Dodaj do ulubionych

Czeski mBank?

20.01.07, 23:36
Chcę założyć konto bankowe w Czechach, ma ono służyć konkretnie do sprawdzania salda konta przez internet smile
1. Czy uda mi się takie konto założyć będąc Polakiem pracującym w Polsce.
2. Jaki bank wybrać żeby formalności były jak najprostsze a prowadzenie konta tanie (nie zależy mi na wysokim oprocentowaniu konta)
3. Ciocia może grzecznościowo w Czechach odbierać korespondencję, rozliczenia miesięczne z banku, na których i tak mi nie zależy.

Proszę o pomoc i sugestie.

Obserwuj wątek
    • jb1602 Re: Czeski mBank? 21.01.07, 10:49
      w trochę innym niż Ty celu ja założyłem konto w "ebanka".
      www.ebanka.cz

To z tego co wiem (opinie innych) dobry i tani bank.
      • teschen Re: Czeski mBank? 21.01.07, 23:11
        Jakoś nie mogę na ich stronce znaleźć tabeli opłat i prowizji, ale dzięki za info- muszę rozgryźć ten bank smile
        • fakej Re: Czeski mBank? 21.01.07, 23:51
          Mam wrażenie, że co jak co, ale banki to tutaj są beznadziejne. Za wszystko są
          prowizje i opłaty, znacznie większe niż w PL i obsługa jest do dupy. Ale ebanka
          chyba jednak obsysa najmniej. Gdybyś miał w planie przesyłać kasę do Polski to
          sprawdź ofertę moneybookers i paypay. Osobiście korzystam z tego pierwszego.

Pozdrowienia,
          Fakej
          • agnieszka12341 Re: Czeski mBank? 10.05.07, 21:13
            witam
            mam pytanie o moneybookers. Czy wplacam korony na ich konto w podanym czeskim
            banku a potem juz sama robie przelew na swoj rachunek w Polsce i przeliczaja
            korony na zlotowki
            • daghda.irish.pub Re: Czeski mBank? 11.05.07, 11:13
              To zalezy od Twojego banku w Polsce (np. ING kiedyś do takich operacji chciał,
              aby klient założył konto walutowe), ale raczej nie powinno byc problemu. Musisz
              zapytac po prostu.

Bank wtedy taki wplyw przeliczy korony dla kursu bieżącego NBP.
    • agnieszka12341 Re: Czeski mBank? 13.05.07, 14:00
      mysle , ze ebanka jest Ok, bo mozna miec konto w koronach i zlotowkowe a to
      wygodne. Przez internet nie da sie raczej zalozyc bo chca zeby zlozyc osobiscie
      podpis. Prowadzenie to ponad 100 koron ale jak wplywy mies sa ponad 15000 juz
      za darmo.No i trzeba miec tu komorke zeby dostawac hasla do przelewow lub placi
      sie za generator kodow 89 koron na miesiac
    • tomek_slota Re: Czeski mBank? 17.05.07, 10:46
      www.mbanka.cz - ruszaja juz za kilka tygodni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka