Dodaj do ulubionych

krakó - praga ?

14.09.06, 16:52
kochani
jeśli się powtarzam wybaczcie
jak dojechać po rozsądnej cenie z krakowa do pragi ? smile
Obserwuj wątek
    • dream_brother Re: krakó - praga ? 15.09.06, 11:43
      hej,
      ja zawsze jeździłem pociągiem - pospieszny z Krakowa w nocy ok. 22.40 kupujesz
      bilet do granicy do Zebrzydowic - ok. 16 pln. Gdy przejeżdżasz już granicę, jest
      postój w Petrovicach u Karviny - jakąś godzinę, więc spokojnie wysiadasz i
      kupujesz sobie bilet w czeskiej kasie - do Pragi było to coś 240 koron czyli
      jakieś 35 pln, więc razem z 50 pln.
      Wiem, że były też jakieś sposoby dojechania do Cieszyna i stamtąd busem albo na
      odwrót do Cieszyna i na pociąg. Musiałabyś poszukać, ja tak nie podróżowałem,
      więc nie wiem.
      pozdrav
      • pampeliszka Re: krakó - praga ? 17.09.06, 20:38
        My jezdzilismy z Kra do Cie PKS-em (18 zl), najlepiej o 6.20, potem
        taksowką(6zl) pod przejscie graniczne i czeskim pociągiem juz dalej.Byl czas na
        zjedzenie sniadania i kawę.W Pradze bylismy, zdaje sie, kolo 17. Ale ile
        kosztowal bilet, to nie pamietam.
      • prahaman91 Re: kraków - praga ? 16.01.07, 12:32
        a ja mam jeszcze takie małe pytanie, a raczej kilka, odnośnie właśnie takiej
        taniej podróży, otóz jak wygląda sytuacja na granicy, czy kupując bilet do
        zebrzydowic nie ma problemu z dojazdem o 1 stacje dalej, jak wyglada kontrola
        dokumentów i czy z powrotem rwnież można jechać w ten sam sposób?
        • sieczu5 Re: kraków - praga ? 16.01.07, 14:33
          Przez granicę spokojnie możesz przejechać. Z reguły nie kontrolują biletów, w
          ostateczności zapłacisz 2 złote za przejściówkę. Z powrotem też można.

Jeśli ma się więcej niż 26 lat warto rozważyć dojazd do Pragi rannym EuroCity z
          Krakowa.
    • caaathy Re: krakó - praga ? 21.09.06, 16:17
      dziękuję bardzo smile)))
      w przyszłym tygodniu pojadę do Pragi smile)))
      chyba wybieram opcję do zebrzydowic....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka