Dodaj do ulubionych

nowe forum...(?)

24.05.09, 21:04
Sporo się dowiedziałam z wątku akceptacja...
Marudzenie i narzekanie... to ja...
Smucę, narzekam, krytykuję... i nic poza tym..

W takim razie... mam plansmile
Do Was będę przychodzić tylko w te słoneczne dni, kiedy na twarzy i w sercu uśmiech, wtedy kiedy potrafię śmiać się z siebie samej (taaaak, tylko że w te dni forum nie jest mi potrzebne)...
A w pozostałe dni... Pisałam już założę własne forumsmile

Smutki nierozwiane...
Będę smucić kiedy tylko będę miała na to ochotę (mam jednak nadzieję, że dość rzadko ta ochota będzie we mnie..) Mogę liczyć na to, że ktoś czasami nad tym wyrosłym już obsmarkańcem się zlituje i przyjdzie wesprzeć dobrym słowem, albo nawrzeszczeć i ustawić do pionu?
A jeśli znajdzie się ktoś, kto również będzie chciał wylać swoje żale i smutki, poszukać pocieszenia, albo tylko wyrzucić z siebie to co ciągnie do ziemi i nie pozwala dosięgać marzeń i cieszyć się życiem... niech wpadawink Luuuubię pocieszać i dawać dobre rady... a czy potrafię(?) to już inna sprawa...

Dobrze, teraz tylko jak się do tego zabrać(?) Hmm... zdolna jestem, dam sobie radęsmile
Obserwuj wątek
    • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:06
      ty naprawde musisz dostac porzadne laniewink
    • czarny.onyks Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:09
      a ja bym Cię zaakceptowała bez problemusmile
      lubię Twoje marudzeniewink
      to forum bez Ciebie???
      nieee....
      • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:12
        Ej, dziewczyny.. zaraz laniewink
        Nie beze mnie... Ja będę wpadać kiedy będzie mijał nastrój na smucenie....
        Nie wiem czy akceptacja mnie byłaby taka bezproblemowa... ja jestem ciężki
        przypadekwink
        • czarny.onyks Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:16
          ale to smucenie nadaje koloryt temu forumwink

poza tym nie można udawać, że zawsze jest ok
          przychodzic tylko w słonecznych dniach
          bo są tez te ciemne, ponure, samotne chwile z deszczem za oknem i w duszy...
          i nam wszystkim, nie mówiacym o tych smutnych chwilach jest lżej...że innym też bywa beznadziejnie

może i ciężki skoro tak uważasz, ale ...chyba dający sie lubicwink
    • salsa13 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:18
      Lubimy marudzenie
      marudź ile chceszwink
    • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:23
      Aglo co jest Twoim zmartwieniem co Cie trapi??
      • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:27
        a moze psycholog??
      • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:37
        Fripek, wiesz tobie powiem, bo Ty zrozumieszsmile
        Za niska jestem... Marzy mi się 178
        a mam tylko 171
        Smutne to, prawda?

A tak poważnie, to sporo tego jest...
        • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:09
          rozwiń zaciekawiło mnie tosmile
    • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:29
      Udało mi się , udało(!) Mówiłam, że jestem zdolnawink
      A czy ktoś napisze mi wejściówkę??
      Bo ja chyba nie potrafię...
      Nie, zdecydowanie zachęcać nie potrafięwink
      Pomoże mi ktoś zdolny z talentem???
      • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:30
        daj linka
        • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:33
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=90137
          Ale napisze mi ktoś jakiegoś wstępniaka w temacie???
          wink
          • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:34
            fajny tytulsmile
          • czarny.onyks Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:37
            z wielkim przymrużeniem oka;D

marudż do woli
            smuć się do woli
            aglajaa Ci na to pozwoli;P
    • hesse.1 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:45
      jest coś, czego bardzo nie lubię. to udawanie, sztuczność, jakieś
      kombinacje typu, bo nie wypada.., Szczerość i otwartość objawia
      się między innymi tym, że czasem jest taki nastrój, a czasem inny..
      Czasem słońce, czasem deszcz.- Kabhi Khushi Kabhie Gham smile
      www.youtube.com/watch?v=mUM1S0rEODo
      jeśli pokażesz tu uśmiech, może wywołasz tym uśmiech, jeśli pokażesz smutek,
      wywołasz tym refleksje, spostrzeżenia, zastanowienie, itp. Uważam, że wszystko
      ma jakiś sens, jeśli jest szczere i z serca.
      • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:50
        ale moze wlasnie Ona tego potrzebuje: nowego, swojego forum??
        • hesse.1 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:06
          "17lipiec1976 napisała: ale moze wlasnie Ona tego potrzebuje: nowego, swojego
          forum??"

raczej potrzebuje ludzi wrażliwych na jej osobowość.. nowe forum nie rozwiąże
          wszystkiego, może jednak przyczynić się do wielu drobnych zmian, które w efekcie
          przynieść mogą korzyści.
          Aglajo- nie zdenerwuj się, ale napiszę, ze wszystkie "etapy" Twojej melancholii
          mam już za sobą i w większości rozumiem to, co tu piszesz, choć udaję, ze tak
          nie jest, albo po prostu milczę. Cóż, Taki świat, takie życie. Czasu brak,
          cierpliwości czasem.. wink Melancholia dobra rzecz, bo kiedy nie jest przesadzona
          pozwala
          w naprawdę ładny sposób popatrzeć na świat, a o to też w Tym patrzeniu się
          rozchodzi.
          P.S. 171cm- raczej nie wydaje mi się jeszcze powodem.
          jeśli są inne, trzeba umieć sobie z tym radzić.
          Każdy z nas ma coś, czego zapewne nie chciał by mieć..
      • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:53
        Znaczy kolejny, który wejściówki mi nie napisze...

Ale przyznajcie sami, że denerwują Was ludzie, którzy smucą i nic konstruktywnego nie wnoszą... Przecież niejednokrotnie czytałam tu już komentarze przy takich wpisach...
        A są ludzie (niekoniecznie samotni), którzy w pewnych momentach odczuwają potrzebę podzielenia się z kimś swoim smutkiem, zrzucenia z siebie cięzaru... A albo nie mają nikogo obok, komu mogliby powierzyć część swoich zmartwień, albo nie potrafią obarczać nimi bliskich...
        Więc takie forum miałoby sens...
        Nie tylko dlatego, bym akurat ja mogła na nim smucić, ale by znalazł to miejsce ktoś, kto by tego właśnie potrzebował...
        • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 21:58
          jak cos mnie denerwuje to omijam, nie wdaje sie w dyskusje.
          ale rzeczywiscie po co komu nastepne miejsce do smucenia?
          • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:01
            Jakie następne?
            Jest jeszcze jakieś??
            • 17lipiec1976 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:08
              a TO? przeciez tutaj tez smucimy?:
              na szczecsie nie tylkosmile
    • aglajaaa napisze mi ktoś wejściówkę(?) 24.05.09, 22:07
      do forum dla smutasów?
      Proszę...
      Ja nie potrafię napisać nic zachęcającego, nie mam talentu pisarskiego.
      A tu na forum są zdolni ludzie,którzy potrafią napisać coś pięknego z
      polotem,dla których to proste...
      • frip0 Aglooooooooo! 24.05.09, 22:12
        Przecież aż tak źle nie jest -nie jesteś niska a to juz duży plussmile
        co Cie tak trapi??
        • aglajaaa Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:21
          Fripek, przecież wiem, że nie jestem niskawink W pewnym momencie cierpiałam, bo
          byłam za wysokasmile ale wreszcie przestałam rosnąćwink Ale dzieciakiem byłam i
          dlatego tak przeżywałam.
          To było z przymrużeniem oka z tym wzrostemwink

Ja mam inne problemy, inne wady... z którymi próbuję walczyć z różnym skutkiem...
          I naprawdę jest tego sporo.. Nawet jeśli inni ich nie dostrzegają, jestem
          niestety perfekcjonistą i to mnie gubi...
          • frip0 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:24
            perfekcjonizm?? i to jest problem ?? dziewczyno żebym ja miał tylko
            takie problemybig_grin
            • aglajaaa Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:28
              Perfekcjonizm nie jest problemem... on powoduje problemy.. Przez uświadamianie
              sobie własnych braków i niedoskonałości, tego jak daleko do ideału (i nie mówię
              tu o fizyczności, bo z tym nie mam problemów)
              • hesse.1 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:35
                aglajaaa napisała: Perfekcjonizm nie jest problemem... on powoduje problemy..
                Przez uświadamianie sobie własnych braków
                i niedoskonałości, tego jak daleko do ideału (i nie mówię
                tu o fizyczności, bo z tym nie mam problemów)

uuu.. to Ty mocno zadufana jesteś w sobie patrzę.. margines błędu jest wskazany.
                A jak nie masz z tym ostatnim problemów, to bezczelny będę.. hehe.. wink wrzuć mi
                fotke na maila..hahahaha.. wink
                • aglajaaa Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:41
                  Jesteś bezczelny...
                  • hesse.1 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:45
                    a jaakkk.. wink i wredny i przekorny i ignorancki.. itp. itd.. smile fruwam sobie tu
                    i tam i do życia dystans mam.. hehe wink
                    • aglajaaa Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 23:40
                      I nie jestem zadufana w sobie, bo wiem że mam trudny charakter i zdaję sobie
                      sprawę z moich braków...
                      Obrażasz mnie taki stwierdzeniem Panie Wredny, Przekorny i Ignorancki... a
                      dystansu do siebie to chyba nie masz zbyt wiele...

I żeby nie było - w dalszym ciągu jestem dla Ciebie miła, ba, nawet się do
                      Ciebie uśmiecham (nie bezinteresownie co prawda, ale to zawsze cośsmile)
              • frip0 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:47
                A co mają powiedzieć te którym i fizycznie i osobowościowo daleko do
                ideału??? Ładdnym dziewczynom sie wiele wybaczasmile
                • kawamija Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:51
                  frip0 napisał:

> A co mają powiedzieć te którym i fizycznie i osobowościowo daleko
                  do
                  > ideału???

co mają powiedzieć ? coś szczerego, mądrego,od serca i jeszcze można
                  uśmiech dołączyć.......na początek powinno wystarczyć wink

-*-*-*-
                  ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś
                  sam.....
                • kawamija Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:57
                  frip0 napisał:

> A co mają powiedzieć te którym i fizycznie i osobowościowo daleko
                  do
                  > ideału???

co mają powiedzieć ??? coś szczerego, mądrego i z
                  serca........można jeszcze uśmiech dołączyć ..........na początek
                  powinno wystarczyć wink

a i jeszcze warto pooglądać wybory miss Polski i ze szczególną
                  uwagą posłuchać " spontanicznych" odpowiedzi
                  kandydatek...........swietna lekcja .....smile smile jak nie należy
                  mówić....smile

-*-*-*-
                  sam.....
                  • kawamija Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:59

sorki...........mam jakieś problemy z netem i dwa razy
                    wysłałam "prawie" to samo........... echh........sad

-*-*-*-
                    sam.....
                  • frip0 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 22:59
                    Ale są ładne i intyligentne-a brzydkie kobiety myslą ze są
                    automtycznie inteligentnebig_grin
                    • kawamija Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 23:04
                      frip0 napisał:

> Ale są ładne i intyligentne-a brzydkie kobiety myslą ze są
                      > automtycznie inteligentnebig_grin

che,che......ładne co się komuś podoba i już.......a jak te, jak
                      piszesz "brzydkie", myślą to juz super.........dobrze to rokuje......

-*-*-*-
                      sam.....
                      • frip0 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 23:06
                        Ale stwierdzam z żalem że brzydkie kobiety mają gorzej niż brzydcy
                        facecisad
                      • aglajaaa Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 23:13
                        a jak te, jak
                        > piszesz "brzydkie", myślą to juz super.........dobrze to rokuje......

Dobrebig_grin
                    • hesse.1 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 23:05
                      te "nieintelygęgętne" nie zdaja sobie sprawy z tego, ze są brzydkie, a te ładne
                      "nieintelygęgętne", opierają sie na wacie cukrowej swoich adoratorów, wata w
                      końcu znika i siup, zamiast na drugą stronę kałuży
                      ( bo myślałam, że mi sie uda.. buuu..) to lądują w samym jej środeczku,
                      rozkosznie otwierają piękne oczęta.
                      • frip0 Re: Aglooooooooo! 24.05.09, 23:08
                        tylko że przy tych ładnych i nawet głupich niech tam będzie -faceci
                        tracą zdrowy rozsądeksad dodam że faceci zdawałoby sie rozsądnibig_grin
      • listopad02 Re: napisze mi ktoś wejściówkę(?) 24.05.09, 22:18
        Skopiowane z posta z mojego starego forum, a tam skopiowane nie wiem skądsmile
        Taka wizytówka?
        ....
        Samotność - zjawisko subiektywnie odczuwane, stan emocjonalny człowieka wynikający najczęściej z braku pozytywnych relacji z innymi osobami. Ma wydźwięk negatywny.

Funkcjonuje w wymiarze temporalnym – może być chroniczna, albo występować przejściowo, w chwilach zerwania więzi emocjonalnej, w warunkach straty bliskiej osoby. Człowiek może doświadczać krótkich, chwilowych stanów samotności, pomimo posiadania adekwatnych związków z innymi ludźmi.

W dużych aglomeracjach wzrost samotności powodują warunki wymuszające sztuczność i płytkość interakcji międzyludzkich, relacje interpersonalne stają się niepełne, a kontakty powierzchowne, przypadkowe i urywane.

Samotną może być młoda osoba, która nie może znaleźć swojego partnera życiowego, osoba starsza, która żyje sama i nie ma tak dobrego kontaktu z młodszym pokoleniem, która mimo silnego związku z druga osoba pozostaje sama (np. miłość na odległość), osoba zamknięta w sobie, bez umiejętności otworzenia się przed innymi i nawiązywania dobrych, wartościowych dla niej kontaktów. W skrajnym przypadku samotność może prowadzić do depresji.

Bliskoznaczne z poczuciem samotności jest poczucie osamotnienia. Wymienia się co najmniej dwie formy osamotnienia: sytuacyjno–losowe i temperamentalno–charakterologiczne, które może wynikać z braku odpowiednich relacji w okresie socjalizacji lub doświadczonego wówczas odrzucenia.

Istnieje szereg czynników psychologicznych, które zwiększają prawdopodobieństwo poczucia samotności. Takim czynnikiem jest niska samoocena, która powoduje unikanie kontaktów z innymi z obawy przed odrzuceniem, uruchamiając spiralę efektów – niska samoocena prowadzi do braku zaufania (do innych oraz do własnych możliwości), co wyzwala unikanie kontaktów społecznych, a to implikuje samotność, wynikiem której jest utrwalenie się niskiej samooceny. Czynnikiem sprzyjającym powstawaniu samotności jest słaby rozwój umiejętności komunikowania się. Osoby o niskim poziomie umiejętności interpersonalnych cechuje wycofanie społeczne oraz zahamowanie. Samotności sprzyja również obawa przed bliskością emocjonalną oraz unikanie społecznego ryzyka, które wiąże się z nawiązaniem więzi z drugą osobą, emocjonalny dystans i ograniczenie interakcji do sztucznych, nieraz sformalizowanych aktów komunikacji. Znaczenie mogą też mieć czynniki poznawcze, składające się na budowę obrazu siebie.

Jeżeli samotność nie zostanie pokonana, narasta proces prowadzący do dezintegracji osobowości. Rosną społeczne bariery w postaci alienacji, wstydu, poczucia winy, braku zaufania. Niepowodzenie w próbach pokonania barier interpersonalnych powoduje wzmaganie się napięcia i trwałe podwyższenie poziomu lęku, co w konsekwencji prowadzi do coraz większej samotności. Uporczywość tego stanu może powodować samotność chroniczną. Trwałe poczucie osamotnienia wzmaga podatność na zaburzenia psychiczne i psychosomatyczne.

Stan chronicznej samotności uruchamia mechanizmy obronne, mające na celu redukcję cierpienia, lęku i bólu. Należą do nich mechanizmy zaprzeczenia, tłumienia, wyparcia, a także rozmaite formy uzależnień, w tym także od zastępczych relacji z innymi (np. czerpanie wtórnych korzyści z choroby). Mechanizmy te pogłębiają samoalienację i wyobcowanie społeczne.

Kiedy w miarę postępowania samotności mechanizmy obronne zaczynają zawodzić, wówczas samotny człowiek ucieka w świat nierzeczywisty, jak poprzez mechanizm tzw. fuzji złudzeń – zlanie w wyobraźni z konkretnymi osobami, żyjącymi realnie lub istniejącymi w fantazji. Czasem ucieczka od samotności może prowadzić w kierunku schizofrenicznej izolacji.
        ......
        • listopad02 Re: napisze mi ktoś wejściówkę(?) 24.05.09, 22:20
          Chyba z wiki, stamtąd raczej wszystko się kopiuje.smile
    • listopad02 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:16
      Kiedys przypadkiem trafiłem na Twój post, archiwum nie przegladam, ale tak trafiłem, i poczytałem.
      Myślę, ze to forum dla Ciebie, dla samotnych, chyba stąd biorą się wszystkie, no wiekszość Twoich smutków, smutki są następstwem i przyczyną itp itd, nieważne.
      Myślę, że smucenie ma cel do niesmucenia, jak wyrzucisz, zrozumiesz te wszystkie smuty wtedy bedziesz dążyć dalej. Forum o samym smuceniu może Cię zamknać w sobie i tylko w tym, nie chodzi o forum, a o Ciebie, zeby nie widzieć tylko mgły, a raczej we mgle dążyć do słońca.
      Teraz poważne pytanie, wierzysz że samemu sobie można pomóc w smutkach? Ja nie.
      Samemu często popadamy w skrajne emocje i oceny, rodzimy teorie spiskowe. Potrzebna jest jakaś dobra dusza, która nam pomoże nieważne kto, jeżeli kogoś takiego masz to spróbuj z nim rozwiazać, czy zrozumieć pewne rzeczy.
      Ja np nie miałem takiej duszy i została nia psychoterapeutka, bardzo wiele zrozumiałem i stałem się silniejszy, choć bardzo często różne rzeczy mnie bolą, ale lepiej z nich wychodzę.
      Nie namawiam oczywiście, kazdy musi ocenić sam.
      I jescze jedno, nie zamykaj się, spróbuj poszukać wokól siebie więcej miejsca dla siebie, postaraj sie o więcej interakcji z otoczeniem, spotkań z ludźmi itp., zobaczysz jak zycie zaskakuje ile można dla siebie od innych dostać i innym dać. Tylko próbuj, smuć, ale odnajduj też dobre rzeczy.
      • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:53
        Listopad, w tamtym forum bardziej mi chodzi o wyrzucenie z siebie smutków i podzielenie się problemami, które niekoniecznie mają związek z samotnością.
        A czy moje smutki biorą się z samotności(?) Chyba niezupełnie, bo samotnośc jest w pewnym sensie wryta w moją naturę, ja jej potrzebuję nawet będąc z ludźmi... Faktycznie może i potrzebuję drugiego człowieka (podobno wszyscy potrzebująwink) ale nie to jest powodem wszystkich smutków.
        I to nawet nie jest tak, że ja ciągle smucę, bo będąc wśród ludzi nieustannie się usmiecham, co mnie denerwuje, bo wyglądam wtedy idiotyczniewink A otwieram się tylko przed nielicznymi, no i częściowo TU, bo tu jest łatwiej...

No i z przykrością muszę przyznać, że masz dużo racji w tym, co piszesz... o skrajnych emocjach, zamykaniu się...
        • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:56
          No nawet ja potrzebuje drugiego to co dopiero normlany człekbig_grin
          • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:59
            Tak, Fripek.. a Ty się tylko utwierdzaj w przekonaniu, że normalny nie jesteś.
            Bo krzyknę na Ciebie (a nie potrafięwink)
            • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:02
              no widzisz Ty masz normalny wygląd-a ja niestety niesad ale za to
              wszystko inne mi wyszło w życiu i gdyby nie design to byłbym w pełni
              hapismile
              • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:11
                Fripek, przestań(!) Dlaczego nienormalny?
                Ja... nie mam kompleksów... ja mam wady, z którymi próbuję cos robić...

A normalny wygląd? Czym jest "normalny"?
                • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:23
                  taki o którym nikt nie powie że zbiera go na mdłosci patrąc na
                  człowieka
                  • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:28
                    Za bardzo przejmujesz się swoim wyglądem i jego brakami, wybacz ale im więcej o
                    tym piszesz tym bardziej wydaje mi się, że sa one wyimaginowane... Skup się
                    bardziej na swoim wnętrzu, by ono było piekne... Bo w ten twój okropny wygląd
                    nie wierzę (bo jest chyba podobnie jak z niskim wzrostem, problem widzisz tylko
                    Ty)smile
                    • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:41
                      Oj koleżanko forumowa wybaczam Ci bo mnie nie widziałaś i nie masz
                      jasności-ale uwierz mi ja szczery chłopak jestemsmile
                      • aglajaaa Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:47
                        No to kiedys Cię zobaczę i będę miała jasnośćwink
                        • hesse.1 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:52
                          "aglajaaa napisała: Perfekcjonizm nie jest problemem... on powoduje
                          problemy..Przez uświadamianie sobie własnych braków
                          i niedoskonałości, tego jak daleko do ideału ..."

pomyśl nad tym jeszcze raz.. bo ja dopuszczam możliwość błędu,Ty jakoś
                          nie.Chcesz być "cudowna", a takie rzeczy, to tylko w erze.. wink
                        • frip0 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:56
                          mi ciężko do sklepu wyjśc na ulice i ciesze mnie że z facetami
                          pracuje bo oni na mój wygląd nie zwracają uwagi. A to że ktoś mnie
                          nie akceptuje to już mniej zaczyna mnie obchodzićsmile
        • listopad02 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 23:15
          No to próbuj, jeżeli kogos lubisz okaż mu to, to o samotności.
          Ja mam swój ulubiony cytat, pisałem już kiedyś, poczytaj.

" I zawsze pamiętaj, że jesteś kimś wyjątkowym. Jedyne, co musisz zrobić, to pozwolić innym zobaczyć, że taki jesteś" Milton Erickson
    • kawamija Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:25

ojej,ajajaj.........co tu się wyprawia ? smile

skończyły się czasy jedynej słusznej Partii co jak mówi, to juz
      mówi, skończyły się czasu gdy wszyscy czy stali czy lezeli to i tak
      1000 się należał, skończyły się .............ale w tych "nowych"
      czasach nie ma odgórnego nakazu jak mamy żyć, wyglądać, i co jeść na
      śniadanie, ani też co pisać i czytać.............można a nie trzeba
      i już.......więc....niech każdy sobie marudzi jak ma taka potrzebę,
      niech się smieje jak ma potrzebę, niech pokazuje problemy i niech
      pyta..........ot cała filozofia....smile

p.s. jakaś taka "rozpolitykowana" jestem wink, jechałam dzis
      dłuuuuuuuuuuuugo samochodem i te wiadomości, i te wybory do
      parlamentu europejskiego i takie tam rózne programy
      polityczne.........taki wieczór smile

-*-*-*-
      sam.....
    • salsa13 Re: nowe forum...(?) 24.05.09, 22:43
      ja już sobie smucę...
    • vidmo76 Re: nowe forum...(?) 26.05.09, 18:24
      Jestem nie za bardzo w temacie, ale dała byś jakieś namiary na to swoje forum.
      Pragnął bym je zaszczycić swą zepsutą do szpiku kości osobą, jak będę nie
      grzeczny zawsze możesz mnie usunąć.
      A więc czekam .
      • rumunska_ksiezniczka 4 vidmo 26.05.09, 18:25
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=90137
        • frip0 Re: 4 vidmo 26.05.09, 18:34
          To i ja od czasu do czasu wpadne z wizytąbig_grin
        • vidmo76 Re: 4 vidmo 26.05.09, 18:39
          Dzięki zaraz zobaczymy co tam można nagryzmolić .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka