marysia9930 11.05.09, 22:26 usuncie to"jestem wstrząśnięty"i w przyszłości nie wklejajcie takich rzeczy, bo możemy mieć kłopoty Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 11.05.09, 22:33 Co Ty opowiadasz. Jakie kłopoty ? Facet tylko wkleił fragment forum. Niech się wezmą za tamto forum a nie za naszego Hessego. Oni mogu mu skoczyć. A po drugie nikt nie będzie banował Hessego bo on tu jest administartorem i jemu wszystko wolno Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 11.05.09, 22:34 dokładnie. nikt nie naruszył regulaminu póki co. Odpowiedz Link
jchlebowska Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 23:53 T władza mu uderzyła do głowy Jak naszemu prezydentowi Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 11.05.09, 22:37 marysia położyłaś mnie.. idę se kupić tabletkę wczesnoporonną.. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 11.05.09, 22:41 A mnie weź coś z monopolowego. Muszę coś łyknąć. Dziewczyna mnie rozbroiła Odpowiedz Link
uny Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 09:26 hesse -a gdzie jest taki pstryczek do banowania? bo bym ciebie zbanowała. ty męczycielu nienarodzonych -czy jakoś tak. ty.... sam nie wiem co -feministo!!! o! pzdr Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 09:43 Rzeczywiście wątek hessego jest kretyński i przystający jak pięść do nosa do tematu forum. Powinien zostać usunięty. Reklama jakichś feministyczno - bolszewickich struktur na towarzyskim forum jest nieporozumieniem Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 09:54 vertigo, watek nie jest żadną reklamą, może jest po prostu prowokacyjny, a może wystarczy go olać, jeśli się nie podoba jego treść. póki co tylko dwóch użytkowników całego forum chce usunięcia wątku, to chyba jednak za mało głosów, aby go usunąć. proponuję w wątku nie pisać i umrze on śmiercią naturalną. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 10:03 Księżniczko, wybacz, ale uważam inaczej - a to ile osób protestuje i domaga się usunięcia danego wątku nie jest istotne. Dotychczas byłem przekonany, że reklamowanie (to jest reklama !) jakichkolwiek organizacji, zwłaszcza skrajnych jest czymś absolutnie niedopuszczalnym na tego typu forum. Jestem wkurzony potrójnie bo nie cierpię nazistów,lewaków, feministek i podobnej hołoty i nie mam ochoty na forum pt. "Samotni łączmy się" na stykanie z takimi reklamami. Ale cóż, skoro wątek nie zostanie usuniety, to ja zamieszczę swoją własną prowokację, skoro takie rzeczy są dopuszczalne... Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 10:21 vertigo, luzuj. każdy chce tu spokoju i miłej atmosfery. ten wątek nie jest reklamowy, porusza raczej baaaardzo istotny problem, który wywołuje wiele emocji i jest kontrowersyjny. oczywiście przy okazji można tez kogoś urazić lub rozdrażnić, ale na pewno nie było to celem autora wątku. skłaniam się jednak do tego, że forum nasze powinno być neutralne, jeśli chodzi o ideologię i tematy polityczne. ja osobiście nie jestem zwolenniczką kasowania tego typu wątku, jeśli jednak ty go tak odbierasz, to ok. można to rozważyć. myślę, że hesse powinien się ustosunkować do twoich uwag i jeśli antek i hesse również będą za usunięciem wątku, to tak trzeba zrobić. hesse, co ty na to? Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 14:53 > Jestem wkurzony potrójnie bo nie cierpię nazistów,lewaków, > feministek i podobnej hołoty i nie mam > ochoty na forum pt. "Samotni łączmy się" na stykanie z takimi > reklamami. Można nie cierpieć nazistów, lewaków i feministek. Ale nazywanie tych ostatnich hołotą jest czymś obrzydliwym. Ja po prostu nazwę Ciebie KRETYNEM. Ot tak prowokacyjnie !!! Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 15:10 Jeśli poprawiło Ci nastrój i samopoczucie nazwanie mnie kretynem to się cieszę, bo lubię jak ludzie mają dobre humory - życie wtedy staje się znośniejsze. Nie odpowiem Ci w ten sam sposób (choćby prowokacyjnie) bo nie zwykłem stosować argumentów ad personam. A co do feministek - to mam prawo uważać je za hołotę, co niniejszym czynię. Osoby te najlepiej jednak określił publicysta Stanisław Michalkiewicz: "działaczki organizacji na rzecz dzieciobójstwa, brzydkie kobiety o wypryskach zjełczałego tłuszczu na otyłych twarzach". Celniej się nie da. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 15:29 cichutko już robaczki Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 15:44 Skoro cytujesz tego cholernego antysemitę to musisz być jakimś starym i opasłym facetem w sutannie albo, co bardziej prawdopodobne jakimś sfrustrowanym, moherowym beretem o nieświeżym oddechu. Odpowiedz Link
uny Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 15:46 a jak okaże sie, że jest byłym czerwonym beretem? to co? Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 17:37 antekcwaniak napisał: > Skoro cytujesz tego cholernego antysemitę to musisz być jakimś > starym i opasłym facetem w sutannie albo, co bardziej prawdopodobne > jakimś sfrustrowanym, moherowym beretem o nieświeżym oddechu. Panie Antoni Cóż za język "kretyn", "cholerny antysemita", "sfrustrowany,moherowy beret o nieświeżym oddechu", "stary i opasły facet w sutannie". Niezły repertuar ! Pytanie mam - czy tylko zaczynasz od inwektyw jak Ci czyjeś poglądy nie pasują a dopiero potem dochodzisz do etapu argumentowania, czy też Twoje możliwości kończą się na etapie wyzwisk ? Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 17:12 To ci powiem vertigo, że mam cerę bez zarzutu. Co do urody - się nie wypowiadam, nie minie siebie oceniać, ale skóra jest u mnie ok. I powiem ci - wkurzyłeś mnie. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 17:31 kuźwa, czy możecie już skończyć? 'reklama' została usunięta. po co dalsze dyskusje? chcecie dyskutować o aborcji? róbcie to ale bez inwektyw. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 17:41 Ależ pozwól na inwektywy księżniczko Proszę w imieniu antka, to jego oręż (ja tej broni nie stosuję), ale używa tak cudnych wyzwisk pod moim adresem (patrz wyżej), że fajnie się to czyta Nie pozbawiaj mnie tej lektury, plisssss!!! Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 17:52 1. Jeśli ktoś nie ma orientacji czym jest reklama, jego problem. 2. vertigo, sam tu dyskutujesz często na tematy z forum nie związane. 3. Jakoś nie widzę protestów. za wyjątkiem tego wątka/u, w którym ktoś nawet poprawnie wysłowić się nie potrafił, a chce stosować bezpodstawna cenzurę. w zaistniałej sytuacji wykasowany wątek przywrócę wieczorem, oczywiście opatrując komentarzem. Jeśli jesteście ślepi, to nie moją jest winą, lecz nawet wtedy nie macie żadnego prawa usuwać czegoś, czego nie rozumiecie, a co nikogo nie obraża , ani nie jest żadna reklamą, tak jak to zaznaczyłem w tytule wątku. Dziękuję za uwagę. 4. zadam pytanie, z jakiego tytułu wątek został usunięty. 5. Mam już napisana jego dalszą część. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:02 Na tym forum zdarzają się często dyskusje na luźne, fajne tematy, rzeczywiście bezpośrednio z tematem forum nie związane (jak choćby przed momentem założony przez księżniczkę wątek o zupie szczawiowej). Każdemu można postawić zarzut, że bierze udział w takich dyskusjach. Czy innym jest wklejanie linków do organizacji politycznych czy ideowych i to skrajnej orientacji(mam na myśli organizację zachęcającą kobiety do aborcji, sam nigdy tego nie robię. Gdyby ktoś inny wkleił np. linka prowadzącego np. na strony organizacji głoszącej sławę i chwałę białej rasy to też bym protestował. Jak przywrócisz tę reklamę organizacji zachęcającej do aborcji to oczywiście chętnie się tam dopiszę Odpowiedz Link
uny Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:16 przyznam, że nie wiem po jaką cholerę żeś to umieścił na forum. (i jeszcze te cudzysłowy). czniam czy to była reklama czy nie, w komentarzach do tego czego śroiło sie o e-maili do handlarzy i innych takich obrotnych inaczej. wydaje mi sie, że mogłeś rozpocząć temat (piguły) w inny sposób. lepiej nie przywracaj tego wątku, zacznij kolejny traktujący o tym temacie. pzdr Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:29 w sumie to uny masz rację, że takie namiary mogłyby być niebezpieczne. jeśli trafiłyby w niepowołane ręce. z drugiej strony raczej dorosłe osoby tu zaglądają. już sama nie wiem, co mam o tym myśleć. nie rozumiem dlaczego watek został usunięty. ale chyba nie chodzi tutaj o udowadnianie sobie racji, tylko o jakieś sensowne wybrnięcie z tej sytuacji. może niech hesse zamieści nowy wątek i napisze w nim to, co chciał nam przekazać, bez zamieszczania żadnych linków. Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:38 uny- podaj mi jeden powód, nie dotyczący Twojego poczucia estetyki, dzięki któremu ten post miałby podlegać cenzurze. na serwerze, na tym forum, nie znalazła się żadna treść naruszająca prawo. Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:52 acha i jeszcze jedno: równie dobrze mógłby ktoś tutaj wejść i napisać, że jest to post promujący landrynki, których nie lubi i że go to bulwersuje, w konsekwencji obraża i ze "będą problemy". problemy to już mamy, tylko z dostrzeganiem i rozwiązywaniem owych jest jeszcze większy problem. Odpowiedz Link
uny Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:55 hesse -za landrynki nie pójdziesz siedzieć. Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 19:00 "uny napisał: hesse -za landrynki nie pójdziesz siedzieć." no comment.. Odpowiedz Link
uny Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 19:03 w takim razie ja też: no comment (tylko takiego emotka odpowiednio durnego nie mam) Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 20:50 I to jest smutne, że sprawy światopoglądowe stały się wykładnią prawa. Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:02 to zalezy co landrynki zawieraja Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 17:38 gapuchna napisała: > To ci powiem vertigo, że mam cerę bez zarzutu. Co do urody - się nie wypowiadam > , > nie minie siebie oceniać, ale skóra jest u mnie ok. > I powiem ci - wkurzyłeś mnie. Chyba nie jesteś feministką ? Nie zawsze się z Tobą zgadzam, ale inteligentna jesteś, a to przecież wśród feministek jest zjawiskiem niespotykanym. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:11 No wiec sam widzisz, jak ocenianie kogoś przez pryzmat swoich poglądów jest mylące. Nie wiem, czy jestem, czy nie jestem - jestem im wdzięczna, ze potrafiły walczyć o to, co wolno mnie dziś. Po prostu brzydko napisałeś o kobietach - skoro uważasz, ze nie powinno się używać inwektyw, to sam też ich nie używaj. A operowanie pryszczami jest po prostu poniżej pewnego poziomu. Bobkowskiego lubię i byłam pełna szacunku wobec ciebie, ze mogę pisać sobie z facetem oczytanym w dobrej literaturze, ale jeśli ty posłujesz się Michalkiewiczem, to ... och, no po prostu bardzo mnie rozczarowałeś. Nie umiem zrozumieć, że można traktować go jako jakąkolwiek wyrocznię polityczno-społeczną. Wiem, że jesteś prawicowcem, ale pzrecież nie możesz mieć oczu zamkniętych na bzdury, jakie on wygaduje! Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 18:33 1. Pisałem o feministkach, nie o kobietach. Nie cierpię ich z powodu ich poglądów, ich lewackich afiliacji i totalnie kuriozalnych poglądów. Np. takich - "były już przeprowadzane eksperymenty na mężczyznach w zakresie karmienia piersią – okazuje się, że nie tylko karmienie piersią, ale zarazem udało się to marzenie spełnić: podanie odpowiedniej dawki hormonów i pewne nieznaczne operacje umożliwiły kilku z nich karmienie piersią. Być może jesteśmy w trakcie medycznej rewolucji, która umożliwi mężczyznom wchodzenie z dziećmi w tę niewątpliwie wyjątkową relację, jaką jest karmienie". Skoro feministki zachwycają się czymś takim i propagują sztuczne męskie laktacje to uważam je za stwory co najmniej dziwaczne. 2. Jakie bzdury wygaduje Michalkiewicz ??? Chętnie na temat jego poglądów podysktuję. Od operowania inwektywami stokroć wolę wymianę poglądów. I nie traktuję go jako wyrocznię - żeby była jasność. Za bardzo cenię sobie wolność myślenia, abym z kimkolwiek w pełni się utożsamiał. Nie ma ani takiej osoby, ani takiej partii, ani takiej struktury której zdanie byłoby dla mnie na jakikolwiek temat wyrocznią. Gapuchna, mam swoje poglądy i potrafię ich bronić. To, że Ty ich nie akceptujesz na moje przekonania nie ma żadnego wpływu. Odpowiedz Link
ann.0 racja...jest po stronie.... 12.05.09, 18:49 ...a jest? Czy każdy ma swoją rację....? Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 19:15 Pisząc te słowa "Jestem wkurzony potrójnie bo nie cierpię nazistów,lewaków, feministek i podobnej hołoty i nie mam ochoty na forum pt. "Samotni łączmy się" na stykanie z takimi reklamami" użyłeś inwektyw wobec ludzi (pominę nazistów) którzy mogą być lewakami, faministkami. Co jest podobną hołątą w Twoim mniemaniu ? Geje, lessbijki, Żydzi, karły, otyli, rudzi, garbaci, czarni, czy może arabowie ? Pisząc te słowa wykazałeś się brakiem toleracji. I nie bredź tutaj o inwektywach w stosunku do Ciebie bo śmieszny jesteś. Uprawiasz prawicowy bełkot w stypu PISu. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 19:40 Gdbyś był trochę bystrzejszy to zauważyłbyś, że te grupy które nazwałem hołotą są grupami które określają się nie przez pochodzenie, rasę, kolor skóry, ale przez poglądy ! Poglądy ! Uważam je za aberracyjne i dosadnie określam osoby poglądy takie głoszące. Twoja paralela z Arabami, Żydami, karłami itp, jest więc co najmniej dziwna. "Uprawiasz prawicowy bełkot w stylu PISu". Zdanie nawet fajne napisałeś (jeszcze jedna inwektywa pod moim adresem - czekam na następne , tylko, że o tyle nieprawdziwe, że PiS nie jest żadną partią prawicową, ze swoim skrajnie rozdętym programem redystrybucji dochodu narodowego. Poprosiłem Cię o uzasadnienie Twojego zdania, że Michalkiewicz jest "cholernym antysemitą". Udajesz, że tego nie zauważyłeś, czy może szukasz jednak argumentów ?? Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 20:02 Ktoś kto porównuje feministki do hołoty, gardzi pewnie i osobami które wyminiłem. I nie opowiadaj tutaj o przekonaniach. O Michałkiwiczu nie wspominam bo to osobnik nie warty tego. Ale skoro chcesz. Ktoś kto jest w UPR ma właśnie przekonania jekie prezentujesz tutaj. Każdy inny niż Ty to hołota. O przekonaniach tego "typa" sporo wiem. I tutaj coś wyjawię. Jestem Żydem. Czytałem jego książkę "Studia nad żydofilią". I mogę śmiało powiedzieć, że to CHOLERNY ANTYSEMITA. A skoro Ty podzielasz jego poglądy na ten temat to także jesteś CHOLERNYM ANTYSEMITĄ. Co do prawicy. Poza PISem nie ma żadnej prawicy. Są tylko kanapowe partyjki o antysemickich poglądach, które zazdroszcząc ogromnych majątków i wpływów jakie mają na Świecie Żydzi nerwowo przebierają nóżkami i opluwają wszystko co inne. Odpowiedz Link
vertigo5 Szalom ! 12.05.09, 20:40 Guzik mnie obchodzi kim jesteś - dla mnie wsio ryba czyś Żyd, Eskimos czy Papuas. Człowieka oceniam m.in po poglądach, na pewno nie po pochodzeniu etnicznym. Nadal nie wiem dlaczego Michalkiewicz jest według Ciebie "cholernym antysemitą". Nadal nie wyszedłeś poza obejgi, kalumnie i oszczerstwa. Dorzuciłeś też kolejną inwektywę pod moim adresem. Napisałeś "skoro Ty podzielasz jego poglądy na ten temat to także jesteś CHOLERNYM ANTYSEMITĄ". Nie bardzo nie wiem, na "jaki temat" bo konkretnie to waćpan nie piszesz. Pochwaliłeś się tylko, że ponoć czytałeś jedną jego książkę, ale w dział "argumenty" w tej dyskusji nie został jeszcze przez Ciebie otwarty. Dział "inwektywy" poszerza się z każdym postem. Piszesz też: "O Michałkiwiczu nie wspominam bo to osobnik nie warty tego". Ależ wspominasz, plujesz dość szeroko... Byłeś łaskaw napisać: "Są tylko kanapowe partyjki o antysemickich poglądach, które zazdroszcząc ogromnych majątków i wpływów jakie mają na Świecie Żydzi nerwowo przebierają nóżkami i opluwają wszystko co inne". Jakie to partie ??? Podaj nazwy chociaż dwóch. Ktoś powiedział, że dzisiaj antysemitą nie jest ten kto nie lubi Żydów tylko ten kogo Żydzi nie lubią. Twoja postawa potwierdza słuszność tego poglądu Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Szalom ! 12.05.09, 20:50 "> Ktoś powiedział, że dzisiaj antysemitą nie jest ten kto nie lubi > Żydów tylko ten kogo Żydzi nie lubią. Twoja postawa potwierdza > słuszność tego poglądu" Do jasnej cholery, facet(!) daj spokój(!) Na forum dajesz wyraz swoim rozlicznym obsesjom, lękom i kompleksom... smutne, gorzkie, niestety prawdziwe. Cytat właśnie ten, ale zacytować Twe inne "odkrywcze mądrości" nie byłoby trudno... Przepraszam.. czas się zbierać stąd, bo chyba to znów Nie To Miejsce... Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Szalom ! 12.05.09, 21:18 Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi... Co konkretnie mi zarzucasz ? Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Szalom ! 12.05.09, 21:35 vertigo5 napisał: > Człowieka oceniam m.in po poglądach, - To tylko świadczy o Tobie i Twoim poziomie. Niskim poziomie. > Nadal nie wiem dlaczego Michalkiewicz jest według Ciebie "cholernym antysemitą". - Fragnety jego "dzieła" na temat Żydów mam cytować ? Czy argumentem będzie fakt, że w swoich ksiażkach, felietonach i blogu propaguje kłamstwo oświcimskie i zaprzecza holokaustowi Żydów ? Treści jego feletonów i audycji uznane są za antysemickie przez wiele osobowości oraz Redę Etyki Mediów. W Radiu Maryja wręcz zieje nienawiścią do Żydów. Ale skoro to nie są dla Ciebie argumenty to nie zamierzam Ciebie przekonywać. > Piszesz też: "O Michałkiwiczu nie wspominam bo to osobnik nie warty tego". Ależ wspominasz, plujesz dość szeroko... - Wspomniałem na Twoją wyraźną prośbę > Byłeś łaskaw napisać: "Są tylko kanapowe > partyjki o antysemickich poglądach, które zazdroszcząc ogromnych > majątków i wpływów jakie mają na Świecie Żydzi nerwowo przebierają > nóżkami i opluwają wszystko co inne". Jakie to partie ??? Podaj > nazwy chociaż dwóch. - UPR - Narodowe Odrodzenie Polski - Stronictwo PIAST - PR - gdybyś nie wiedział Prawica Rzeczypospolitej Zaraz się dowiem, że to nie prawica i wymienisz pewnie jakieś dwie partie. I wtedy to już będą partie krzesełkowe > Ktoś powiedział, że dzisiaj antysemitą nie jest ten kto nie lubi > Żydów tylko ten kogo Żydzi nie lubią. Twoja postawa potwierdza > słuszność tego poglądu. - Ten ktoś musiał być głupi. A Ty jesteś jego kumplem. P. S. Używając powitania SZALOM pokazujesz jak obrzydliwym jesteś ignorantem. Słowo to oznacza "pokój Wam". Ja odpowiem Tobie "alejchem weał bnejchem" Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Szalom ! 12.05.09, 21:48 Michalkiewicz zaprzecza holokaustowi ??? Kiedy ??? Gdzie ??? Czy był za to skazany ? Wiesz dobrze że nie, bezczelnie kłamiesz ! Piszesz: "W Radio Maryja zieje nienawiścią do Żydów". To jest argument ???? Konkrety proszę ! Co powiedział, dlaczego to jest antysemickie - takie argumenty, a nie kompletnie nic nie znaczące ogólniki. Piszesz: "Treści jego feletonów i audycji uznane są za antysemickie przez wiele osobowości oraz Redę Etyki Mediów". REM się ośmieszyła, bo za antysemicki uznała cytat z Juliana Tuwina... Ja Cię poza tym pytałem żebyś mi udowodnił, że jest "cholernym antysemitą", a nie po to, zebyś mi pisał oględnie że "wiele osobowowści" uważa go za antysemitę. Sam myśleć i argumentować nie potrafisz ??? Wymieniłeś PR, Piasta, UPR jako "kanapowe partyjki o antysemickich poglądach, które zazdroszcząc ogromnych majątków i wpływów jakie mają na Świecie Żydzi nerwowo przebierają nóżkami i opluwają wszystko co inne". Jakiś przykład można prosić tego przebierania nóżkami np. przez Marka Jurka ??? Tylko tak od siebie coś, samodzielnie, a nie pisz "że wybitne osobistości" tak uważają. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Szalom ! 12.05.09, 22:21 vertigo5 napisał: > Michalkiewicz zaprzecza holokaustowi ??? Kiedy ??? Gdzie ??? Czy był > za to skazany ? Wiesz dobrze że nie, bezczelnie kłamiesz ! Morderca nie skazany za zabójstwo nie jest mordercą Bezczelny to TYP z Ciebie > > Piszesz: "W Radio Maryja zieje nienawiścią do Żydów". To jest > argument ???? Konkrety proszę ! Co powiedział, dlaczego to jest > antysemickie - takie argumenty, a nie kompletnie nic nie znaczące > ogólniki. - powiedział, że holokaust został wymyślony na potrzeby silnych grup żydowkich rozbudowujących swoje wpływy w Europie i na innych kontynentach. I nie dziwi się tak dużej niechęci na Świcie do społeczeństwa żydowskiego - wiem, wiem te słowa nie zaprzeczają istnieniu holokaustu i nie są antysemickie > Piszesz: "Treści jego feletonów i audycji uznane są za antysemickie > przez wiele osobowości oraz Redę Etyki Mediów". REM się ośmieszyła, > bo za antysemicki uznała cytat z Juliana Tuwina... Ja Cię poza tym > pytałem żebyś mi udowodnił, że jest "cholernym antysemitą", a nie po to, zebyś mi pisał oględnie że "wiele osobowowści" uważa go za > antysemitę. Sam myśleć i argumentować nie potrafisz ??? - Nie o Tuwima chodziło a wypowiedzi na temat zwrotu majątków Żydom. Wykrzykiwał, że Żydzi mają wracać do Jerozlimy. Obrażał i wyzywał Żydów od chciwych i pazernych. Obrażał religię. To brzmiało jak dzisiejsza Twoja wypowiedź na temet tego, że feministki to hołota. Potem Twój idol tłumaczył się, że nie chodziło mu o Zydów a jedynie o organizacje żydowskie, które upominają się o zwrot majątków pozostawionych w Polsce. Ale przecież to nie argument, bo potem tłumaczył, że nie o to chodzi. - przeczytaj jego książkę - no tak tam słowa o antysemityźmie nie ma. Całe fragmenty książki mam tu wklejać ? - Marek Edelman - wiem to nie jeste osobowość według Ciebie. > > Wymieniłeś PR, Piasta, UPR jako "kanapowe > partyjki o antysemickich poglądach, które zazdroszcząc ogromnych > majątków i wpływów jakie mają na Świecie Żydzi nerwowo przebierają > nóżkami i opluwają wszystko co inne". Jakiś przykład można prosić > tego przebierania nóżkami np. przez Marka Jurka ??? Tylko tak od > siebie coś, samodzielnie, a nie pisz "że wybitne osobistości" tak > uważają. - przepraszam, to duże partie posiadające 20% i więcej poparcia w społeczństwie Pan Jurek podobnie jak Twój idol rzuca hasłami o Żydach w tonie który wyżej cytowałem. To także antysemita. O trochę łagodniejszej twarzy niz Michałkiewicz. Na koniec. Dlaczego nie poruszasz sprawy kłamstwa oświęcimskiego ? Omijasz ważny temat poruszany często w audycjach i publikacjach Michałkiewicza. Bo to niezaprzeczalny argument o tym, że Michałkiecz i ludzie o podobnych poglądach to antysemici. I dobrze o tym wiesz !!! Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Szalom ! 12.05.09, 22:32 Skoro jak piszesz Michalkiewicz często w swoich audycjach głosi kłamstwo oświęcimskie, skoro zaprzecza holokaustowi - a są to rzeczy karalne w naszym kraju - to powiedz mi dlaczego ten facet nie tylko nie siedzi w więzieniu, ale nawet nigdy nie był skazany ? Czy Ty doniosłeś na tego "antysemitę" do prokuratury ????? Może prokuratura i sądy też są antysemickie ? Krytyka organizacji żydowskich = antysemityzm ?? Osobliwe... Piszesz: "powiedział, że holokaust został wymyślony na potrzeby silnych grup żydowkich rozbudowujących swoje wpływy w Europie i na innych kontynentach". Gdzie tak powiedział ?? Źródło proszę. Powiedział tylko, że holokaust jest do tego wykorzystywany i ma rację. Nie napiszesz mi na szczęście, że Finkelstein też jest antysemitą. Nie ma Żydów chciwych i pazernych ??? Facet, nie mów mi, że Marek Jurek jest antysemitą tylko daj przykład i źródło - kiedy coś antysemickiego powiedział, gdzie tak napisał. Odpowiedz Link
vertigo5 Dowcip, antysemicki rzecz jasna ;) 12.05.09, 22:50 antekcwaniak napisał: > Ty po prostu jesteś antysemitą !!!! Rozumiem, skończyły się waćpanowi argumenty. Skoro tak, to na koniec specjalnie dla Ciebie dowcip: Jechało kiedyś koleją transsyberyjską z Moskwy do Pekinu w jednym sypialnym przedziale dwóch panów - Żyd i Polak. Pierwszego wieczoru Żyd bardzo grzecznie prosi drugiego: - Ja bardzo pana przepraszam, ale czy mógłby mi pan pożyczyć mydełko? - Pytany nieco się zdziwił, ale ponieważ w łazience zapasowych mydełek było mnóstwo, grzecznie pożyczył sąsiadowi mydełko. Drugiego wieczoru Żyd znowu bardzo grzecznie pyta: - Uprzejmie pana przepraszam, czy mógłby mi pan pożyczyć ręcznik? - Pytany nieco się obruszył, ale ponieważ obsługa bez problemu i na życzenie udostępniała pasażerom czyste ręczniki, po lekkim wahaniu pożyczył sąsiadowi ręcznik. Trzeciego wieczoru Żyd uprzedzająco grzeczenie prosi drugiego: - Ja bardzo, ale to bardzo przepraszam, czy byłby pan łaskaw pożyczyć mi szczoteczki do zębów? - Na to Polak nie wytrzymał i odpowiada: - Proszę pana! Pożyczyłem panu już mydło i ręcznik, ale szczoteczka do zębów to już zbyt osobista rzecz, kwestia higieny etc., słowem - nie, nie pożyczę panu szczoteczki! - A na to pierwszy pan z satysfakcją: - Aj, ja od razu wiedziałem, że pan jesteś antysemita! Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:00 Ja nie chcę zmienia twoich poglądów, tak samo, jak nie chciałabym, byś ty naginał mnie do swoich. Po prostu Michalkiewicz jest dla mnie populistą, działającym w niższych strefach ludzkich odczuć. Nie mogę, nie potrafię ci teraz podać konkretów, bo od kilku dawna go ani nie czytam, ani nie słucham, zwyczajnie omijam. Pamiętam jego publicystykę sprzed jakiś 3-5 lat. I proszę nie każ mi go czytać, bo i tak nie dam rady, szkoda mi na niego czasu. A feministki też są kobietami. Szkoda, że dostrzegasz tylko ekstremę. Ta jest wszędzie. Z prawej strony też są tacy, co krzyczą Zieg heil. I raczej nikt ich poważnie nie traktuje. Patrzę na całokształt. Gdyby nasz los zależał tylko od mężczyzn, nie bardzo wierzę, ze byłabym dziś w tym miejscu, w którym jestem. Przecież nawet pakiet socjalny Moraczewskiego i uwzględnienie praw wyborczych kobiet w 1918 został wprowadzony prawem kaduka. Naprawdę uważam, że kobiety są traktowane inaczej. Nie imponuje mi to, ze mnie mężczyzna przepuści w drzwiach. Teoretycznie on powinien przejść przez nie pierwszy - jak za nimi ktoś się czai, to on dostanie pierwszy w łeb Ale chciałabym, by kobieta na stanowisku nie otrzymywała o 15% niższej płacy, od mężczyzny. By nie musiała udowadniać, ze jest lepsza, bo nie w tym rzecz. Kiedy przed wojną na Akademii Medycznej w Krakowie jakiś bubek zaczynał wykład, to mimo siedzących studentek witał wszystkich twierdzeniem: dzień dobry panom! - i tamte kobiety swym uporem i oddaniem sprawiły, że z czasem musiał się z tego wycofać. Ja dostrzegam taki feminizm, a nie montowanie cycków u facetów. Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:15 apuchna napisała: Teoretycznie on powinien przejść przez nie pierwszy - jak za nimi ktoś się czai, to on dostanie pierwszy w łeb" dobre , ale to moja "teoria" nie Twoja heehe.. zresztą w "angielskim" wychowaniu też jest kilka fajnych.. feministki, to moim zdaniem taki rodzaj ludzi, którzy zamiast próbować egzekwować swoje prawa i być dumnym z tego, że są Kobietami, sztucznie podkreślają ten fakt, robiąc czasem przy tym niezły jazgot. Czy to wypada, gdy więcej, jest potrzebne gdzie indziej? Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:20 Hesse, odpuść. Jako mężczyzna zbyt czule reagujesz na feminizm. Czyżby było coś na rzeczy? Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:23 "Gapuchna napisała: Hesse, odpuść. Jako mężczyzna zbyt czule reagujesz na feminizm. Czyżby było coś na rzeczy? chyba już tego nie zatrybiłem A może to tak: Jako Kobieta, zbyt czule reagujesz na przejawy męskości? Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:27 Eee tam, patrzymy w dwóch, różnych stron barykady. Ja widzę tak wiele niesprawiedliwości, które spotykały kobiety od mężczyzn tylko dlatego, że nie miałyśmy praw. Więc powtórzę: dobrze, ze feministki, sufrażystki i emancypantki były i działały. JA JESTEM Z TEGO RADA! Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:34 a czytałaś Emancypantki? kurde.. normalnie.. ech.. stare doobre czasy.. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:36 Ba! Ja w ogóle kocham Prusa po dziś Chociaż zdecydowanie wole Lalkę, a jeszcze bardziej Ziemię Obiecaną, tyle że to nie Prusa. Lubię bardzo pozytywizm. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:37 Gapo ja też jestem z tego rad mimo, że nie jestem kobietą Odpowiedz Link
gapuchna Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:40 To dobrze - wreszcie się zgadzamy ))) Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:07 vertigo5 napisał: > 1. Pisałem o feministkach, nie o kobietach. (...) a wiesz? byli tacy co uwazali ze zydzi to nnie sa ludzmi Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 21:59 z ciekawosci sie spytam co masz na mysli piszac "lewak"? moja ciekawosc jest zwiazana z tym ze 90% forumowiczow nie rozumie tego slowa ale uwaza ze jest obelzywe wiec nim rzuca w ramach tzw argumentow Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:08 To jest temat na esej W skrócie - Lewak to dla mnie ktoś kto afiszuje się z Che Guevarą, stawia znak równości między Franco a Hitlerem, PiS nazywa partią faszystowską, nienawidzi kościoła, ktoś kto pietnuje "zbrodnie kapitalizmu" itp. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:30 Polski świętoszek. Martwi się o Frnaco, Pis, kościół i pokrzywdzonych przez komunizm a propaguje kłamstwo oświęcimskie i antysemityzm. Polskie bagienko. Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:33 W którym miejscu propagowałem kłamstwo oświęcimskie ? Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:49 W calej tej dyskusji. Bronisz typa, który propaguje takie poglądy. Wybacz. Nie będę dysktutował z Tobą. Ktoś kto popiera antysemityz i człowieka głoszącego kłamstwa oświęcimskie wzbudza we mnie negatywne emocje. A Ty wzbudzasz we mnie obrzydzenie, litość z powodu głupoty i strach, że faszyzm wciąż żyje w wielu ludziach z którymi obcujemy i są blisko nas. Taka refleksja mnie ogarnęła. Są ludzie, którzy walczą o życie dzieci jeszcze nienarodzonych. A zaprzeczają, że istniały obozy zagłady tworzone do mordowania ludzi. Tworzone przez ludzi.... Odpowiedz Link
vertigo5 Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 12.05.09, 22:52 Ooo, to faszystą też jestem ?? a może od razu nazistą ?? Odpowiedz Link
pomysl.po.wypiciu Re: Za bananujcie hasego za tę reklamę 13.05.09, 16:08 to ja poprosze o ten esej bo dla mnie Twoj skrot jakos do mnie nie przemawia. Odpowiedz Link
marysia9930 Re: Odpowiedzialność przedewszystkim 12.05.09, 22:52 Sory! nie to było moją intencją(: Ludzie najedzą się różnych prochów, a ja póżniej muszę ich naprawiać, a czasem jest to już nie możliwe. więc taka informacja jest formą reklamy dla nieświadomych i dla nie odpowiedzialnych(: Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Odpowiedzialność przedewszystkim 12.05.09, 23:02 "marysia9930 napisała: etc." więc lepiej to ukryć? a niektórych ludzi zabananować? widzisz szeroko pojęta kampania anty.. itd. obejmuje tylko częściową świadomość. Reszta jest przymusem i doprowadza do powstania czarnego rynku jakim jest Brak Odpowiedzialności, głupota i zagubienie ludzkich odruchów. Ty już składasz tylko szczątki, które mogły by nimi nie być, gdyby więcej ludzi odważyło sie mówić o takich problemach i co do nich doprowadza, zamiast bananować. Odpowiedz Link