wislok1 16.09.05, 23:29 Co pokazać najciekawszego POZA SKALNYM MIASTEM w rejonie czeskich Gór Stołowych, tak żeby zadowolić osoby w średnim wieku. Czas = 1 dzień Baza wypadowa = Radków Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flins Re: Mała prośba 16.09.05, 23:44 Nove Miasto nad Metują jako całosc oraz zamek w Opocznie pod Orlickimi Horami. odległosc od Nachoda 25 km Po drodze warto zjechac do Dobruski ( Muzeum F L Veka i ciekawy ratusz na rynku) Odpowiedz Link
asiek23 Re: Mała prośba 17.09.05, 13:11 Wisloku, pogrzeb w archiwum Opisywałam całkiem niedawno swoją wycieczkę w tamten rejon, poprzednia wyprawa miała miejsce w zeszłym roku i też jest gdzieś na forum Odpowiedz Link
kugliczka Błędne Skałki i okolice 18.09.05, 12:00 koniecznie warto odwiedzić Wambierzyce- to bardzo blisko Radkowa ok 5-10 km jest tam takie sanktuarium przepiękne, barokowe a jego schody przypominają schody hiszpańskie-ogromniaste do tego szopka, którą zdaje się w XIX w tamtejszy zegarmistrz robił po śmierci żony dla swoich dzieci, trwało to 28 lat, 5 z 7 jej głównych mechanizmów funkcjonuje do dzisiaj w niezmienionej formie! do tego mini zoo słyszałam że też warte obejrzenia Odpowiedz Link
kugliczka Re: Błędne Skałki i okolice 18.09.05, 12:01 o przepraszam nie zauważyłam że chodzi o czeską stronę, ten Radków mnie trochę zmylił Odpowiedz Link
misonek Re: Dzięki za informacje 23.09.05, 12:31 Broumov,Náchod-browar,zamek i muzeum fortyfikacji.Babiččino údolí,Jaroměř,zapore Rozkoš calkiem duzo sie nadaje w infocentrum ci poradza. Odpowiedz Link
wislok1 Jakie macie wrażenia z Broumowa ? 24.09.05, 23:30 Warto się zatrzymać ? Czy z Radkowa może być atrakcyjny spacer do Bożanova ? Odpowiedz Link
misonek Re: Jakie macie wrażenia z Broumowa ? 26.09.05, 17:52 W Broumowie nie bylem tylko slyszalem cos o klasztorze itp.wiec mysle ze chyba warto odwiedzic jak juz jestes blisko.Ale byc moze to tylko kolejne typowe sudeckie miastko... Odpowiedz Link