Dodaj do ulubionych

Praca w Anglii z firmą Driving Edge ?

18.02.05, 00:52
Witam,
Czy ktos z was slyszal o ich ofercie ? - poszukuja pracownikow magazynowych i
kierowcow sam. ciezarowych. Nie wymagaja absolutnie zadnych oplat - funduja
przelot, mieszkanie. Maja w Polsce podobno dwoch pracownikow prowadzacych
rekrutacje i strone www.drivingedge.pl i wynika z niej ze sa bezposrednim
pracodawcą Czy ktos juz moze wyjechal i ma jakies doswiadczenia ?
Pozdrawiam
Piotr
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:00
      Czy byłeś na ich spotkaniu,tam mówią troche więcej.Co do ich uczciwości to nie
      odpowiem bo sam stawiam z nimi pierwsze kroki.
      • piotr_marc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 20.02.05, 00:14
        Dopiero zostalem zaproszony na spotkanie - zobaczymy co z tego wyniknie, ale na
        razie wszystko brzmi rozsądnie

Pozdrawiam
        Piotr
        • Gość: JA Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 17:18
          Witaj
          byles na spotkaniu? jak wypadało o co pytali?
          POzdr
        • Gość: rewizor Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 07.11.05, 12:57
          nowoczesne obozy pracy na wielka skale ,to jedyne co moge powiedziec o tym
          zajeciu.
          nie wierzycie ?!
          zapraszam do gry
          • Gość: Artur Byłem i wiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 09:42
            Zaproponowali mi już konkretną pracę. Magazyn -27 stopni. Tak jak ktoś już
            zauważył, nowoczesny obóz pracy, ale tak można odnieść się do każdego
            zatrudnienia. Na razie nie wiem, czy skorzystam. Wszystko zależy od miejsca
            • Gość: mydlo Re: Byłem i wiem IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 17.09.06, 04:56
              jestem tu 9 miechow i nie wiem jak dlugo jeszcze wytrzymam sa tu niekapetetni
              ludzie na stanowiskach kasa ok 200f na tydzien,ale zeby cos zalatwic w bioze czy
              z wajzerem czyli z brygadzista czy z mistrzem to trzeba byc cholernie cierpliwym
              a tak ogolnie to poszukajcie innej firmy bo ta jest dobra ale tylko na start na
              gora 3 miechy
              • Gość: Asia Re:Beznadzieja nie polecam nkomu Driving edge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.07, 23:49
                no cóż powiem że Cała ta Agencja Driving EDGE to wielka ściema oczywiscie sa
                osoby ktorym sie udało.. ale pośrednicy którzy tam pravuja sa do dupy..!!..
                Obiacuja kokosy a okazuje sie ze potem człowiek zamiast zarobic zapada w
                długi!!.. Po kilku mieisacach miałam zjachac do polski na urlop wszytsko bylo
                załatwione mój supervisor jeszcze pare dni pezez wyjazdem pytala sie mnie czy
                juz sie spakowąlam do wylotu... a tu na urlopie bedeac juz w polsce dostaje
                telefon od kolegi że już tam niepracuje ani ja ani kolezanka ktora ze mna
                przyleciała..!!.. okazała sie ze firma w której byłam zatrudniona nie wyslala
                mojej karty urlopwej (ponoć ale tak naprawde nie wiem kto zwinił) porpostu nie
                dala znac ze jestem na urlopie agencji driving edge..!!... mie wiem dokladnie
                jak to tam wszytsko wygladało w kazdym badz razie zostawiłam wszytskie rzeczy w
                angli wszytsko!!.. a nie mialam doczego wracac poniewaz wylali mnie na zbity
                pysk! nawet mieszknia juz nie mialam...!!!.... nie potrafie teraz tego
                wszytskiego wytlumaczyć nei wem kto zawinił .. nie wiem.. ale w drivingu po
                opowiedzeniu calej sytuacji przyszedł jakiś gosc i powiedzial ze dostaniemy
                wszytsko na takich samych warunkac tyle ze w innej firmie i w innym miejscu..
                okej zgodziłam sie z kolezanka przyjac ta propozycje pojechałysmy z nim razem do
                tego miasta zaczelismy prace..!!... spoko wszytso by było dobrze gdyby nie to ze
                teraz czekamy juz 3 tydzien na kase... jak sie okazało driving nie wie o tym ze
                zostalam zatrudniona przez ich goscia w tej firmie gosc przez całe trzy tygodnie
                bierze za nas kase a nie wiiadomo gdzie on jest co robi nic komplenie wszyscy go
                szukaja a ten HU* zbiera za nas kase...!!... a co najlepsze nie jestem sama..
                jest nas kilka osób,... nie wiemy co robi...!.. nie wiemy do kogo sie
                zgloscic... ale to totalna poracha...!!!!!!!!!!!!........... Wszytsko to
                ściema... i to ze po 1 roku pracy wynajmuja ci mieszknie a potem okazje si
                tydzien wczesniej ze masz sie wyprowadzic z mieszkania i szukac sobie na własna
                reke.. ztym ze prace daej masz a zarobki te same... cienkie najniższa stawka
                jaka jest w Angli.. czyli centralny obóz!! prawie jak we włoszech!!
          • Gość: wojtek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.barn.cable.virginmedia.com 01.02.11, 13:09
            swieta racja,oboz pracy a team leaderzy drivinga zamiast pomagac tylko szkodza,chore normy,wykrecone zreszta przez chorych rodakow,jak chcesz pracowac musisz krecic cos okolo 120 procent jak masz mniej take a rest day dont come to work today,trzymac sie z daleka,pozdrawiam.
    • Gość: anna w. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.48.115.225.ltv.pl 18.02.05, 10:47
      Mojemu koledze użyczałam kompa (dostęp do netu) i właśnie znalazł pracę w
      Firmie o którą pytacie. Nie wiem szczegołów (dopytam) ale pamiętam,że okazali
      się OK. Teraz ten kolega już zakończył kontrakt i pracuje gdzie inndziej, ale
      na pewno napiszę, jak tylko się dowiem czegoś konkretnego.
    • Gość: Rafał Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.mm.pl 28.02.05, 20:41
      witam! lecę 8 marca. na miejscu zobaczę i się przekonam to napiszę. poprosiłem
      o kontrakt to mi go przysłali. nic więcej nie mówię aby nie zapeszyć ale jeśli
      tak jest jak mówią i jeszcze to realizują to ja niechcę wracać do tej
      p..... "ojczyzny" oczywiście zawsze będę miał w sercu Polskę i mam rodzinę ale
      tutaj <No future!>
      Pozdrawiam!
      • Gość: Rafał Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.mm.pl 28.02.05, 20:44
        Oczywiście nie chcę oddzielnie! sie ma
      • Gość: koza911@wp.pl Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.btk.net.pl 01.03.05, 16:39
        Jestem poważnie zainteresowany tym co napisałeś.Obecnie przebywam w Anglii i
        chciałbym podjąć pracę i ta by mi odpowiadała.Jest tylko jeden szkopuł,nie znam
        dość dobrze języka angielskiego jedynie tylko podstawy.Proszę cię,gdybyś mógł
        napisać co to za firma ijak załatwić tą pracę.Proszę szybką odpowiedż!
        • Gość: Rafał Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.mm.pl 02.03.05, 18:01
          Cześć! stronka www.drivingedge.pl i tam wszystko znajdziesz. proces rekrutacji
          w moim przypadku trwał od listopada, ale życzę powodzenia PRÓBUJ! :-)
          • Gość: ja Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 17:24
            Witaj
            czy byles juz na spotkaniu jak bylo? oco pytali?
            Pozdr
        • Gość: waldon Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 213.77.48.* 21.03.05, 13:13
          to bialogard jest w UK ????????????????/
          • Gość: dana Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.btk.net.pl 21.03.05, 17:52

Oczywiście,że tak to niewiedzałeś(łaś)!!!!!!!
            To małe przytulne miasto w zachodniopomorskim(podaję do wiadomości)!!!!!
        • Gość: pissti@wp.pl Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.05, 12:04
          cześć jak masz chwile czasu napisz co ci wyszło z pracą przez firme driving
          edge ja jestem w polsce i na razie sprawdzam co to za firma z góry dziękuje
          pozdrawiam
        • Gość: Ania Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.womczest.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:25
          Czy wiecie coś na temat firmy z Warszawa GLOB TRANS? Mój mąż napalił się na
          wyjazd z nimi do FRANCJI NA WINOBRANIE, ALE KAŻĄ WPŁACIĆ 1080 ZŁ (PRZEJAZD I
          UBEZPIECZENIE) JUŻ TERAZ, TERMIN WYJAZDU DOPIERO POD KONIEC CZERWCA (ALBO
          WCALE :)))))Czy to nie jest lipa???
          • szmaragdy123 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 23.05.05, 10:46
            ja korzystałam z firmy OLEK z gdyni wyjeżdżając do francji cena ok.120 euro tam
            i z powrotem .podaję telefon:058 5368211 . są bardzo elastyczni jeśli chodzi o
            trasę .pozdrawiam
            • Gość: Ciekawy Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 23.05.05, 13:12
              a co to ma wspolnego z Driving Edge ? mozna sie dowiedziec ?
        • Gość: $tatek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 217.146.123.* 22.04.05, 13:20
          anglia to jakas mala wioska w kieleckiem? bo masz polsko brzmiacy adres!
      • rationen Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 03.03.05, 09:56
        Czesc ja wylatuje 17 marca jak na razie wszystko wyglada uczciwei. Jednak
        prosil bym o kontakt jak bys mogl jak to wszystko sie odbywa tam na miejscu. Z
        gory dzieki. Jak mozesz to napisz mi meila z opisem tego co tam spotkales.
        adrianszlauderbach@op.pl adrianszlauderbach@wp.pl Z gory dziekuje. Moze
        spotkamy sie na miejscu
        • Gość: dana1818@wp.pl Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.btk.net.pl 13.03.05, 14:33
          Część!!!
          Mam prośbę,mój mąż tęż stara się o pracę w tej firmie.
          Jak narazie to przesłał im swoje cv i czeka.Gdybyś mógł napisać więcej
          szczegółw na ten temat,jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna,o co pytają.
          Wjakim mieście odbywają się te rozmowy i jakie proponują zarobki.
          Ty już niedługo wylatujesz,życzymy powodzonka.Odezwij sie .Cześć!!!!!!
          • Gość: piotrek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 11:13
            czesc mam na imie Piotrek sory ze dopiero teraz pisze ale nie dawno
            przyjechalem z anglii.nie lec tam pa wiecej komentarzy ci nie bede
            pisal lipa
            pa
      • glowaczka Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 08.03.05, 09:34
        Mój mąz też ma zamiar wyjechać do pracy w tej firmi , gdybyś mógł mu napisać co
        Cie tam spotkało i czy ogólnie wszystko dobrze byłabym bardzo wdzięczna. Jego
        mail: rafalglowacz@interia.pl
    • papuc1 sperawdzcie skrzynki 14.03.05, 07:12
      puściłem wam umowe i kilka słów jak wygląda rozmowa, lece w czwartek
      • Gość: rationen Re: sperawdzcie skrzynki IP: 194.152.88.* 18.03.05, 18:00
        Ja jestem juz przylecialem w czwartek wszystko jest w porzadku od poniedzialku
        zaczynam szkolenie i pracee licze ze bedzie dobrze jak do tej pory jestem na
        miejscu i wszystko wyglada dobrze.
        • ninorr Co z umową? 22.06.05, 10:59
          Hej,
          Jak to jest z tą umową? Pan Mardaus mówi ze podpiszemy ja w góra 2 dni po
          przyjeżdzie. Czy ma mnie to martwic? Wolał bym tu na miejscu.
          • Gość: sonia Re: Co z umową? IP: *.range86-153.btcentralplus.com 04.01.08, 23:55
            Hej! Na umowę raczej nie licz,ja pracuje pół roku i jej do tej pory nie
            dostałam,inni pracują kilka lat i kontraktu do tej pory nie mają! Pozdrawiam.
            • Gość: Incognito Kilka słów o DE IP: 217.171.129.* 08.01.08, 03:49
              Pracuje przez firme DE od pazdziernika 2007. Po przylociue do Anglii nikt w firmie nie wiedzial, skoad sie tutaj wzielismy. Prace rozpoczalem w 3 tygodniu pobytu. Pomine przygody zw. z mieszkaniem i z lokatorami cpunami, alkoholikami i kryminalistami; a takze to ze w mieszkaniach zazwyczaj mieszka kilka osob na lewo (znajomi znajomych, dziewczyna, zona itd.). Umowy jeszcze na oczy nie widzialem, a wszelkie formalnosci zwiazane z HO, NIN itp. nalezy zalatwic samemu. Moze tylko wspomne o tym, ze supervisor, ktory skonczyl prace w DE, potem wlamal sie do jednej z chat DE (to tak zeby pokazac, jakich ludzi zatrudnia ta firma- nie ma mowy o zadnej weryfikacji czy ktos jest cpunem, alkoholikiem czy siedzial). Wyplaty otrzymywalem regularnie, ale niestety w ostatnich tygodniach pracy bylo mniej, wiec np. moja ostatnia wyplata to 60Ł (nie sluchajcie panow na rekrytacji, ze gwarantuja 37,5h pracy w tygodniu). Dzisiaj magazyn, w ktorym pracowalem, zwolnil wszystkich pracownikow agencyjnych. Zobaczymy co na to DE...cdn.
              • Gość: Incognito Re: Kilka słów o DE IP: 217.171.129.* 11.01.08, 17:51
                ...no i doczekalem sie konkretow. Dzisiaj pani z agencji DE powiedziala wprost: "zacznijcie szukac pracy na wlasna reke". Tak wyglada rzeczywistosc z DE w Anglii. Zastanowcie sie zanim rzucice prace w Polsce skuszeni oferta tej firmy. Po 2 miesiacach pobytu w Anglii pojawia sie wizja, ze zostaniemy na lodzie. Nie rozumie po co jest prowadzona rekrutacja w Polsce, kiedy na miejscu jest wiele osob, ktore nie pracuja.
                Co do warunkow, ktore oferuje DE, to tygodniowo dostaniecie ok 125Ł po odliczeniu podatku, NIN oraz mieszkania, dalej 25Ł na jedzenie, tel. internet i ewentualne oplaty za transport to kolejne wydatki. Ubran roboczych nie dostalem w ciagu 2 miesiecy. Jezeli ktos chce wyjechac i mysli, ze bedzie wysylal rodzinie godziwe pieniadze, to nie warto tu przyjezdzac. Jezeli, tak jak ja, ktos chce podszkolic jezyk, nie ma zobowiazan w Polsce, to mozna sprobowac wyjechac. DE- przygoda gwarantowana!
      • Gość: tomek Re: sperawdzcie skrzynki IP: *.68.67.121.kutno67.tnp.pl 18.03.05, 23:11
        mój brat jedzie 31 marca wygląda ze wszystko jest OK
        • Gość: Dana Re: sperawdzcie skrzynki IP: *.btk.net.pl 19.03.05, 09:53
          Cześć !
          Mój mąż wysłał swoje CV i jak narazie czeka na odpowiedź. Z tego co widać to
          jest sporo chętnych do tej pracy. Oczekiwania są różne. Czy mógłbyś napisać ile
          twój brat czekał od momentu wysłania CV do spotkania a poóźniej do wyjazdu i jak
          przebiegała rekrutacja ? Z góry dziękujemy. Odezwij się bezpośrednio na naszego
          e-maila.
          dana1818@wp.pl
        • Gość: antos.pl@interiapl Re: sperawdzcie skrzynki IP: *.madem.pl / *.crowley.pl 17.04.05, 10:31
          CZESC CHCIAŁEM ZAPYTAC CZY TWÓJ BRAT POLECIAŁ A JEZELI TAK CZY ODEZWAŁ SIE JAK
          TO WYGLADA NA MIEJSCU PO ILE GODZIN PRACUJE JAK DALEKO MIESZKA OD FIRMY JAKĄ
          DOSTAŁ STAWKE NA REKE I CZY OGÓLNIE JEST FIRMA WIARYGODNA ODEZWIJ SIE MÓJ
          ADRES antos.pl@interia.pl byłem na rozmowie rekrutacyjnej i czekam na odpowiedz
      • Gość: karoldabrowski7 Re: sperawdzcie skrzynki IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.05, 10:03
        Lece 31 marca, u mnie rekrutacja trwala tylko kilka dni, ale wyglada , ze
        wszystko jest w porzadku, tylko trzeba wziac cieple ciuchy.
      • Gość: tomek Re: sperawdzcie skrzynki IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.05, 12:14
        jak możesz puść umowę na adres pissti@wp.pl i cos napisz jak tam wszystko
        wygląda na miejscu pozdro i powodzonka
        • Gość: mały Re: sperawdzcie skrzynki IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 20:11
          jeżeli to możliwe też prosiłbym o przesłanie kopię umowy kirk40@op.pl, z góry
          wielkie dzięki

2op.pl
    • Gość: ja Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 11:53
      Rozmawialem z kims z tej firmy i wyglada na to ze ok, mam sie spotkac z
      czlowiekiem i pogadac.Czy ktos z was ma umowe ktos tu komus wysylal.
      Pozdrawiam
      • Gość: przemek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.osiedle.net.pl 19.03.05, 23:16
        czy wszyscy z was ktorzy dostali posade magazyniera posiadali doswiadczenie w
        tej dziedzinie lub na podobnym stanowisku?
        • Gość: ktos Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.05, 08:34
          Ja nie mam doswiadczenia jako magazynier, tylko pracowalem na stacji paliw,
          gdzie trzeba robic wszystko, ale to ma niewiele wspólnego z duzym magazynem.
          Przedstawiciel firmy tlumaczyl na czym dokladnie polega praca i ze spokojnie
          daja sobie rade starsze kobiety( o ile kobiety moga byc starsze).
          • Gość: przemek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.osiedle.net.pl 20.03.05, 11:27
            dzieki za odpowiedz:) aczy będąc na tej rozmowie widziales jakies babki kotre
            sie ubiegały o prace tam?;)
            • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.05, 12:35
              Jak bylem na rozmowie, to bylo nas 4 chlopaków, ale Plewicki mówil, ze kobiety
              tez tam pracuja.
          • Gość: ja Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl 20.03.05, 18:42
            czy mozesz krotko opisac jak wygladala rozmowa? wiesz cos na temat zarobkow i
            na jaki okers jest ten wyjazd.jesli nie chcesz na forum to podaje maila
            bestb@wp.pl
            pozdr
            • Gość: :P:P:P Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.osiedle.net.pl 21.03.05, 10:12
              wszystko pisze na stronce firmy, zarobki od 5 funtow, okres min. 6 miesięcy
              • tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 21.03.05, 11:44
                A ja mam pytanie o jezyk angielski.Czy są wysokie wymagania w jego
                posługiwaniu sie ,czy częśc rozmowy kwalifikacyjnej przebiega w języku
                angielskim i na jakim poziomie.?Serdecznie dziekuje za odpowiedzi
                • Gość: ktos Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.05, 14:42
                  Wystarczy jesli potrafisz jako tako budowac zdania. Na rozmowie zadal kilka
                  prostych pytan: czy masz rodzine, gdzie uczyles sie jezyka, zadnych filozofii.
          • Gość: laki Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 20:40
            starsze kobiety - jest wogóle takie pojęcie????
    • tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 22.03.05, 12:14
      Witam
      Czy ktos z Was ma juz wiecej informacji na temat tej pracy?Czy to jest normalna
      praktyka ze firma płaci za Wasz przelot,koszty zakwaterowania itp?.Nie boicie
      sie ze odbije to sobie na miejscu-płacac Wam groszowe stawki?Wreszcie czy
      posrednikowi w Polsce cos sie płaci?Czy ktos juz wyjezdzał z tą firmą -jakie sa
      Wasze wrazenia?Dzięki za odpowiedzi-serdecznie pozdrawiam!!!
    • Gość: dav1231@wp.pl Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 22.03.05, 12:45
      Słyszałem o tej ofercie jest dosyć ciekawa,na tyle by zaryzykować.Sam szukam
      pracy za granicą w fachu kierowcy i przejrzałem już nie jedną ofertę i chyba
      bardziej kuszące są takie z interku niż te z gazety na telefon.Sprubój w
      itc,warto wysłać tam swoje cv.
      • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.05, 16:53
        Gosc z którym rozmawialem nie jest posrednikiem, tylko ma byc zatrudniony w
        Driving Edge. Nie place ani zlotówki, a jesli na miejscu bedzie lipa, to zawsze
        mozna ruszyc w Anglie a oni z tego nie beda mieli nic.Mysle, ze ryzykuje tylko
        podróz.
      • Gość: spox2 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.crowley.pl 29.03.05, 20:12
        tego posta zamieścił pracownik ITC. Jeśli szukacie pracy nie wysyłajcie CV do
        pośredników tylko bezpośrednio do pracowdawców w anglii. inaczej kłopoty .
        • tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 29.03.05, 20:20
          Wiec gdzie tkwi haczyk????Podobno nie płacisz nic posrednikowi tu w kraju-wiec
          jaki maja zysk i gdzie???
          • Gość: Johny Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 30.03.05, 13:56
            Odpowiedz jest prosta jak drut - jak kazdy pracodawca tak i oni zarabiaja na
            pracy, ktorą ty bedziesz u nich wykonywal. Na tym zreszta opiera sie idea
            pracy najemnej- zaden pracodawca nie zatrudnilby pracownika. ktory nie
            przyczynilby sie w jakis sposob do osiagniecia przez firme dochodu.
        • Gość: piotr Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 30.03.05, 01:19
          Dlaczego uważasz ze to ITC?? jaki by to miało sens przecież ItC bierze kase a
          oni nie.
    • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.05, 16:59
      niech sie odezwie ktos, kto pracuje w Driving Edge i rozwieje watpliwosci,
      wczesniej odzywal sie Papuc - on chyba pracuje.
      • Gość: dav1231@wp.pl Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ino.tvknet.pl / *.ino.tvknet.pl 22.03.05, 18:17
        Wszyscy tylko tam wyjeżdżają a czy jest ktoś kto był już w Anglii i pracował w
        Driving Edge? Nikt nie napisał o co chodzi z tą firmą,jestem tego bardzo
        ciekaw.Ważne,że nie pobierają opłat za jakieś załatwianie czegoś tam.Dlaczego
        Ci którzy byli na rozmowie,w tej sprawie tak mało o tym piszą.Chyba mogą się
        podzielić informacjami z innymi?
        • Gość: ann Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.mm.pl 23.03.05, 14:44
          Przygoda mojego męża z firmą Driving Edge zaczęła się w grudniu ub.
          roku.Rekrutacja trwała dość długo ,bo prawie trzy miesiące(wiem ,że teraz trwa
          krócej).W tym czasie nikt tak naprawdę nic nie wiedział o tej firmie-zero
          informacji od znajomych,na forach itp.Ryzyko było duże.Pozytywne zaś to,że
          firma wywiązywala się ze wszystkich ustaleń np.jezeli mieli zadzwonić w danym
          dniu to dzwonili,mieli dać odpowiedz po czterech do pięciu tygodniach i tak ją
          otrzymalismy.Anielską wręcz cierpliwością wykazal sie Jerzy Plewicki(pracownik
          D.E.rekrutujacy Polaków) odpowiadając na tysiace naszych pytań.Mój mąż wylecial
          do Anglii 10 marca.Pracuje w magazynach w Doncaster.Atmosfera w pracy jest w
          porządku,choć nie jest to łatwa praca,nie chodzi mi o skalę trudności ale
          oto,że jak by na to nie patrzeć jest to praca fizyczna(najszybciej dają się we
          znaki wszystkim nogi).Narazie mój maż jest zadowolony ,a co będzie dalej czas
          pokaże.Nie ponosił żadnych kosztów,firma jak do tej pory wywiązala się ze
          wszystkich wcześniejszych ustaleń.Mieszka w domku jednorodzinnym z ogródkiem
          (pięć osób).Po przyjeździe zastali odnowione mieszkanie,wszystkie sprzęty i
          meble nowe ,do tego lodowka z zapasami jedzenia na pierwsze trzy dni.Nastepnie
          było przyjecie powitalne tzw."fish and chips",szkolenie i do roboty.Oczywiście
          to jeszcze krótki okres pozostaje parę pytan i watpliwości,myslę jednak ,że
          warto spróbowac.Dla nas najgorsza jest rozłąka ,ale to już zupelnie inna
          historia...
          Życzę powodzenia.
          • tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 23.03.05, 15:05
            Cieszę sie ze u Twojego męza wszystko w porzadku.Na mnie p.Plewicki tez wywarł
            miłe wrazenie mimo ze nie spotkałem go jeszcze osobiscie ale na moje 2 maile
            odpowiadał jeszcze tego samego dnia nierzadko bardzo póznym wieczorem.Moja
            przygoda z Driving Edge dopiero sie zaczęła-wysłałem dopiero Cv i trzy maile do
            p.Plewickiego.Ciekaw jestem ile czasu upływa od tego do spotkania
            rekrutacyjnego?I jak było u Twojego meza z angielskim?.Co prawda ucze sie
            niespełna rok ale moim podstawowym problemem jest brak osłuchania.Mam nadzieje
            ze sobie poradze na rozmowie jesli do takowej dojdzie.Brakowało takiego maila w
            tym temacie-dzieki i serdecznie pozdrawiam
            • Gość: ann Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.mm.pl 23.03.05, 16:35
              Od złozenia cv do ustaleń dotyczacych terminu spotkania upłynęły około trzy
              tygodnie,być może teraz jest szybciej.Znajomość języka powiedzmy na średnim
              poziomie.Myslę,że istotne jest aby umieć porozumieć się w podstawowych sprawach
              i nie bać się mówić nawet jeżeli popełnia się błędy gramatyczne.Język można
              podszkolić na miejscu.Mój mąż zapisał się już na bezpłatny kurs języka
              angielskiego dla obcokrajowców,zrobił to prywatnie poza firmą.Pozdrawiam
              • tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 24.03.05, 12:24
                Z tego by wynikało ze z moim dotychczasowym angielskim nie jest tak zle...moze
                jest nawet dobrze;).Lolek gratulacje i powodzenia!!!
              • Gość: maxxx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 24.03.05, 13:09
                ann jak mozesz napisz do mnie, mam kilka pytan zwiazanych z ta praca.
                con@amore@o2.pl
            • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.05, 16:42
              Dzieki Ann za wazne informacje, ja lece 31 marca do Hinckley. Czy twój maz nie
              narzeka na zimno w pracy, moze warto zabrac ciepla czapke? Ogólnie wszystko o
              czym piszesz pokrywa sie z tym, co mówil Plewicki.Jak u twojego meza z
              jezykiem, bo na rozmowie to zbyt wiele nie wymagali.
              • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.05, 15:11
                A moze ktos sie zawiódl na tej firmie, to niech opowie, póki jestem w kraju.
                Jak na razie slychac tylko poytywne glosy, ale musza tez byc i minusy.
                • Gość: east border Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 16:08
                  Helo lolek tez mam jechać do Hinckley 31 marca
                  skontaktowałem sie z 2 osobami które wcześniej pisały tu ze jada
                  i pisały ze wszysko OK troche wiecej ma jeszcze opisu przesłać
                  po niedzieli jedna osoba
                  Dam znac co i jak ale oni chyba do innej miejscowości jechali
                  Przesłali ci może już adresy gdzie będzie sie mieszkać i dokładnie
                  date wylotu?
                  • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.05, 08:49
                    Wylot ma byc 31 marca,ale wciaz czekam na info. od Plewickiego. Wczesniejsze
                    info. pewnie masz: umowe, warunki itd. Czytales pewnie posty ann, jezeli tak
                    jest w rzeczywistosci, to nie ma co pekac, chyba ze ktos robil reklame firmie.
                    Jakby co podaje swój adres: karoldabrowski7@wp.pl. Do zobaczenia na Etiudzie.
                    • Gość: ann Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.mm.pl 26.03.05, 10:24
                      Jezeli macie jakieś pytania to proszę o ile ,będe umiała na nie
                      odpowiedzieć.Nie obiecuję tylko, że będzie to "now"
                      anmaraf@poczta.onet.pl
                • Gość: kaha Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.zaczek.ds.uj.edu.pl / 195.150.224.* 13.11.05, 11:18
                  Naprawde sa OK ,zadnych machlojek i tym podobnych.!!!
        • Gość: nieuchwytny Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 28.04.07, 17:21
          Witam
          Jesli chodzi o Twoje pytanie to faktycznie, ja juz bylem na miejscu i dostalem
          sie do Drivinga. Nie wiem tylko co masz na mysli piszac, ze nie pobieraja oplat
          za zalatwianie czegos. Czlowieku, w taki czy inny sposob oni i tak sobie odbiora
          od Ciebie to, co pozornie wydaje sie byc darmowe. Tu Cie oszukaja na kilka
          funtow przy wyplacie, tam potraca Ci za cos innego. I tak grosz do grosza
          zbierze sie niezla sumka.
          Pomysl dwa razy.
          • Gość: Przyszly pracownik Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.07, 09:26
            Maz wylecial w niedziele 30-go kwietnia z Driving Edge do pracy w magazynie tesco w Middlewich...na lotnisku spotkal sie z 7 innymi panami ktorzy mieli leciec z nim-okazalo sie ze tylko maz i jeszcze jeden mezczyzna leci do pracy bezposrednio dla Tesco pozostala 6-ka ma oferte dla DE z czego dwie te oferty nieco sie roznia jak wczesniej pisal maz (nick : przyszly pracownik)...na lotnisku w Liverpoolu maja rozjechac sie na dwie miejscowosci...zobaczymy jak bedzie bo narazie nie mam zadnego kontaktu...czekam...
      • Gość: tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.05, 12:10
        jak ktoś sie odezwie do ciebie puść e-maila co i jak bardzo mnie to równiez
        interesuje z góry dzięki pissti@wp.pl
    • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.03.05, 16:54
      Duzo juz wiadomo, ale czekamy na wiecej informacji. Na ile dni przed wylotem
      bylo wiadomo nr lotu itd.
      • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.05, 10:51
        Dla tam30: Driving Edge nie korzysta z posredników. Dwóch gosci zatrudnionych w
        tej firmie, Polaków, jezdzi po kraju i wyszukuje pracowników. Koszt przelotu
        potracaja z pensji przez 12 tygodni.
        • Gość: maxxx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 30.03.05, 13:04
          Ale jest zwracany razem z kaucja za mieszkanie i podatkiem tzw. klimatycznym po
          26 tygodniach wiec w sumie jest free :))

pozdr
          • Gość: lolek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.05, 14:21
            Nie wiem skad masz info na temat kaucji za mieszkanie. W tym wypadku nie bylo o
            tym mowy. Jesli pewny jestes, ze dotyczy to DEdge to rozjasnij mi to troche-
            rozmawiales z kims konkretnym?
            • Gość: Ja Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 30.03.05, 15:26
              Narodzie. Wszystkojest w porzadku nie bojcie sie. Jestem juz w Angli troche i
              pracuje z ta firma jest naprawde w porzadku nie panikujcie. Z jutrzejszego lotu
              znam 2 osoby ze slyszenia. Wszystko jest w porzadku. Bierzce duzo fajek i wody.
              Fajek mozna przewizc 3200 sztuk takia byla informacja na lotnisku w Liverpolu.
              Bierzcie fajek ile wlezie i o wodzie nie zapomnijcie. Pamietajcie tez o duzej
              ilosci wapna i witamin, do tego bierzcie masci rozgrzewajace i plastry o
              podobnym dzialaniu. A tak wogole to papierosy i woda i nic poza tym. Jestem
              jeszcze na forum 8 minut bo czas mi sie konczy. Czek jak cos na pytania
              • tam30 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 30.03.05, 15:32
                Ile juz pracujesz z Driving??? Ile zarabiasz??W jAKIM MIESCIE??Co ROBISZ ? Co
                nalezy do Twoich obowiazków?Pytan jest mnóstwo---zastanawia tylko dlaczego ci
                co wyjechali nie pisza?Brak czasu ,kasy pewnie jest jakims wytłumaczeniem..ale
                cz tylko to.Pozdro!!!
                • Gość: muniek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 30.03.05, 16:23
                  Witam.
                  Jestem w Angli od 17 marca. Przyjechalem tu z Driving edge i jestem bardzo
                  zadowolony. Nie sa to moze najwyzsze zarobki ale na poczatek wystarczy.
                  Zakwaterowanie jest ok. Mieszkamy w domkach po piec osob Pracujemy w magazynie
                  obslugujacym Tesco. Ogolnie jest fajnie. Miasto w ktorym jestesmy to to
                  Doncaster.
                  • Gość: Zbigniew Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 13:14
                    Witaj. jeśli możesz napisz jakie wymogi językowe . mój adres kom@jawnet.pl
                • Gość: ppppopo Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.06, 14:32
                  ;)
              • smoterson Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 05.04.05, 14:44
                mozna dowiedziec sie o pracy dla kierowcy?
                • saperowsky Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 05.04.05, 15:15
                  sprawdz maila!!!
                  • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 10:05
                    Moze i ja poprosze o umowe.Dzieki! tam30@wp.pl
                    • Gość: Betinka20@interia. Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:47
                      mój mąż planuje pojechac do anglii do pracy i szukamy wiarygodnej firmy -
                      wyslijcie mi też te umowę to sobie przejżę dzieki Betinka20@interia.pl
              • breet Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 23.07.06, 18:19
                Witam .
                Jak trafiles na ta firme i czy ta firma poszukuje ludzi do pracy przy tasmie?
                Z gory dzieki za odpowiedz pozdrawiam
                • Gość: mikrus001 znowu enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 04.08.06, 16:18
                  Tak moi koledzy i kolezanki wkoncu po 10 miesiacach opuszcze ta po..
                  firme,otuz w tym tygodniu DHL exel rozdal pracownika aplikacje jedna z osub
                  bylem ja za dwa tygodnie full time .. driving .. supervisiora
                  .Pozdrowionka dla wszystkich drivingowcow z enfield ktozy nie doczekali sie tej
                  hwili nara.
                  • Gość: palinka Re: znowu enfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 21:24
                    Czy ktoś pracował w Middleton koło Manchesteru z DE??? Mój mąż jest tam od tygodnia... Na razie ok, ale nie wiem jak dalej, kołujemy coś lepszego - DE na poczatek finansuje przelot - a to już 1000 (no czasem mniej...) do przodu... Piszcie
                  • Gość: kot Re: znowu enfield IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 22:10
                    driving i DHL to JEDNA chala, pewnie cie znam i pewnie sie domylam ktos ty wiec
                    pozdrawiam.
                    ja juz zapomnialem o chlebie za 28p gadaniu o targecie w Polsce zyje sie
                    zupelnie lepiej.Ale rozumiem wasza radosc ojjj.cale zycie z wariatami
                    • Gość: mikrus001 Re: znowu enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 14.09.06, 22:53
                      ja niemam pojecia kto ty jestes a co do full tima to moge powiedziec ze ciesze
                      sie tylko dlatego ze nie bede mial juz superwisiora z drivinga nad soba a reszta
                      to same minusy hwddrivingowi!!!!!!!!!!!!pozdro
                      • Gość: kot Re: znowu enfield IP: 80.51.194.* 19.09.06, 09:58
                        to bedziesz mial innych debili nad soba poza Kewinem wszyscy team leaderzy sa
                        z..i.Zle oplacani niewyksztalceni itp.
                        • Gość: mikrus001 Re: znowu enfield IP: *.cable.ubr01.enfi.blueyonder.co.uk 19.09.06, 11:39
                          no niestety mam idite mamuta na zmianie . Po zatym ci kturzy nie przeszli na
                          ful-time dostali od drivinga propozycje zmiany kntraktow chca jeszcze wiecej na
                          ludziach zarabiac 6.30 w tygdniu i po niecalym funcie wiecej w niedziele
                          isobote,mozna zostac w swoim domu i placic 70funtow.
                          • Gość: kot Re: znowu enfield IP: 80.51.194.* 19.09.06, 14:12
                            a debil mamut ten co tylko pismem obrazkowym po angielsku potrafi:-), a debil
                            mamut dalej na freezie?
                            Generalnie praca dla DHL EXELL TO WIELKA PORAZKA
            • Gość: maxxx Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.ariadna.cd 31.03.05, 16:53
              co miesiac potracaja ok. 20 F (bilet, kaucja, ekologia). Wszystko co napisalem
              uslyszalem na rozmowie kwalifikacyjnej. Zdaje sie ze jest to rowniez zawarte w
              umowie ale nie pamietam bo jest bardzo dluga.
              • Gość: Ja Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 31.03.05, 17:12
                Witam ja tez wyjechalem 17 marca jest w porzadku, atak z ciekawosci w ktorym
                domku mieszka MUNIEK? rugby czy caxton?
            • Gość: tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 01.04.05, 12:24
              puść maila o co chodzi z tą kałcją i potrąceniami pozdro pissti@wp.pl
    • Gość: kucharz Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:06
      A na czym polega dokładnie ta praca na magazynie ? , czy ktos moglby mi przyslac
      na meila tresc umowy, bo czytalem ze ja ktos ma, bylbym bardzo wdzieczny lub jak
      ktos ma jakies informacje to prosze wyslijcie mi na meila: mkucharz@interia.pl
    • Gość: martenio Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 15:46
      czesc. czy ktos moze mi przeslac kopie umowy jaka podpisuje sie z drivingedge?
      bardzo mi na tym zalezy. moj adres martenio@interia.pl. z gory dziekuje i
      pozdrawiam.
      • Gość: scorpio2000 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 14:47
        Jeśli to nie kłopot też poprosiłbym o kopię umowy. scorpio2000@tenbit.pl Dzieki
        • Gość: mały Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 04.04.05, 20:22
          ja również proszę o przesłanie kopię umowy kirk40@op.pl , z góry wielkie dzięki
          pozdro
          • forumowicz01 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 04.04.05, 20:43
            jesli to możliwe również prosiłbym o kopię umowy z DrivingEdge,moj email:

forumowicz01@gazeta.pl

dzięki
            • smoterson Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 05.04.05, 14:39
              rowniez prosze o tresc umowy.
          • magdacio Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 04.04.05, 20:54
            jeśli można to ja też proszę o kopię umowy lila1@o2.pl
            Wielkie dzięki.Pozdrawiam.
            • magdacio Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 04.04.05, 20:58
              A czy kobiety też mogą zgłosić swoją ofertę??
              • saperowsky Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 04.04.05, 21:49
                podobno tak
                a jak to wyglada w praktyce? ....
                zglos sie i napisz na forum co z tego wyniklo - tak dla potomnosci :)
            • Gość: Sławek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:48
              Mógłbym tez prosić o kopie tej umowy slcl@wp.pl
    • Gość: DENNY!!!!!!!!!!!!! Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.pustkow.sdi.tpnet.pl 04.04.05, 22:54
      WITAM A JAK SYTUACJA MA SIE Z JEZYKIEM?
      BO NIC NIE PISZE (CHYBA ZE NI EWYMAGANA HEH )

I CO JESLI KTOS NEI POSIADA DOSWIADCZENIA ???

CZY MOZE ZAPOMNIEC O PRACY Z DRIVER EDGE ??????

PROSZE O RE-POST
      • Gość: Piotr Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:36
        Wie ktos moze jak przedstawia sie obecnie sytuacja w firmie Driving Edge ? Ja
        mam leciec do magazynu w Swindon:)
        Ps. jezyk jest potrzebny tylko w podstawowym stopniu
        • Gość: stefan Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 05.07.07, 22:26
          Tak samo od 2 lat ludzie cały czas narzakaja ale jednak wyjezdzaja..:)
        • Gość: spiderko_2 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 18.07.07, 15:48
          Piotrek, jeżyk potrzebny tylko w podstawowym stopniu, ale jak będziesz chciał
          zmienić prace to się przydaje. To nie jest praca na więcej niż pół roku, na
          pewno będziesz chciał zmienić. Obecnie utrudnieniem dla polaków będą płatne
          szkoły języka angielskiego, do wakacji tego roku były one bezpłatne.
          • Gość: piotr Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 11:22
            Spiderko 2 Ty pracowałeś może w tych magazynach w Swindon ? Wiesz może na czym
            dokładnie polega ta praca? Ja mam być kierowcą wózka widłowego.Mógłbyś
            powiedzieć jak przedstawiają sie zarobki oraz czy możliwe jest robienie nadgodzin.
            • Gość: spiderko_2 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 23.07.07, 19:30
              Pracowałem w Daventry jako picker.
            • Gość: stwist Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.55.130.* 30.07.07, 22:39
              piotrek i co jestes juz tym kierowcą wózka widłowego , czy pickerem, bo ja też miałem rekrutacje w Polsce jako kierowca w.widł. a ..em jako picker w tesco , wiem ze rekrutują a nie mówią co naprawde bedziesz robił
              • Gość: observer Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 31.07.07, 03:40
                Przepraszam że wtrące.Ztymi widłakami to jest tak że każdy i tak musi zaliczyć
                trening na magazynie na który trafi .Czesto jest to istotnie dzieło
                przypadku,jednak wymagania jeśli chodzi o język są większe. Osoba znająca język
                troche lepiej niż w atopniu podstawowego porozumiewania się a jeszcze z praktyką
                w tym fachu bez trudu znajdzie prace jesli nie w D.E to w każdej innej firmie.A
                tak ogólnie o komentarzach na forum dotyczących Driving Edge: Nie traktujcie
                poważnie wypowiedzi traktujacych tą firmę jako obóz pracy!Każdy koleś który tu
                trafił prosto z pod budki z piwem bedzie pieprzył takie brednie . Firma daje
                pracę bez ponoszenia jakichkolwiek kosztów,zapewnia zakwaterowanie i pracę od
                samego poczatku. Jeżeli ktoś jest niezadowolony , może natychmiast poszukać
                innej pracy,lub jeśli nie potrafi jej znalezć wrócić do kraju ,bo żeby zarobić
                na bilet powrotny wystarczą DWA DNI!Ktoś ktoś narzeka na warunki obozowe pewnie
                nie pomyślał że za absencję któte toleruje D.E ,spóżnienia bądz niedyspozycje od
                nadmiaru wódy wyleciałby z każdej pracy full time sto razy!Prawdą jest
                nieporozumienie z opłatą ze zakwaterowanie w wysokości 64 funty plus 6 council
                tax.Jednak cały czas twierdze że jeżeli ktoś przyjechałtu pracować a nie mącic
                wodę , znajdzie dla siebie miejsce jeśli nie w D.E to w jakiejkolwiek innej
                firmie , bo i tak znalazł sie tu za całkowitą darmochę.A więc odwagi,i proszę
                nie brać serio wypowiedzi które delikatnie mówiąc nie wyglądają na przemyślane.
                • Gość: stiv Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 80.55.130.* 31.07.07, 20:53
                  1 sprawa , to nie jest w porzadku jesli na rekrutacji mówia Ci ze jedziesz do pracy jako kierowca widlaka (richa) a na miejscu nikomu nic o tym nie wiadomo i trenujesz na pickingu hehe po deduction 80 -120 pound srednio zależy ile dadza godzin.
                  2 sprawa na stanowisku picker, packer w UK nie dostaniecie nigdzie wiecej niz te minimum 5,4 -do 7 pound góra 3sprawa wynajecie pokoju moze byc za 70 pound albo za 50 pound ale wtedy masz pokoj dla siebie tylko a nie ma niespodziewanych gosci i nie masz syfu !!!
                  4 sprawa zalezy jaki masz oczekiwania i co zostawiasz w RP (jaka masz prace i za ile , jesli nie masz zadnej to DE jest dobrym startem , jesli masz prace dajmy na to za 1500 do 2000 pln to wychodzisz mniej wiecej na to samo minus koszty przeloty do kraju srednio raz na 2 -3 mce )
                  5 sprawa nie jestem zulem z pod budki z piwem , ale nie przecze sa tam tacy co tylko na wodzie i trawe wydaja , ale to ich sprawa.
                  kazdy szuka przeciez swojego miejsca na ziemi i jak sie samemu nie zobaczy to mozna pomyslec ze sie stracilo okazje.
                  • Gość: Tomek Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 91.84.132.* 01.08.07, 23:20
                    Stiv, goscie z Drivinga na rekrutacji mowia ze jak zarabiasz na reke ponad 2000
                    w PL to trzeba sie powaznie zastanowic czy warto wyjechac - moim zdaniem sa
                    wiec szczerzy i nie obiecaja nie wiadomo czego. Ja wyjechalem dwa miesiace temu
                    i musze powiedziec ze jest calkiem OK. Lekko nie jest ale w Polsce tez nie bylo
                    wiec jestem w sumie zadowolony. Szukalem bedac w Polsce pracy w Anglii i oferta
                    Drivinga byla dla mnie najlepsza bo nie musialem wykladac zadnych pieniedzy i
                    wszystko mi zalatwili. Sa moze troche chaotyczni ale rekruatacje w Polsce
                    prowadzi jedynie dwoch gosci a wysylaja co tydzien mase ludzi. Poza tym na
                    samej rekrutacji mowia tylko ogolnie o warunkach pracy w Drivingu bo gdzie sie
                    trafi dowiadujesz sie na 3-4 dni przed wyjazem.

