gajasirocco 08.07.04, 16:43 A. Lepper śpiewa: " Ten kraj jest nasz i wasz....", a pamiętacie, jak w 1978 w Sopocie śpiewał V. Neckar " Ten chleb je Tvuj i muj...."- melodia identyczna J. Brabca. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starymason Re: Hymn Samoobrony plagiatem 08.07.04, 23:09 czy wy macie tam w czechach swojego leppera, wiem ze macie tez swoich oszolomow glownie z komunistycznej partii czech i moraw ktorzy maja u was spore poparcie cos chyba kolo 15% , ale czy posiadacie takie wybitne jednostki jak andrew. Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Hymn Samoobrony plagiatem 09.07.04, 13:28 Oj, chyba nie ma drugiego AL! To wyjątkowy egzemplarz!!! Odpowiedz Link
rycho7 AL na prezydenta 09.07.04, 15:20 gajasirocco napisała: > Oj, chyba nie ma drugiego AL! To wyjątkowy egzemplarz!!! Tantiemy zaplaci z podatkow Rzeczpospolitej. Tylko Pepiki nie sprzedajcie wczesniej dlugu Niemcom do windykacji. Odpowiedz Link
utrat Rychu 09.07.04, 17:11 Rychu, wybacz ale musze. Jestes kretynem i oszolomem. Na moim forum nie jestes juz mile widzianym gosciem, bo drazni mnie Twoje zacofanie umyslowe. Moze mnie i zabanuja - trudno. Imbecyl z Ciebie pierwszej wody, zacofanie az bije z Twoich cymbalskich wypowiedzi. Jestes po prostu idiotą. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mpsps o a tu link 09.07.04, 18:01 do omawianego tekstu: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,2171483.html Odpowiedz Link
rycho7 Re: Rychu 10.07.04, 16:12 utrat napisał: > Rychu, wybacz ale musze. Ja rozumiem, ze jako cenzor mozesz uzywac wulgaryzmow. Ale mnie osobiscie interesuja argumenty merytoryczne. Z Twojego tekstu nie dowiedzialem sie nawet czy jestes zwolennikiem AL czy przeciwnikiem. Mnie on jest zupelnie obojetny. W wyborach juz na pewno nie bede bral udzialu. A swoje powyzsze haselka uwazam za ponury zart z polskiej sceny politycznej. Odpowiedz Link
elve do rycha 11.07.04, 12:55 przeczytaj sobie to, co jest napisane w stopce tego forum. zwracam uwagę na dwa słowa: miłośnicy Czech. wątpię, byś zaliczał się do tej kategorii. używanie słowa "Pepiki" również nie skłania mnie do Twojej osoby pozytywnie. zmień więc Pan sposób wypowiadania się na tym forum, albo poszukaj sobie innego, lepszego i bardziej przystosowanego do Twych potrzeb miejsca w internecie. Odpowiedz Link
rycho7 prosze o wyjasnienia 11.07.04, 13:12 elve napisała: > przeczytaj sobie to, co jest napisane w stopce tego forum. zwracam uwagę na dwa > słowa: miłośnicy Czech. wątpię, byś zaliczał się do tej kategorii. Temat watku wywolal ten kto napisal pierwszy post. Moze o tym nie wiesz? Ja uczestnicze w wywolanej przez niego dyskusji. Naigrywanie sie to tez uczestnistwo. Wykaz mi, ze nie jestem milosnikiem Czech. Pozbadz sie myslenia stadnego odnies sie do tego co pisze ja osobiscie. > używanie > słowa "Pepiki" również nie skłania mnie do Twojej osoby pozytywnie. Zadalem juz to pytanie komus innemu. Bez odpowiedzi. Co jest pejoratywnego w slowie Pepik? O ile wiem jest to po prostu imie - zdrobnienie. Krolek tez Cie razi? > zmień więc > Pan sposób wypowiadania się na tym forum, albo poszukaj sobie innego, lepszego > i bardziej przystosowanego do Twych potrzeb miejsca w internecie. Co to to nie. Nie zakneblujesz mnie. Co najwyzej to Ty naruszysz regulamin i zasady wspolzycia. Najwyrazniej nie chce Ci sie uwaznie czytac. Albo jestes bezkrytyczna dla swoich kolesi. Moze wymagam od Ciebie za wiele na raz. Wskaz przynajmniej co Ci sie nie podoba w tym co pisze w tym watku. Odpowiedz Link
utrat popieram Elve! 11.07.04, 19:38 tepic psychopatow i zadymiarzy takich jak Rychu. Ja juz go ze swojego forum rowniez wyprosilem - wczoraj. Odpowiedz Link
wislok1 Czy ja wiem ? 09.07.04, 18:05 Niby melodia podobna, ale w wersji Samoobrony jest to czyste disco-polo. Neckar śpiewał to w innej aranżacji. No a słowa w wersji Samoobrony to już czysta rozpacz Odpowiedz Link
mpsps Re: Czy ja wiem ? 09.07.04, 18:07 wislok1 napisał: > Niby melodia podobna, ale w wersji Samoobrony jest to czyste disco-polo. > Neckar śpiewał to w innej aranżacji. > No a słowa w wersji Samoobrony to już czysta rozpacz hehehe! - Wisloku, mylisz sie to juz nawet nie jest czysta rozpacz - tu brak slow by to opisac!!!!!!!!!!!!!! ale w pelni sie zgadzam! pozdr. Odpowiedz Link
fuihui ano 11.07.04, 01:13 "Dobra, dobra, dobra" (by tak juz przy plagiatach pozostac) - brak slow ze zgryzoty to bedzie, jak faszysci wygraja w Polsce wybory. Wtedy sie okaze co Andrzejek ma na mysli z tym "naszym" i "waszym" krajem. Heh. A co do piosenki - slyszalem wczoraj w polskiej TV prof. Bralczyka, ktory jako jezykoznawca mowil o "wyjatkowym podobienstwie i bliskosci" pomiedzy fraza "ten kraj jest nasz i wasz" a "Ten chleb je Tvuj i muj". Niepotrzebnie, bo podobienstwo slyszy nawet dziecko (tym bardziej, ze to jeszcze dosc prymitywna muzyka). Szkoda tylko, iz nie dodal, ze w obu wersjach slowa sa podobnie infantylne, naiwne, proste i nieskomplikowane. Plagiatowac kicz tak, aby kiczem zostal? Sztuka))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
gajasirocco Re: Hymn Samoobrony plagiatem- Supraphon oburzony! 15.07.04, 12:59 gajasirocco napisała: > A. Lepper śpiewa: " Ten kraj jest nasz i wasz....", a pamiętacie, jak w 1978 > w Sopocie śpiewał V. Neckar " Ten chleb je Tvuj i muj...."- melodia > identyczna J. Brabca. ŻYCIE WARSZAWY wydrukowało dziś tłumaczenie hymnu (szkoda, że bez korekty- bo wiele błędów- podaję wg gazety, lecz znający czeski domyślą się o co chodzi) Driv riklali, ze to bude konecne raj mlekem, strdim bude oplyvat Ned rude vybelelo Evropske pritahlo Ale dusledky nepredvidal nikdo nahle je v zemi prilis rukou A v zemedelstvi bije zvon na poplach Pouze jeden nam pomaha Kdyz klacky pod nohy hazi vlada A nemlkne, nemlkne jeho hlas Ref.:Ta zem je nase i vase nenechame se fackovat Budeme bojovat jak lvi A nikdo nam zabrani Povstal Andrzej a rekl "dost" maso snedli, rolnik dostal kost Kdyz nasi vykrmili vychodni stranu v jedne chvili A pro sebe, a pro sebe meli dost nebudeme dal posouchat reci dostovany Zapad je uz za humny na Zapadne maji chut na nasi polskou sunku Ale u nas za ni nechteji platit nic KOSZMAR!!! NIE PRZYPOMINA WAM TO PIOSENEK O KIM IR SENIE ? Odpowiedz Link
wislok1 Re: Hymn Samoobrony plagiatem- Supraphon oburzony 15.07.04, 21:07 fackovat Ganc piekne Odpowiedz Link