędu celnego, który miał z tą wyceną przyjechać
                          (trzy słowa na kartce papieru w kratkę) przyjechać, ma akurat urlop (a wiadomo,
                          że raczej nikt nie mógłby go zastąpić, to taka poważna sprawa i tylko jeden się
                          w niż wgryzł), odroczyli o kolejne półtora miesiąca - i już po tym czasie się
                          udało. Cud, kurwa, prawdziwy cud. Nie mówię już o tym, że od kwietnia do
                          grudnia wzywali właścicieli na świadków, a oni ani razu się nie pojawili,
                          przyjechali dopiero kiedy sąd wyznaczył im 800 zł grzywny i zagroził
                          doprowadzeniem i 30 dniami aresztu.
                          • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:41
                            jak jest w sprawie wielu swiadkow to sprawa moze sie przeciagac,my na szczescie
                            nie mielismy zadnej rozprawy ale i tak koszta ponieslismy
                            • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 08:40
                              W tej sprawie świadków było trzech: dwóch policjantów, któzy ich zatrzymywali i
                              właścicielka auta, która bóg jeden wie dlaczego została powołana na świadka, bo
                              w tym czasie siedziała na dupie w swoim rodzinnym poznaniu, tj. jakieś 300 km
                              od miejsca zdarzenia, chyba żeby sprawa poważniej wyglądała, bo tak bez
                              świadków to trzeba by szybko skończyć... Potem powołali jeszcze tego swiadka z
                              celnego. I na tym koniec. 22 miesiące to im zajmuje i teraz następny termin
                              jest za tydzień, wcale nie zakładałabym się, że ostatni. A przeważnie powody
                              przesuwania rozprawy były takie, ze nie przyszedł prokurator albo adwokat (z
                              urzędu, oczywiście) albo sąd wyznaczył w jednym dniu i o jednej godzinie dwie
                              sprawy w jednej sali. I jakoś dziwnie jednej z nich się nie dało
                              przeprowadzić...
                              • Gość: KInga K. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:04
                                No ale ukradł ten samochód czy nie?
                                Kurcze wiecie co, moi rodzice np. cholernie ciężko pracują, od rana do
                                wieczora, moja matka przychodziła do pracy w czasie chemioterapii, a jacyś
                                gnoje trzy razy im biuro obrobili. Trzy razy wynieśli dosłownie wszystko.
                                Gdybym dorwała sku..synów, to bym im nogi z dupy wyrwała. Na pewno przepuścili
                                wszystko na imprezki, panienki. Oczywiście, nigdy ich nie złapano. Nóż się
                                otwiera w kieszeni. Resocjalizacja to mit.
      • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 10:08
        > nie podporządkował się obowiązującym regułom, więc dlaczego ma jeszcze
        uzyskiwać nagrodę

Może dlatego, że z badań psychologów wynika, że zmianę zachowania łatwiej
        uzyskać stosując nagrody niż same kary? A może dlatego, że resocjalizacja udaje
        się prawie wyłącznie wtedy, kiedy osadzony ma dla kogo sie zmienić, a łatwiej
        jest kobiecie czekać, kiedy czasem może odbyć "bliższe spotkanie" ze swoim
        facetem, niekoniecznie od razu się bzykać, ale poprzytulać, całować, whatever?
        A może dlatego, że samo zamknięcie jest karą bardzo dotkliwą, której
        dotkliwości nawet sobie nie wyobrażasz, a dochodzi do niej cały szereg
        niedogodności, z których brak seksu jest tylko jedna i niekoniecznie
        najboleśniejszą? A może w końcu dlatego, że to ludzie i że każdy może tam się
        znaleźć? Kiedys w programie Ewy Drzyzgi przedstawiciel proluratury powiedział
        bardzo słusznie "każdego można zamknąć. Pani sama już jutro może siedzieć (do
        prowadzącej". I to nie było takie sobie gadanie, niestety...
        • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:22
          I to jest święta prawda że "każdego można zamkną" bo prawo polskie jest
          niedorzeczne, nie potrzebne są nawet żadne dowody żeby kogoś zamnknąć. A
          człowiek który zostaje niewinnie zamkniety musi żyć z niektórymi debilami np w
          jednej celi.Jeszcze chciałam nawiazać do strażników którzy są jeszcze większymi
          chujami niż nie jeden więzień. To jest straszne co się dzieje w ZK i to w
          dodatku na oczach całego społeczeństwa,a sądy są tylko od tego żeby brać kase.
          W większości przypadków sądy wymierzają sprawiedliwość grubością portfela a nie
          sprawiedliwością.Jak na to wszystko patrze to robi mi się niedobrze.
        • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:43
          W Polsce mamy takie sadownictwo i policje ze ch*** klada na wszystkim a od
          czasu do czasu musza kogos zamknac-dla statystyk-wiec nie patrza na to czy ktos
          jest naprawde winny czy tez pomowiony,a pomyslcie jaki to jest bol kiedy nie
          wiesz co sie stalo i za co siedzisz..zaczynasz watpic w aly swiat.Ja bylam
          przesuchiwana w sprawie mojego chlopaka i to bylo straszne-probowali mnie
          podejsc psychologicznymi zagrywkami,powiedzieli "Powiedz kto....,a Twój chlopak
          juz jutro bedzie z toba",gdy jego przesluchiwali mnie nazwali qrwa--
          bezpodstawnie-tylko po to aby go sprowokowac,pobili go tak ze nie mogl chodzic-
          to ma byc dobry poczatek resocjalizacji?nie wydaje mi sie
          • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:47
            Obecnie ten co to zrobił zwiał za granice, a mój facet wyszedł 8 m-cy temu.
            Został tylko jeden który jeszcze siedzi.
            • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:51
              wspolczuje ci wiem co przeszlas...
              wkurza mnie jeszcze to ze wychowawcy i tym podobni czepiaja sie grypsujacych-a
              co ma robic jak byl w porzadku,nikogo nie sprzedal to ma byc frajerem?nie
              rozumiem tego
              • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:54
                wIESZ JAK TRAKTUJĄ LUDZI KTÓRZY ZA TAKIE COŚ SIEDZĄ...TAM OCZYWIŚCIE. ALE
                MOJEGO TAK NIE UWAŻĄLI BO ZNALI JEGO AKTA I WIEDZIELI CO JEST GRANE.
                • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 19:01
                  no bo tam czasem mozna poznac prawdziwego przyjaciela-na dobre i na
                  zle,pamietam ze jak moego faceta zamkneli to nagle nikt mi nie pomagal,moglam
                  liczyc tylko na mojego tate i kilkoro przyjaciol a tak to zawsze mial wokol
                  siebie setki "uwielbiajacych go osob",spotaliscie sie z tym samym?
                  • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:57
                    To samo! Jak wcześniej się spotkać, iść na piwko czy coś - zawsze się ktoś
                    znalazł. Jak go zamknęli, nagle wszyscy koledzy są tak zajęci, że żaden nawet
                    nie wejdzie zapytać, co u niego, jak sobie radzę, nic. Ale założę się, ża jak
                    wróci, będzie "jak fajnie, że już jesteś, czekaliśmy, martwiliśmy się, postaw
                    piwko z okazji szczęśliwego powrotu". Na szczęście mój ukochany też już sobie
                    przemyślał, kto naprawdę jest przyjacielem.
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:42
                      Ja mialam dokladnie identycznie,jak byl i stawial piwko,wodke to wszyscy go
                      uwilbiali,ale potem zostalo tylko kilka osob,na szczescie moje kochanie
                      opamietalo sie i nie chce miec nic do czynienia z tymi zdrajcami
                  • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:58
                    i jeszcze coś - tzw. przyjaciele od 22 miesięcy "właśnie się składają" na
                    paczkę dla niego...
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:44
                      akurat ja nie mam tego problemu bo jego przyjaciel zawsze poleci do
                      tych "ktorzy sa nadal dobrymi znajomymi" mojego faceta i oni zawsze cos jamu
                      daja na rakiete a tak to zawsze sama robilam (tzn.dopiero 2 we wrzesniu robie 3)
                      • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 09:13
                        U mnie raz dwaj koledzy się złożyli, a tak zawsze robię ja albo mama mojego
                        ukochanego, tak samo wpłacanie na wypiskę, a jeszcze przecież przez pierwszy
                        rok jak siedział żywnościowa przysługiwała raz na miesiąc, a higiena dwa razy,
                        nie tak rzadko jak teraz. Więc tak lekko licząc dwie, trzy stówki na miesiąc
                        leciały...
                        • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:02
                          ja na kazdym widzeniu wydaje ok.200-300 zl (a widzimy sie 3 razy w msc,czasem
                          nawet 4 jak zalapie jakis wniosek nagrodowy),no i raz na kwartal paczka-
                          ok.200zl,karty telefoniczne,znaczki itp...
          • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 26.08.04, 08:51
            Mojego przekopali od razu na dołku. Na komendzie, wyjaśniam tym, którzy znają
            sprawę tylko z "Kilera" (panie Kiler, przykro mi, ale muszę pana aresztować,
            poproszę ze mną ;-). A w areszcie strażnicy pobili kolesia z jego celi i to tak
            przesadzili, że mają o to sprawę w sądzie, już nie dało sie ukryć. Dyrektor się
            po tym podał do dymisji. Ale jaki będzie koniec tej sprawy, to już inna
            kwestia. Pewnie umorza z braku dowodów... W końcu "kruk krukowi oka nie
            wykole"...
            • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 17:48
              skad ja to znam-moj kochany dostal takie baty na policji bo nie chcial
              wspolpracowac-skuli go na ukos (lewa noga do prawej reki i na odwrot) i go
              kopali,bili,wyzywali,mnie tez wyzywali przez 3 godziny,zawineli go o 9tej rano
              a dopiero o 16stej dostal kawe do picia,ja mu w miedzyczasie zanioslam na
              komisariat jedzenie,picie itp-cala reklamowke,to najpierw to wyrzucili do
              smieci a potem zapytali czy chce to zjesc,a jego kolege (poznal go w areszcie
              pod cela) tak pobili ze mial zlamany nos i trzy zebra
              • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:10
                POWIEM CI SZCZERZE ŻE JA NIE WIDZIAŁAM TEGO CO TY BO NIGDY NIE POZWALAŁ MI MÓJ
                ŻEBYM TAKIE OKROPNOŚCI OGLĄDAŁA.POPROSTU MÓWIŁ MI KIEDY MAM NAJLEPIEJ
                PRZYJECHAĆ NP.NA WIDZENIE.JA BYM TEGO WIDOKU CHYBA NIE ZNIOSŁA JAKBY COŚ MU
                ROBILI.CHYBA ZAMKNĘLI BY MNIE BO ROBIŁABYM WSZYSTKO ŻEBY JEMU SIĘ KRZYWDA NIE
                STAŁA.CHOĆ JEGO TEŻ NIE OSZCZĘDZALI.
                • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 22:23
                  ja tego nie widzialam on mi to powiedzial,mi nawet by go nie pokazali bo
                  bylabym swiadkiem i moglabym im wytoczyc proces o pobicie
              • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:13
                JAK JUŻ PISAŁAM MÓJ PRZESIEDZIAŁ 5 LATEK Z HAKIEM I WIEM ŻE NIE MIAŁ
                RÓŻOWO.DZIĘKUJĘ BOGU ŻE TERAZ JEST PRZY MNIE I ZE MNĄ TO WSZYSTKO CO MI SPRAWIA
                TERAZ NAJWIĘKSZĄ PRZYJEMNOŚĆ.
              • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 27.08.04, 09:18
                Mojemu zgodzili sie przez 48h podać ode mnie tylko papierosy. Nawet szczoteczki
                do zębów nie. Bo pewnie zawierała w sobie pilnik do piłowania krat, a być może
                szpadel do zrobienia podkopu. O czymś do jedzenia czy picia w ogóle nie było
                mowy, żeby podać.
                • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 17:05
                  ja mialam troche inna sytuacje bo mnie wzieli na przesluchania a ze nic nie
                  powiedzialam to nie bylam swiadkiem,no i tam jeden gosciu mi powiedzial ze moge
                  mu przyniesc jakies jedzenie bo go beda o 16stej wiezli na dolek,no to
                  nakupilam mu cala reklamowe zarcia,szczoteczke i paste,ale dostal z tego tylko
                  wlasnie szczoteczke i paste do zebow
                  • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:03
                    JAKOŚ SOBIE RADZIŁAM. CZASAMI NAPRAWDĘ MYŚLAŁAM O JAKIMŚ INNYM FACECIE (W DUCHU
                    TAK SOBIE MÓWIŁAM JAKA JA JESTEM GŁUPIA ŻE WIERNIE CZEKAM NA NIEGO) ALE Z
                    PEWNOŚCIĄ W ŻYCIU NIE ZDRADZIŁABYM MOJEGO MARCINA. NAJLEPSZE BYŁO WTEDY ŻEBY
                    NIE MYŚLEĆ O TYM(SEKSIE) BO WTEDY TAK BARDZO SIĘ NIE CHCE POPROSTU SIĘ ZAPOMINA
                    O TAKICH RZECZACH. A JAK SOBIE PRZYPOMNE ŻE NA KAŻDYM WIDZENIU MIAŁAM ZAJEBISTĄ
                    OCHOTĘ, BO TO TAK JEST ŻE JAK CZEGOŚ NIE WOLNO TO JESZCZE BARDZIEJ SIĘ CHCE.
                    MYŚLAŁAM ŻE ZWARIUJĘ, TYM BARDZIEJ ŻE W ŁÓŻKO ŚWIETNIE SIĘ DOBRALIŚMY. WIĘC
                    WYOBRAŹ SOBIE JAK SIĘ MĘCZYŁAM, MOŻE Z BANALNEGO POWODU ALE SEKS JEST DLA MNIE
                    WAŻNY, GDYŻ JESZCZE MOCNIEJ ZBLIŻA DO SIEBIE LUDZI.
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:16
                      ja mialam i mam dokladnie to samo,mam wielka ochote na seks bo jest mi w lozku
                      z rafciem swietnie ale kiedy on tam jest to tez staram sie tak o tym nie
                      myslec,za to obiecal mi ze jak wroci to pojedziemy na tydzien do paryza lub na
                      costa brava!!!hmmm ale pewnie nie bedzie nam sie chcialo zwiedzac;)
                  • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:05
                    ALE JEST JUŻ OK I MOŻEMY "IŚĆ WRESZCIE NA CAŁEGO".HAHA.W DODATKU JAK CZEGOŚ NIE
                    MOŻNA MIEĆ NA 100PROCENT TO JESZCZE BARDZIEJ SIĘ TO DOCENIA, JA WŁAŚNIE TAK MAM.
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:18
                      jak nie ma przy Tobie tej drugiej polowy to jest wiele czasu na
                      myslenie,zastanawiasz sie "czy ja go naprawde kocham?", "a co bedzie..." itd
                      itd,to czasami jest tak meczace ze myslisz sobie dlaczego wlasnie ja,dlaczego
                      mam czekac,co bde z tego miala,ale kiedy widzisz GO,od razu rozwiewaja sie
                      wszelkie watpliwosci,to jest MILOSC!!
                  • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:06
                    A Z WAMI JAK BYŁO JEŚLI MOŻNA? MM I BABYGIRL :-)
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:19
                      jak juz wczesiej pisalam-ze mna bylo wprost identycznie
                    • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 30.08.04, 13:52
                      U mnie to samo, cały czas mam taką ochotę! masakra. A jednocześnie wiem, że go
                      nie zdradzę, bo wiem, że z każdym innym to by nie było to, a poza tym nie chcę
                      przekreślić tego, co nas łączy (wierzę, że to uczucie naprawdę jedno na
                      milion). Oczywiście były momenty, kiedy jakiś koleś na imprezie sugerował
                      niedwuznacznie, że może posłużyć jako seksualne pogotowie, ale nawet tego nie
                      rozważałam. Po prostu nie. Chociaż nie mówię, że jest łatwo. Zwłaszcza po
                      widzeniach, jak sobie na niego popatrzę (bo przeważnie mam przez tubę), to aż
                      mnie trzęsie. Wiem, że nie wybaczyłabym sobie, gdybym to zrobiła. Bo kocham
                      tego mojego głupola jak jeszcze nikogo.
                      Ale tak w ogóle to czasem przychodzą chwile zwątpienia, zwłaszcza kiedy urwał
                      nam się taki "troszkę" nielegalny kontakt przez kolesia z karnego, więc listy
                      przestały przychodzić, w każdym razie nie z taką częstotliwością jak wcześniej,
                      i kiedy padł nie całkiem legalny ;-) kontakt przez telefon, miałam naprawdę
                      ciężkie chwile. Co będzie po i tak dalej... I czy on na pewno mnie tak kocha,
                      jak twierdzi... Ale wszystko jeszcze przede mną. Zobaczymy, czy nie się nie
                      zawiodę.
                      • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 19:08
                        Skąd ja to znam-my też na początku pisaliśmy przez proroka,ale w końcu wychowek
                        się ściśł i była beka-już nikt nie mógł pisać na mój adres,oprócz mojej
                        Mordki,a listy dochodziły co ok.2 tyg:(Na szczęście teraz dzwoni 3 razy
                        dziennie,ale przez to zbankrutuję,bo co drugi dzień muszę wysyłać karty:)
                        • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 31.08.04, 10:31
                          sędzia jest takim fiutem, że listy trzyma sobie po miesiąc, dwa, czasem dłużej.
                          Kartkę na święta dostałam na rocznicę ślubu, czyli w marcu. W końcu było tam
                          mnóstwo do ocenzurowania...
                          • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:27
                            Ale przeciez to nie powinno isc tak dlugo,powinien przeczytac to,przybic
                            pieczatke "OCENZUROWANO",zakleic koperte i odeslac
                            • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 01.09.04, 09:49
                              może wolno czyta...
                              • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:44
                                czasem sedzia albo prokurator jest jak wrzod na dupie..
                  • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 18:09
                    ALBO WCIĄŻ JEST, ALE ZAWSZE TRZEBA MYŚLEĆ O TYM ŻE PRĘDZEJ CZY PÓŹNIEJ TAK
                    BĘDZIE.ŁATWIEJ JEST JAK MYŚLIMY CO NAS DOBREGO CZEKA...
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:21
                      niom,kiedy mnie nachodza chwile zwatpienia,to mysle sobie jak to bedzie fajnie
                      jak wroci,hmmm...
                  • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.04, 21:19
                    Najgorzej jest,kiedy dowiesz się np.że Twój facet wychodzi albo że jest
                    niedługo wokanda ale nikt nie poda Ci dokładnej daty,bo gady nie mają takiego
                    zwyczaju i wtedy czekasz i czekasz,obgryzasz paznokcie i wszystko co się
                    da..Ale jak już wiesz,że niedługo wyjdzie to jest to takie zajebiste uczucie
                    jak żadne inne!!Prawda dziewczyny?
                    • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 30.08.04, 13:58
                      Najgorzej jest nie znać dat, terminów. Mój, jak mówiłam, jeszcze nie ma wyroku.
                      Od półtora roku mam nadzieję, że wreszcie coś się okaże, że będę mogła coś
                      zaplanować, będzie widać koniec tej męczarni, uwolnię się od tego sądu, w
                      którym trzeba skamlać o każde spotkanie - i za każdym razem mnie tej nadziei
                      pozbawiają, beztrosko przesuwając termin.
                      • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 19:11
                        Niom współczuję Ci:(A jak było w Sylwestra?Siedziałaś w domku czy gdzieś
                        wyszłaś?Ja siedziałam w domku z moją suczką,pomimo tego,że przyjaciele
                        wyciągali mnie na imprezę,ale o północy poryczałam się jak bóbr,bo gdyby nie
                        TATO,to od nikogo nie dostałabym noworocznych życzeń,za to jak koleżanka z
                        chłopakiem nie mieli gdzie przenocować to wiedzieli,gdzie zadzwonić o 7mej
                        rano.To naprawdę przykre,a o 24tej nawewt smsa nie wysłali..
                        • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 31.08.04, 10:19
                          Pierwszego Sylwestra (bo to już był mój drugi samotny) spędziłam w domu, na
                          szczęście już w tym okresie wróciłam do mamy, więc nie przyszło mi do głowy na
                          przykład skoczyć z okna, chociaż nastrój miałam dopowiedni. Też parę osób mi
                          proponowało imprezy, ale naprawdę nie miałam ochoty się ruszać z domu. A w tym
                          roku poszłam na imprezę do znajomych, moich znajomych, nie jego ani naszych
                          wspólnych, ale o północy też zaliczyłam niezłego doła, wszyscy prawie byli w
                          parach, dwie laski w ciąży, a ja jak sierota między tym, tragedia. Chociaż dla
                          mnie gorsze są chyba święta.
                          • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:23
                            No święta dla mnie były straszne-yłam z tatą (bo nie mam MAMUSI juz) u
                            babci,potem pojeździlismy gdzies i o 21szej bylam sama w domu-poryczalam sie
                            jak dziecko,a w drugi dzien swiat bylam u jego cioci,ale tez sie tam
                            poplakalam.Za to w tym roku bedziemy razem i obiecal mi pod choinke torebke
                            LOUIS VUITTON-murakami (multicolor)..HMMM ale bedzie fajowo:)
                            • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 31.08.04, 10:24
                              A ja odwrotnie - nie mam już Taty...
                              • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:28
                                Współczuję Ci,wiem jak to jest gdy umiera jeden z rodziców,to uczucie strasznej
                                pustki:(
                • Gość: Wkurzony [...] IP: *.piotrkow.net.pl 31.08.04, 00:27
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: baby Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:20
                    Ja bym wymierzyła tobie karę śmierci bez żadnej możliwości apelacji za takie
                    okalecznie naszego języka pacanie.
                    • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 31.08.04, 10:30
                      co za gość, nie? :)
                  • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 31.08.04, 10:23
                    Po pierwsze, nie masz prawa mnie obrażać. Po drugie, nie znasz jego sprawy,
                    więc nie masz prawa także jego obrażać. Po trzecie - ciekawe czy ty sam nie
                    masz na sumieniu ŻADNEGO czynu, który znajduje się na kartach któregoś z
                    kodeksów. A po czwarte - uwielbiam ludzi, którzy tak rzeczowo, z widoczną
                    znajomością tematu, nieemocjonalnie argumentują. To świadczy o twoim naprawdę
                    wysokim poziomie, tak intelektualnym, jak kulturalnym. Gratuluję.
                    • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 16:31
                      A przecież teraz za przeklinanie w miejscach publicznych też karają-może to był
                      krótki areszt,grzywna do 1500 zł bądź nagana.A to forum jak najbardziej jest
                      publiczne.Wszyscy popełniamy jakieś występki ale dopóki nie zostaniemy przez
                      kogoś skarceni (w przypadku dzieci) bądź przyłapani na gorącym uczynku to
                      lekceważymy to..
                      • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:07
                        TY "WKURZONY" SAM JESTEŚ PACANEM ŻE WOGÓLE MASZ TAKIE IDIOTYCZNE POGLĄDY, CO TY
                        WOGÓLE WIESZ CHYBA TYLKO WIELKIE "N I C" P A C A N I E.BUJAJ SIĘ JAK NIE JESTEŚ
                        W TEMACIE.
                      • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:09
                        NIE ŻYCZĘ TAKIEJ KARY NAJGORSZEMU WROGOWI A JAK KTOŚ CHCE ZASMAKOWAĆ TAKIEGO
                        ŻYCIA TO DROGA JEST BARDZO PROSTA. TO DLA TYCH KTÓRZY MYŚLĄ ŻE TAM JEST
                        ZAJEBIŚCIE TO JAK TAK TO NIECH SAMI SIĘ PRZEKONAJĄ CWANIAKI.
                      • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 17:12
                        NAJLEPIEJ SIĘ OCENIA KOGOŚ BŁĘDY, GDY WŁASNYCH SIE NAWET NIE
                        DOSTRZEGA.POWODZENIA ŻYCZE NIEOBYTYM DUPKOM. TAM DOPIERO JEST SZKOŁA ŻYCIA.
                        • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 19:57
                          Patrz wszystkich więźniów najlepiej by ukamieniowali,ale najpierw zagoniliby
                          ich do roboty,nie dawali jeść,pić itd.A gdzie w naszym zasranym społeczeństwie
                          dobroć,miłość,nadzieja,wiara,pomoc innym w potrzebie?Tego już nie ma nikt o tym
                          nie mówi,nikt tego nie pamięta,już dawno o tym zapomniano.Trzeba wybaczać innym
                          błędy,bo sami też je popełniamy,nikt nie jest bez grzechu!!
                          • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 01.09.04, 10:34
                            Prawda? Ileż miłosierdzia i przebaczenia w ludziach, spośród których podobno
                            98% to katolicy.
                            • Gość: AA Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:09
                              KTOŚ KTO PRZYPISUJE SOBIE MIANO KATOLIKA NIE MA O TYM KOMPLETNIE POJĘCIA. ZNAŁ
                              BY BYNAJMNIEJ POJECIE TOLERANCJI I RÓWNOŚCI WSZYSTKICH LUDZI BEZ ŻADNEGO
                              GENERALIZOWANIA.
                            • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 11:46
                              no tak,papiez przebacza ludziom,Bóg przebacza,ksiadz przebacz wiec my tez
                              powinnismy,jesli uwazamy sie za katolikow
                      • Gość: m.m. Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.toya.net.pl 01.09.04, 10:31
                        Już nie mówiąc o paragrafie za naruszenie mojej czci przez publiczne
                        znieważenie, bo przecież forum jest publiczne.
    • Gość: kinia Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:41
      no to se poczytałąm znowu posty i wiecie co wątek sie strasznie zrowinoł;-]ja
      nadal jestem przeciwna temu,żeby więzień miał prawo wyboru<chodzi mo o
      sex>kurde nie twierdze ,że każdy jest osadzony sprawiedliwie,ale stawiam sprawe
      jasno,wyrażam swoje zdanie-naprawde mnie nosi jak słysze ,że kazdy ma tam aż
      tak żle!!przecież są wiezienia o zaostrzonym rygorze i nie wątpie,ze maja tam
      ciężko ,ale skoro tam siedzą to chyba nie za darmo....a co do aresztów to nie
      będe sie wypowiadać bo nie bardzo wiem jak to do końca wygląda...
      • Gość: aa Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:51
        A żeby nie odbiegać od tematu to jak słysze o seksie w więzieniu to chce mi się
        wymiotować.
        • Gość: babygirl Re: SEKS W WIĘZIENIU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 18:54