Dodaj do ulubionych

przerażacie mnie... ludzie

18.02.09, 19:19
I pewnie siebie samych również... gdybyście tylko spróbowali zobaczyć to wszystko z pewnego dystansu...
Co TU się dzieje???
Sensem i istotą tego forum stało się obrażanie się nawzajem i wypominanie innym ich błędów, niedopatrzeń... słabości (?)
Nie ma TU już miejsca na rozmowy, refleksję, zadumę...
A czy są tu jeszcze ludzie samotni, czy pozostali tylko frustraci szukający ofiary, by poczuć że jeszcze coś mogą, potrafią???
Proszę nie brać tego osobiście, bo nie jest to przytyk do żadnej osoby.. Nie wiem co tu się dziś (a może wczoraj) wydarzyło, ale dość zwalania winy na jedną osobę. Mówię do wszystkich i o wszystkich.

Ludzie, zastanówcie się...
Nie potraficie już pisać o niczym innym??? Żadne tematy nie cieszą się waszym zainteresowaniem poza tymi, w których ktoś się kłóci, obraża.
Czy tylko te słowne przepychanki i swoiste nagonki dają Wam satysfakcję, one są przyczyną uśmiechu na twarzy? Jeśli, tak to przepraszam... pomyliłam miejsce...

Ale czy właśnie po to weszliście po raz pierwszy na to forum? Czy pamiętacie uczucie, które towarzyszyło tej pierwszej "wyprawie" na forum samotnych??? Czy dziś też Wam TU towarzyszy...?

Nie dopisujcie żadnych słów od siebie do tego wątku, proszę... Nie o to chodzi, by znów roztrząsać publicznie kto zawinił. Chodzi o chwilę refleksji... Pomyślcie czy tego naprawdę chcecie, by to forum właśnie takie uczucia w Was budziło jak dziś...

To Wasze miejsce... Czy go nie szkoda???
Obserwuj wątek
    • bucwielki Re: przerażacie mnie... ludzie 18.02.09, 19:35
      Tego samego jestem zdania , coż kolejna prowokacja? tu ;

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12359&w=91552061
      • mappi Re: przerażacie mnie... ludzie 18.02.09, 19:40
        bucu
        a nie mógłbyś dla odmiany
        poczytać sobie...
        hmm...gazetę
        taką papierową na przykład...

...może mógłbyś jakieś ciekawsze rzeczy przytoczyć...

bo mnie prowokacje wersala czy kogokolwiek nie interesują...
        ...już

zacytuje kawę....
        "a świstak siedzi itd"

Pozdrawiam smile

...
        • bucwielki Re: przerażacie mnie... ludzie 18.02.09, 19:49
          Jasne dziecinko , że nie bede tu wieczny , bo tylko Lenin wiecznie żywy, co do
          czytania to znam ciekawsze pozycje jak gazeta ,i jej forumy może dlatego co
          nieco widzę , czego im Wam kochane Panie życzę smile smile
          Pozdrawiam paaasmile Do następnego razu smile
          • kawamija Re: przerażacie mnie... ludzie 18.02.09, 19:57
            bucwielki napisał:

> Jasne dziecinko , że nie bede tu wieczny , bo tylko Lenin wiecznie
            żywy, co do
            > czytania to znam ciekawsze pozycje jak gazeta ,i jej forumy może
            dlatego co
            > nieco widzę , czego im Wam kochane Panie życzę smile smile
            > Pozdrawiam paaasmile Do następnego razu smile
            >
            przy całym szacunku smile naprawde......

pozwól nam się domyśleć ,ze jestes lepszy, madrzejszy, widzisz
            wyrażniej smile.....pewnie myślisz,ze to moze trwac latami, ale moze
            warto.......

forum az kipi od pokazywania kto lepszy,mądrzejszy i jakie robi
            błedy.....
      • aglajaaa Re: przerażacie mnie... ludzie 18.02.09, 19:54
        Czytać, ludzie czytać!
        "Nie dopisujcie żadnych słów od siebie do tego wątku, proszę... Nie o to chodzi, by znów roztrząsać publicznie kto zawinił. Chodzi o chwilę refleksji... Pomyślcie czy tego naprawdę chcecie, by to forum właśnie takie uczucia w Was budziło jak dziś... "

a jednak czytać nie wszystkich nauczyli... szkoda...

bucwielki, pozwól że się odniosę do Twoich słów... gdzieś przed chwilą wyczytanych... i do tego co zrobiłeś TU...

I zadaj sobie proszę pytanie co TY(!) dobrego wnosisz na to forum, niewątpliwie swoją osobę, być może już tym sprawiasz komuś radość... ale co poza tym?

Widzisz, mam wrażenie, że pojawiasz się w chwilach (tylko?) takich jak dziś gdy głównym (i jedynym) tematem jest kolejna kłótnia i co robisz... szukasz kolejnego ogniska zapalnego? prowokacji?
        Po co ten link do forumowej kłótni?

Może się mylę, może Twoje intencje były inne...
        Nie odpowiadaj mi... odpowiedz sobie...
    • aglajaaa SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:03
      Prośba do admina, Salsa, skasujcie ten mój wątek.
      Niczego nie wnosi, niczego nie zmieni, a może tylko być zaczynem dla kolejnej
      kłótni.
      A to nie ma sensu.

• wers-alik Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:13
        Kasować, kasować, kasować!!!! I zakładać następne forum wzorując się
        na wspaniałym pomyśle, który doprowadził do "Optymistycznych". Ruch
        tam jak w... pustym sklepie, ale nadzieja kwitnie!
        • hesse.1 Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:17
          ptrzed chwilka next skasowałem, stwierdzał, że wszyscy tu obecni, to jakieś
          chore osoby. wink
          • hesse.1 Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:20
            agalaja- na Twoją prośbę mogę wyciąć tylko Twoje posty... inaczej nie. wink , ale
            po co?
          • wers-alik Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:20
            Czy nie męczą Cię przywidzenia? To jest ZWYKŁE pytanie.
          • antekcwaniak Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:23
            Nie tędy droga Hesse !!!
            • hesse.1 Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:26
              antek- jeszcze ponawypisujecie tyle, że jeden zły w tę a we w tę... cóż za
              różnica... no chyba, że pomyślicie troszkę o innych użytkownikach tego foruma. wink
              • antekcwaniak Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:30
                Hesse, zauważ ciszę z mojej strony. Zauważ mój tekst do Buca.
                Napisałem, że nie warto walczyć. Chcecie spokoju nawet za cenę obelg
                ze strony wersala. Ja to szanuję.
                • hesse.1 Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:37
                  Antku- na innych forach się sprawdza, nie pomaga napominanie, pomagają inne
                  metody. widzę Twoje posty, czytam je i jakoś nic nawet jakbym chciał, to nie
                  mogę do nich mieć. Początki zawsze są trudne... ale trzeba wiedzieć czego się
                  chce i trzeba też wiedzieć na jakim forum piszemy.Na razie tyle.Moim zdaniem,
                  najgorsza byłaby ignorancja... tu tego jeszcze nie ma, piszą żywi ludzie i
                  Trzeba to szanować.
              • kawamija Re: SKASUJCIE TEN WĄTEK 18.02.09, 20:31

......w zyciu mozna wszystko,ale po co ?????????
              • wers-alik Panie admin! 18.02.09, 20:42
                Dysleksja chyba pana męczy w pierwszym rzędzie. Nie przeczytał pan, że to autorka wątku miała SŁUSZNE pretensje, że jej prośba została zignorowana. I napisała: "Czytać, ludzie czytać!" itd.

w związku ze skasowaniem mojego postu mam pytanie: czy pan czyta co 2. czy co 3. literę? Czy w ogóle przyszła ta pora, że wszystkie migają?
                • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 20:46
                  podałem przyczyny.Czytałeś?
                  • wers-alik Re: Panie admin! 18.02.09, 20:50
                    Niechętnie ale przeczytałem. Nigdzie nie pisałem o "wszystkich". Miałem na mysli tych, co i aglaja.
                    • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 20:54
                      "Dysleksja obok dysgrafii, to podstawowa cecha tu obecnych."

no fajnie wink
                      • aglajaaa Re: Panie admin! 18.02.09, 21:02
                        Mówiłam, że tylko kłótnia z tego wyniknie...

Ja nie rozumiem.. To Ty, Hesse wycinasz posty? Jak to?

I jeszcze jedno, jeśli założyciel beznadziejnego wątku prosi o jego usunięcie to
                        nie jest to możliwe ze względu na to, że wpisały się również inne osoby, tak? A
                        jeśli nikt by się nie wpisał wówczas można? Dobrze rozumuję?
                        Pytam tak na przyszłośćwink
                        • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 21:10
                          moim zdaniem żaden wpis nie jest beznadziejny, dopóki nie narusza pewnych hmmm.
                          sekwencji... i jeśli ma się tu uspokoić, trzeba działać radykalnie.
                          Staram sie nie naruszać pewnych sfer, lecz na takim forum, o takim charakterze,
                          to bardzo trudne. Myślę, że jeśli niektóre osoby coś zrozumieją, to nawet będą
                          pomagały w czyszczeniu czysto prowokacyjnych tez.Jeszcze wierzę w innych...hehe wink
                          • antekcwaniak Re: Panie admin! 18.02.09, 21:14
                            W najgorszych czasach komunizmu władza napuszczała na siebie ludzi.
                            Mąż donosił na żonę. Syn na matkę. A Sąsiad na sąsiada. GRATULUJĘ
                            Hesse.
                            Poraziłeś mnie swoim pomysłem. Radykalne to byłoby inne
                            rozwiązanie...
                          • aglajaaa Re: Panie admin! 18.02.09, 21:15
                            Co nam pozostaje... tylko wiara w drugiego człowieka...

Czy mogę zaproponować osobom o nieprzeciętnym intelekcie i równie nieprzeciętnej
                            woli walki i odnoszenia zwycięstw - niejednokrotnie pragnącym tylko zniszczenia
                            przeciwnika, czasami na szczęście jednak ideą bywa oświecenie współtowarzyszy
                            (życia lub tylko drogi)- możliwość sięgnięcia głębiej siebie, swych myśli...
                            Możliwość wypowiedzenie się, podzielenia się swoim zdaniem (zdaniem, oceną, a
                            może tylko refleksją...) na trudny temat..

A temat pewnie przesiedział w głowie niejednego z nas... może zagościł w niej na
                            dłużej, a może spłoszył go już pierwszy łagodny poryw wiatru...
                            • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 21:27
                              Antku- radykalność działań podjętych tu, jak na razie nie uwzględnia usuwania
                              jakiejkolwiek osoby. To już by nie było w jurysdykcji mojej, ani żadnego z
                              obecnych na tym forum administratorów. .Zresztą...Tłumaczyłem już to
                              Tobie...jeśli nie lubisz jakiejś osoby, porzuć myślenie o niej, ona Ci nie
                              wylezie z monitora. To zaręczam.Efekt? Będzie mniej zadym, a zostanie zachowana
                              otwartość tego forum. A teraz popiszę już o czym innym, jeśli pozwolisz...
                              • antekcwaniak Re: Panie admin! 18.02.09, 21:30
                                Jeszcze gdybyś odniósł się do donosicielstwa. Bardzo mnie to
                                zaciekawiło...
                              • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 21:34

Oj hesse jakoś baaaaaaaaardzoo spoważniałeś .......i takie każde
                                słowo jakby było 1000 razy przemyślane ......i takie przez
                                bibułkę......echh......
                                • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 21:40
                                  "...i takie każde słowo jakby było 1000 razy przemyślane ......i takie przez
                                  bibułkę......echh......"

"ja??? jestem nikim, wyrywam tylko chwasty...co...przeszkadzają żyć drugim.."

takie rzeczy to tylko przez bibułkę... zresztą...jak mi czasu zabraknie, a
                                  zabraknie, to i bibułka na nic sie nie zda... wink
                                  • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 21:46
                                    hesse.1 napisał:

> "...i takie każde słowo jakby było 1000 razy przemyślane ......i
                                    takie przez
                                    > bibułkę......echh......"
                                    >
                                    > "ja??? jestem nikim, wyrywam tylko chwasty...co...przeszkadzają
                                    żyć drugim.."

taaaaaaaa.......tylko co to te chwasty
                                    są.....chwileczkę........telefon do przyjaciela ???? smile
                                    • mappi Re: Panie admin! 18.02.09, 21:49
                                      ...ależ Ty dzisiaj...
                                      ....Kawamija...

jakaś takaś smile

...refleksyjna?

eeee to mało....

smile
                                      • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 21:59
                                        kawa... nie wiesz, co to chwasty? To Ty Małolata jakaś nie zepsuta jeszcze... wink
                                        • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 22:01
                                          hesse.1 napisał:

> kawa... nie wiesz, co to chwasty? To Ty Małolata jakaś nie zepsuta
                                          jeszcze... ;
                                          > )

kurde.........ale mnie rozszyfrowałeś.......tylko te wnuki mnie
                                          zdradzają......co tu począć ? jak dalej życ ? smile)
                                          • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 22:07
                                            kup wnuczkom po skuterze...hehe... wink , albo po helikopterze wink
                                            • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 22:23
                                              hesse.1 napisał:

> kup wnuczkom po skuterze...hehe... wink , albo po helikopterze wink

ależ prosze Pana....ja ledwo na miotłe zarobiłam .....ech za wysokie
                                              progi dla mnie.....i te helikoptery jakieś.....aaaaa po pierwsze
                                              drogie, po drugie spada czasem.......nie,nie...to nie dla mnie....:-
                                              )))
                                      • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 22:00

....w pracy siedze...jak sama nazwa wskazuje.......roboty
                                        mało......i tyle.....więc sobie czytam,a jak mam ochotę to i
                                        napisze.......a coo.......otwarte forum

p.s. Mappi raz jeszcze pozdrawiam smile
                                • aglajaaa Re: Panie admin! 18.02.09, 21:42
                                  Taaa... chyba Pan Admin(?), a Pan Hesse zginie...
                                  bez poezji... muzyki... słów (nie)przemyślanych... myśli (nie)poskładanych...

Wiedziałam, że tak to będzie wyglądało...
                                  Gdy napisałam nie piszcie - piszą...
                                  Gdy napisałam piszcie - nie piszą...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12359&w=91561368
                      • mappi Re: Panie admin! 18.02.09, 21:24
                        ...ja dyslektyk...i ten...no dysgraf...chciałam się zapytać czy Ty
                        Hesse...
                        będziesz pisał jakieś jeszcze posty poza....
                        czy tylko tak to czyszczenie
                        propagować będziesz...

aż biel porazi?
                        smile
                      • wers-alik Re: Panie admin! 18.02.09, 22:10
                        Czy pan zna podstawy języka, panie admin? Dla pana "cecha tu obecnych" znaczy "wszystkich"??? No fajnie. To jest mniej niż zero!
                        Obawiam się, że już nic nie mam panu do powiedzenia. Nawet właściwą
                        ocenę pana zachowam dla siebie. Bo zabrakło mi grochu, którym możnaby
                        tłuc o ścianę. Już widziałem ludzi, którym sodowianka uderzała z
                        okazji uzyskania władzy. Pan jednak góruje niemilosiernie w tej dyscyplinie.
                        • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 22:19
                          wers-alik -

nie ma dyskusji...jestem zero mniej niż... hehe...
                          • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 22:27

sialalala la zabawa trwa.........swiat inny wymiar tutaj ma.......

a myślisz może, że więcej coś znaczysz
                            Bo masz rozum, dwie ręce i chęć
                            Twoje miejsce na Ziemi tłumaczy.................

Zostawcie Titanica !!!
                            Nie wyciągajcie go !
                            Tam ciągle gra muzyka
                            I oni tańczą wciąż
                            • gapuchna Re: Panie admin! 18.02.09, 22:29
                              No to jeszcze Kryzysowa narzeczona.....

Mogłaś moja być, kryzysową narzeczoną
                              pomalutku życ, tak jak nam tu wyznaczono
                              mogłaś moja byc......
                              • hesse.1 Re: Panie admin! 18.02.09, 22:34
                                "hej orły, hej sokoły, omijajcie góry lasy, doły..." wink
                                • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 22:37

nadszedł czas na toast.......tak to czuje smile))
                                  • mappi Re: Panie admin! 18.02.09, 22:45
                                    kawamija napisała:

>
                                    > nadszedł czas na toast.......tak to czuje smile))

...na sdrofie wink
                                    smile
                                    • kawamija Re: Panie admin! 18.02.09, 22:56
                                      mappi napisała:

> ...na sdrofie wink
                                      > smile

i kolorowych snów smile
                          • wers-alik Re: Panie admin! 18.02.09, 22:29
                            Teraz to pan jest więcej niż po zero pięć... Słaba główka?
    • kawamija Re: przerażacie mnie... ludzie 18.02.09, 20:37
      aglajaaa napisała:

>
      > Nie dopisujcie żadnych słów od siebie do tego wątku, proszę... Nie
      o to chodzi,
      > by znów roztrząsać publicznie kto zawinił. Chodzi o chwilę
      refleksji... Pomyśl
      > cie czy tego naprawdę chcecie, by to forum właśnie takie uczucia w
      Was budziło
      > jak dziś...
      >

przepraszam ,ze nie uszanowałam Twojej prośby.......ale.....lawina