Prawda jest ze jako piker w UK nie dostaniesz nigdzie wiecej niz 6.5-7 funtow
                    wiec Driving tak zle wcale nie placi
                  • shodan8 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 03.08.07, 18:29
                    Ludzie ! Ja was trochę nie rozumiem,narzekacie na DE a jednak ciągle są nowi
                    chętni do wyjazdu z nimi.Przecież jak ktoś dobrze policzy to obciążenia w UK
                    (koszt mieszkania, podatki,koszt dojazdu i życie) to mu wyjdzie mniej niż by
                    zarobił w Polsce.Byłem to wiem.Oto przykład:
                    Netto nie zarobisz więcej na godzinę niż 5,75Ł (7,50 - 23 % tax) czyli dniówka
                    to 5,75x 7,5 godziny co daje 43,3Ł dziennie.Wystarczy pomnożyć przez 22 dni
                    robocze mamy zarobek netto wynoszący 952Ł.Od tego treba odjąć koszty związane z
                    pobytem czyli

952Ł minus
                    -mieszkanie 280Ł
                    -jedzenie 120 Ł
                    -dojazd od 5 do 10 Ł dziennie (razem 110 -220 Ł) bo zależy gdzie mieszkasz i
                    jak daleko dojeżdzasz,
                    -jakieś środki czystości 10Ł
                    ==================================
                    razem daje to 382 Ł czyli około 2000 PLN.
                    Czy nie można tyle zarobić w Polsce?
                    A przecież są jeszce rzeczy nie przeliczalne na funty takie jak rozłąka z
                    rodziną,wyobcowanie itp.Podałem oczywiście wypłatę według stawki nocnej którą
                    to stawkę wiekszość nie zarobi.Nie podałem też wielu innych "niespodzanek" typu
                    opłata za ubranie robocze czy buty do pracy które ostatnio DE karze zakupić na
                    własny koszt już w Polsce, bo DE niczego za darmo nie daje, nawet rzeczy
                    niezbędnych do pracy.Poza tym, czy praca na noc non stop do odwołania to nie
                    jest przegięcie? W Polsce nawet nie wolno tak pracować.Wszystkie koszty które
                    podałem są autentyczne jedynie o kosztach dojazdu do pracy można polemizować bo
                    różnie się trafia jedni bliżej, inni dalej.
                    Poza tym na nie korzyść DE świadczy ich rekrutacja która to jest po prostu
                    farsą i już to powinno dać dużo do myślenia.Ja byłem na 4 rekrutacjach i tylko
                    2 z nich były realne (dla Hondy i do Musgrave'a) bo na 10 kandydatów odpadało 6-
                    7 osób.Jak można mówić o komunikatywnym angielskim jeśli nie umie się
                    podstawowych działań po angielsku multiply,add,divide and substract) ,nie zna
                    podstaw pisowni nie mówiąc już o podstawowych czasach (present
                    continious,simlpe,future and past)? dla DE znajomość języka odgrywa małą rolę
                    bo liczy się napływ nowych ludzi z których De dobrze żyje.
                    Warto się zastanowić zamim się wyjedzie na kilka miesięcy bo za marzenia płaci
                    się czasem wysoką cenę.

T.A

P.S Pobory policzyłem według najwyższej obowiązującej w DE stawki na którą
                    lepiej nie liczyć bo najpopularnijszą stawką jest 6,20Ł/H.I jeszcze jedno
                    ostrzegam także przed agencją JARK recruitment, która też wysyła do UK.Mój
                    kolega pojechał znimi 26 maja 2007, i do tej pory nie może zarobić na bilet
                    powrotny do kraju a to tylko około 150-200 Ł, niech to wam da do myślenia.
                    • driving-edge Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.08.07, 21:55
                      Nazywam się Ian Mercer. Zostałem niedawno mianowany jednym z
                      dyrektorów w firmie Driving Edge Ltd.

Jestem zdumiony i zbulwersowany komentarzami zamieszczonymi na tej
                      stronie. Bardzo niepokoją mnie uwagi na temat zachowania niektórych
                      przedstawicieli kierownictwa w firmie Driving Edge Ltd.

Pracowników posiadających szczegółowe informacje na temat zachowań
                      kierownictwa proszę o skontaktowanie się ze mną pocztą
                      elektroniczną. Proszę także o podanie numeru telefonu, abym mógł się
                      z tymi pracownikami w razie potrzeby skontaktować.

Pragnę Państwa zapewnić, że wszystkie informacje, jakich nam Państwo
                      udzielą, zostaną dokładnie zbadane. W przypadku stwierdzenia
                      niewłaściwego zachowania ze strony przedstawicieli kierownictwa
                      podjęte zostaną odpowiednie kroki.

Email: ianm@drivingedge.com

Przykro mi, ale nie mówię po polsku.
                      • vierablu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.08.07, 22:01
                        Niedawno (juz po raz drugi) zglosila sie do mnie BBC - przygotowuja program
                        m.in. o Driving Edge. Podalam im - pare dni temu - link do tego watku na forum.
                        Z jednej strony to dobrze, ze firma zaczyna sie interesowac tym, co sie w niej
                        dzieje, z drugiej strony szkoda, ze dopiero po tym, jak zaczynaja sie nia
                        interesowac dziennikarze.
                        • Gość: Greg - Man U Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.manc.cable.ntl.com 29.09.07, 03:58
                          niech się BBC zgłosi do mnie.mam wiele ciekawych zdjęć i filmów,nagranych rozmów
                          z pracownikami drivinga .Sam tez planuje niebawem z tym isc do TVNu w
                          Polsce.Bedzie co ogladac,,,,gwarantuje Wam to - zjeby z Liverpoolu. p.s.
                          Ten pedzio John to jest tam w tym Daventry jeszcze ?
                          • Gość: MARDAUS Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 149.254.200.* 01.10.07, 17:53
                            Zdarza sie ze w 4 pokojowym domu ktory wynajmuje DRIVING EDGE w RUGBY mieszka po 15osob! Oczywiscie pomijajac ten skandaliczny stan pobieraja od kazdego dalej po 70 funtow tygodniowo! W calym RUGBY w kazdej agencji pracy juz znaja DRIVING i ludzi ktorzy spie.....ja z tej agencji.Sam mieszkalem w domu w ktorym NIE DZIALALA PRALKA, LODOWKA wielkosci mikro BYLA NA 6 osob,na zewnatzr domu panowal nie do wytrzymania smrod poniewaz szambo wyplywalo na zewnatrz do ogrodu!!!Mimo licznych telefonow do biura DRIVINGA nikt nie reagowal!
                      • vierablu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.08.07, 22:02

• vierablu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.08.07, 22:03
                        Czy watek zostal zamkniety? Bo cos pisalam i nie moge wyslac.
                        • vierablu Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 14.08.07, 22:04
                          O przepraszam, pokazalo sie z opoznieniem.
                      • Gość: Greg - Man U Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.manc.cable.ntl.com 29.09.07, 04:04
                        Szanowny Panie Ian...prosze nie zapominać że wiekszość ludzi nie umiec tak
                        dobrze angielska jezyk by sie przez telefon z Panem dogadać.
                • Gość: "Mardaus:)" Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 149.254.200.* 01.10.07, 17:38
                  Co Ty gosciu pieprzysz za bzdury? Jakie budki z piwem? Na pickera wymagania jezykowe:)))))))))))))))))))hahahahahahahahahahahahaha... Ostatnio DRIVING EDGE przywiozl nowa grupe i ani grosza nie dostali wyplaty,po 3 tygodniach miarka sie przebrala i wszyscy sie wyprowadzili,mam nadzieje ze w koncu ktos sie tym zajmie i DRIVING EDGE poniesie odpowiedzialnosc.A na poczatek MARDAUSEM!
        • Gość: RAFAL Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.68.76.118.brzesko76.tnp.pl 29.11.08, 23:21
          TJA JUZ BYLEM BARDZO BLISKO BO DZWONIL I NA DRUGI DZIEN MIALEM JUZ WYLATYWAC DO
          PRACY, NA ROZMOWIE NIE UMIALEM ANGIELSKIEGO ANI TROCHE , NA RECE NAPISALEM PARE
          SLOWEK I GDY MOWIL DO MNIE PO ANGIELSKU TO NIE ROZUMIALEM NIC ALE I TAK UDALO MI
          SIE I ZADZWONIL JAK WCZESNIEJ NAPISALEM, ZASTANAWIALEM SIE I PO DLUGIM NAMYSLE
          GDY ZADZWONIL TO POWIEDZIALEM ZE REZYGNUJE I CIESZE SIE Z TEGO POWODU BO TERAZ
          JESTEM W LONDYNIE , POJECHALEM OD POSREDNICZKI KTOREJ ZAPLACILEM I NIE JESTEM Z
          FIRMA ZWIAZANY, A W TEJ FIRMIE DRIVING EDGE TO TAK SZCZERZE O DORABIAJA SIE NA
          LUDZIACH, WOLE PRACOWAC NA CZARNO NIZ Z TAKIEJ FIRMY, WSZYSTKO PIEKNIE I
          LADNIE A NA MIEJSCU TO JUZ JESTES ZWIAZANY Z NIMI I NIE MOZESZ ZREZYGNOWAC WIEC
          ZASTANOW SIE NIE 2 ALE 10 RAZY CZY WARTO?
    • Gość: kala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.is.net.pl 10.04.05, 17:21
      niech się ktoś odezwie kto tam pracuje lub pracował.czy to wszystko prawda co
      piszą i mówią?halo czekam na odpowiedź
    • Gość: michal Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 14:55
      Ludzie to powiedzcie czy warto im zaufac?????????????? mam zamiar im wyslac
      swoje cv, moj mail michal25.1979@op.pl
      • Gość: kala Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.is.net.pl 19.04.05, 09:08
        warto wszystko co mówią i oferuja tp prawda!
      • Gość: tholiver Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.sol2.cable.ntl.com 31.12.06, 02:35
        Pracowałem dla DE dość długo... za długo!!! Zdecydowanie twirdze, że aencja
        jest ok na start... trzeba siębaaardzo pilnować... nie jest regułą.. ale wq moim
        przypadku DE nie był wypłacalny w duuużej mierze i zresztą nie tylko w moim
        przypadku... bna naszym site w Daventry jest pełno ludzi, którym DE nie zapłacił
        za przepracowane godziny... Ale to wina polskiego supervisora, który tam
        pracuje... Radka - beznadziejny facet!!! Poiwem tak... szukasz pracy w Anglii -
        przyjedź z Drivingiem a uciekaj zaraz po przyjeździe... jak najdalej od tej
        agencji... jeśli znasz trochę język to znajdziesz prace bez problemu...
        Gdyby jeszcze jakieś pytania... to pisać - postaram sie pomóc... w końcu mam urlop:D
      • pracownik42 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? 08.04.07, 22:30
        drodzy zainteresowani
        Driving EDGE to sku..ała firma, rżnie Was na czym się da, urlopów nnie wypłaca,
        Jeżeli próbujecie odejść wcześniej nigdy nie zobaczycie ostsniego payslepa,
        ludzie Drivinga pamiętajcie to Polacy którzy Was za granicą rżną./ Angol to
        swój człowiek. Ludzie tacy np. Niby superwaisor Dźoń to sku..ały kutas i
        kłamca , który za wzór ma kolege robiącego dobre lody. /aż prześcieradło w dupę
        w chodzi/ piowiedzenie obu kolesi. Nie wybieraj się do pracy w Anglii z Driving
        Edge.
        wypłaty tygodniowe to max 69-80 funa. I h.. ich to obchodzi, gdyz i tak Cie w
        dupie maja. Dla nich jestes tylko numerem, ktory ma zarobic dla Drivnga na
        chalupe.
        Pozdrawiam
        Pracownik edge mocno wku..ony"!!!
      • Gość: rafal Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.68.76.118.brzesko76.tnp.pl 29.11.08, 23:32
        nie warto
    • Gość: ja Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 26.04.05, 14:48
      LUDZIE JESTEM W UK PRACUJE W HINCLEY I WSZYSTKO JEST OK WYJECHALEM ZA
      POSREDNICTWEM DRIVING EDGE, PRACA CIEZKA ALE MOZNA WYTRZYMAC LEPIEJ ZNAC JEZYK
      BO INACZEJ CIEZKO.
      TO TYLE WIECEJ NIC NIE NAPISZE
      POZDRAWIAM
      NASZ POPIEPRZONY KRAJ!
    • Gość: gosc Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.05, 17:05
      Ktos z was jedzie 8 maja do Hinckley???
      • Gość: kriss Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 21:02
        Mam pytanko. Kiedy pierwszy raz miałeś rozmowę kwalifikacyjną, ile było tych
        rozmów i jak długo czekałeś do wyjazdu. Zależy mi na informacji, bo też czekam.
        Pozdrawiam i powodzenia.
    • Gość: ja 28 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 14:01
      Witam,mam takiem pytanie gdzie ta firma oprocz strony internetowej sie ogłasza
      jakief gazety czy co??Prosze o odpowiedz i Dzieki wielkie.POzdrowionka wszystkim
      • Gość: kornas28 Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 13:21
        Witam.Jedzie ktoś w 1 dekadzie maja do Middleton koło Manchesteru?.Jeśli tak to proszę o kontakt na forum lub kornas28@wp.pl
      • Gość: Dobi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 08.05.05, 14:45
        Czy jest tutaj jakaś osoba, która nie została zakwalifikowana do wyjazdu?
        Czy ktoś zna statystyki dotyczące ilości przyjęć do pracy? Ile osób będących na
        rozmowach kwalifikacyjnych otrzymuje pracę?
        Właśnie czekam na odpowiedź i nie wiem czego mogę się spodziewać.
        Zależy mi na tej pracy.
        • Gość: kika Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.chello.pl 09.05.05, 21:35
          Czy mogłaby się wypowiedzieć jakaś kobita na temat tej firmy?
          • Gość: uk men Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: 194.152.88.* 10.05.05, 17:06
            Praca jest.Warunki niezle ale : DE to agencja ktora bierze polowe twych
            zarobkow a ty dostajesz 5f za nadgodziny zero dodatku - oni pewnie biora,
            jedynie sob i niedz wiecej platne.Nadgodzin mozesz robic jakies 15 w tygodniu
            jak dasz rade.Praca ciezka i raczej nie dla kobiet.Na start ok ale pozniej
            trzeba cos kombinowac.Pozdro!!
          • Gość: Edi Re: Praca w Anglii z firmą Driving Edge ? IP: *.warwickshire.gov.uk 24.05.05, 13:05
            Pierdziellic ta prace! To nie dla kobiet! To oboz pracy :) Poza tym jest mi
            cholernie zimno i szukam czegos innego ;) Ale ogolnie jest ok :]