gapuchna 28.03.09, 21:54 czy nie brak wam tu wątku ciuszkowego? Bo mnie tak. I korzystając z okazji, ze się odważyłam, powiedźcie, czy taki zestaw kraciaty jest passe, czy jest niepasse Tylko ta kokarda poszłaby w odstawkę. I co? straszne kolory? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gapuchna Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:38 jestem brunetką i w marancie jest mi wyjątkowo do twarzy Aaaa i to jest TAFTA! Odpowiedz Link
mappi Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:04 a to jest różowy z czarnym...czy raczej jakiś filetowy z czarnym...a materiał jakoś taki błyszczący...czy to wina zdjęcia??? Odpowiedz Link
mappi Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:08 kojarzy mi się z obrusem...takim pojechanym...ale jednak obrusem Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:41 Hmmmmm... obrus? Bo to jest tafta, na halce w dodatku. I tak sobie pomyślałam: mam czarne lakierki na płaskim obcasie, do tego czarny golf z krótkimi rękawami. I mam takie czarne, mocno błyszczące korale, chyba promodu? A spódnica jest atmosfere. Ale obrus powiadasz..... Odpowiedz Link
salsa13 Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:45 Gapuchna droga - nie kieruj się tym, co my myślimy, tylko tym, co Tobie się podoba. Czy wyobrażasz sobie jaki ten świat byłby nudny, gdyby każda z nas nosiła to samo? Ty lubisz taki kolor a ja inny i to jest piękne Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:39 A czy nie jest to nieco w stylu tej malinowej? No wiesz Dunia, tej z podszewką koronkową? Odpowiedz Link
dunka76 Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:48 Styl tak, ale właśnie tylko nieco. Ta malinowa z podszewką cudna jest, ale zupełnie inna jakość materiału. Kratkę chcesz? Przed kolano czy taka dłuższą? Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:51 Podobno orzeczono, ze za długie noszę kiereje, więc nieco skracam, tak na 75 cm. To dla mnie pól łydki, no, może krócej nieco. Tamta jest sztruksowa. Odpowiedz Link
dunka76 Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:55 Pamiętam, że sztruksowa. Teraz przeczytałam co byś do tego założyła. Myślę, że fajnie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:43 zupełnie nie moje klimaty ale jesli dodać do tego buty na obcasie podobnego koloru + czarne rajstopy + czarną bluzkę, golf....i małą kopertówkę też fioletową czy amatantową....kto wie coby wyszło... kokarde zdecydowanie do kosza Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:50 Ja to lubię tak: mocno kolorowa spódnica, matowe rajstopy i do tego czarna góra. A albo obcas ale takie słupowaty, albo płasko.I wielgachna torba - nie cierpię małych torebuś-pipusiów Fatalnie, bo mnie nie jest dobrze w żadnych pastelach i rozmydleniach, a najładniej w żarówach. Żółty, beż, brąz, jasna zieleń, błękit - nie dla mnie. I nad taką myslę. Musi się błyszczeć, bo ma być na wyjście. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dziewczyny? 28.03.09, 22:53 ja tez ubóstwiam wielkie torby) za płaskimi obcasami z kolei nie przepadam...raczej klocki lub ....trapery;D zarówek nie lubię ale zielenie, czernie, brązy, cimne czerwienie....to moje kolory ta jest całkiem, całkiem....choc jakość zdjęcia.. Odpowiedz Link
dilmum Re: Dziewczyny? 29.03.09, 21:23 Nie chciałam się "ftrancać" bo nie wiedziałam czy wyjście Gapuchby jest przed nią czy za nią, ale skoro mam przyzwolenie choć jednej osoby to się wypowiem. Choć przyznam że w kwestii spódnic autorytetem być nie mogę. Zgadzam się z Onyksem, że w połączeniu z golfrm czarnym, kopertową torebką super. Ale ze szpilkami moim zdaniem. Wysokimi, jednolitymi. Ale ogólnie tak na codzień to mnie się nie podoba, bo oprócz tego, że nieco faktycznie ceratowata to świcunca jeszcze do tego. Ta druga lepsza. Zdecydowanie A i na wyjście można ją włożyć. Gapuchna, da znać co zdecydowałaś. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:03 Nic jeszcze nie zdecydowałam. Niestety, szpilek nie nosze, jakoś nie lubię. Mam jedne, ale leżą w pudełku A co do świecącego. Hmmm, sama nie wiem. mam jedną też taftową, też z połyskiem. szarą. długą do kostek. lubię jak tak szumi kiedy idę. Pokażę wam, co lubię, tylko w innej kolorystyce, żadne beże i brązy! , ale generalnie styl jaki Odpowiedz Link
dilmum Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:10 zupełnie nie mój styl choć nie powiem, torebka niezła. Też jestem fanką dużych toreb Odpowiedz Link
dilmum Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:19 Wklejać to chyba nie umiem, ale mogę opisać, to wyobraźnię poćwiczycie Uwielbiam jeansy, ze wszystkim. Ostatnio połączyłam bluzkę z takiego śliskiego, wyjściowego materiału z jeanami i klasycznymi butami na płaskim obcasie. Mam świra na punkcie płaskiego obcasa. Uwielbiam też bawełnę. Bo jest milutka, a ja uwielbiam milutkie rzeczy. Ostatnio odkrywam też nieco inny styl niż moje bojówki weekendowe. Czyli materiałowe spodnie, lecjący materiał i wyjściowa biała bluzka. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę nigdzie dostać ostatnio innych bluzek niż białe. Najchętniej ubierałabym się w tonie sportowej elegancji, jak to nazywam, ale niestety, w mojej pracy wymagają jakiegoś wyższego standardu ubioru. Staram się dopasować od pasa w górę Ale dziś kupiłam sobie dwie piękne bluzeczki w kolorze khaki i różowym (wiem, niezłe połaczenie) do jazdy na rowerze biegania. Takie z krzyżakiem na plecach Się rozpisałam. Mam nadzieję, że choć obrazowo mi wyszło Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:33 To w takim razie Tatuum jest dla ciebie! I może Quiosque - chociaż tam bardziej jest tak dziewczęco-studencko. Uwielbiam Kioska Po prostu uwielbiam. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:39 Khaki z różem dobrze się zestawia. Zgniła zieleń i mocny róż - śliczna jak dla mnie kombinacja. I bardzo lubię Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:24 kolory tez moje lubie czern, biel, braz, bez, len uwielbiam Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:44 No to dla ciebie. Bo w takich spodniach to tylko wąskie biodra pięknie wyglądają ))) I delikatny biust. Dobrze masz, dziewczyno! ))) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:50 no nic..... mówi się trudno i szuka zadowolenia w średnim wzroście ))) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 23:05 tylko 164 i mocno wypukłe piersi ))) Wiem, ze nie dla mnie styl na Dietrich. Raczej wesoła Włoszka. Kiedyś na festiwalu żydowskim zobaczyłam dziewczynę. śpiewała na tym koncercie. Lipiec, minęło dobrych 8 lat, a ja mam w pamięci jej obraz: obcisła czarna bluzeczka, z dekoltem i długimi rękawami, takie jakby zebrane w ciasny mankiet. i spódnica: lekko rozkloszowana, czarna, w drobne różyczki, albo inne kwiatki.ciut jakby XIX wiek. ale mnie urzekło. no i burza czarnych loków. płaskie buciki. drobna, blada twarz. czarne oczy. do dziś potrafiłabym ją wskazać na zdjęciu chociaż nie wiem, jak się nazywała Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Dziewczyny? 29.03.09, 23:10 Gapuchno, wlasnie wyobrazilam sobie Ciebie w takim stroju dlugie masz wlosy? a szczupla jestes? Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Dziewczyny? 29.03.09, 23:18 moze nie do konca moj styl, ale podoba mi sie, i moje kolory ciekawe czy dobrze byloby mi w takiej spodnicy? Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 29.03.09, 23:22 A coś bardzo podobnego sobie skompletowałam. ten niebieski jest też dla mnie. No i uwielbiana przeze mnie czerń Jeśli jesteś "zimą" to w takiej kolorystyce byłoby ci dobrze. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Dziewczyny? 29.03.09, 23:30 rzeczywiscie chyba jestem zima, ale nietypowa Odpowiedz Link
uny Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:40 wiesz ja tam sie nie znam na tych sprawach. ale wiem czy coś mi sie podoba na konkretnej kobiecie czy nie. a to co widziałem na tych fotografiach mi sie akurat podoba Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Dziewczyny? 29.03.09, 22:41 ok masz racje, jednej to samo moze pasowac i moze rewelacyjnie wygladac, inna bedzie wygladac niefajnie. Odpowiedz Link
gapuchna Re: buziaka za temat:) - prawda! Przecież to fajne 29.03.09, 22:30 Nie mam wiele takich rzeczy i przede wszystkim nosze dłuższe spódnice. Ale dążę powoli ku temu A kolorystyka jest moja. Do tego fiolet, głęboka czerwień, amarant i mocny niebieski, albo trawiastą zieleń, krzyczącą. Mam bardzo jasną cerę, wręcz białawą i czarne włosy, to np. w kremowym wyglądam jak trup! Musze mieć kontrasty. Albo czerwienie, tylko zupełnie inne buty. Nie lubię ani białych, ani tym bardziej paskowanych na wysokim obcasie Ale taki południowo-włosko-kobiecy styl też lubię. I dekolt ! )) Odpowiedz Link
kawamija Re: to jest fajne 29.03.09, 22:51 bardzo mi sie podoba.............zwłaszcza ten fiolet Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: to jest fajne 29.03.09, 22:56 nie wkleja sie ok daje sobie z tym spokoj Odpowiedz Link
gapuchna Re: to jest fajne 29.03.09, 22:59 Mnie kilka lat temu siekło na kwieciste spódnice i nie mija. Widze, ze w szafie mam większość takich. Latem koniecznie mocno kolorowe. Najlepiej linia trapezu, lub takie A. Nie marszczone. I espadryle do tego. I rozwichrzone włosy... ))) Lubie len. Ale że to był mój niejako mundurek kilka lat temu, a zmieniłam się ostatnio - celowo, to unikam stylu kolonialnego. Lubie bawić się kolorami. Żeby było barwnie, tu muszę mocno balansować, by nie być kiczowatą Chociaż w sumie na co dzień lata się w tym, co pod rękę podejdzie Odpowiedz Link
uny Re: to jest fajne 29.03.09, 23:02 łolaboga, nic z tego nie zrozumiałem -strasznie to mądre było Odpowiedz Link
robert.83 Re: to jest fajne 29.03.09, 23:02 Rozwichrzone włosy... czarne... Ty jesteś sexy lalka, Gapciu. Ty nie tylko ładnie piszesz... Odpowiedz Link
gapuchna Re: to jest fajne 29.03.09, 23:07 nie jestem! jestem już starym babskiem, które się ocknęło chyba za późno na wiele spraw. ciuchy to sprawa drugorzędna Odpowiedz Link
robert.83 Re: to jest fajne 29.03.09, 23:18 Znam parę dwudziestolatek, które mogą pomarzyć o takiej kobiecości, jaka z Ciebie wysiąka. "Drugorzędna kwestia ciuchów" niech starczy za przykład. I nic z tym nie zrobisz. Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
robert.83 Re: to jest fajne 29.03.09, 23:23 > mistrzu 20 latki to generalnie mogą pomarzyć Mi to mówisz? Fajne to są zwierzaki, ale... czegoś niet. Odpowiedz Link
gapuchna Re: to jest fajne 29.03.09, 23:27 Roberto.... miłe, bardzo miłe, ale pamiętasz? - już ci to powiedziałam: jesteś grzecznym i bardzo kulturalnym facetem. A moja rzeczywistość skrzeczy Dopiero ją naprawiam Odpowiedz Link
robert.83 Re: to jest fajne 29.03.09, 23:37 Naprawiaj co tam potrzebujesz. Pomyślałem, że podzielę się z Tobą tą refleksją i zrobiłem to... Mam nadzieję, że w "grzeczny i bardzo kulturalny" sposób. To nie powód do paniki. A kokardę bym zostawił. Odpowiedz Link
gapuchna Re: to jest fajne 29.03.09, 23:42 Oj, to bardzo proszę - refleksuj się ze mną częściej nawet DDDD (nie panikuje, tylko kładę odpowiedni akcent) Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:17 szatynka jestem w naturze, teraz farbuje wlosy na braz, ciemny braz, dobrze sie czuje w tym kolorze, chociaz siostra namawia mnie na pasemka czy refleksy, ktorych nie cierpie, radzi mi tez jasniejszy kolor, ale ja lubie swoj braz fryzjerka tez mi doradza braz. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:21 pojedyncze pasemka na wlosach, sa oczywiscie innego koloru niz cale wlosy. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:31 no wiesz jest niebieski, blekitny, lazurowy wiec sa refleksy i pasemka Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:36 moga byc roznokolorowe to wtedy jest balayage Odpowiedz Link
konrad.80 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:38 nie no, teraz to juz przesadzilas mala roznica, a juz 3 nazwy Odpowiedz Link
konrad.80 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:44 ja do fryzjera chodze, tylko na chwile i tylko na sciecie a u Was to juz nie wiedza czego wymyslec nie powiem, niektore rzeczy nawet calkiem fajne sa Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:49 no bo facet jest latwiejszy w obsludze bez podtekstow oczywiscie. Odpowiedz Link
konrad.80 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:52 niby tak, ale tak patrzac troche wyzej, to stroicie sie dla nas i wymyslacie coraz to nowsze rzeczy, zeby jeszcze lepiej wygladac, wiec jak to sie ma do tego, ze jestesmy mniej skomplikowani? przepraszam za takie troche glupie myslenie Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:56 hmmm... cos w tym jest ale czasem stroimy sie i upiekszamy tylko dla siebie. dla lepszego samopoczucia. dla poprawy nastroju. jestescie mniej skomplikowani, bo u was białe jest białe a czarne, to czarne, my widzimy poza tym jeszcze szarosci ps. piekny utwor Odpowiedz Link
konrad.80 Re: haha!!!!!! 30.03.09, 00:02 a ja tam mysle, ze zawsze robicie to dla nas, jest to podswiadome niby tak, ale i tak nas kochacie wkleilem jeszcze jeden oba sa super, nie ma chyba ladniejszych utworow... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 30.03.09, 00:05 moze.... cos w tym jest, to znaczy na pewno jest tak, a Wy nas pierwszy mi sie bardziej podoba Odpowiedz Link
konrad.80 Re: haha!!!!!! 30.03.09, 00:13 podswiadomie duzo rzeczy robimy, o ktorych do konca nie wiemy... jak tu Was nie kochac, jak tak sie dla nas saracie? mi tez fajnie sie slucha jak jest glosno i przy dobrym naglosnieniu Odpowiedz Link
gapuchna Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:31 jak miło czytać, ze są tacy, co pasemek i innych takich na głowie nie lubią Nie umiem tak do końca określić swojego koloru. Kruczoczarny to nie jest, a na brąz za ciemny. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:35 nie lubie, nie podobaja mi sie tak samo jak tipsy, kolczyki w nosie i innych czesciach ciala ,poza uszami oczywiscie, tatuaze itp Odpowiedz Link
gapuchna Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:39 to się przyznam bez bicia, ze jeszcze nigdy w solarium nie byłam ale nie wiem, czy nie powinnam.... Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:41 Gapucha! ja tez nigdy nie bylam, i chyba nie zamierzam Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:42 sorry za skrocenie nikca, tak jakos mi sie napisalo Odpowiedz Link
gapuchna Re: haha!!!!!! 29.03.09, 23:44 hehhe, gapa, gapisko, gapucha, gapuchna - wszystkie fajne Nawet się zastanawiałam kiedyś, czy na gapiszona nie przemianować się, ale zostało tak, jak jest )) Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dziewczyny? 01.04.09, 21:18 może pomożecie dziewczyny... szukam sprawdzonego allegrowicza sprzedającego kosmetyki, a dokładnie podkłady Revlonu Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 01.04.09, 21:21 Ja kupuje też revlon, u kogoś z usa. a popatrz po komentarzach. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Dziewczyny? 01.04.09, 21:33 Onyks ja też kupowałam z USA posprawdzaj tak jak sugeruje Gapuchna komentarze. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 01.04.09, 21:35 jak ktoś ma kilka tysięcy transakcji i zaledwie 1% negatywów, to chyba raczej zaufany sprzedawca. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 05.04.09, 15:15 Od 3 lat robię zakupy na allegro.pl i jeszcze nigdy się nie nacięłam. I w sumie kupuje wszystko, prócz perfum. Nigdy jednak nie ulegam chęci kupna za bardzo niską stawkę, bo eis boję, ze wydam i będę musiała kupować ponownie, w sklepie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Dziewczyny? 05.04.09, 15:24 mnie perfumy bardzo nęcą ...a raczej ich cena.. jeszcze się nie skusiłam, bo też boję się zaraz potem wizyty w sklepie ale ceny kuszą....póki co pozostają wyjazdy i zakupy na lotniskach Odpowiedz Link
gapuchna Re: Dziewczyny? 05.04.09, 16:19 Własnie tu jedynie boję się oszustwa. Mam jedne ukochane, ulubione i zawsze proszę kogokolwiek, by kupił w strefie. Rożnica do dobre ponad 100 zł, więc warto. Odpowiedz Link
gapuchna Ponoc obciachowe: 05.04.09, 15:05 jest: - noszenie odkrytego brzucha - noszenie białych kozaczków (aczkolwiek to już klasyka) - mieć na tyłku haftowane i cekinowane jeansy - nosić w jednym kolorze: torebkę, pasek i buty - ma być różnorodnie - i nosić gorset na bluzce A hitem jest: - połyskliwe materiały - falbany - duża torba nie kompletująca się z butami - rurki dla szczupłych - balerinki dla każdej ))) No - czułam, ze muszę wspomnieć ))))) Odpowiedz Link