samysliciel 18.04.20, 13:42 się przywitam tak Val-d'Isère pozdrowienia Linkin Park - In The End (Mellen Gi & Tommee Profitt Remix) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anirat Re: Dziś 18.04.20, 13:58 Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i pogody ducha Trzymaj się zdrowo. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Dziś 18.04.20, 15:43 Oooo witaj Sami jak milo Cie bylo uslyszec i dziekuje za widok gor cisza spokoj... Pieknie. Czyli jestes w Francji? Ciesze sie ogromne ze znalazles nowy dom, ze sie wyrwales.... Ciesze sie. Co robisz aktualnie w tych niepewnych czasach. Pracujesz? Czy siedzisz w domu? Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 18.04.20, 16:01 Obecnie siedzę w pracy (czwarte zdjęcie), ale nie pracuję lecz mieszkam, bo sezon skończył się przedwcześnie, miesiąc temu. Nie ma jak wrócić do Polski, dlatego muszę tu tkwić, tyle dobrze że to taki "koniec świata", gdzie w tej chwili nie ma żadnego przepływu ludzi, ludzi w ogóle jest bardzo mało, więc jest bezpiecznie, chyba. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Dziś 18.04.20, 16:07 A wolalbys wrocic do rodzinnego domu. Czy wolisz to obecne miejsce. Skoro sezon sie skonczyl to co z placa? Masz srodki do zycia? Jak dlugo juz jestes we Francji? Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 18.04.20, 16:24 Na tę chwilę lepszego miejsca bym nie znalazł, wszystko mam na miejscu, jedzenia zostało w chłodni, nikt się nie spodziewał, że pozamykają hotele praktycznie z dnia na dzień. Liczę, że w maju uda się wrócić. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Dziś 18.04.20, 16:29 Hehe czyli masz co jesc to dobrze. A placa Ci co miesiac,? Jak dlugo jestes w stanie tam przetrwac. Czyli siedzisz w chlodni? Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 18.04.20, 16:40 Przetrwam tyle, ile trzeba będzie Nie muszę siedzieć w chłodni, i bez tego ze mnie zimny drań Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Dziś 18.04.20, 16:47 Tez tak uwazam Kiedys sobie pomyslalam ze kobiety nieraz negatywnie o sobie mowia po to zeby faceci wyprowadzali je z bledu. Zeby prawili konolementy. Tez tak uwazam ze nie musisz siedziec w chlodni. Na zewnatrz i tak masz dosc zimno. Iledzisiaj u Ciebie stopni? Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 18.04.20, 16:58 Coś pomiędzy 9-12 stopni, wg różnych źródeł, w sumie to bez różnicy, większość czasu siedzę w pokoju. Wg zaleceń wychodzi się tyle, ile trzeba, tzn. na zakupy, ze śmieciami, krótki spacer. Gdyby nie komputer z dostępem do internetu zanudziłbym się na śmierć. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Dziś 18.04.20, 17:03 Ale nie mieszkasz sam. Mieszkasz z dziewczyna tak? To zawsze razniej. Ja sama jak palec ale nie przeszkadza mi to. Czasem mine wspolokatorow w kuchni ale siedzenie w pokoju mi pasuje no i mimo wszystko... Ciagle chodze do pracy. Tutaj wychodze do ludzi. Chyba sie ciesze z kazdego wyjscia do pracy. Czlowiek docenia cos na co wczesniej narzekal... Ironia losu. (fakty prosto z francji. Zostanie wstrzymane 1/5 elektrowni atomowych z powodu koronawirusa. Wlasnie padly takie slowa. Nie ma az takiego zapotrzebowania na energie ) Odpowiedz Link
obrotowy no to France maja problem 18.04.20, 17:41 > (fakty prosto z francji. Zostanie wstrzymane 1/5 elektrowni atomowych z powodu > koronawirusa. Wlasnie padly takie slowa. Nie ma az takiego zapotrzebowania na energie ) > no to France maja problem elektrownie konwencjonalna wylacza sie w 3 dni... - a uruchamia w 2. elektrownie atomowa "wygasza" sie przez miesiac i tyle samo trwa jej uruchomienie... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: no to France maja problem 18.04.20, 17:43 To zwiekszy sie zapotrzebowanie na swieczki Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Dziś 18.04.20, 18:36 Przerażające jest to, jak tam pusto . Pozdrawiam serdecznie, dużo zdrowia . Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Dziś 18.04.20, 19:19 Przerażające? To jest właśnie piękne! W normalnych warunkach przy tłumach ludzi nigdy w życiu bym tam nie pojechał. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Dziś 18.04.20, 19:45 Nie znoszę tłoku i zazwyczaj go unikam, ale przyznaję szczerze, że brak ludzi i ciągłe siedzenie na czterech literach już mnie męczy . Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Dziś 18.04.20, 21:20 Ja na razie dobrze się bawię. Ale wiele dał bym za to żeby zamiast w murowanym domu, siedzieć w namiocie postawionym gdzieś na szkockim pustkowiu... Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Dziś 18.04.20, 22:08 Tez mi sie podoba dla mnie taka izolacja nie jest zla. Wrecz bywa ze normalna. Czuje sie swojo. A ludzie niech sie boja. Moze w koncu cos do nich dotrze. Nie przeszkadza mi fakt ze na swieta nie pojechalam do domu. Tylko lasu mi brakuje.... W poniedzialek go przywitam Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Dziś 18.04.20, 22:41 Oj, lasu to mi bardzo brakuje... W Anglii lasów jest bardzo niewiele, wszystkie wycięli w pień, a później dopiero się opamiętali i zaczęli na nowo sadzić. To co teraz jest prawdziwego lasu nie przypomina, to są sztucznie w równych rządkach sadzone drzewa, nie mają zupełnie zapachu. W Polsce jak się wchodzi w las, od razu czuć przepiękny zapach, kompletny odlot! Tutaj niby widać drzewa, ale zapachu nie ma Zresztą wiele lasów jest prywatnych i nie ma do nich wstępu. Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 19.04.20, 15:11 mavika_88 napisała: > Tez mi sie podoba dla mnie taka izolacja nie jest zla. Ja również dobrze się czuję gdy mam więcej przestrzeni i spokoju, jednak zdecydowanie wolę gdy taka izolacja jest kwestią wyboru a nie przymusu. Odpowiedz Link
m.a.l.a_syrenka Re: Dziś 19.04.20, 16:16 ten moment, w którym otoczenie introwetryka orientuje się, że ta katastrofa wg większości, może być dla niego normą... Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 19.04.20, 15:28 szarlotka_ja napisała: > Przerażające jest to, jak tam pusto . > Pozdrawiam serdecznie, dużo zdrowia . Dzięki, wzajemnie Odpowiedz Link
anirat Re: Dziś 18.04.20, 19:13 Nawet jak pusto, to obiektywnie ładnie tam, podoba mi się. Piszę tak ogólnie nie przez pryzmat epidemii. Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 18.04.20, 21:06 Normalnie sezon trwa tutaj do końca kwietnia, wszędzie pełno ludzi, którzy za dnia jeżdżą na nartach, wieczorem piją w knajpach. W tej miejscowości są praktycznie same hotele, restauracje i bary, zdecydowana większość w wysokim standardzie i wysokimi cenami. Odpowiedz Link
agnes_gray Re: Dziś 18.04.20, 20:13 Ładne masz widoki dookoła Ale jak usłyszałam "rdzenni mieszkańcy pochowani..." to mnie troszkę zmroziło... na szczęście okazało się, że pochowani w domach Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 19.04.20, 15:06 niektórzy też już pochowani, bo i cmentarz tutaj mają... Odpowiedz Link
agnes_gray Re: Dziś 20.04.20, 19:58 pewnie bym się tam wybrała na spacer, szczególnie jeśli cmentarz jest stary, lubię zadumać się nad ludzkimi losami Odpowiedz Link
samysliciel Re: Dziś 19.04.20, 15:09 no właśnie, tak sobie myślałem jak te góry pięknie wyglądają gdy wokół pustka i cisza, oczyma wyobraźni widziałem te góry w ogóle bez zabudowań... ale tak na dłuższą metę pustka i cisza przeraża, bo dobitnie pokazuje, że coś jest nie tak, że miasto jest martwe... Odpowiedz Link
anirat Re: Dziś 19.04.20, 15:30 Tak zupełnie inaczej, jak jedzie się na jakiś czas i wraca do rzeczywistości , a inne emocje, jak czuć w powietrzu, że to stan przymusowy. Odpowiedz Link
prawda_we_mgle Re: Dziś 19.04.20, 17:18 samysliciel napisał: > no właśnie, tak sobie myślałem jak te góry pięknie wyglądają gdy wokół pustka i > cisza, oczyma wyobraźni widziałem te góry w ogóle bez zabudowań... ale tak na > dłuższą metę pustka i cisza przeraża, bo dobitnie pokazuje, że coś jest nie tak > , że miasto jest martwe... Odpowiedz Link