31.01.09, 22:08
Zdaniem niektórych specjalistów umiejętność kierowania emocjami jest
ważniejsza niż wysoki poziom inteligencji.
Obserwuj wątek
    • axnz Re: Emocje 31.01.09, 22:15
      Jacy specjaliści takie tezy smile
      • hesse.1 Re: Emocje 31.01.09, 22:43
        chyba już tu coś o tym było.ale coraz częściej pojęcie inteligencja emocjonalna
        wychodzi na światło dzienne.Przydaje się... w firmach, człowiek intelektualnie
        rozwinięty, jeśli okaże inteligencje emocjonalną, skierowana wręcz "empatycznie"
        na potrzeby danej korporacji, jest niesamowicie kreatywnym pożądanym i cenionym
        towarem.Stary filmik, ale jary... wink

pl.youtube.com/watch?v=8To-6VIJZRE
      • ale100 Re: Emocje 31.01.09, 22:45
        Zastanawiam się... Może i nie jest ważniejsza. Cóż jednak znaczy wysoki iloraz
        inteligencji akademickiej jeśli brak umiejętności panowania nad emocjami...
    • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 22:39
      coś mi się wydaje że mogą mieć racje, bo co przeważnie kieruje naszym życiem....
      emocje czy logika?
      • mandalek Re: Emocje 31.01.09, 22:43
        Myślę, że w pierwszym momencie, niestety, górę biorą emocję.
        • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 22:58
          mandalek napisała:

> Myślę, że w pierwszym momencie, niestety, górę biorą emocję.

ale z drugiej strony "...za głosem serca, prostą drogą sobie idź..." jak to
          śpiewają w pewnej piosence i nie wiem czy nie maja racji...smile
          • mandalek Re: Emocje 31.01.09, 23:02
            Timiy2,
            W piosence wszystko się może zdarzyć, a w życiu - c z rozumiem? Usnął?
            • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 23:04
              a ja myślę że w życiu może się znacznie więcej wydarzyć niż w piosence, bo
              inaczej byłoby ono strasznie nudne, a czy takie jest?
              • mandalek Re: Emocje 31.01.09, 23:08
                Timiy2, życie jest fascynujące i na pewno nie jest nudne smile

ps. przepraszam za literówki
                • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 23:10
                  mandalek napisała:

> Timiy2, życie jest fascynujące i na pewno nie jest nudne smile
                  >

to chyba zależy kogo, ale tak czy inaczej trzymam za słowo smile
                  • mandalek Re: Emocje 31.01.09, 23:14
                    Timiy2, więcej optymizmu smile
                    • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 23:17
                      mandalek napisała:

> Timiy2, więcej optymizmu smile
                      >
                      >
                      optymizm od początku tego roku, to moje drugie imię smile
                      ale niestety czasami są drobne odchyły...
                      • mandalek Re: Emocje 31.01.09, 23:20
                        Timyi2, wiem coś o tym smile
                        • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 23:22
                          ale fajnie by było nie spadać poniżej pewnego poziomu, ale jak to zrobić...
                          • mandalek Re: Emocje 31.01.09, 23:31
                            Jak się dowiesz, to poproszę receptę smile
                            • hesse.1 Re: Emocje 31.01.09, 23:39
                              sluchajcie...czasem można.. a nawet trzeba spaść... dupa nie szklanka... sie nie
                              pobije...(kumpel gadał:"morda nie szklanka.."hehe serd...pzdr wink ) godność
                              zaczyna sie tam, gdzie zaczyna się Racjonalność, Rozumienie, ee..wymyślcie cóś
                              jeszcze, bom już pijany.. hehe.. winkTrudne to..ale wykonalne... Naprawdę...
                              Otwartość..czasem pokaże głupotę. Cóż z Tego!! Ważne jest, ze jeśli jest chęć,
                              można wtedy Żyć. ŻYĆ. "i tego trzymać się trzeba..." wink
                    • hesse.1 Re: Emocje 31.01.09, 23:21
                      a znacie takie cóś: OPANOWANIE? Nie wynikające bynajmniej z zaistnienia jakiejś
                      sytuacji..
                      wynikające bardziej ze zrozumienia sytuacji?
                      a znacie takie pojęcie kontrolowana reakcja termojądrowa?Wiedza przyswajana w
                      odpowiedni sposób, nie prowadzi do zguby.
                      Mądrość istnieje, naprawdę.... wink hehe.
                      • wers-alik Re: Emocje 01.02.09, 17:32
                        Hesse! Idziesz spokojnie chodnikiem. Jakiś niedomyty palant podstawia
                        Ci nogę. Co robisz? Wykazujesz OPANOWANIE i idziesz sobie dalej? A może nadstawiasz policzek? JA NIE! Ja wykazując nieopanowanie walę w ryja. Dotkliwie. Żeby mu się odechciało podstawiać mnie i innym.

Reakcja termojądrowa? Podczas studiów chodziłem na tzw. STUDIUM WOJSKOWE. Natknąłem sie tam na niegłupiego wykładowcę - kapitana.
                        Na wstępie powiedział: wiem, że wy jako studiujący fizykę wiecie
                        pewnie więcej niż ja o reakcji jądrowej, ale wybaczcie zgodnie z rozkazem będę mówić na ten temat. Wy mozecie robić, co chcecie.

Więc albo spaliśmy, albo grali w karty. Czego i Tobie życzę. Oczywiście przepłukiwania gardła - też.
                        • hesse.1 Re: Emocje 01.02.09, 18:43
                          widzisz...wykazując nieopanowanie, nie trafiasz w ryja, trafiasz
                          w siebie.A podczas kontrolowanej reakcji można dużo zyskać.Zresztą, wedle gustu
                          i rozdanych kart.Opisałem pojęcie OPANOWANIA jakiejś sytuacji... Przykład? Trzy
                          razy celowano do mnie z broni palnej,
                          w jakim celu? Nie było to istotne. Istotne jest teraz to, że tu
                          piszę.Opanowanie, to nie jest poddanie się, czynnikom itp.A jeśli chodzi o
                          reakcje na podstawianie nogi, to zapewne, gdy nie ma w pobliżu kogoś
                          kompetentnego i gdy delikwent jest słabszy, wielu postąpiłoby podobnie.
                          • wers-alik Re: Emocje 01.02.09, 19:07
                            Zgadzam się z jednym: nie należy bić słabszych! Sprzeniewierzyłem się tej zasadzie i na tym polega mój błąd. Dzięki za wypowiedź.
    • ula-to-ja Re: Emocje 31.01.09, 22:43
      chyba maja rację....
    • ula-to-ja Re: Emocje 31.01.09, 23:07
      Emocje to są w wątku o Bufonie.... itd.Podziwiam
      • timiy2 Re: Emocje 31.01.09, 23:09
        ale tam niestety są bardzo negatywne emocje...uncertain
        • antekcwaniak Re: Emocje 31.01.09, 23:11
          Jakie negatywne ? Jest zabawanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka