Dodaj do ulubionych

podkarpacie

22.09.08, 11:17
tak się zastanawiam czy jest tu ktoś z Podkarpacia oprócz mnie smile
Obserwuj wątek
    • voltyzer Re: podkarpacie 29.09.08, 12:32
      timiy2 napisał:

> tak się zastanawiam czy jest tu ktoś z Podkarpacia oprócz mnie smile

no jeszcze ja tutaj jestem smile
      • parosphromenus Re: podkarpacie 29.09.08, 13:02
        i ja smile
    • gapuchna Re: podkarpacie 29.09.08, 14:07
      A ja nie, a szkoda, bo u was jest tak pięknie....
      • timiy2 Re: podkarpacie 29.09.08, 14:42
        jest pięknie a dzisiaj to szczególnie w ten słoneczny dzień... ehhh
        • gapuchna Re: podkarpacie 29.09.08, 14:48
          To czemu to ehh...?
          • timiy2 Re: podkarpacie 29.09.08, 22:22
            bo nie było go z kim podziwiać...sad
            • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 14:00
              Podobno zawsze jest z kim...smile
              • timiy2 Re: podkarpacie 03.10.08, 14:51
                podobno tak tylko się mawia...
                • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 19:00
                  Hahaha, no i mnie zaciukałeś - nie wiem, co mogę napisaćsmile))
                  • tysi-ak7 Re: podkarpacie 03.10.08, 20:49
                    Ja też z podkarpacia smile
                  • timiy2 Re: podkarpacie 03.10.08, 21:03
                    mnie tez zabrakło słów wink
                    • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 21:48
                      To może skomentuj sygnaturkę? Hmm..ciekawe, ciekawe....
                      • timiy2 Re: podkarpacie 03.10.08, 22:17
                        hmm... ciekawie oj ciekawie, szczerze mówiąc to pozazdroszczę wink
                        • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 22:28
                          Ale twoją!!!!!! ....smile))
                          • timiy2 Re: podkarpacie 03.10.08, 22:36
                            moja... tu nie ma co komentować ona chyba mówi sama za siebie indifferent
                            • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 22:40
                              iby tak, ale z kogo to cytat - nie chwytamsmile
                              • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 22:41
                                aha, a coś takiego: dwukropek i prosta kreska - to uśmiech?
                                • timiy2 Re: podkarpacie 03.10.08, 23:03
                                  gapuchna napisała:

> aha, a coś takiego: dwukropek i prosta kreska - to uśmiech?

to nie uśmiech, tylko smutna mina
                                  a to cytat a właściwie urywek z jednego utworku zespołu Metallica
                                  • gapuchna Re: podkarpacie 03.10.08, 23:10
                                    Tak myslałam, ze to raczej coś smutnego....ale proszę, nie smuć się. W sumie to
                                    nie warto!

A Metallica! Kiedy słuchałam muzyki, to słuchałam i Metallica, ale tez Deep
                                    Purple, a nawet był czas, gdy hm...AC/DC - ale to dla ciebie chyba zamierzchła
                                    przeszłośćsmile

Spróbuj zrobić dwie kropeczki i zakrzywioną kreseczkęsmile
                                    • timiy2 Re: podkarpacie 03.10.08, 23:19
                                      nie taka zamierzchła przeszłość, AC/DC całkiem miło się ich słucha

wiem że nie warto się smucić ale to chyba najlepiej mi wychodzi uncertain ale już się do tego przyzwyczaiłem
                                      >
                                      > Spróbuj zrobić dwie kropeczki i zakrzywioną kreseczkęsmile

właśnie próbuję sad
                                      • gapuchna Re: podkarpacie 04.10.08, 00:36
                                        To ja tak ci odpowiem:

I feel my world shake
                                        Like an earthquake
                                        Hard to see clear
                                        Is it me? Is it fear?

- jeśli lubisz taka optykę patrzenia na świat. I pomyśl, czy nie jest tak, że jednak bardzo ci to przeszkadza w życiu. Akurat te słowa wydają mi się bardzo na miejscu....

A co kropek i kresek, to powiem tak: weź dwa palce i przyłóż je sobie do ust - konkretnie w kącikach i na siłę unieś palcami usta do góry i popatrz na siebie - zobacz, czy nie będzie lepiej? tylko głupich min przy tym nie strzelajsmile...!!!
                                        • timiy2 Re: podkarpacie 04.10.08, 09:50
                                          nie wiem czy lubię tak patrzeć na świat, czy ktokolwiek lubi, ale czasem człowiek znajduje się w takim położeniu, a czy to przejdzie, minie to się dopiero okaże... uncertain

> tylko głupich min przy tym nie strzelajsmile...!!!

hahaha rozbawiło mnie to smile

But now I see the sun, now I see the sun
                                          Yes now I see it
                                          • gapuchna Re: podkarpacie 05.10.08, 09:10
                                            No widzisz! Od razu podziałało. Chyba potrzebujesz właściwego startera.
                                            Poszukaj sobie coś Farben Lehre ...świetne teksty i dobra muzykasmile
                                            I na dzień dobry uśmiecham się szeroko, ale elegancko.... nie straszę pokazując
                                            niewłaściwe zęby .....hihihi

Najlepsze zdanie: Yes, now i see it (the sun).
                                            Ba! prawda - żeby to było takie łatwe...... ale podobno należy próbowaćsmile
                                            • timiy2 Re: podkarpacie 05.10.08, 12:08
                                              ja już od dłuższego czasu jestem pesymista i wcale to takie łatwe nie było, ale
                                              faktycznie należy próbować bo to teoretycznie nic nie kosztuje, a może w końcu
                                              przynieść niewymierne korzyści smile
                                              • gapuchna Re: podkarpacie 05.10.08, 22:27
                                                Jesteś pesymistą. Ale to wynik jakiegoś bądź jakiś zdarzeń, czy bardziej twoja
                                                osobowość?
                                                • timiy2 Re: podkarpacie 06.10.08, 00:43
                                                  raczej to nie moja osobowość bo dawniej taki nie bylem, ostatnio złożyło się
                                                  trochę na to czynników i zapewne dlatego tak jest... uncertain
                                                  • gapuchna Re: podkarpacie 06.10.08, 08:02
                                                    Przepraszam, wcześniejsze zdanie było pokręcone....czasem nie sprawdzęsmile

A co do pesymizmu - skoro nie od zawsze, to zobaczysz, minie. Chyba najszybciej
                                                    minąłby gdyby ktoś ci w tym pomógł, prawdasmile
                                                    Ja od jakiegoś czasu powtarzam sobie zdanie: może być jeszcze gorzej,
                                                    więc....... i to więc musi jakoś popchnąć resztę do przodu. Nie twierdzę, ze się
                                                    udaje, ale.... i znów niedopowiedzeniesmile
                                                  • timiy2 Re: podkarpacie 06.10.08, 19:27
                                                    ja każdego dnia budząc się powtarzam sobie że nie jest źle... i będzie lepiej
                                                    (musi być smile), ale niestety przeważnie nic się nie zmienia, ale zmieni bo musi
                                                    wink bo niby dlaczego nie...
                                                  • gapuchna Re: podkarpacie 08.10.08, 19:01
                                                    Ja mam inna przypadłość. Od wielu miesięcy budząc się mam takie myśli, które nie
                                                    iem?... niszczą mnie jakoś? Nie umiem tego określić przy pomocy słów, a
                                                    jednocześnie nie mogę napisać tak wprost. Czasem się zastanawiam, czy słowa mogą
                                                    mieć jakąś moc? Czy jakoś przenikają?
                                                    Generalnie jestem bardzo, ale to bardzo serio człowiekiem, więc.... powinnam
                                                    mieć odpowiedź. Ale chciałoby się ciut magii, prawda? smile))

Mówisz, że się zmieni? Och, życzę ci tego jak najmocniej. Bo to takie trudne, ta
                                                    zmiana, nawet mimo tego, ze bardzo jej się pragnie. Prawda?
                                                  • timiy2 Re: podkarpacie 08.10.08, 21:35
                                                    mimo że tak myślę, to od paru dni dopadło mnie jakieś takie dziwne uczucie, jakoś tak dziwnie boli w środku i nie pozwala spokojnie spać, ale myślę że i to dam rade przetrzymać, choć nadziei już zaczyna brakować...

>czy słowa mogą mieć jakąś moc? Czy jakoś przenikają?

pewnie że maja, z reguły wszystko się od nich zaczyna, choć czasami ranią tak samo jak i kule...

a i magia się kiedyś też pojawi, ale nic nie wolno robić na siłę, niestety wiem to z własnego doświadczenia...
                                                    a co najgorsze nie wszystko co jest związane z tą magią tak do końca zależy tylko od nas...

ale nic to będzie dobrze smile
                                                  • gapuchna Re: podkarpacie 12.10.08, 11:36
                                                    Ból...jeśli ktoś go spowodował, to uwierz, jakoś, powoli mija. Nie jest dobrze,
                                                    ale można żyć. Ale jeśli ból jest w tobie na stałe, to uważaj. Tak łatwo można
                                                    przekroczyć linię. A potem powrót jest ogromnie trudny. I samemu ciężko jest się
                                                    wygrzebać. Potrzeba pomocy innych....
                                                    Nadzieja. Nie lubię tego słowa. Bo cóż to jest? Pobożne życzenie. Timku, trzeba
                                                    coś zrobić. Wiem, że łatwo mówić....bo to jest najtrudniejsze. Ale chyba innego
                                                    wyjścia nie ma. Ja sobie coś postawiłam. Na razie idzie jak po grudzie. Ale
                                                    kiedy dojdę do tego mego celu, chcę zacząć żyć inaczej. To, ze tu piszę, też mi
                                                    pomaga.

A magia. Najczęściej pojawia mi się, gdy nocą zamkną oczy. Kiedyś czytałam pzred
                                                    snem. Od jakiegoś czasu zamykam oczy i myślę. Te myśli są magiczne. Ale
                                                    przeczytałam gdzieś, ze takie zachowania bardzo psychicznie pomagają. Jak gdyby
                                                    uśmierzają ból. A tak wiele go w nas, w tobie, we mnie. Więc może tzreba pomagać
                                                    sobie, nawet w tak dziecinny sposób? Nie wiem. Czasem zasypiam spokojnasmile

"a co najgorsze nie wszystko co jest związane z tą magią tak do końca zależy
                                                    tylko od nas... " - bardzo mądrze to ująłeś. Trafnie.
                                                    Przeczytałam sobie to co napisał Rumcajs. Właśnie - co w nas siedzi, ze tak
                                                    trudno jest się wyłamać ze schematu postępowania. Przecież czasem potrzeba tylko
                                                    kilku dobrych słów, niekoniecznie czegoś więcej. Może nacisk podświadomości jest
                                                    tak wielki, ze odchodzimy od możliwości, bojąc się....że coś się uda, albo że
                                                    nie uda? Strach pzred życiem?

A ja mam na dziś marzenie. Chciałabym obejrzeć film Szumowskiej. Podobno
                                                    naprawdę świetny.
    • slw28 Re: podkarpacie 14.10.08, 16:19
      No wreszcie ktos z Podkarpania. Pozdrawiam.
      • timiy2 Re: podkarpacie 14.10.08, 21:23
        faktycznie mało nas tu
        pozdrowienia
        • slw28 Re: podkarpacie 17.10.08, 10:44
          Mało to mało powiedziane. Pozdrawiam.
    • pstrazek Re: podkarpacie 25.01.14, 16:16
      Ja! Ja! Ja! Podkarpacki smutny smutasek((
    • hashimotka88 Re: podkarpacie 25.01.14, 18:01
      O jak fajnie. Jest nas wiecej ^^
      Myslalam, ze tylko Ty Timy jestes z podkarpacia.
      Milo smile i Witam bliskie (odleglosciowo) mi osoby.
      • hashimotka88 Re: podkarpacie 25.01.14, 23:23
        O żeszzzzz Wyyyy, ładnie to tak kogoś nabierać i narobić mu ochoty suspicious
        JUż się ucieszyłam, że tyle ludzisk z podkarpacia... już myślałam, że bedę miała pójść z kim do kina, pograć w tenisa, pobrykać rowerem a nawet i bez wink Popatrzyłam teraz na datę i widzę, że to daleka przeszłość była... 6 lat temu o_O
        Czyli wychodzi, że jest nas tylko trójka smile
        Nie ma nas więcej ? suspicious
        • janbez-ziemi Re: podkarpacie 26.01.14, 15:13
          Też jestem z Podkarpacia smile
          • alone25 Re: podkarpacie 21.04.17, 22:39
            Tez podkarpacie smile
            • mavika_88 Re: podkarpacie 21.04.17, 23:01
              I ja smile
              Choc... aktualnie troche pod inna postacia big_grin (dla.wtajemniczonych i dla "starych" bywalcow)
              • silencjariusz Re: podkarpacie 21.04.17, 23:04
                Że też chce się ludziom takie stare wątki odgrzebywać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka