Dodaj do ulubionych

Zdarza się wam...

13.07.23, 12:18
... uprawiać bed rotting?

Popularność w mediach społecznościowych zyskuje hasztag #bedrotting. O co chodzi? Co to jest "bed rotting"?

"Bed rotting" przetłumaczyć można jako "gnicie w łóżku". Ten rodzaj aktywności w ostatnim czasie upodobali sobie młodzi - część ekspertów precyzuje "z pokolenia Z", czyli urodzeni w latach 1995-2009. Co to jest "bed rotting"?

"Bed rotting" to leniwe spędzanie całego dnia w łóżku, z telefonem, przekąskami i ulubionym serialem w tle. Dosłownie: gnicie w łóżku.

Ja tą ,,aktywność'' od dawna praktykuję w niektóre dni wolne, ale do dzisiaj nie wiedziałem, że to ma jakąś fachową nazwę i jest tak popularne w młodszym pokoleniu. wink
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Zdarza się wam... 13.07.23, 14:11
      Chciałbym ale czasu nie mam.
    • obrotowy odpada... 13.07.23, 18:41
      piwo w pozycji lezacej zupelnie nie wchodzi...
      • baenzai Re: odpada... 13.07.23, 20:32
        Jest coś takiego jak pozycja półleżąca.
    • szarlotka_ja Re: Zdarza się wam... 17.07.23, 22:07
      Nie, szkoda czasu na gnicie w łóżku.

Chyba, że jestem chora 🙄
    • m.a.l.a_syrenka Re: Zdarza się wam... 30.07.23, 22:48
      Ja to nazywam czasem na regenerację skrzyni biegów, albo wolnym ładowaniem baterii i sobie czasem nie wyjdę z domu przez dzień cały. Umysł zajęty czymś w umiarkowanym stopniu, nie przeszkadza organizmowi w procesach naprawczych - sobie wytłumaczyłam - i cieszę się każdym takim zdobycznym dniem (jak człowiek ma mieć wolny dzień, ludziki potrafią to "wyczytać w myślach" i zaraz telefon "co rooobisz?")
      • baenzai Re: Zdarza się wam... 31.07.23, 19:36
        m.a.l.a_syrenka napisała:

> (jak człowiek ma mie
        > ć wolny dzień, ludziki potrafią to "wyczytać w myślach" i zaraz telefon "co roo
        > obisz?")

Heh, nawet laski z forum samotnych nie mogą odpędzić się od ludzi. wink
        • m.a.l.a_syrenka Re: Zdarza się wam... 31.07.23, 21:35
          Ja to nie laska, tylko już ciociaola i często ktoś się wprasza na pogaduchy typu... druga taka ciocia 🤣 Rodzina czasem też sobie przypomi, jak nie mają co robić, a wolne się nie wyciąga i jeszcze trzeba mieć czas na hobby i inne takie. Samotność jednak czasem daje się we znaki - głównie ta z braku związku z płcią brzydką i narowistą, ale czasem przydatną na przykład w łóżku. Tyle że ty będziesz miał coraz większy wybór, a ja coraz mniejszy - chłopaki piją czteropaki i jeszcze jakieś niezdrowe żarcie i fik w kalendarz, albo wykolejenie życiowe.
          • baenzai Re: Zdarza się wam... 01.08.23, 23:08
            W sensie liczysz sobie okolice półwiecza?
            • m.a.l.a_syrenka Re: Zdarza się wam... 02.08.23, 10:42
              Żyjesz i żyjesz do wyrzygu normalnie, już mogę się zwijać
    • morojka Re: Zdarza się wam... 17.08.23, 18:35
      A czy jeżeli gniję czytając książkę to też pod to podlega?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka