altea7 06.06.09, 18:05 potrawy. Macie takie? Lubicie gotować? Zaskakiwać w kuchni? Tak mnie naszło, dzięki dowcipowi (czy to był dowcip, dwugroszówki o sałatce z buraków). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bianco.bianco Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:10 Ha ha ha. To mam już wielbicielkę na forum Jak wpadniesz na Rammsteina, to Ci coś fajnego przygotuję Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:22 To ja się odwdzięczę dobrą sałatką lub naleśnikami Odpowiedz Link
listopad02 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:18 Ja lubię odkryć coś, jak ktoś mnie czymś nowym poczęstuje lub zjem gdzieś na mieście coś czego wcześniej nie jadłem. Jadam wszystko, a lubię z kims dobrym zjeść, to chyba ulubiony smak..dobrego towarzystwa. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:23 To jak będziesz w Toruniu, to chętnie pójdę z tobą do mojej ulubionej pierogarni - co jestem, to jakieś nowe zestawy Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:28 He he, jak na razie, to więcej tu smakoszy niż kucharzy Przyznaję, że w dobrym towarzystwie to i co nieco skosztuje, a jak jeszcze dostanę na deser coś słodkiego Odpowiedz Link
listopad02 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:28 O, a ja nie byłem w żadnej w Krk, nawet nie znam. Do Torunia, może kiedys zawitam, nigdy nie byłem. Ja ostatnio jadłem dobre pierogi z wisniami, no ale z paczki Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:41 Muszę przyznać, że mam kilka ulubionych miejsc w różnych miastach w Polsce, gdzie lubię wracać i ponownie delektować się smakami Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 19:31 Może jeszcze nie masz. Takie miejsca odkrywa się przypadkiem A w Krakowie o takie nietrudno. Odpowiedz Link
listopad02 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 20:45 Ja mam jedno, ktore bardzo mi sie podobało, no ale może dlatego że byłem tam z kims z kim sie dobrze czułem, a takiego swojego ukochanego jeszcze nie znalazłem, mimo wszystko jest kilka ciekawych. Casem to samo miejsce ma różne oblicza, w zależności, czy jest dużo, mało osób itp. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:56 Nie nie, to są pierogi albo z wody, albo z pieca chlebowego. Ja wybieram wytrawne, ale są i na słodko. Lubię z soczewicą. I z mięsem. A jak z wody, to ruskie, z cebulką i skwarkami. Jako przystawkę podają smalczyk z chlebem i ogórkami. No i oczywiście kubas kefiru. Pyszne. Odpowiedz Link
listopad02 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 20:10 Ja unikam z mięsem, wątpie w szczere intencje kucharzy i jakość mięsa. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:43 Cynamon. Jego słodki zapach... smak doskonały. A w kuchni? Knuję stosownie do potrzeb. Raczej jednak stołuję się poza domem, i ten element żywota mego podłego akurat jest w podłości swej umiarkowany i poniekąd znośny. Odpowiedz Link
gapuchna Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:57 Lubisz cynamon? Ja też! i do tego jabłka i rodzynki i lekki sos waniliowy. Mniammmm Odpowiedz Link
robert.83 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 18:59 Cynamon mnie po prostu omamia. Nie wiem skąd to się wzięło, bardzo mało go stosuję i rzadko kiedy się nim raczę, ale... sam zapach... ummm. Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 19:04 Jedna z nielicznych przypraw, których nie toleruję, ani w potrawach, ani w samym zapachu. Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 19:13 Sama nie wiem Wyczuwam w potrawie nawet śladowe ilości i ... nie mogę. Nawet moje ulubione migdały są wtedy nie do zjedzenia. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Ulubione smaki 06.06.09, 19:18 Biedactwo. Ja tak miałem i trochę mam z orzeszkami ziemnymi. Zawsze lubiłem i jadłem bez problemu, aż kiedyś na rejsie zainstalowałem sobie tak z pół słoika masła orzechowego... i jednocześnie dostałem choroby morskiej. Po tym nawet zapach w kinie powodował u mnie "objawy tożsame z chorobą morską", jeśli wiesz o czym mówię. Było to w 200 roku, i przechodzi dopiero teraz. Tak, powoli zaczynam podjadać orzeszki. Może miałaś jakieś cynamonowe przygody, hmm? Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 19:34 Robert, nie, cynamon nie zrobił mi nic złego Zwyczajnie nie pasujemy do siebie. Odpowiedz Link
dwagrosze Re: Ulubione smaki 07.06.09, 22:21 Było to w 200 roku, i przechodzi dopiero teraz. Tak, powoli zaczynam podjadać orzeszki. Ale przed Chrystusem, czy po, bo tak mnie zainteresowalo Odpowiedz Link
robert.83 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 22:29 Ok, oddaję Ci słuszność w kwestii dbania o higienę słowa pisanego. To był błąd i chodziło o A.D. 2000. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Ulubione smaki 07.06.09, 09:26 Moje smaki to sushi, owoce morza. Gotować nie potrafię i nie lubię. Wolę być zaskakiwany przez innych Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 18:58 Lubię szaleństwa w kuchni wczoraj poszalałam i to bardzo, same ochy i achy Ulubione smaki- wszystko co waniliowe, cynamonowe i truskawkowe a za szarlotkę na ciepło z cynamonem spokojnie dam się pokroić. Szarlotką kupi mnie każdy, dobrą kawą też, choć nie ukrywam, że nie znoszę picia kawy w samotności, choćbym miała nie wiem jakiego zachcioła nie wypiję sama kawy Popieram teorię Listopada - w dobrym towarzystwie wszystko smakuje Odpowiedz Link
jeszcze.ja.live Re: Ulubione smaki 07.06.09, 19:10 Wlasnie upieklam sobie owsiane ciasteczka, pychotka. Generalnie nie jadam ciast i slodyczy, ale te ciasteczka czasami.... Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 19:37 Ciastko to zawsze i wszędzie, wręcz konieczne A owsiane? Nie umiem zrobić Odpowiedz Link
jeszcze.ja.live Re: Ulubione smaki 07.06.09, 19:44 Bardzo prosze, a ja mam swoj wlasny przepis. tinyurl.com/qr67wq Odpowiedz Link
altea7 Re: Ulubione smaki 07.06.09, 19:52 Dziękuję, wolałabym jednak sprawdzony przepis, a najlepiej gotowe ciasteczka Odpowiedz Link
indianka.ba Re: Ulubione smaki 07.06.09, 22:26 cynamon, łosoś, twarożek wiejski (kupowany w sklepie) mniam.. i czekolada Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: Ulubione smaki 07.06.09, 22:32 A dlaczego twarożek z naciskiem na kupowany w sklepie ? Twarogu nie jadam ale od technologa z mleczarni wiem, że to największy syf jaki wychodzi z tego zakładu Odpowiedz Link