rumunska_ksiezniczka 27.07.09, 09:56 proszę wpisywać propozycje - od ogółu do szczegółu. komu pasuje wrzesień w wawie? kto chętny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listopad02 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:08 Rumunka organizator! Jeden konkret jest. Odpowiedz Link
ane-tal Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:10 mi pasuje jupiiii PS. dobrze ze powstał oddzileny wątek Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:14 najlepiej z góry ustalić konkretny termin np. ostatni łikend sierpnia. albo pierwszy łikend września. i trzymać się tego terminu - nie przesuwać, kto będzie chciał przyjechać, zrobi to. organizator wielkie słowo. co za problem zrobić telefoniczną rezerwację? mozna w knajpie, można na kręglach, tak jak ostatnio. polecam kregle jednak Odpowiedz Link
dwagrosze Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:14 Zanim z ciamciakiem zdecydujemy, to prosimy jakiś konkretniejszy termin. We wrześniu mamy trochę wyjazdów i jakiś urlop nawet. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:19 a dla-cze-mu znowu w wa-wie, coooooooo? Może warszawiaki też ruszą tyłki i zobaczą, że jest... piękne lato i w ogóle Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:23 wiesz, na forumie panuje demokracja. spotkanie będzie tam, gdzie chce większość. może być gdziekolwiek, tylko, że wtedy ja osobiście bałabym się jechać, bo to by było jechanie w ciemno raczej. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:27 "może być gdziekolwiek, tylko, że wtedy ja osobiście bałabym się jechać, bo to by było jechanie w ciemno raczej" to ja już więcej głowy nie zawracam. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:36 chodzi o to, ze ludzie zazwyczaj boją się nowego. a jeżeli chodzi o spotkania forumowe w wawie, to wiadomo, że się one odbywają, nikt nikogo nie wystawia, zawsze jest świetna zabawa, rezerwacja. są na to dowody. ja bym z chęcią pojechała gdziekolwiek indziej. tylko w trakcie mojej 'kariery' na forum, nie było nigdzie żadnego takiego spędu. mam więc prawo wątpić w to, że ktoś coś sensownego zorganizuje. tyle. Odpowiedz Link
tapatik Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 29.07.09, 09:48 rumunska_ksiezniczka napisała: > wiesz, na forumie panuje demokracja. spotkanie będzie tam, gdzie chce większość. > może być gdziekolwiek, tylko, że wtedy ja osobiście bałabym się jechać, > bo to by było jechanie w ciemno raczej. Ja pojechałem. Odpowiedz Link
frip0 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:44 Dobry pomysł - byłoby to historyczne spotkanie Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 10:55 i może wreszcie z ciamciakowym pucharem Odpowiedz Link
uny Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 11:04 tiaa, tajemniczy, zaginony puchar ciamciaka -albo dwugrosza Odpowiedz Link
dwagrosze Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 11:48 Walka o puchar trwa poza forum. Niestety 14 dni na dojście paczki priorytetem z Czestochowy, to dla poczty zbyt wiele... Odpowiedz Link
raf.1 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 27.07.09, 11:58 rumunska w swoim rozumku to nie moze pojac, że jeśli nie ma jej gdzieś, to to tez coś znaczy hehe.. wymiękłem.. Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 31.07.09, 16:10 Ja też utwierdzam się w przekonaniu, że ta baba jest nie jest do końca normalna i zdrowa. Odpowiedz Link
samotny_1972 a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 28.07.09, 20:52 odleglosc miedzy miastami ok 25 km Torun wiadomo na liscie unesco a w pobliksim ciechocinku tez mnostwo atrakcji i miejsc do noclegu . z wawy ok 200 km tak samo z lodzi gdanska czy olsztyna Odpowiedz Link
aglajaaa Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 28.07.09, 23:15 ooooo(!) pomysł dobry... chyba... bo ja się nie znam na dobrych pomysłach Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 28.07.09, 23:17 ale z Krakowa to już dalekooooo... Odpowiedz Link
aglajaaa Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 28.07.09, 23:19 wiem(!) wiem(!) wiem(!) Droga do poznania... Noooo Poznań oczywiście najlepszy środek Odpowiedz Link
zabelina Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 29.07.09, 09:59 tak, tak, Poznań to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie Mogę nawet zająć się organizacją Odpowiedz Link
aglajaaa Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 29.07.09, 10:07 ooooo(!) To jak 7, 14 czy 21 sierpnia? Odpowiedz Link
timiy2 Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 29.07.09, 10:13 jak zwykle to ja mam wszędzie daleko... Odpowiedz Link
antekcwaniak Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 31.07.09, 16:12 Przyłączam się Odpowiedz Link
zabelina Re: a lokalizacja Torun a moze Ciechocinek ? 01.08.09, 17:48 do udziału czy organizacji? Odpowiedz Link
anirat Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 17:06 Napisze, chociaz mnie to juz jakby mniej dotyczy... Rok temu we wrzesniu chyba było organizowane spotkanie forumowe w Biskupinie Ogranizator był, imienia nie wspomne, byli chetni z całej Polski, i przyjechały TRZY osoby Tak to jest z takimi zrywami. Rumuńskiej zupełnie nie rozumiem, robimy zlot tak, zeby mi było wygodnie, ja w nieznane nie pojade, inni niech sie wybiorą, jeszcze mnie brzuch boli od smiechu . Oj ludzie, szkoda słów. Ja napisze od razu Nie pisze sie na to, bo to bedzie niewypał jak wiele innych. Jesli czytają pozdrawiam Bonczka i Limoo Pamiętam Biskupin i bardzo miło wspominam Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 18:47 Wypowiedź RK początkowo wywołała u mnie podobną reakcję. Dopiero po jej wyjaśnieniu spojrzałem na to bardziej przychylnym okiem. WŁAŚNIE po to, żeby uniknąć przyjazdu trzech osób zaproponowała Wawę. Tu już było parę spotkań, szlak został przetarty, na ostatnie kręglowe spotkanie dotarło parę osób spoza Wawy... Ja osobiście... wolałbym wybrać się gdzieś indziej. Zwyczajnie dużo ciekawiej jest bryknąć poza miasto. Ale nie odmawiam "opcji wawa" pewnych zalet: - wszyscy wiedzą gdzie to jest - z każdego miejsca +/- podobna droga - w razie noclegów ludki często mają tu znajomych. Nie chodziło o to, ża poza Wawą jest dżungla!! Poruszony był Toruń. Niech będzie Toruń. Ja bym chciał do Krakowa... ale dziwi mnie, że Kraków nie zmontował spotkania skoro wszyscy (a z 10 osób) chcieli... Odpowiedz Link
aglajaaa Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 19:45 Ale sytuacja wyglądała tak: robimy ogólnopolskie spotkanie forumowe... gdziekolwiek... byle w wa-wie Nie oszukujmy się Robercie, że dla Was jakakolwiek inna opcja wchodzi w grę... Bo nawet gdyby ktoś zaproponował coś super atrakcyjnego to i tak Rumuńska powie, że obawia się, bo nieznane miejsce, nieznany nick coś proponuje i nie ma pewności, że zabawa będzie taka jak w wa-wie. A za nią pewnie pójdziesz Ty i cała reszta warszawiaków... I tak naprawdę wcale Wam (warszawiakom) się nie dziwię... macie sporą grupę swoich ludków na miejscu, znacie się, dobrze bawicie... Po co gnać gdzieś w Polskę... I dlatego właśnie uważam, że jakiekolwiek spotkanie, które miałoby zostać zorganizowane (w Poznaniu, Szczecinie, Toruniu czy gdziekolwiek indziej) powinno być organizowane bez specjalnego namawiania i przekonywania kogokolwiek (szczególnie warszawiaków, którzy jak wiadomo z góry są na nie)... Kto będzie chciał przyjdzie i tyle. I nie zgodzę się z wypowiedzią Anirat, że trzy osoby to niewypał(!) jeśli na takie spotkanie przybędą te trzy osoby oznaczać to będzie, że warto było je organizować właśnie dla tych trzech osób Mnie zastanawia jednak sens słów: „ale dziwi mnie, że Kraków nie zmontował spotkania skoro wszyscy (a z 10 osób) chcieli...” być może nie jestem w temacie (najprawdopodobniej właśnie tak jest) ale zapytam... kim są „wszyscy”? Te magiczne 10 osób? Zapytam naiwnie.. te 10 osób to osoby z Krakowa, tak(?) Odpowiedz Link
czarny.onyks Kraków odpowiada.... 01.08.09, 20:10 właśnie był wątek o spotkaniu krakowskim, ale podupadł...;/ może brakuje nam organizatora... może wielkich osobowości ja sama mam często problem ze spotkaniami, bo niestety za duzo pracuję...i często wynika coś nagłego.... ale z przyjemnością się spotkam,gdy ktoś bedzie miał ochotę zdecydowanie wolę spotkania w kameralnym gronie i nawet dla trzech osób...a właściwie dla aż 3 osób warto przyjść! można jechac w Polskę... ale musi byc grono osób,które na pewno pojedzie....bo większośc odpadnie z róznych powodów.... można zarezerować domki nad morzem, w górach... na weekend pojechac w góry.... jest tyle mozliwosci.... Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 20:38 Ja cem na weekend w góry, oooo(!) ale... czego ja nie chcę mam za dużo pomysłów.. i jakoś ich nie realizuję... z braku czasu(?) chętnych(?) Jak zwykle... braki nad pierwszym brakiem pracuję nad drugim... cóż... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 20:48 góralski domek...wieczorem ognisko....pogaduchy...piwko.... i my zmęczeni po całym dniu łażenia Odpowiedz Link
altea7 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 20:55 O, taki weekend w górach to i mnie się marzy ... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:01 no właśnie...chętni wszyscy... tylko kto się zajmie organizacją? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:03 Pff, chyba konieczny jest jakiś desant z... a z resztą nie będę zaczynał kłótni. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:05 chłopaku....nie draznij sie.... mam za soba 12 cięzkich godzi i wczesną pobudkę;> Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:13 Nie drażnię. Chory jestem trochę i dlatego zły. Jutro już będę zdrowy i dobry... taki jest plan. (Pany powinny być proste - ten jest prosty.) Make love, not war. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:16 wspólczuję... ja zmęczona i troche rozdrażniona a teraz do łóżka...gorące piwko....gorący prysznic.... i jutro będzie lepiej Odpowiedz Link
zabelina Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:05 Onyksie, z tym gorącym piwkiem to lekko pojechałaś U mnie nadal jest przynajmniej 25 stopni Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:17 u mnie chyba więcej;DDD ale jeśli on chory to mu dobrze zrobi....zabije wirusa Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:22 to co? kraków? toruń? może malbork? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:24 A może Mars? Kraków i Toruń. Wybieramy z tych i koniec. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:41 a może jednak wenus? do torunia bliżej i gapa tam jest ;-P Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:46 Nadaje się to na sondę forumową. Wpuśćmy tu trochę demokracji... zanim zdecydujemy, że do Krakowa. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 22:48 ale co w krakowie takiego fajnego? kazimierz, sukiennice, smok ;-D no smok fajny ;-D Odpowiedz Link
altea7 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:11 Kłótnie nam tu nie są potrzebne, bardziej organizator (Mój net dziś ewidentnie się urlopuje, bo nic mu się nie chce) Odpowiedz Link
raf.1 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:20 najpierw trza tu klub założyć.. co by nikt po zadeklarowaniu nie wymiekał.. potem pieniążki na konto.. wspólne konto.. hehe mam miejsce, gdzie można wynająć domek piętrowy za 300 zł doba? .. po rozbiciu na 5-7 osób wychodzi po kilka złotych.. ewentualnie mogę udostępnić swoje podwórko, z prądem i wodą i zajebistą trawą , jako pole namiotowe.. , to za darmo Odpowiedz Link
raf.1 Woodstock - samotni łączcie się ;) 01.08.09, 21:30 od burmistrza pożyczę toytoya w końcu to impra masowa.. hehe są nad brzegiem jeziorka też domki do wynajęcia,.. jest ich tak ze 30? Po sezonie to pewnie za półdarmo by szło.. ogólnie miasteczko te nie jest takie drogie bo nie ma takiego prestiżu, lecz moim zdaniem jest tu zajebyście i tanio.. Odpowiedz Link
raf.1 Re: Woodstock - samotni łączcie się ;) 01.08.09, 21:35 acha.. a do ruskich, to przez płot po wódkę można skoczyć, tylko trzeba uważać, co by straż graniczna nie luknęła, bo odwiozą do domu.. hehe.. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:19 pffff... wielkie mi co... organizacja ilu ludków? na kiedy termin? ile noclegów? które góry ? i załatwiać można... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:30 czyli mamy: organizatorkę i domek Odpowiedz Link
altea7 Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:33 To jeszcze chętni się muszą zdeklarować Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków odpowiada.... 01.08.09, 21:37 wszystko zalezy od terminu.... czy sierpień.... czy wrzesień.... u mnie sierpień odpada... Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 20:56 Co to za dzień specjalnego traktowania warszawiaków? Umówmy się, że szczególne namawianie kogokolwiek jest jakimś kiepskim żartem. Wyjmowanie warszawiaków poza nawias jest trochę dla nas przykre. Jeśli ktoś ma ochotę na potkanie i możliwości logistyczne to spotka się nawet w piekle. Ale musi chcieć i musi móc. Nie dziw się że można się wahać przed weekendem z forumkami skoro durne 2h na kręglach montowane były z miesiąc i wypaliły za trzecim podejściem. Pięć początkowo chętnych osób stawiało 10 sprzecznych jedynych terminów... To nie wynika ze złej woli, Agłajaa! Prędzej czy później spotkanie poza wawą się odbędzie, i np. ja lub inny forumek ze stolicy będzie się świetnie na nim bawił. Co innego nie zgadzać się z Rumuńską, a co innego używać jej stwierdzenia jako tarczy/wymówki... Z resztą, nie wiem czy jedna wypowiedź jest warta kruszenia kopii. Wiesz jak doszło do kręgli ostatecznie? Trzeba było, żeby jedna osoba powiedziała: "Ja idę - z Wami lub bez Was. Chętnych zapraszam." Mi szkoda tylko tego, że lato mija a ja mam wciąż równie daleko do Krakowa. Miasto po prostu uwielbiam, chociaż wcale dobrze nie znam. Pytasz "kim są wszyscy"? No więc kibicowałem wątkowi krakusów... widać było, że jest parę osób co chciałyby się spotkać. Ale temat upadł bo nikt nie postawił autorytatywnie terminu. Jak wiadomo Kraków to miasto inteligenckie i może pokonała ich miłość do demokracji i konsensusów... której niekoniecznie osobiście podzielam. Odpowiedz Link
aglajaaa Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:11 To nie jest wyjmowanie warszawiaków poza nawias... po prostu większość ludzi (nooo dobra nicków) z forum to warszawiacy i tyle... stanowicie zgraną grupę (tak Was odbieram) i to jest fajne "Co innego nie zgadzać się z Rumuńską, a co innego używać jej stwierdzenia jako tarczy/wymówki... Z resztą, nie wiem czy jedna wypowiedź jest warta kruszenia kopii." To nie tak... bo ja to naprawdę rozumiem... a Rumuńska przecież wie, że chciałam ja poznać, nooo Odpowiedz Link
ciamciak-2 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:34 Powiem tak: poczytaliśmy sobie kilka razy cały wątek i jest nam przykro. Tak właśnie, jest nam przykro... Jak widać jesteśmy tu jakoś ianczej traktowani... zaczynam się czuć jak trędowata, bo z wawy... Robert świetnie napisał w czym rzecz, ja osobiście zgadzam się z nim w 100% (i bynajmniej nie dlatego, że mieszkamy w jednym mieście). My z Dwugroszówką napisaliśmy, że chętnie dojedziemy na spotkanie do innego, pięknego miasta. Powiedzieliśmy tylko, że potrzebujemy wiedzieć gdzie, kiedy, na jak długo itd. Dla nas taki wypad to nie jest rach-ciach i jedziemy. Mamy dwa duże psy i zabieramy je ze sobą, w związku z czym zorganizowanie sobie i im noclegu wymaga odrobiny czasu (nie wszędzie przyjmują z psami). To są podstawy od których zaczyna się organizację jakiegokolwiek spotkania. Termin, miejsce, godzina oraz co będzie się w danym miejscu robiło, a przynajmniej co jest w planach. Termin ustala się z dużym wyprzedzeniem - ostatnie kręgle były planowane ponad miesiąc wcześniej. A do tego musi być jakiś organizator... ja się nie podejmuję po raz kolejny, choć lubię to robić... Czekam na zaangażowanie innych osób. Acha i powiem jeszcze tak: Kochana Aglajo - chcieć to móc... nie szukaj powodów dla których spotkanie może nie wypalić, jeszcze przed jego zaproponowaniem... a w ogóle to już Ci chyba pisaliśmy - jeśli byś tak bardzo chciała nas poznać... cóż było tyle okazji... Ba i kilometry nie były dla niektórych żadną przeszkodą. W tym miejscu pozdrawiam serdecznie Bianco , która nie znając nas osobiście ma z nami kontakt i miejmy nadzieję spotkamy się może we wrześniu (Bianco będziemy jechali przez południe). To samo dotyczy np. Gapuchny (Gapa wiesz, że bedziemy w Toruniu, jakby Ci nie wypaliło wiesz co, to liczymy na przewodnika po Toruniu w Twojej osobie i innych osób z forum - dla nich też ogromniaste buziaki Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:43 proszę....niech Wam nie będzie przykro!!!!! nikt chyba nie miał zamiaru obrażac....czy robic przykrości.... może to zazdrość przemawia, że Wam się zawsze udaje spotkać Odpowiedz Link
aglajaaa Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:48 "jest nam przykro (...)Jak widać jesteśmy tu jakoś ianczej traktowani..." Jeżeli to moje słowa zostały tak odczytane to przepraszam.. już tłumaczyłam wiele razy co miałam na myśli i że rozumiem Wasze wahania, bo w Waszej sytuacji może zachowywałabym się podobnie. "Aglajo - chcieć to móc... nie szukaj powodów dla których spotkanie może nie wypalić, jeszcze przed jego zaproponowaniem..." Powoli uczę się być realistą... "a w ogóle to już Ci chyba pisaliśmy - jeśli byś tak bardzo chciała nas poznać... cóż było tyle okazji... Ba i kilometry nie były dla niektórych żadną przeszkodą" Dla mnie 100 czy 200 kilometrów również nie byłoby przeszkodą, ale jest ich dużo więcej. A czy chcę poznać(?) Po tych "niezrozumieniach" i urazach wszelakich nie wiem czy nadaję się do poznawania ludzi, sorki... ale nie będę już nic proponować, a już na pewno towarzystwa swojej osoby. Odpowiedz Link
rumunska_ksiezniczka Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:53 jizas, weźcie zorganizujcie to spotkanie i tyle. termin, miejsce i już. dużo osób się zdeklarowało, więc nawet taaaaka maruda jak ja powinna się zdecydować. Odpowiedz Link
ciamciak-2 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:59 Ja na siłe tez nie będe proponowała spotkania w moim towarzystwie. Hmmm nawet 600 km do Szczecina to nie problem - jeżdże co jakiś czas również w tamtym kierunku więc, nie widzę przeszkód. Osobiście jestem za spotkaniem w Krakowie. Lubię to miasto... Zresztą nie ważne gdzie... Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:04 Mam ochotę siłą sprowadzić Cię na najbliższe forumowe potkanie gdziekolwiek będzie. Lubisz te klimaty? Nieporozumienia powstają tylko przy próbach porozumienia. I zawsze powstają. A i ja i nie tylko ja chciałbym Cię kiedyś jednak zobaczyć. JASNE? Nie szantażuj odmową udziału, bo nie mamy tego jak skontrować. Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:55 No już, Ciamciaku... coś dziś wisi w powietrzu... jakieś swary. Jak się wszyscy spotkamy przy ogniu i piwku to będzie okazja, żeby rozwiać wzajemną niepewność... Zarządzam wzajemne uwielbienie i koniec bycia przykro. Start od 22:00. Marchewką będzie piwo od wujka Ribcia, kijem - kij. Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 21:58 Kuźwa... Robcia, nie Ribcia. Odpowiedz Link
ciamciak-2 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:01 Dla mnie już EOT. Słów ciśnie mi się o wiele wiecej na usta, ale pasuję... Ide zjeść arbuza Odpowiedz Link
altea7 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:05 Niedobrze, zamiast agresji proponuję uśmiech i po kieliszku wina, chyba, że ktoś woli piwo Miejsce można ustalić wspólnie, ważne, by miło spędzić czas Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:09 Matko... królestwo za chłodny cierpki kieliszek wina. Odpowiedz Link
altea7 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:12 Królestwo nie będzie potrzebne? Jest białe i całkiem zimne Chętnie się podzielę Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:14 Dooobradawajbiałe!! Jestem na prochu i nie mogem... w międzyczasie znajdę sobie jakieś do kupienia na "potem". Odpowiedz Link
altea7 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:26 Ok, to wypiję za Ciebie łyk, a Ty się lecz Mam sporo takich na "potem", odkrywam, kupuję i leżą. Odpowiedz Link
robert.83 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 22:40 Ja kupiłem ojczulkowi taaaakie wino, że już mu chciałem nie dać Odpowiedz Link
gapuchna Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 02.08.09, 02:54 Ciamciak, pisz @ albo dzwoń )) i pamiętaj, że po 28 sierpnia jestem w wawie )) Już ja was przegalopuję po kościołach i starówce - padniecie od nadmiaru wiedzy historycznej )))) Ale potem zaprowadzę do wodopoju i jadła )) Odpowiedz Link
dwagrosze Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 02.08.09, 12:40 Zaraz tam po kosciolach... Niektorzy sa na bakier z ta instytucja Ale sie odezwiemy. Zarezerwuj jeden dzien z poczatku wrzesnia. No i wiesz, nas jest 2+2, pod tym katem tez zerknij obmyslajac trase. Odpowiedz Link
zarovich Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 01.08.09, 20:06 Toruń to niezła opcja Ewentualnie może być np. Łódź bo jest w samym centrum kraju Odpowiedz Link
gapuchna Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 02.08.09, 02:51 A ja mam nieco inny pogląd na sprawę. Spotkania forumowe dobre są dla ludzi mieszkających w tym samym miejscu, ewentualnie blisko. Rozumiem Agłę, ze nie będzie tłukła się 4 godziny, by przez dwie grac w kręgle i pić piwko z kilkunastoma nieznanymi sobie osobami. Dla mnie to oczywiste. Miejscowi wrócą do domu, a zamiejscowi co? Na dworzec centralny??? Księżniczko - ty właśnie coś takiego napisałaś, tylko ze niejako w odwrotnym kierunku... sama argumentowałaś, ze jeśli coś nie tak, to można wymknąć się z imprezy do domu. Skoro sama tak piszesz, to zrozum innych Czym innym byłoby skrzyknięcie się w jakieś 10 osób na jakąś większą imprezę, np. wyjazd w góry. Szlak, wędrówka, ognisko, spanie w schronisku. Takie coś ma ręce i nogi. I może być miłe. I na kieszeń każdego. Ale to należy planować już zimą teraz, w sierpniu, nic się nie urodzi. fajne byłoby też wspólne spędzanie sylwestra, w jakimś wybranym przez nas miejscu, niech znów będą to góry O! - albo jakaś większa impreza? koncert? bitwa? jarmark? - coś, co przyciągnie i dostarczy rozrywki na cały dzień.... Dla mnie logicznym też byłby wyjazd za granicę w kilka samochodów. Jesteśmy przecież zmotoryzowani. Sa tu na forum pary, są dobre znajomości, niektórzy się mocno i realnie lubimy - można by to jakoś zorganizować. Być wspólnie, razem, ale jednocześnie z zaznaczeniem pewnej odrębności. Nawet finansowo to się kalkuluje, bo wszystko wyjdzie taniej )) ja na przykład wolę intymną rozmowę z dwojgiem, trojgiem osób w cichym miejscu, w dobrej kawiarni.... I razi mnie głośna muzyka DDD - no taki dzikus ze mnie Zawsze przedłożę spotkanie z kimś w pojedynkę nad liczny spęd ))) Chyba stara już jestem )))) Odpowiedz Link
raf.1 Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 02.08.09, 08:28 Gapuchna- ja se od razu tak pomyślałem i jeszcze, że centralny to chyba o 22ej do rana zamykają . Panuje chaos i trzeba by ogromnej pracy kilku organizatorów żeby taka imprezka wypaliła, a i tak nie ma gwarancji, że ludziska się spotkają.(wieża babel hehe ) Nie mając jakiegoś sensownego zaplecza, to ja się co najwyżej mogę do pobliskiego lasu na grzyby wybrać w celu ich zdeptania, bo nigdy takich extremalnych sportów nie uprawiałem. Odpowiedz Link
zarovich Re: ogólnopolskie spotkanie forumowe 02.08.09, 10:20 A myślałem że tylko ja nie lubię wielkich spędów i dzikich tłumów Ale na takim spotkaniu na pewno by tłumów nie było, przypuszczam że maksymalnie 10 osób Odpowiedz Link
tapatik Zdechło? 03.08.09, 15:00 Czy nadal są szaleńcy, którzy chcą odejść od komputerów i zobaczyć żywych ludzi? Odpowiedz Link
evikon Re: Zdechło? 04.08.09, 13:32 Szaleńcy są, tylko trzeba konkretnie ustalić dzień i miejsce, a wtedy chętni dostosują się Odpowiedz Link
salsa13 Re: Zdechło? 04.08.09, 13:44 tapatik napisał: > Czy nadal są szaleńcy, którzy chcą odejść od komputerów i zobaczyć żywych ludzi > ? Jak najbardziej nawet goszczę u siebie osobę z forum a w sobotę dojedzie kolejna Odpowiedz Link
uny Re: Zdechło? 04.08.09, 13:50 za niedługo hotel otworzysz. a potem cała sieć hoteli... Odpowiedz Link
aglajaaa Re: Wrzesień mamy 06.09.09, 22:12 Zabelina z Antkiem proponowali Poznań... Ktoś inny Toruń... A we wrześniu spotkanie będzie tylko w Warszawie bo Wy w odróżnieniu od pozostałych potraficie i chcecie Pozazdrościć... Odpowiedz Link